Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה אל?

בגלל זה שאלתי. הרסת לי את הפאנץ' מ-CSI.

הוא אמר: "האל עלוב". כלומר, הוא כן מאמין שיש אל, רק שהוא חושב שהוא עלוב. לפחות זה מה שנקרא לי מדבריו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלי, שלו, שלך, שלהם, שלנו, שבשמים, בארץ, בים, באוויר, ביבשה, בטבע וכולי וכך הלאה.

בגלל זה שאלתי. הרסת לי את הפאנץ' מ-CSI.

הוא אמר: "האל עלוב". כלומר, הוא כן מאמין שיש אל, רק שהוא חושב שהוא עלוב. לפחות זה מה שנקרא לי מדבריו.

נו , לפחות ניקו הבין :p

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

מצאתי שגיאת כתיב בהודעה שלי בזכות הציטוט שלך, MAXCHER.

צריך להיות כתוב: "שלי", במרכאות, ולא כפי שנכתב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אדוני היקר, יש לך טעות חמורה. הפסוט אומר "צדיק באומנתו יחיה" ולא "איש באמונתו יחיה". לפי התורה, עצם העובדה שאתה לא שומר מצוות ולא מאמין באדיקות באל זה עושה אותך לרשע.

אנא ממך, תבדוק ותחזור אלי. אתה תראה שאני צודק.

וגם נאמר

"וְעַמֵּךְ כֻּלָּם צַדִּיקִים לְעוֹלָם יִירְשׁוּ אָרֶץ נֵצֶר מַטָּעַי מַעֲשֵׂה יָדַי לְהִתְפָּאֵר" (ישעיה ס' כא).

בצירוף פירוש אחד המדרשים - "...אלו רשעי ישראל שידיהם כידי עשו, אעפ"כ ויברכהו ... אפי' בוגדיו, רשעים שבישראל צדיקים הם, שנאמר ועמך כלם צדיקים".

וכן, על הפסוק "כפלח הרימון רקתך..." אמר ריש לקיש ז"ל:
"אל תקרי "רַ‏קתך" אלא "רֵיקתך", שאפילו ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון" (מסכת עירובין י"ט).
כלומר, זה כן "איש באמונתו יחיה", כי כל איש הוא בבחינת צדיק. ע"פ היהדות כל אחד הוא בבחינת צדיק פוטנציאלי - גם אם, למראית עין, הוא נראה "רשע" שאינו מקיים מצוות כלל.

בא ריש לקיש ואומר לנו - דעו שאין מישהו שלא עושה מעשים טובים במסגרת המציאות שלו.

גם אם הוא נראה לנו "ריק" לחלוטין, עלינו לדעת שהוא מלא במעשים טובים - והסיבה היחידה לכך שהוא נראה לנו "ריק" היא שאיננו מבחינים בסוג הטוב שהוא מביא לעולם \ יודעים להעריך אותו. הכוונה (וסליחה על הסטריאוטיפים) -

סביר להניח שחילוני-קיצוני יראה, בעיני בּוּר "חרדי" טיפוסי "ריק ממצוות" כיוון שאינו חובש כיפה, אינו מתפלל לצורך העניין, והוא משתלח בדת כפי שהוא תופש אותה בכל הזדמנות שנקרית בדרכו. מאידך, הוא אינו רואה שאותו "חילוני" מתנדב ונותן את זמנו החופשי בכדי להנעים את זמנם של מבוגרים עריריים \ עוזר לקשישים לחצות את הכביש \ תורם בסתר מכספו לנזקקי אמת \ כל דבר אחר... בּוּר "חרדי" אולי לא ידע להעריך את העובדה שמתנדב כלשהו מלמד ילדים מעוטי-יכולת מתמטיקה. בעיניו, ייתכן וכל המתמטיקה הזו זו "תועבה" אחת גדולה. מאידך, אותו מתנדב יודע מהי חשיבותה של עבודתו ההתנדבותית - שכן היא תאפשר לאותם ילדים, בבוא הזמן, לשבור את תקרת הזכוכית שנמצאת מעל ראשם מפאת מצבם הסוציו-אקונומי. זו מצווה כ"כ גדולה שכלל לא ניתן לתאר אותה.

