Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם זה טוב להעביר להילך סרק ברמזור אדום בתיבת הילוכים אוטומטית?

ואם כן\לא אשמח להסברים.

תודה,

גיא ג.

פורסם

היה על זה דיון בעבר, ממליץ לבצע חיפוש.

בשורה התחתונה: אין כל נזק בהמתנה עם הילוך משולב בתיבת הילוכים אוטומטית. כל טענה לפיה העברה לסרק מורידה עומס מהגיר או מורידה את צריכת הדלק היא אינה יותר מבולשיט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

למען האמת אני זוכר שראיתי בתכנית "מכסחי המיתוסים" ממש לפני הרבה זמן (ואם אני טועה שמישהו יתקן) שעדיף לכבות את המנוע ולא להעביר להילוך סרק או להשאיר D. (כמובן שמדובר ביותר מדקה)

אבל זה מבחינת דלק בלבד, מבחינה מכנית הם לא בדקו

פורסם
היה על זה דיון בעבר, ממליץ לבצע חיפוש.

בשורה התחתונה: אין כל נזק בהמתנה עם הילוך משולב בתיבת הילוכים אוטומטית. כל טענה לפיה העברה לסרק מורידה עומס מהגיר או מורידה את צריכת הדלק היא אינה יותר מבולשיט.

אין כל נזק בהמתנה עם הילוך משולב, אבל זה כן צורך יותר דלק (נבדק עם חיבור ישיר למחשב הרכב).

פורסם

הי אלעד ,

לא מכיר את הדיון המדובר , לא עשיתי חיפוש , אני גם לא מבין גדול אז אשמח אם תבהיר את תגובתך :

1. אתה מדבר על אוטומטית "רגילה" פלנטרית ולא רובוטי לסוגיו ( מה לעשות יש כאלה שקוראים להן אוטומטי ) ?

2. סתם כדיי שתוכל להבהיר לי כבר על הכל :

-- הילוכים מכניים רגילים : עדיף לעמוד בהילוך סרק , ובלי מצמד לחוץ - יש הסכמה ?

-- הילוכים מכניים רובוטי חד מצמד : עדיף להעביר לסרק כי אחרת המחשב שומר על נקודת כמעט שילוב לפחות בחלק מהדגמים בין השאר כי ככה תוכנן וגם כדיי למנוע הדרדרות במצבים בהם אין מנגנון על הבלמים

-- הילוכים מכניים רובוטי דו מצמד - מניח שכמו חד מצמד ?

-- אוטומטי רגיל -- כאשר הילוך דרייב משולב האוטו לא מדרדר ( או נע באיטיות קדימה ) ז"א שמופעל כח מנוע זה אומר לי שהממיר מביא להפסד כח וזה אומר צריכת דלק יותר מאשר סרק ( לא כמו בירידה שהמחשב ינסה להוריד זרימת דלק למינימום )

ובאיזשהו מקום זניח גם בלאי וחימום של הממיר לעומת סרק -- אני טועה ?

סליחה על החפירה מנסה באמת להבין

עפר.

פורסם

טלקו מה שאתה מתאר זו מערכת עצור-סע אנושית

למיטב ידיעתי הלא משמעותית כאשר המנוע "קר" מומלץ לא לכבות ולהניע הפסדי הבלאי גבוהים

כאשר המנוע חם זה יעזור לצריכת הדלק בנסיעה עירונית מן הסתם רצוי שתבדוק שהאוטו שלך אוהב להניע חזרה כשהוא חם ( מצבר סטארטר וכד' ) אבל הרבה יצרנים משלבים היום מערכות כאלה ברכבים החדשים , אני חושב שהראשונים היו פולקסוואגן .

עפר .

פורסם

אלעד, בולשיט זה בטוח לא וחסר אחריות מצידך להיות כ"כ נחרץ.

גיר אוטומטי סובל מאובדן יעילות עם השנים בעיקר מהסיבה הזאת.

גם גיר אוטומטי נמצא ב"חצי שילוב" בסל"ד נמוך.

מצד שני כאשר הגיר במצב ניוטרל מיסבי הגיר עובדים (אך הם בנויים לזה)

הנזק הוא לאורך שנים כלומר שאם יש לך רכב אוטומטי ואתה לא מתכוון לשמור אותו 10 שנים ומעלה אין סיבה שתעביר לניוטרל כל פעם.

numnuts - בתיבה ידנית - סרק + ניוטרל = בלאי לגיר

סרק + מצמד = בלאי למיסב לחץ

השאלה מה אתה מעדיף שיעבוד?

רכיב שעולה 50 ש"ח וניתן להחליף כל פעם שמחליפים קלאץ (נניח 70-80K) או רכיב שאמור לשרוד 150-200K ויותר וגם עולה יותר...

זאת ההחלטה שלך.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם
הי אלעד ,

לא מכיר את הדיון המדובר , לא עשיתי חיפוש , אני גם לא מבין גדול אז אשמח אם תבהיר את תגובתך :

1. אתה מדבר על אוטומטית "רגילה" פלנטרית ולא רובוטי לסוגיו ( מה לעשות יש כאלה שקוראים להן אוטומטי ) ?

