Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ראשית תרשו לי להסיר את הכובע בפני כל התורמים לתת הפורום הזה, שאפו.

לעצם העניין, אני אמור לקבל בקרוב אלפא 156 מצביעה בצבע אפור מטאלי (קוד צבע 653 של פיאט).

מה לעשות עם קבלת הרכב מבחינת צבע? ישר לשים אוטם? איך לשטוף באופן סדיר בהנחה שלא אוכל לשטוף בעצמי?

כל עיצה וטיפ להארכת חייו של הצבע והברק שלו תתקבל בברכה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני חושב שבימים הראשונים לאחר הצביעה עדיף לא לגעת (להתייעץ עם הפחח/צבעי לאחר כמה זמן ניתן לשים אוטם צבע)

לאחר שהימים האלו תמו, הדבר הראשון שאני הייתי עושה זה לפנק את הרכב ב 2 או אפילו 3 שכבות של אוטם צבע משובח.

לא חסר אוטמים חזקים בארץ, יש יבואנים שונים, דיטיילרים שונים ואתרים שונים מהם ניתן לרכוש. כמו יש היצע עצום באתרים בחול או באיביי. (לגבי המלצות פשוט תעשה חיפוש קצר בפורום)

המלצה ראשונה מניסיוני האישי על mazerna power lock (תעשה חיפוש קצר) ששמו הולך לפניו ואין לי מה להוסיף. http://www.autostore.co.il/151426/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-Menzerna-PL

190 ש"ח ללא משלוח עבור כמות של 0.473 ליטר.

יספק לך 4-6 חודשים של שקט.

המלצה שניה ומעולה מבחינת יחס עלות/תועלת היא האוטם של FinishKare 1000P Hi-Temp Sealant

https://www.cleanyourcar.co.uk/index.php?_g=co&_a=step2

140 ש"ח כולל משלוח עבור כמות של 412gr

היתרון שלו שהוא מחזיק מעמד גם בפני חום כבד (מתאים לארצנו) והוא גם מספק ברק חזק ביחס לאוטמים אחרים.

יש גם אוטמים שמספקים שנה ושנתיים של הגנה לטענת היצרנים (Opti-Coat 2.0 למשל) הכל עניין של תקציב. (באופן אישי אני פחות אוהב כי אז זה משאיר אותי שנתיים ללא אפשרות להנות מיישום אוטמים למינהם)

לגבי השטיפה, תחפש מקום שאתה סומך להפקיד בידו את רכבך בהנחה שאתה לא תשטוף, תעדיף שטיפה ידנית עם כפפה ולא עם מטאטא. לפעמים זה שווה את ה60 ש"ח במקום ה40-50 הרגילים.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה ידידי.

כלומר אם אני מתכנן דיטיילינג (פנימי וחיצוני) כשאקבל את הרכב, עדיף לי לחכות כמה ימים לתת לצבע להתקבע?

לגבי שטיפה, איך אדע אם אפשר לסמוך על מכון השטיפה, מהם כללי האצבע חוץ מאשר ללא מטאטאים למשל?

תודה רבה על העזרה למתחילים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
תודה ידידי.

כלומר אם אני מתכנן דיטיילינג (פנימי וחיצוני) כשאקבל את הרכב, עדיף לי לחכות כמה ימים לתת לצבע להתקבע?

לגבי שטיפה, איך אדע אם אפשר לסמוך על מכון השטיפה, מהם כללי האצבע חוץ מאשר ללא מטאטאים למשל?

תודה רבה על העזרה למתחילים.

אני חושב שאכן עדיף לחכות אבל תשובה יותר מדוייקת תקבל מהפחחים/צבעים או אחרים שמבינים יותר ממני בצבע.

לא יקרה כלום אם תיישם אוטם אחרי שבוע לצורך העניין.

ללא מטאטאים

ללא דיגריזרים חריפים שבסוף יורידו את האוטם במקרה הטוב ויזיקו לצבע במקרה הרע

תחושת בטן שלך כשאתה מדבר עם בעל עסק

עבודה עם מטליות נקיות ותחלופה גבוהה שלהם

עובדי ניקיון שהם לא בני 14

ללא חומר זול ומטונף שמדביקים על הצמיג ואז יש סכנת החלקה.

לא יודע מאיפה אתה בארץ אבל באזור פרדס חנה יש שטיפה ידנית מאוד רצינית, אני יודע שחובבי הרכבים באזור די סומכים על הבחור שם.

קשה לי להמליץ על מקומות כי הגישה שלי אומרת שאף אדם לא ינקה את הרכב שלי טוב ממני.. ולכן אני ממליץ לך לקנות דלי,שמפו,כפפה ולפנות את שישי בצהריים פעם בשבועיים :-) , זה כיף,מתגמל,זמן איכות..והעבודה תמיד תתבצע כפי שאתה אוהב.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

לצערי, שטיפה עצמית היא לא אופציה בעתיד הנראה לעין ממגוון סיבות.