מהצד השני - חילוני שלא מכיר במצוות ש"בין האדם למקום", אינו-מכיר\מבחין במידה מסויימת בחלק גדול מהמצוות שה"דתי" מקיים ( על מתן בסתר לנזקק אמיתי הוא יאמר ישר-כח, אמנם על העובדה ש"דתי" מתפלל הוא ילגלג עד כדי דמעות ).

בא חבקוק הנביא ז"ל והעמיד את כל המצוות על אחת, "צדיק באמונתו יחיה" -

תגיע (או שיש לומר הגיעה?) תקופה בה לכל אחד תהיה פרספקטיבה אחרת לגבי מה ראוי \ לא ראוי לעשות, במה ראוי \ לא ראוי להאמין וכו' - והדבר היחידי שיוכל לכוון את האדם בחייו ולקרב אותו לתכליתו יהיה המצפון הפנימי שלו, כשכל אחד את הטוב בעיניו יעשה. (כל עוד אנשים אחרים אינם ניזוקים מכך כמובן).

על גבי האמור לעיל -

המצוות הגדולות ביותר הן מצוות שבין האדם לחברו. כך שפעמים רבות, נראה אנשים כשכל קשר בינם לבין הדת הוא מקרי לחלוטין (אם קיים בכלל) עושים מעשי צדיקות גדולים. הלל הזקן ז"ל העמיד את כל התורה על "ואהבת לרעך כמוך", אותו פסוק עליו אמר רבי עקיבא ז"ל כי הוא "כלל גדול בתורה". אתה יכול להיות "חילוני-טוטאלי" ובמעשיך הטובים להיות קרוב בהרבה לה' מאשר איזה "דתי" בבני-ברק שה"דת" שלו הצטמצמה לאיזה 4 מצוות שהוא מבצע באופן רובוטי. העובדה שאתה לא חובש כיפה (תרתי משמע, גם מנטלית וגם פשוטו כמשמעו) לא "מורידה מערכך" כהוא-זה.

ברור שאלוהים ישמור על ילדי הגן כי רק עליהם הוא מרחם.

בכל מקרה בוא נבין את ההיגיון המעוות. הוא כביכול שולט באיתני הטבע, כלומר הברק סר למרותו.

אז הנה, אלוהים שולח ברק על גן שהוא ריק מילדים להראות מה בדיוק? שזה היה נס? אם כבר זה היה יותר צירוף מקרים. נס זה היה אם ברק היה פוגע בעץ כאשר הגן עמוס בילדים ואף אחד אפילו לא נשרט.

אתה יוצא מנקודת הנחה שמהות העניין הייתה לעשות "נס-גלוי", או אם תרצה "הצגת תכלית" של "בעלות" על כוחות הטבע - בזמן שאנו לא יודעים את שיקוליו של אלוהים \ הקארמה \ הקוסמוס \ איך שלא תרצה לקרוא לו. אולי לילדי הגן לא הגיע להיבהל והסיבה שהגן נפגע מלכתחילה, הייתה שהם היו ראויים למקום חדיש יותר - אך לא היה לכך תקציב. בו בזמן, היו כמה ספקי בניין וציוד-גנים שממש נזקקו לפרנסה, וכולם פונקו באיזה פורס מז'ור כדי שעל כל הפיאסטה הזו ישלם הביטוח... יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, אנו לא יכולים לדעת מה הסיבה \ הצורך שגרמו למציאות להסתובב כך שהמקרה הזה יקרה, שכן אף אחד מאיתנו עדיין אינו נביא.

אז כמה ילדים ניצלו? 24 ילדים? 30 ילדים? נו, וכמה ילדים נרצחו בשואה? 1.5 מיליון ילדים. מה ההתלהבות כאן? הוא הציל 30 ילדים אבל רצח 1.5 מיליון אז על מה יש להודות לו כאן בדיוק?

