Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי, אני מתפלא עליך. בד"כ התגובות שלך מעניינות ומשכילות אבל הפעם זה פשוט לא מסתדר לי.

אני אמרתי שלי יש אמת שלי, שלפיה אני מתנהל. האמת שלי היא, שהאל ברא את כל בני האדם ובכללם ברא כמה דתות וכמה זרמים וכמה סוגים וכמה צבעים.

לפי אמונתי, אין לי כל יתרון כזה או אחר על אף אחד, כי בעצם האל ברא את כולם. אני לא מאמין שיש מקום לגזענות, כי שוב - האל ברא את כולם.

אני לא מאמין שהדת שלי עדיפה על הדת שלך, כי אתה יצור עם רציונל שבוחר מה טוב לו. אני מאמין שהדת שלי טובה לי, וכנראה אם עוד מישהו מאמין בה, זה כי הוא מאמין שיש משהו טוב בה.

אני מאמין שיש אלוהים, ואתה לא. סבבה לך ולי. אני אסתדר איתך ואני לא אנסה לשכנע אותך שיש אלוהים, כי כנראה אתה לא תאמין גם אני אתן לך מיליון ואחת סיבות למה יש. סבבה, לך טוב לי טוב.

זה שיש אחרים שרוצים לשכנע אותך ולהשפיע על הבחירות שלך? בעיה שלהם, הם עובדים קשה לשווא כי הרי אדם מבוגר לא ניתן לשכנוע בכזאת קלות כי הרי הוא בוחר להאמין בX כי בא לו וזה מה שמסתדר לו ואני לא יכול עכשיו לומר לו תאמין בY כי ככה וככה וככה.

קפיש?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה לרועי, אם נקבע מספר עובדות שעל פי דברייך את נכונות:

1) אלוהים ברא את כל מה שנמצא מסביבנו, אותנו וכו'.

2) אלוהים הוא כל יודע, יודע מה יהיה בעתיד, ולא רק יודע אלא הוא הסמכות היחידה שקובעת מה יקרה בעתיד, על פי שיקול דעתו הבלעדי.

3) אלוהים יצר בעצמו מספר דתות\אמונות\אלוהים אחרים וכן רומם עם מסויים מעל כולם.

אני חייב לשאול.

האם במצב שחס וחלילה מישהו התעלף, צריך לעשות החייאה? הרי אלוהים כבר החליט אם הוא ימות או יחיה אז מה זה משנה?

מה ההגיון בלהעמיד למבחן מישהו כשהוא יודע מה יקרה, ובין כה יכול לשנות את הבחירה של אותו אדם כי הוא כל יכול?

מה ההגיון בלברוא אנשים רק על מנת להרוג אותם (עובדי אלילים וכו).

מה ההגיון בלברוא קבוצות שונות של דתות, חלקן פנאטיות שרק מובילות להרג ולהרס, מה זה טוב?

מה ההגיון בלברוא אותנו, העם הנבחר, ולהטיל עלינו כל כך הרבה מגבלות, חוקים, תנאים.

בראת אותי? סלמתאק, מה עכשיו אתה רוצה שאני יוקיר את התודה שלי כל החיים? גם ככה אתה כל יכול, אם היית רוצה אותי דתי היית עושה אותי דתי.

לא קצת אגואיסטי להגיד, בראתי אותכם ועכשיו אתם משועבדים לי עד סוף חייכם? ואם כבר עשית את זה אז למה לתת לנו את הבינה להבין את זה ולא לעשות אותנו פשוט בובות? ובלי לספר לי שהוא רוצה לראות מה כל אחד יבחר כי זה גורם לי להרגיש לא יותר מניסוי זול, כזה שהמדען כבר יודע את התוצאה מלכתחילה בכל מקרה.

