Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי סוזוקי בלנו 98'. האוטו מדהים בשבילי ואני מאד אוהב אותו, מטפל יפה בכל מה שצריך מתי שצריך.

בכל מקרה, יש משהו שמציק לי. בהתנעה קרה למנוע לוקח המון זמן להתחמם. כל הנסיעות שלי עם האוטו הנ"ל הן עירוניות וקצרות של לא יותר מ10 דקות ולכן קורה מצב שכשאני מכבה את המנוע אחרי החנייה, הוא עוד לא הגיע לחצי מטמפ' עבודה. זה גורם לכך שכל הנסיעה האוטו מתקשה להחליף הילוכים, עושה רעשים של שסתומים (אין חשש לבעיה רצינית עם הרעש הזה, זה ככה מאז שהרכב אצלי שזה בערך 8 שנים, רק שזה מתחזק מאד כשהמנוע קר) ובעיקר מקרטע. וזה לא נעים.

האם יש דרכים לחמם את המנוע יותר מהר? כמובן אני לא מתכוון לקרוע את האוטו רק על מנת שהוא יתחמם, אני בכ"ז רוצה שהאוטו יהיה תקין. האם ישנם שמנים, תוספים וכו' שעוזרים למנוע להתחמם בהתנעה קרה?

תודה רבה.

פורסם

תיאוריתית, אפשר לשים לו תרמוסטאט שנפתח בטמפרטורה יותר גבוהה משל המקורי. כתוצאה מכך, המנוע אמור להתחמם מהר יותר. זאת בגלל שהנוזל לא זורם סביב הצילנדרים ולא "מעמיס" את החום ומעביר אותו לרדיאטור.

דרך אגב, אתה צריך לבדוק את נושא הטרמוסטאט. אולי הבעלים הקודמים (אם היו) הרכיבו טרמוסטאט שנפתח בטמפרטורה נמוכה ממה שתכנן יצרן הרכב ולכן המנוע לא מגיע לטמפרטורה שלה הוא יועד.

עוד דבר, תבדוק בכלל אם יש טרמוסטאט במערכת. הרבה אנשים "אוהבים" לבטל את הטרמוסטאט בכדי למנוע חימום בקיץ דבר שהוא טיפשי על כל פנים.

עוד דבר, נסיעות קצרות ומרובות שבהן המנוע בקושי מגיע לטמפרטורת העבודה שלו הן מתכון כמעט בטוח ליצרת בוצה במנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

טרמוסטט עם טמפרטורת פתיחה גבוה מהמקורי לא יגרום להגעה מהיירה יותר לטמפרטורת עבודה.

הוא יגרום לטמפרטורת עבודה גבוה יותר. או במילים אחרות - אסור להרכיב טרמוסטט עם טמפרטורת פתיחה גבוהה מהמקורי.

ממליץ להחליף שמן בתדירות גבוהה מהמלצות היצררן.

פורסם

כמה זמן אמור לקחת לרכב להגיע לטמפרטורת עבודה ?

באסקורט אצלי לוקח כמעט 10 דקות, אך למשל בפוקוס או פאסאט לוקח ממש דקות בודדות.

כמובן בכל המקרים אני נוהג ממש רגוע עד להתחממות המנוע.

האם המצב באסקורט תקין ?

פורסם

חדשים המחוג פשוט מראה לך חם או קר, אצלינו בפוקוס החדשה הוא נמצא למטה ואחרי כמה דקות מזנק ואמצע. וברכבים ישנים כמו האסקורט הוא מראה לך את החום של המים כמו שהוא )פלוס מינוס)

פורסם

תניע את הרכב כמה דקות לפני שאתה נוסע איתו. יש כל מני מערכות להנעה מרוחקת, ככה שאתה יכול להניע אותו מהחלון או משהו ואז כשאתה מגיע לנסוע בו הוא כבר חמים ונעים.

פורסם

החזקת סרק זה גרוע כמו נסיעה קצרה ואף יותר מזיק למנוע ולכן עדיף לעשות מידי פעם נסיעה קצת יותר ארוכה ובמהירות שיוט

פורסם
תניע את הרכב כמה דקות לפני שאתה נוסע איתו. יש כל מני מערכות להנעה מרוחקת, ככה שאתה יכול להניע אותו מהחלון או משהו ואז כשאתה מגיע לנסוע בו הוא כבר חמים ונעים.

זה לא שזה מפריע לי, פשוט מעניין אותי לדעת אם זה תקין.

החזקת סרק זה גרוע כמו נסיעה קצרה ואף יותר מזיק למנוע ולכן עדיף לעשות מידי פעם נסיעה קצת יותר ארוכה ובמהירות שיוט

נכון מאוד, זה גם מה שמופיע בספר הרכב.

פורסם

שלום רב !

במקום שתעזר בעצות אחיתופל, ובעצות לא מעשיות, כמו התנעת הרכב מרחוק, או החלפת תרמוסטט בעל פתיחה מאוחרת יותר, מוטב שתוודא שברכבך קיים בכלל תרמוסטט, ואם כן האם הוא תקין?!

מומלץ שתצלם את לוח השעונים, ותתמקד בשעון החום, ותעלה את התמונה לפורום.

גם לאחר 10 דקות בלבד, שעון החום אמור לשוק לאזור השליש הראשון עד למחצית הסקאלה.

לגבי רעשי השסתומים, ציין באיזה צמיגות שמן אתנ נוהג להשתמש, ומה תדירות החלפת השמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה, תודה רבה על הנכונות לעזור.

אין לי מושג מה צמיגות השמן אבל אני כן יודע שהוא מוחלף כל טיפול שנתי (הטיפול הקרוב עוד חודש). אני אבדוק בקבלות בספר הרכב מה רשם לי המוסכניק לגבי השמן בטיפול האחרון(אני מקווה שבאמת רשום).

כשיזדמן לי לנהוג באוטו בימים הקרובים אני אצלם את מד חום המנוע לאחר 10 דקות עבודה כדי שנוכל להבין אם יש בעיה או אם אין.

אעדכן, אני רק רוצה לוודא שהכל בסדר.

תודה רבה! :)

פורסם

שי שלום רב !

מומלץ שתצרף צילום החשבונית, ומחק פרטים מזהים כמו שם המוסך, ומספר הרכב, או /העתק את פרטי החלפים שהוחלפו כפי שרשום בחשבונית, והתמקד על צמיגות השמן ושם יצרן השמן.

וכן צלם את שעון החום, בפוקוס איכותי וברור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...