השואה הייתה המאורע הקשה ביותר שעבר על העם היהודי בעת האחרונה. יהי זכרם של הנספים ברוך. אני לא בא חו"ח לעשות שימוש ציני בשום דבר, אך אחריה ואולי בעקבותיה, העם היהודי נולד מחדש - כשלאחר אלפיים שנות גלות בהן היינו מפוזרים בתפוצות השונות, עלינו כמו פיניקס מתוך החול, חידשנו את הזהות הלאומית שלנו וב 60 וקצת שנים הפכנו ביצות ושיממון למעצמה טכנולוגית. כפי שכתבתי קודם: אנו לא יודעים למה קורה מה שקורה, והדבר היחידי שנותר לנו לעשות הוא להחכים וללמוד מהעבר - עלינו להתחזק ביכולת שלנו להכיל את השונה. ע"ע דבריו של מזוז. בכך נגביר את חוסנה של החברה הישראלית - ואנו צריכים כל טיפת חוסן, בל נתבלבל. עם כל הקונפליקטים הפנימיים\חיצוניים וכל הזאבים ששוחרים לנו כמו לטרף, אין לנו ברירה אחרת מלבד ללמוד להסתדר יחדיו בסירה שנקראת מדינת-ישראל. שנאת החינם היא האוייב הכי גדול שלנו... ע"ע הנסיבות בגללן, ע"פ חז"ל, הגענו לגלות מלכתחילה.

ד. גיסי מעולם לא העיר על כך שאני מגיע ברכב בשישי בערב, שבת או חג. מבחינתו כל אחד חי באמונתו הוא. הלוואי ועוד הרבה יהיו כאלה.... אז תאמין לי שאני מסוגל לחיות בסגנון חייה ותן לחיות. כל הכבוד לגיסך, כך צריכים לנהוג. הבעייה שבמדינה שלנו מיכוון שהדת והמדינה הם אותו אחד הסרטן הזה שנקרא כפייה דתית מתפשט. מי שמע לכל הרוחות ששר פנים בישראל שהוא דתי יעיז לבקש מתושבים לא יהודים לא למכור חמץ בפסח. באיזה פאקינג זכות?

זה ממש לא אמור להיות כך... הרבה אנשים שכחו שלפני הכל צריכים להתנהג בכבוד אחד לרעהו, וזה הפך להיות לגיטימי לדרוך לשונה ממך על הפרצוף (במידה וזה "מוצדק" כמובן). איבוד פרופורציות, זה מה שקורה כאן. היה בטוח שזה מפריע לי באותה מידה שזה מפריע לך ואולי אפילו יותר, אחרי הכל - אני הוא זה שמתהלך אחרכך ברחוב ומזוהה בעל-כרחי עם כל מיני בּוּרים שמרשים לעצמם לצאת לנסות לייהד את העולם. צריך לתת לשונה את מקומו בתוכינו תוך שמאפשרים לו להרגיש ביטוי וסיפוק עצמיים - "לתת לו מקום" בתמורה לזהותו האישית זה לא לתת לו מקום בכלל.

5 תווים...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
מה הידע שלך בסיפורי התנ"ך? לו כל יציאת מצרים אכן קרתה אז הרי שיציאת מצרים עצמה הייתה ההשמד הגדול ביותר בהיסטוריה של העם היהודי (אם כי אז היו עוד שבטים מלבד שבט יהודה) ואתה אומר לי שזה לא מכבד אותך כשאני מדבר ככה? האל שלך הוא הרוצח הגדול ביותר בהיסטוריה של האנושות. מליונים נהרגו בשמו ומיליונים הרגו בשמו.

אם אתה בוחר להודות לו או לכבד אותו אז זוהי ההחלטה שלך אבל זה בהחלט לא מכריח אותי לכבד אותו גם כן.

יציאת מצרים היא היא, בעצמה, נס גדול ומיוחד (איך נפתח הים לשניים? איך נוצרו חומות מים המגנות על עמ"י במעברו, ובו ברגע שנכנסו המצרים עמ"י סיים את החציה (שישים ריבוא - 600000 איש) בדיוק נכנסו מצרים וטבעו?)

איך נוצר עמוד הענן שאפף את עמ"י, ומנע פגיעה בהם? איך אתה מסביר את עמוד האש שההיה בראש המחנה, והדריך את דרכם?

אין לו טעות, יש טעות לכל מי שמתקן למשפט הזה. גם אם כתוב 100 פעמים "צדיק באמונתו יחיה" (וכתוב, אני יודע), אני (ואני מניח שגם ברווז) מאמין ב"איש באמונתו יחיה".

