Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לקחתי רכב לבדיקה ואני לא כל כך מבין את התוצאות.

הרכב: יונדאי I30 פרימיום, 2008, 95,000 ק"מ יד 1 פרטית. מחירון: 64,000 מחיר נדרש: 60,000

הרכב עבר טסט לפני חודש

תוצאות הבדיקה:

1. מנוע: בלאי במנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים פנימיים במנוע, לטפל במערכת דלק והצתה.

2. מערכת פליטה: תקין

3. מערכת היגוי: נקישה בהגה, תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי

4. קפיצים: תקין

5. שילדה(משמעות נמוכה): תיקון תאונה בחזית הרכב. הוחלפו חלקי מרכב, תיקון פגיעה לאורך צד שמאל ודופן אחורי. לחיצות פח ומעיכה בפנל. פגמים ושריטות בצבע. תיקוני מרכב בצבע דפנות אחוריות עמוד ומשקוף

6.מערכת בלמים: בדיקה בפרוק, לפרק גלגלים ולבדוק

7. צמיגים: צמיגים אחוריים יבשים

8. מערכת תאורה: תקין

9. העברת כח: שמן כהה, בלאי בדיסקיות גיר, שילוב הילוכים לקוי ונקישה, חופש ציריות.

10. מחוונים: תקין

11. הערות כלליות: לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה.

זהו, אז מה אתם אומרים ?

דרך אגב, המוכר טען עוד לפני הבדיקה שעבר תאונה, רכב שחצה נתקע בו בגלגל הקידמי השמאלי. הוחלף גלגל ומתלה מקורי ביונדאי ולא היתה פגיעה בסאשי (מוזר שהבודק לא עלה על החלפת המתלה).

פורסם

תקנה את האוטו הרוב שם זה כסת"ח ובלאי נורמלי

המנוע תקין, שלדה תקינה (היה תאונה אבל לא צויין בדוח שקורות נפגעו).

מה שיש לך לעשות זה יישור קו (טיפול מנוע) , כיוון פרונט (בערך 250 שקל) , בדיקת בלמים , וטיפול גיר לפי ההוראות יצרן.

פורסם

המחיר גבוה יחסית למצב הרכב והשוק.

חוץ מזה נראה סביר מינוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שמע, על פניו הרכב נראה בסדר: קילומטראז' סביר, בדיקה סבירה ותאונה שלא הייתה קריטית (מה גם שהמוכר הגון וסיפר לך עליה לפני).

אבל - יש לך לעשות קצת יישור קו, ויש אכן המון רכבים כאלה על הכביש וחלקם עדיין מוצאים למכירה בחברות הליסינג.

לדעתי, בהורדה של 10% ממחירון כדאי לקנות

פורסם

היי,

גם אני עם I30 2008 שערה כבר 90K ק"מ, ממליץ לך על הרכב - אחזקה זולה, מהיר, חסכוני ואמין.

לגבי הבדיקה - נראית טוב מאוד, הרוב שם זה כסת"חים רגילים כמו שמן בלאי דסקיות, רעשים במנוע וכדומה.

מה שהייתי ממליץ לך לבדוק זה נקישה בהגה - לא דבר קריטי אבל ייתכן שיהווה בעיה בטסט.

קח את הרכב למוסך יונדאי שייבדקו לך וייתנו הצעת מחיר ונסה לקזז במחיר הרכב בהתאם להצעת המחיר.

מעבר לכך, לא רואה משהו רציני בבדיקה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

כמו שכבר אמרו, לא עלה משהו קריטי בבדיקה. מבחינת ק"מ הוא עשה בערך 20,000 ק"מ בשנה מה שאומר שהוא סבבה לגמרי (ממוצע זה בין 15 ל 25 אלף ק"מ בשנה כשמעל 20 נחשב כבר לגבוה קצת).

לגבי מצב השוק איו לי כוח לבדוק אבל אם אומרים שיש הרבה שווה לבדוק לפני שאתה מחליט.

בהצלחה

פורסם
דווקא לא התרשמתי, הרבה ק"מ, הרבה הוא לא מוריד במחיר, וגם אחרי תאונה....

