Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים.

כך יצא שעשיתי פאדיחה קטנה - שכחתי לסגור את מכסה השמן לאחר הוספת שמן מנוע בסיטרואן סי 5 שלי שנת 2005.

נסעתי ככה 2 נסיעות של חצי שעה (הפרש של 12 שעות בין הנסיעות).

גיליתי את הזוועה אחרי הנסיעה שנייה - כשהרגשתי ריח של שרוף ופתחתי את מכסה המנוע.

המצב הוא כזה: כל המנוע מלא שמן, כולל אזורים של חיבורי חשמל. חומר הבידוד של מכסה המנוע באזור שמעל פתח השמן - כולו ספוג בשמן. מדובר פה בליטרים של שמן שנשפכו החוצה כי בקושי נשאר שמן עכשיו. אז הוספתי את השמן החסר ומכסה שמן לא נאבד אבל מה לעזאזל אני עושה עכשיו בנוגע לזה שכל המנוע שלי ספוג בשמן כולל מקומות של חיבורים חשמליים ?

אני לא מבין כלום במנועים, אז אני מצטער אם אני שואל פה שאלת קיטבג.

פורסם

שאלה למבינים

כיצד ניתן לוודא שהמנוע לא ניזוק כתוצאה מנסיעה עם מפלס שמן נמוך (מתחת למינימום)? (בהנחה שכך היה המצב).

בדיקת קומפרסיה? בדיקה אחרת?

תודה

פורסם
אם היה חשש לתקלה בשל מחסור בשמן הייתה נדלקת לך נורת האזהרה. אין נזק, היה לך מספיק שמן במנוע.

כתבתי - "בהנחה שכך היה המצב" = בהנחה שהוא נסע עם מחסור בשמן מנוע.

פורסם

אני מחזק את דברי "אם הדרך".

תכנס רק למוסך לשטיפה, ואל תתפתה לעשות שטיפה של המנוע בקיטור של המכונים לשטיפת מכוניות שהלחץ גבוהה מדי ועושה נזק למערכות חשמל ברכב.

במוסך שלי, השתמשו בחומרים מיוחדים לשטוף את המנוע עם לחץ מים נמוך וייבשו גם אם לחץ אויר נמוך ויצא ממש יפה.8)

פורסם

שטיפת מנוע צריך לדעת לעשות ולא להשפריץ סתם מיים. צריך לכסות מכלולים חשמליים כמו סלילי הצתה וכדומה. אני למען האמת לא הייתי מכניס לשטיפת מנוע כדי להימנע מתקלות ופשוט מעביר ניקיון עם מטלית לחה באזורים אפשריים ונגישים בזהירות. מה שכן חובה לבדוק שכתוצאה מהשמן הלוהט לא נמסו מחברים חשמליים ולא ניפגעו בידודים לחיווטים.

פורסם
שטיפת מנוע צריך לדעת לעשות ולא להשפריץ סתם מיים. צריך לכסות מכלולים חשמליים כמו סלילי הצתה וכדומה. אני למען האמת לא הייתי מכניס לשטיפת מנוע כדי להימנע מתקלות ופשוט מעביר ניקיון עם מטלית לחה באזורים אפשריים ונגישים בזהירות. מה שכן חובה לבדוק שכתוצאה מהשמן הלוהט לא נמסו מחברים חשמליים ולא ניפגעו בידודים לחיווטים.

אני מסכים. לא נורא.

אולי כדאי לקנות חומר שנקרא engine degreaser ולבד לנקות עם מטלית לחה. לא להתקרב לחיבורים חשמליים.

פורסם

אולי שיעבור עם מברשת שיניים וסבון כלים?

הבחור טוען שכל המנוע התכסה בשמן ואין מנוס מאשר להמיס בצורה כזו או אחרת את השמן מכל חלקי המנוע

דגש זהירות על כל המכלולים החשמליים.

לפי דעתי, לך לאיש מקצוע שיעשה.

שי

פורסם

שום שטיפה!

צרפתיות לא אוהבות מים!

אם אתה רוצה להסתכן, וסיכוי גדול שזה יקרה, תשטוף, אבל אם ילך מחשב או שיהיה איזה קצר, תדע שאתה יכול לגמור את הרכב טוטאלוסט. (וראיתי כמה צרפתיות מושבתות בגלל "שטיפת מנוע", פשוט חרם, רכבים מה2006 הכי ישן).

אני לא הייתי מנקה, אם הריח לא נכנס לתא נוסעים, תשאיר, אתה גם ככה לא עובד על המנוע.

אז המוסכניק יסבול קצת, לא יקרה כלום.

אם הייתי רואה שזה מתחיל לספוח לכלוך יותר קשה (כמו אבק לדוגמה), זה בעיה אחרת.

המקסימום שאני ממליץ, זה עם מטלית, לאט לאט, הרבה לכלוך, אבל בסוף זה יגמר.

• תוכן חדש...