אני פשוט מתקשה להאמין שבימינו מישהו יכול להאמין בדבר הזה שנקרא דת, אין פיסת הגיון אחת בכל השטות הזו, דבר שהוביל להרס, מלחמות, מוות והמון דברים נוראיים עקב אמונה עיוורת של אנשים, ואני יכול להבטיח לך שעולם ללא דת היה עולם טוב הרבה יותר.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אני גם חייב לציין לשבח את מי שהמציא את מנגנון האמונה בדת, הבחור עלה על מנגנון safe proof ללא אפשרות לתקלות כל שהן.

קודם כל נניח שהעולם הזה הוא רק פרוסדור, צעד בדרך לעולם הבא, מעשינו נמדדים כאן ונזקפים לזכותנו\לרעתנו כשאנחנו עוברים הלאה.

עכשיו מה הקאץ'?

אם הדת צודקת, הרי שבשלב מסויים כל המתים יקומו לתחייה ויוכלו להלל את הוד רוממותו, רק שאף אחד לא סיפק תאריך למאורע ההיסטורי הזה אז בינתיים מה לעשות, מחכים.

ומה אם האתאיזם הוא הצודק? הרי שאז אנחנו פשוט מתפגרים, שום דבר לא ממשיך הלאה, נוצרנו ונגמרנו בעולם הזה וזהו זה Game over.

כך שמה יוצא? חרדי שכל חייו האמין שהוא עושה מעשים טובים\מצוות וכו' על מנת לשריין מקום בעולם הבא מתפגר ומת, נעלם כלא היה ועכשיו שהוא איננו, הוא לא יכול לחזור ולהגיד לכל שאר החרדים, יוסטון ווי האב א פרובלם, טעינו, כי הוא כבר לא קיים.

וכך ממשיך לו דור אחרי דור של נבערים שבאמונה שלמה מחכים לזומבים שיקומו מהאדמה, במועד לא ידוע, כי ככה כתוב.

ולזה אני קורא גאונות, שאפו.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

בראת אותי? סלמתאק, מה עכשיו אתה רוצה שאני יוקיר את התודה שלי כל החיים? גם ככה אתה כל יכול, אם היית רוצה אותי דתי היית עושה אותי דתי.

פשוט משפט גאוני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חוץ מה-י' בגוף ראשון :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שאלה לרועי, אם נקבע מספר עובדות שעל פי דברייך את נכונות:

1) אלוהים ברא את כל מה שנמצא מסביבנו, אותנו וכו'.

2) אלוהים הוא כל יודע, יודע מה יהיה בעתיד, ולא רק יודע אלא הוא הסמכות היחידה שקובעת מה יקרה בעתיד, על פי שיקול דעתו הבלעדי.

3) אלוהים יצר בעצמו מספר דתות\אמונות\אלוהים אחרים וכן רומם עם מסויים מעל כולם.

אני חייב לשאול.

האם במצב שחס וחלילה מישהו התעלף, צריך לעשות החייאה? הרי אלוהים כבר החליט אם הוא ימות או יחיה אז מה זה משנה?

מה ההגיון בלהעמיד למבחן מישהו כשהוא יודע מה יקרה, ובין כה יכול לשנות את הבחירה של אותו אדם כי הוא כל יכול?

מה ההגיון בלברוא אנשים רק על מנת להרוג אותם (עובדי אלילים וכו).

מה ההגיון בלברוא קבוצות שונות של דתות, חלקן פנאטיות שרק מובילות להרג ולהרס, מה זה טוב?

מה ההגיון בלברוא אותנו, העם הנבחר, ולהטיל עלינו כל כך הרבה מגבלות, חוקים, תנאים.

לא קצת אגואיסטי להגיד, בראתי אותכם ועכשיו אתם משועבדים לי עד סוף חייכם? ואם כבר עשית את זה אז למה לתת לנו את הבינה להבין את זה ולא לעשות אותנו פשוט בובות? ובלי לספר לי שהוא רוצה לראות מה כל אחד יבחר כי זה גורם לי להרגיש לא יותר מניסוי זול, כזה שהמדען כבר יודע את התוצאה מלכתחילה בכל מקרה.