-- הילוכים מכניים רגילים : עדיף לעמוד בהילוך סרק , ובלי מצמד לחוץ - יש הסכמה ?

-- הילוכים מכניים רובוטי חד מצמד : עדיף להעביר לסרק כי אחרת המחשב שומר על נקודת כמעט שילוב לפחות בחלק מהדגמים בין השאר כי ככה תוכנן וגם כדיי למנוע הדרדרות במצבים בהם אין מנגנון על הבלמים

-- אוטומטי רגיל -- כאשר הילוך דרייב משולב האוטו לא מדרדר ( או נע באיטיות קדימה ) ז"א שמופעל כח מנוע זה אומר לי שהממיר מביא להפסד כח וזה אומר צריכת דלק יותר מאשר סרק ( לא כמו בירידה שהמחשב ינסה להוריד זרימת דלק למינימום )

עפר.

בדיוק!

ולכן עדיף וכדאי להעביר לסרק כאשר מתוכננת עצירה של יותר מדקה.

פורסם
הי אלעד ,

אהלן

1. אתה מדבר על אוטומטית "רגילה" פלנטרית ולא רובוטי לסוגיו ( מה לעשות יש כאלה שקוראים להן אוטומטי ) ? אכן פלנטרית

-- הילוכים מכניים רגילים : עדיף לעמוד בהילוך סרק , ובלי מצמד לחוץ - יש הסכמה ? יש

-- הילוכים מכניים רובוטי חד מצמד : עדיף להעביר לסרק כי אחרת המחשב שומר על נקודת כמעט שילוב לפחות בחלק מהדגמים בין השאר כי ככה תוכנן וגם כדיי למנוע הדרדרות במצבים בהם אין מנגנון על הבלמים אתה טועה. לפחות בתיבות של פיאט/אלפא רומיאו, כאשר הרכב עומד עם הילוך משולב, התיבה באופן עצמאי תעביר לסרק מעל פרק זמן מסוים. כל זמן שדוושת המאיץ אינה לחוצה, המצמד לא ישתלב. לעומתן, יש תיבות חד-מצמדיות שמתנהגות בדומה לתיבות דו-מצמדיות, ראה להלן.

לא. בתיבות אלה, המצמד יחל להשתלב כבר עם שחרור דוושת הבלמים. מסיבה זו רצוי מאוד להימנע מעמידה בהילוך משולב ובלם יד ברכב שמצויד בתיבה כזאת. נבדק בתיבות TCT, DSG ו-DCT.

שים לב שאם ברכב כזה מותקן בלם יד אלקטרוני, ניתן להשתמש בו גם כאשר הרכב בהילוך ללא חשש לגרימת נזק למצמד.

כוח המנוע מופעל בכל מקרה, השאלה היא האם הוא מחובר לגלגלים או לא. כדי שמחשב ניהול המנוע יזרים יותר דלק (כרגע אני מתעלם מפרמטרים כמו טמפ', לחץ ברומטרי וכו'), צריך להזרים לו יותר אויר, כלומר: לפתוח את המצערת. כל זמן שהדבר הזה לא נעשה, בפירוש אין צריכת דלק גבוהה יותר.

בכיף

עפר.

ולכל השאר: במקום לחזור ולפתוח פעם נוספת את הדיון העתיק הזה, אני ממליץ לכם להשקיע בחיפוש, למצוא את הדיון שכבר היה ולהחכים קצת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד אתה שוב טועה ומטעה.

ברוב הרכבים היום קיים מנגנון שמעלה את הסל"ד תחת עומס (מזגן, מאוור לרדיאטור וכו')

העומס על המנוע כן צורך יותר דלק בעקבות שימוש של הרכב ברכיב הזה (מעין מצערת נוספת)

מה גם שזה יוצר בנוסף לעומס על המנוע גם עומס סטטי על הבלמים.

פורסם

אתה מתפזר על כמה נושאים ועושה סלט.

כאשר מופעל המזגן, אכן יש עליה בסל"ד, במטרה לענות על העומס שהן המדחס והן האלטרנטור מפעילים על המנוע. אין לזה קשר לתיבת ההילוכים.

עומס סטטי על הבלמים? לא ראיתי שנגרם נזק כלשהו לרכב מכך שעמד במשך שבועות ואפילו חודשים עם בלם יד משוך, למעט הידבקות הרפידה לדיסק במקרים קיצוניים.

פורסם

אלעד, כשהרכב עומד שנים עם האנד ברקס משוך כל המע' סטטית.

במקרה של תיבה אוטומטית ב-D ברכב מונע יש כל הזמן מומנט קבוע שהבלמים צריכים להתנגד לו.

באותם רכבים שאני מדבר עליהם הסל"ד עולה גם כשהמנוע קר וגם כשהוא תחת עומס. כדי לשמור על סל"ד תקין

• תוכן חדש...