למרות שברורה לי התועלת הכפולה בכך, גם כיף וגם עבודה טובה.

Winston S. Churchill -

פורסם

טוב, אני ימליץ לך ויגיד לך משהוא מאוד חשוב.

צבע שעבר צביעה חדשה אסור לחלוטין לגעת רק אחרי 30 ימים לפחות, תוכל לשאול את הפחח או צבעי את אותו השאלה ( בהנחה שהוא מקצועי ).

בעניין השמירה על הצבע ושלך לא יהיה זמן, יש כמה דיטיילירים טובים בארץ ( לא הרבה, אבל יש ) שיעשו עבודה טובה, כמובן לא במכונת שטיפה ( יהרוס את הצבע לאט לאט ), אלה שטיפה ידנית ומקצועית.

אוטם צבע, יש רק קצט מקומות בארץ שיעשו את העבודה הנכונה, אבל אחרי השכבה השנייה של האוטם צבע זה כבר כמעט ולא ישפיעה, בנוסף כל שכבה צריכה המון שעות של מנוחה כדי שהאוטם ( או הווקס ) ישאר ויתחבר לצבע בצורה הטובה ביותר.

בשביל לשמור על הצבע בצורה הטובה ביותר שתוכל, ממליץ בחום לשטוף אותו אצל דיטיילר פעם בשבוע, מינימום פעם בשבועיים.

להוריד כל מתנה של ציפורים אחרי מקסימום 2-3 שעות, להשאיר בקבוק של חומר ניקוי טוב לרכבים באוטו ( בהנחה שהאוטו לא רותח מבפנים ) בשביל להגן על האוטו.

בחיים לא לנקות את האוטו על "יבש" כלומר שהאוטו לא רטוב, לא פשוט לעביר עליו מגבת, או יד... כי זה יעשה לך שריטות בצבע.

ושיהיה לך בהצלחה ותתחדש!

פורסם

תודה.

הצבעי אומר לא לגעת בכלל ולתת ווקס או אוטם עוד 3-4 חודשים אם בכלל.

דעתכם המלומדת?

Winston S. Churchill -

פורסם

כמו שאמרו: לפחות שבוע לא לגעת בצבע ובטח שלא לשים כיסוי על האוטו. חניה בשמש עדיפה על פני חניה מוצלת כי היא עוזרת בייבוש מעמיק יותר של הצבע (וכן, גם אם בשכבה העליונה שלו הוא נראה לך יבש לגמרי, מתחת לפני השטח יש מצב שהייבוש שלו אינו מושלם).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ראשית תרשו לי להסיר את הכובע בפני כל התורמים לתת הפורום הזה.

דבר ראשון - זה לא תת פורום - זה פורום-על!

לפני כל דבר אחר - לוודא שהצביעה הצליחה. לא פעם מגיעים לפה אנשים אחרי צביעה ומגלים משטחים לא חלקים, כתמים ופגמים שונים. בקיצור - זה הזמן לעבור היטב על התוצאה ולעמוד על כך שתקבל עבודה איכותית. זה יותר חשוב מכל מה שתעשה לאחר מכן.

כמו שכבר נכתב וגם אני התייחסתי לכך בשרשור אחר בנושא - לא נוגעים בצבע חדש חודש/חודשיים... ואם הפחח אומר יותר אז תזרום איתו. כמובן שתוודא איתו למה הוא מתכוון. אין דין פוליש כדין אוטם.

תתחדש!

חג שמח!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
דבר ראשון - זה לא תת פורום - זה פורום-על!

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

פורום על!

• אחראי פורום
פורסם
תודה.

הצבעי אומר לא לגעת בכלל ולתת ווקס או אוטם עוד 3-4 חודשים אם בכלל.

דעתכם המלומדת?

הוא צודק לגבי הזמנים. הצבע מאוד רך ופגיע בימים הראשונים,

כמובן לא משהו שרואים או מרגישים כלפי חוץ (אלא אם ממש בא לך ללחוץ עם הציפורן למשל),

אבל מתחת לפני השטח יש חומרים שצריכים עוד להתנדף ולהתקשות לגמרי לפני טיפולים אגרסיביים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

עוד תוספת מנסיון אישי, אם יש על הצבע לשלשת ציפורים במיוחד בשבועיים הראשונים, ישר תקנה ואל תיתן לזה זמן על הצבע כי זה עלול להשאיר סימן.

* עדיף בכללי תמיד לנקות את הלשלשת ישר,אבל כשהצבע טרי צריך לשים לב לזה יותר.

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

• תוכן חדש...