אמונך לא ניתנת לשינוי מבחוץ. רק אתה תשפעי עליה. אין לי כל רצון להשפיע עליך, אבל כמו שאתה בעצמך אמרת - כתוב "צדיק באמונתו יחיה" ולא איש. זהו מטבע לשון שעוות ואומץ. תיהנו לכם...

בלייבי אהבתי את הפוסט. אחת השאלות הקשות ביותר שנשאלו בנוגע לשואה היא איפה האל היה. ידוע, כי האם נמצא בכל מקום. מה זה בכל מקום? בביב הכי מטונף ובמקום הכי מפואר. אז מכאן, הרי שהקב"ה היה גם במשרפות.

למה זה קרה? אין תשובה. ישנם הערכות, אך אנו לא יודעים את חשבונות שמיים, ולכן אל לנו לקבוע.

לכל מי שלא מאמין - אני מקבל את דעתו של כל אחד, אבל ישנה דרך להתבטא. לקרוא לאל שאני מאמין בו "עלוב" זה לא מכבד. למה? כי זה פוגע ברגשותיי וברגשות המאמינים. אך אחד לא בא לפה בכדי לכפות על האחר את דתו או דעתו. אנחנו מתדיינים כאן וכל אחד רשאי להביע דעתו, אך שוב - בלי הפגיעה הנלווית.

זה למה אני אוהב את קארז... :-D :-D

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מזה זמן רב שאני נמנע מויכוחי אמונה, ומעדיף להגדיר עצמי אגנוסטי (אגנוסטיקן? לא יודע מה המונח הנכון בעברית). הפירוש על קצה המזלג - כיוון שאין לנו שום דרך לדעת בצורה אמפירית האם קיים האל או לא - מבחינתי אני לא מתייחס כלל לסוגיה, זה יהיה בזבוז זמן מצידי.

אתאיזם, או אי אמונה באל בעיני הוא בסה"כ אמונה. בדיוק כמו אמונה באל. תמיד משעשע אותי זה שמגדיר עצמו אתאיסט אבל בוחר לבטל את אמונתו של אחר. וגם להיפך כמובן. זה לא משנה במה אתם מאמינים, זו בסה"כ דעתכם ואין זה נכון או מכובד על בסיס זה בלבד לזלזל באמונתו של אחר, יהיה הוא יהודי, מוסלמי, נוצרי או חסיד של מפלצת הספגטי. איש באמונתו יחיה.

ואמרו אמן. ושבת שלום. וחג שמח. או שלא, אבל אם אומרים לכם את זה - תהיו בני אדם ותענו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

רועי, שים לב:

כתוב "צדיק באמונתו יחיה" ולא איש.

למה זה קרה? אין תשובה.

הנטיה לקבל כמובן מאליו כל מה שקורה זרה לי ואיני יכול לחיות עמה. אני לא יכול להעיד על עצמי שאני אתאיסט, אבל אני בוודאי לא מקבל בהכנעה כל גזירה, וכמו שכבר כתבתי פעם, אם הדתיים עצמם היו מקבלים על עצמם כל גזירה, לא היו בוכים ומטילים קללות על מי שהוציאם מהממשלה, וזו רק דוגמא אחת.

האמונה, בסופו של יום, היא עניין של בחירה, שכל מהותה היא פישוט ההוויה היומיומית על ידי הטלת חלק (או רוב, תלוי במידת האמונה/דת/אופי) מהאחריות למתרחש עמך על צד שלישי בלתי מוחשי. מי שמבין את זה, יודע להתמודד. מי שלא, לדעתי יש לו בעיה.

לגבי צדיק או איש שיחיה באמונתו - עצם העובדה שאתה טוען שיש לי או לברווז טעות חמורה כי אני לא מצטט את הפסוק נכונה (ואפילו, חלילה, לא מקרב גאולה לעולם על ידי אמירת דבר בשם אומרו) - הרי שכבר זה נובע מאיזושהי השלכה של תפיסותיך (שנובעות מאותו פסוק שאתה מאמין בו ובמה שהוא מייצג) על תפיסותיי (שמפרשות אותו אחרת).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK אני מקבל את מה שאתה אומר, ואין לך כל חובה לקבל כל דבר, שהרי אתה מאמין בעשיית X ולא Y. מקובל.