אני פשוט מתקשה להאמין שבימינו מישהו יכול להאמין בדבר הזה שנקרא דת, אין פיסת הגיון אחת בכל השטות הזו, דבר שהוביל להרס, מלחמות, מוות והמון דברים נוראיים עקב אמונה עיוורת של אנשים, ואני יכול להבטיח לך שעולם ללא דת היה עולם טוב הרבה יותר.

שנאמר, הכל צפוי והרשות נתונה - הכל צפוי וכתוב, אך לך נתונה הרשות לשנות באמצעות מעשיך.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

רועי - אין בכך היגיון, שים לב. אם הכל צפוי, למה כבר נתונה הרשות? אם נתונה רשות, למה הכל צפוי? אם הכל קבוע, מה כבר יש לשנות? אתה לא שם לב לסתירות שקיימות במתווה הזה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

.

האמת שזה תמיד הטריד אותי. ואני מדבר ברצינות גמורה. מצד אחד, אני רוצה להיות רופא כדי שאוכל לעזור לאנשים ולרפא אותם ממחלות. מצד שני, אנשים דתיים (משפחתי) אומרים לי "שהכול כתוב", ואם מישהו נהרג כנראה שזה הזמן שלו. אז, זה שאני מנסה להציל אותו, לא אומר שאני הולך בעצם נגד אלוהים? אם אלוהים קבע שהוא ימות, האם כדאי להתערב בכלל? האם כל הרופאים הולכים לגיהינום? אני כולי תקווה שהעיקר הכוונה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האל נותן לנו את האפשרות לשנות את מה שהוא החליט. אם הכל צפוי, לאלוהים היה משעמם, אז הוא מאפשר לנו לשנות כדי שיהיה פלפל. :lol:

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
האמת שזה תמיד הטריד אותי. ואני מדבר ברצינות גמורה. מצד אחד, אני רוצה להיות רופא כדי שאוכל לעזור לאנשים ולרפא אותם ממחלות. מצד שני, אנשים דתיים (משפחתי) אומרים לי "שהכול כתוב", ואם מישהו נהרג כנראה שזה הזמן שלו. אז, זה שאני מנסה להציל אותו, לא אומר שאני הולך בעצם נגד אלוהים? אם אלוהים קבע שהוא ימות, האם כדאי להתערב בכלל? האם כל הרופאים הולכים לגיהינום? אני כולי תקווה שהעיקר הכוונה.

זה מטריד אותך?

אותי יותר מטריד שאנשים מתעסקים בקושיות הנובעות מספר שעוסק באישה שנוצרה מצלע איש, נחש מדבר, גן עדן, מבול, ואנשים שחיו 900 שנה.

זה בערך כמו שאני אנהל דיון רציני ועמוק על סוג העץ שממנו עשוי המטאטא שהארי פוטר רכב עליו

במילים אחרות, אין טעם לתהות למה העלים של עץ נבולים כאשר הגזע שלו רקוב מהיסוד.

פורסם
האל נותן לנו את האפשרות לשנות את מה שהוא החליט. אם הכל צפוי, לאלוהים היה משעמם, אז הוא מאפשר לנו לשנות כדי שיהיה פלפל. :lol:

ואני מניח שזה אמור להיראות הגיוני? :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

החיים אמורים להיות ערך עליון. יואיל מישהו למצוא את הפסוק הרלוונטי לעניין.

אז, אתה אומר שהאדם הוא האלוהים, כי הוא יכול לשנות את מה שהוחלט?

או כמו שאומרים, "האל הוא כל כך כל יכול, שהוא יכול לברוא אבן שהוא עצמו לא יכול להרים- ולהרים אותה":lol:

אני לא יודע מה הוחלט ומי החליט, אבל אלו דיונים מהסוג שבהם אין האמת כל כך טעם- אין אפשרות לאף צד לחדור לצד הנגדי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...