Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קצת עליי - אני צעיר שכנראה אתחיל ללמוד בקרוב באוניברסיטה שרחוקה לי מהבית ואצטרך רכב חסכוני בדלק, וגם כמובן שיהיה ליציאות עם חברים בסופש"ים וכו' (אגב עד היום לא קניתי רכב כך שממש אין לי ניסיון בתחום חוץ מקצת היגיון ומחקר בגוגל).

כרגע אני בתהליך של קניית רכב יד שניה (רוב הסיכויים מיני) והייתי רוצה לשמוע את הדעות שלכם על מנת לוודות שאני אכן קונה את הרכב שעונה בצורה האופטימלית לקריטריונים שהייתי רוצה, שהם:

1. רכב חסכוני בדלק (כלומר מיני - 1:15 יחס דלק לק"מ לפחות).

2. רכב עם ירידת ערך סבירה-נמוכה (כלומר שכל שנה הערך יירד בערך ב5-10% בתקווה, כל עוד לא עבר תאונות כמובן, כי אולי כעבור שנתיים-שלוש אני אמכור אותו).

3. רכב אמין כלומר כמעט ללא תקלות כל עוד מתוחזק כראוי.

בגדול האופציות שכרגע הכי חשבתי עליהם הם:

1. KIA Picanto - שנת 2011\2012 עם ק"מ נמוך יחסית שמורה במצב טוב (יחסית יקרה)

2. Chevrolet Spark - שנת 2011

3. Suzuki Swift - שנת 2008-2009

שאלתי היא האם יש לכם עצות אחרות \ לחזק דעה קיימת לגבי רכבים שיתאימו למה שחשבתי בערך?

(לפי הכותרת טווח מחיר 45-60K שקל).

תודה מראש על כל עזרה ותשובה =)

פורסם
שלום,

קצת עליי - אני צעיר שכנראה אתחיל ללמוד בקרוב באוניברסיטה שרחוקה לי מהבית ואצטרך רכב חסכוני בדלק, וגם כמובן שיהיה ליציאות עם חברים בסופש"ים וכו' (אגב עד היום לא קניתי רכב כך שממש אין לי ניסיון בתחום חוץ מקצת היגיון ומחקר בגוגל).

כרגע אני בתהליך של קניית רכב יד שניה (רוב הסיכויים מיני) והייתי רוצה לשמוע את הדעות שלכם על מנת לוודות שאני אכן קונה את הרכב שעונה בצורה האופטימלית לקריטריונים שהייתי רוצה, שהם:

2. רכב עם ירידת ערך סבירה-נמוכה (כלומר שכל שנה הערך יירד בערך ב5-10% בתקווה, כל עוד לא עבר תאונות כמובן, כי אולי כעבור שנתיים-שלוש אני אמכור אותו).

שאלתי היא האם יש לכם עצות אחרות \ לחזק דעה קיימת לגבי רכבים שיתאימו למה שחשבתי בערך?

סיטרואן C1 הכי ישנה שתמצא

פורסם

גם הפנדה יכולה לענות על הדרישות,הפיקנטו פחות חסכונית,אך מאובזרת ובטוחה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אשמח גם אם תפרטו מדוע

כרגע אני כמעט בטוח על הספארק (45 אלף) האם יש לה חסרונות שאולי לא חשבתי עליהם? סך הכל נראה רכב מתאים לתיאור לא?

פורסם

היא פחות חסכונית,ועובדת בסלד קצת גבוהה יותר כדי לנצל את הכוח,אני אישית מאוד אהבתי אותה והתלבטתי אם לקנות אותה,נסעתי עליה בחיפה והיא הייתה נוחה ועברה טוב על מהמורות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שום רכב שתקנה,לא יקבל ירידת ערך של 5-10%,אלא יותר בכיוון של 15% שנתי.

רכב ששווה היום 60,000 יהיה שווה עוד שנתיים כ-43,000 ש"ח במקרה הטוב וכ- 36,000 ש"ח עוד 3 שנים.

גם אם התחזוקה לא תהיה יקרה,הרכב כמעט ולא יראה מוסך-יחרידת הערך היא ההפסד הכי גדול.

ברכב מיני יש כל מיני סוגים- אלטו,שיכנסו בקושי 2.5 אנשים מאחורה ועם אבזור של רכבים שאפילו לא היה קים בשנות ה-90 (חלונות ידניים במקום חשמליים) יש את סיטרואן C1/פיג'ו 107 ואת חברתן טויוטה אייגו -הן מגיעות עם גיר ידני או אלקטרוני.