אני מאמין במשפט שגדלתי עליו: במקום שבו נגמר ההיגיון מתחילה האמונה. כשהייתי קטן, האמנתי שילדים באים מהחסידה אבל עם השנים למדתי שזה לא בדיוק נכון ושיש דברים שגורמים לילד לבוא לעולם.

היום כשאני קורא לעצמי בר דעת שמבין דבר או שניים בעולם, אני יכול לומר לך שאני מאמין שהקב"ה לא הביא את עניין השואה סתם. למה? כי נסתרות דרכי האל. שוב, אני לא יודע מהם חשבונות שמים, ואני לא מתיימר לדעת ואני משאיר את זה לאל שישבור את הראשש עם זה. מה שצריל לקרות יקרה.

הדיונים הללו תמיד מעניינים ותמיד כיף לראות דעות של אחרים.

"מה שיהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שייעשה ואין חדש תחת השמש" (השלם: מי אמר ולמה :lol: ).

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
יציאת מצרים היא היא, בעצמה, נס גדול ומיוחד (איך נפתח הים לשניים? איך נוצרו חומות מים המגנות על עמ"י במעברו, ובו ברגע שנכנסו המצרים עמ"י סיים את החציה (שישים ריבוא - 600000 איש) בדיוק נכנסו מצרים וטבעו?)

איך נוצר עמוד הענן שאפף את עמ"י, ומנע פגיעה בהם? איך אתה מסביר את עמוד האש שההיה בראש המחנה, והדריך את דרכם?

ומי אמר שכל הסיפור אלף לילה ולילה הזה באמת קרה?

פורסם

רועי:

לגבי עשיית ילדים, דנה מהשרשור השכן כנראה לא קלטה מה שאתה קלטת, כך שלא לכולם זה מחלחל :lol:

לגבי השואה, אתה די סותר את עצמך. אתה קובע שיש סיבה, בכך שבעצם אין סיבה ונסתרות הן דרכי האל. זו סתירה פנימית ודוגמא מצוינת למה שכתבתי על מהות האמונה (והדת, לא רק היהודית, שרוכבת על הצורך האנושי הזה). דרכי האל אולי נסתרות, אבל לי קשה לקבל איזושהי תוכנית על (חוץ מזו של הנאצים) שגרמה לכך שבמקום שלסבתא שלי תבדל"א יהיה אבא ו-10 דודים נותר דוד אחד בלבד (האבא נהרג בקרבות והיתר נטבחו על ידי הנאצים). שוב - אני לא אתאיסט, לא אגנוסטי והיהדות אינה זרה לי. אך קביעות כמו "נהסתרות הן דרכי האל" מקבילות ל"ככה כתוב בחוק" שהיו אומרים המרצים כאשר לא היה להם הסבר טוב מימיי באוניברסיטה.

בלייזר:

הקדמת אותי :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ומי אמר שכל הסיפור אלף לילה ולילה הזה באמת קרה?

ומי אמר שלא?:wink:

אני מאמין שהוא קרה. למה? כי יש ארכיאולוגים (כן כן, מדע!) שתומכות בקיום המאורע.

עשר דקות על עניין מעניין.

עריכה: RK, אני מבין מה אתה אומר. אני לא רציתי לומר את זה, כי אני לא אוהב את הסיבה הזו, אבל האמונה הרווחת היא שהשואה קרתה בגלל שעמ"י כמעט ונכחד מהעולם, בכך שהיהודים קראו לעצמם "גרמני-יהודי", הגברים התבוללו עם הנשים הגויות, הנשים עם הגברים הגוים.

אני יודע שתגיד לי "אבל מה, בגלל זה לרצוח שישה מיליון?" אני יודע. אין לי תשובה לזה.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

להוא שרשם לי שיציאת מצריים הייתה נס, אני ממליץ מאוד לחזור לכתובים ולקרוא טוב טוב. כמובן להיעזר בפרשנים ולהבין היטב מה קרה שם. רמז קטן, תבדוק טוב טוב מה קרה בזמן מכת החושך. בוא ונאמר שהרצח עם שביצעו הנאצים ימח שמם וזכרם זה על קצה המזלג לעומת הרצח עם שקרה במצרים ואני לא מדבר על מכת בכורות. אם נניח שבזמן מלחמת העולם השנייה, השואה 50 אחוזים מהיהודים הושמדו אז עליכם לבדוק טוב טוב לפני שאתם טוענים שהשואה הייתה האירוע הטראומטי ביותר שעברו היהודים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מזה זמן רב שאני נמנע מויכוחי אמונה, ומעדיף להגדיר עצמי אגנוסטי (אגנוסטיקן? לא יודע מה המונח הנכון בעברית). הפירוש על קצה המזלג - כיוון שאין לנו שום דרך לדעת בצורה אמפירית האם קיים האל או לא - מבחינתי אני לא מתייחס כלל לסוגיה, זה יהיה בזבוז זמן מצידי.

