Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב לפני 4 חודשים - התקבלו קבלות שהוחלף ר.טיימינג בינואר 12. האוטו עבר 65 אלף קילומטר מאז....

בהמשך לבעייתי - כאמור נקרעה רצועת התזמון בזמן הנסיעה, לאחר גרירה ובדיקה במוסך - הוחלפה הרצועה, ופלא - הרכב מניע לא רועד ונשמע תקין , שמחתי בחלקי כי לא הלך ראש המנוע.

לאחר דקות של נסיעה נדלקה נורת הCHECK ENGINE - בבדיקה - נראה כי התקלה הינה - P0340 Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction.

השגיאה אופסה, וכאמור חזרה לאחר כרבע שעה - הוחלף חיישן לצורך הבדיקה. ופלא פלא - הנורה שוב דלקה אם אותה שגיאה.

לאחר נסיעה של מספר ימים - שמתי לב כי הרכב לא סוחב כשהיה... במיוחד מעל 80-90. שלא לדבר על 100-110 ונשמע "מרעיש" ו"מתאמץ" במיוחד ( או שאוליי אני מדמיין , עקב התקלה ) .

אבקש את עצתכם ועזרתם באיתור התקלה, אם/ואו אין מנוס מפתיחת ראש מנוע ובדיקה... האם למישהו יש מושג קלוש מה יכולה להיות התופעה הנ"ל. תודה רבה!

חשוב לציין כי הרכב הינו - יונדאי גטס 2006 - מנוע 1400 אלנטרה. ( גרסה החדשה )

פורסם

יכול להיות שהרכיבו את הרצועה החדשה לא נכון כלומר הרצועה קפצה שן ובגלל זה הבעיה ? האם החליפו גם את המותחן ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
כן , החליפו סט טיימינג, מותחנים וכדומה.

כמו שקודמי אמר המכונאי פיספס שן או שתיים כשהרכיב את הטיימינג.

פורסם

בדיוק כמו שאמרו קודמיי, במידה ולא היה שום נזק מהקריעה עצמה, וממש מייד לאחר הרכבת הרצועת טיימינג החלו תקלות של סחיבה, שלא היו לפני כן, יש סיכוי שקפצה שן בטעות , וזה גורם לחוסר סחיבה.

פורסם

השארתי את הרכב במוסך, מחר אעלה את האפשרות הנ"ל ושיבדוק את הנושא.

תודה רבה מקרב לב לעוזרים. אשמח לתגובות נוספות

פורסם

וזה גם אומר שהחיישן שהוחלף היה תקין...

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אבדוק את הנושא. לטענת המוסך זו לא הבעיה , וכי האוטו לא מגמגם, ולטענתו בעיית הסחיבה היתה מורגשת עד מאד. אך עד המהירות 70 קמש אינני מרגיש בעיית סחיבה משמעותית, כמו כן הוא טוען כי קודי השגיאה היו שונים והיו שגיאות נוספות, הוא העלה את האפשרות שמעגל קאמשפט נפגע, אך זה נשמע לי הזוי. וכי נקודת המפגש היחידה היא הבוכנות בעת קריעת רצועת תזמון

פורסם
אבדוק את הנושא. לטענת המוסך זו לא הבעיה , וכי האוטו לא מגמגם, ולטענתו בעיית הסחיבה היתה מורגשת עד מאד. אך עד המהירות 70 קמש אינני מרגיש בעיית סחיבה משמעותית, כמו כן הוא טוען כי קודי השגיאה היו שונים והיו שגיאות נוספות, הוא העלה את האפשרות שמעגל קאמשפט נפגע, אך זה נשמע לי הזוי. וכי נקודת המפגש היחידה היא הבוכנות בעת קריעת רצועת תזמון

שאלת תם: איך הם ידעו במוסך שהשסתומים לא התעקמו כשהרצועה נקרעה?

עשית בדיקת קומפרסיה?

פורסם
אני מניח שהוא לא עשה. אך אם השסתומים התעקמו היה ניתן להרגיש לא?

רעידות גמגום או כדומה.

נשמע לי הגיוני שאם התעקמו שסתומים המנוע לא יעבוד בצורה חלקה.

בדיקת קומפרסיה יכולה לאשר. אני גם חושב שכדאי לבדוק שוב את הדיוק של הטיינג - זה גם יכול לקרות אם בורחת שן או משהו כזה.

• תוכן חדש...