הרכב מ-2008 עם 95K זה ממש לא הרבה זה בערך 24K קילומטר בשנה זה סביר מאוד

והתאונה זה גם שטות מוחלטת אין שום נגיעה בשלדה ואין שום ירידת ערך

לגבי מחיר.... יכול להיות אין לי מושג בזה אבל הרכב והבדיקה נראים בסדר גמור

ולגבי הדוח בדיקה שרשמו לך "רעש מערכת תזמון ושסתומים" ביונדאי אין רצועת טיימינג יש שרשרת והמרימים נראה לי הידראולים ככה שאין מה לכוון שם וזה כסת"ח ברור ודי טיפשי

פורסם

אם הטסט היה לפני חודש הרכב עלה ז"א שהוא כבר בין יותר מ 5.

95 אלף ק"מ ב5 שנים יוצא 19K :roll:

סביר ++

פורסם

הרכב הוא לא בונבוניירה והעובדה שהוא מיד פרטית לא עושה אותו מיוחד, בטח לא עם התאונה שהיתה.

יש לראות את הקנייה תוך בחינת האלטרנטיבות. אחת האלטרנטיבות היא קנייה של יונדאי i30 שנת 2010 מליסינג עם קילומטראז' זהה או נמוך יותר, בלי תאונות ועם אחריות לשנתיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי מחיר.... יכול להיות אין לי מושג בזה אבל הרכב והבדיקה נראים בסדר גמור

ולגבי הדוח בדיקה שרשמו לך "רעש מערכת תזמון ושסתומים" ביונדאי אין רצועת טיימינג יש שרשרת והמרימים נראה לי הידראולים ככה שאין מה לכוון שם וזה כסת"ח ברור ודי טיפשי

24 בשנה זה סביר אולי לרכב הסעות. ממוצע אמור להיות בין 12-15 (אני אישית עושה בקושי 8000) . המקסימום שהייתי מוכן לספוג זה 20 בשנה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הבדיקה נראית בסדר,הבוחן אמר משהו בנוסף לטופס? על התאונה?

יש להשקיע כמה מאות שקלים בכיוון סרנים.

הק"מ בהחלט סביר (מודל 2008 היה ארוך במיוחד, התחיל באמצע 2007 ונגמר בסוף 2008 עקב שינוי שיטת הרישוי),מה גם שכמות נסועה ממוצעת לרכב פרטי מתפרסמת כל השנה ע"י הלמ"ס או משרד התחבורה והיא בד"כ נעה סביב ה17 אלף ק"מ בשנה.

(מכוניות כמו הI30, שנפוצות מאוד בליסינג עושות במהלך שנותן בחברות, לרוב 30-35 אלף ק"מ בשנה).

לא הייתי מתחיל לחפש עכשיו רכב כזה אחר, כי סביר להניח שרובם יהיו במצב פחות טוב.

מה שכן, המחיר, על אף שהרכב פרטי ומרמת הגימור הגבוהה עדיין לא מצדיק את עצמו, רכבים כאלו חדשים בשנתיים, עם ק"מ דומה נמכרים בחברות הליסינג ועם אחריות (שלא תמיד שווה משהו).

אתה צריך להוריד את המוכר בעוד 4-5 א' ש"ח ואז מדובר בעיסקה מתקבלת על הדעת, לדעתי.

פורסם

לפי מה שרשום התאונה/פגיעה היתה לאורך כל צד שמאל. מצויינת פגיעה גם מקדימה (כמו שהמוכר אמר) וגם בחלק האחורי.

תוסיף לזה תיקון וצביעה עמוד/ משקוף ודפנות אחוריות וזה לדעתי עסקה לא מספיק אטרקטיבית.

רכב שמאוד נפוץ בליסינג (בדגם הבסיס), גם ק"מ יחסית גבוה (ולא משנה 19 או 24 לשנה כרגע), בטוח שיש רכבים עם פחות ק"מ בשנתון זה וללא תאונה כזו. מקסימום פגוש/כנף שפחות משמעותי ממה שרכב זה חטף.

כפי שרשמו מעלי, תתמקח עוד על כמה (הרבה) אלפי ש"ח כיוון אתה כבר לקחת לבדיקה ויודע מה חומרת הפגיעה. אחרת הייתי מחפש רכב שמור יותר.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תוכן חדש...