אתאיזם, או אי אמונה באל בעיני הוא בסה"כ אמונה. בדיוק כמו אמונה באל. תמיד משעשע אותי זה שמגדיר עצמו אתאיסט אבל בוחר לבטל את אמונתו של אחר. וגם להיפך כמובן. זה לא משנה במה אתם מאמינים, זו בסה"כ דעתכם ואין זה נכון או מכובד על בסיס זה בלבד לזלזל באמונתו של אחר, יהיה הוא יהודי, מוסלמי, נוצרי או חסיד של מפלצת הספגטי. איש באמונתו יחיה.

ואמרו אמן. ושבת שלום. וחג שמח. או שלא, אבל אם אומרים לכם את זה - תהיו בני אדם ותענו.

"אילו הייתי טוען שבין כדור הארץ לשמש מסתובב קנקן תה במסלול אליפטי, לא היה ניתן להפריך את הטענה שלי כל עוד הייתי דואג לציין שמידות הקנקן כה קטנות, כך שלא ניתן לצפות בו אף בטלסקופ החזק ביותר שיש ברשותנו. אך אילו הייתי ממשיך בטיעון, ואומר כי מכיוון שלא ניתן להפריך את הטענה, תהיה זאת עזות מצח מצד ההיגיון האנושי לפקפק בה, אחשב בצדק למי שמדבר שטויות. אם, לעומת זאת, יטענו לעצם קיומו של קנקן תה שכזה בטקסטים עתיקים, ילמדוהו כאמת מקודשת בכל יום ראשון, ויחדירוהו לראשיהם של תלמידי בית ספר, אזי פקפוק באמונה כזאת ייחשב לסימן לחריגות, ועלול להוביל את המפקפק לטיפול פסיכיאטרי בעידן הנאור, או לאינקוויזיציה בעידן קדום יותר".

"אני חייב לקרוא לעצמי אגנוסטיקן, אך לכל ענין מעשי אני אתאיסט. אני לא חושב שמציאות האל הנוצרי יותר מסתברת ממציאות האלים האולימפיים או האל ואלהלה. דוגמא נוספת: אף אחד לא יכול להוכיח שאין בין כדור הארץ ומאדים קנקן תה מחרסינה הנע תנועה אליפטית, אבל אף אחד לא חושב שזה מספיק מסתבר כדי לקחת את זה בחשבון למעשה. אני חושב שהאל הנוצרי בלתי מסתבר באותה מידה".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ומי אמר שלא?:wink:

אני מאמין שהוא קרה. למה? כי יש ארכיאולוגים (כן כן, מדע!) שתומכות בקיום המאורע.

עשר דקות על עניין מעניין.

אתה חייב לי 10 דקות מהחיים.

לא, באמת. על זה אתה מבסס את ה"הוכחות המדעיות" שיציאת מצריים קרתה?

יש כאן 10 דקות של בלבולי מוח מקוטעים, חלקי סרט מחוברים יחדיו באופן לא אמין ועשוי רע, עם כיתובים מלאי שגיאות כתיב בעברית וכל מיני הצהרות פומפוזיות חסרות הקשר, ורק דקה וחצי (איפהשהו בהתחלה) באמת מראות את ה"הוכחות" שהתגלו במעמקי הים - שניים וחצי גלגלי מרכבות מצבאו של פרעה. אם כל הצבא היה טובע, היו צריכים להיות שם אלפי חלקים.

שלא לדבר על כך שזה הוכחה כמו שאני בעצמי אלוהים. איפה ההוכחה שהים נקרע לשניים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, עליי. :wink:

אמרתי שאין לי תשובה, וזה עומד בעינו. כל חצאי תשובות לא יספקו אף אחד...

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...