בתקציב שלך אפשר לרכוש רכב חדש.בדוק מחירים של סיאט מיי/סקודה סיטיגו ואולי בתוספת של 2 אלפיות לכאן או לשם תצא עם רכב חדש על הכביש (ואם תבחר בגרסה הידנית גם תחסוך את כאב הראש של הגיר הרובוטי).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
היא פחות חסכונית,ועובדת בסלד קצת גבוהה יותר כדי לנצל את הכוח,אני אישית מאוד אהבתי אותה והתלבטתי אם לקנות אותה,נסעתי עליה בחיפה והיא הייתה נוחה ועברה טוב על מהמורות.

פחות חסכונית מבחינת דלק? ירידת ערך הרכב?

פורסם

דלק,מבחינת ערך תבדוק במחירון יד 2 ,לעומת שאר הדגמים.

פורסם
שום רכב שתקנה,לא יקבל ירידת ערך של 5-10%,אלא יותר בכיוון של 15% שנתי.

רכב ששווה היום 60,000 יהיה שווה עוד שנתיים כ-43,000 ש"ח במקרה הטוב וכ- 36,000 ש"ח עוד 3 שנים.

גם אם התחזוקה לא תהיה יקרה,הרכב כמעט ולא יראה מוסך-יחרידת הערך היא ההפסד הכי גדול.

ברכב מיני יש כל מיני סוגים- אלטו,שיכנסו בקושי 2.5 אנשים מאחורה ועם אבזור של רכבים שאפילו לא היה קים בשנות ה-90 (חלונות ידניים במקום חשמליים) יש את סיטרואן C1/פיג'ו 107 ואת חברתן טויוטה אייגו -הן מגיעות עם גיר ידני או אלקטרוני.

בתקציב שלך אפשר לרכוש רכב חדש.בדוק מחירים של סיאט מיי/סקודה סיטיגו ואולי בתוספת של 2 אלפיות לכאן או לשם תצא עם רכב חדש על הכביש (ואם תבחר בגרסה הידנית גם תחסוך את כאב הראש של הגיר הרובוטי).

הסיבה שלא חשבתי על רכב חדש היא שהבנתי שכלכלית לא משתלם כי ברגע שמוציאים תרכב מהסוכנות כבר ירד הערך שלו כביכול באיזה 10% וגם בשנה שנתיים הראשונות הערך של הרכב צונח הכי מהר. לפחות כך הבנתי, אני מזכיר אני חדש יחסית לתחום.

ומכיוון שאולי אמכור אותו עוד שנתיים שלוש כמו שציינתי לא חושב ששווה חדש, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אם כך באמת עדיף לך יד 2.

פורסם

אני גם בשאיפה להתקדם ברכב כל 3-4 שנים.

אבל מעדיף להיות יד ראשונה, לדעת מה הרכב עבר (אלא אם כן היבואן הסתיר ממני דברים), ולהנות אחר כך מהיתרון במכירה.

מה ספגתי בירידת ערך בשנה שלמה? נעשה חשבון: מחירון 64 אלף ש"ח משוקלל, לא משוקלל 63 אלף ש"ח. נרכש ב70 אלף ש"ח. 8.5-10% ירידת ערך (תסתכל על זה איך שבא לך)

לא כזה מפריע לי, אני נהנה מהעובדה שהאוטו שלי חדש. (כבר לא חדש חדש, אבל אני היד הראשונה ואני יודע כל מה שצריך לדעת)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבנתי שהספארק דווקא אוכלת 1:14 למרות שהיא ידנית, שנחשב לא חסכוני במיוחד לכן חשבתי אולי על רכב אחר.

יש רעיונות אחרים אולי? עדיף טווח מחיר של 40~45 בערך.

פורסם
שלום,

אם ידני פיקנטו בהחלט יכולה לענות על הדרישות - 2012 תוכל למצוא בכ 54K

תלוי בסוג הנסיעות - לא בטוח שתקבל 1:15 אבל קרוב לזה כן

בתנאי עיר קשים כולל עליות וירידות אני מקבל 1:12.5 (אך עדיין יש מקום לשיפור) מחוץ לעיר 1:17 ויותר

• תוכן חדש...