Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב צנוע לגיפ פשוט ובסיסי שישמש אותי רק בסופי שבוע וחגים. יש לי 15 אלף ש"ח ולפי מודעות לוח יד 2 גיפ יונדאי גאלופר נמצא מתאים לסכום הזה. מהי דעתכם לגבי הגיפ הזה? ושאלה נוספת מה עדעף ידני או אוטומטי? אני אשמח לתגובות מחברי פורום שהיה להם גיפ כזה.

פורסם

באופן עקרוני ג'יפ התפרנים הטוב ביותר שאתה יכול לקנות בתקציב הזה הוא דווקא סמוראי וממש לא הגלופר. השאלה היא מה הצרכים שלך ומה הציפיות שלך מהרכב. אם אתה בעל משפחה שיוצא לטייל עם ילד או שניים בסופי שבוע ברור שאין מה לדבר איתה על סמוראי.

הגלופר הוא רכב שטח גדול ולא זול לאחזקה, בטח כשמדובר על כלים ישנים ובתקציב שלך גם על רכבים די שחוטים (בדרך כלל עם 300 אלף קילומטרים ומעלה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אבא ל-3 ילדים מתבגרים וחשבתי במקופ להשתעמם בקניונים ומרכזי קניות לרכוש גיפ ולטייל קצת בארץ בסופי שבוע. מה דעתכם על ניסאן טראנו או קייה ספורטאז בתקציב עד 15 אלף ש"ח לרכב עצמו?

פורסם

בשביל לצאת עם שלושה מתבגרים לשטח אתה צריך כנראה רכב גדול (=ארוך, בשפת הג'יפאים). הספורטאז' נחמד אבל עם שלושה מתבגרים + שני מבוגרים + ציוד כנראה שיהיה לכם קצת צפוף בו.

טראנו ארוך או גלפור הן אופציות יותר סבירות מבחינת המרחב אבל צא מנקודת הנחה שכאן אתה עולה שלב אחד נוסף בכל מה שקשור לצריכת דלק ועלויות אחזקה. במיוחד כשמדובר ברכבים בתקציב של 15 אלף ש"ח ומטה, שרובם עם 300 אלף קילומטרים ומעלה.

פורסם
אני אבא ל-3 ילדים מתבגרים וחשבתי במקופ להשתעמם בקניונים ומרכזי קניות לרכוש גיפ ולטייל קצת בארץ בסופי שבוע. מה דעתכם על ניסאן טראנו או קייה ספורטאז בתקציב עד 15 אלף ש"ח לרכב עצמו?

האם אתה מבין שבקניון אתה תשלם 150 ש"ח על גלידות ואילו על טיול שטח אתה תשלם 500 ש"ח סולר ועוד 500 נזקים ובלאי?

ציריות, בולמים, תפוחים מגיני גחון וציוד שטח זה עסק לא זול בכלל וגם אם הרכב ישן התחזוקה שלו (בהנחה שהוא עושה שטח כל סופ"ש) היא מאוד יקרה. אם אתה מתכוון לעשות טיולי שבילים אתה מוזמן לבצע זאת בכיף עם כל משפחתומטית.

אתה בהחלט מסתכל לכיוון של טראנו ארוך \ גאלופר \ טרופר \ סאנגיונג מוסו \ פאג'רו ארוך .

אופציה אחרת ויותר צפופה היא ההונדה HRV בנזין שיכול לתת לך מענה טוב בדמות אמינות ואחזקה זולה יחסית

או הטויוטה RAV4 הארוך + הונדה CRV שמתאימים מאוד לשבילים ועדיין יחסית הם מאוד זולים לאחזקה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

fiesta1997 שלום,

אני מבין ללבך. כמיהה לטיולי שטח מצד אחד, אך תקציב מוגבל מצד שני. זה אפשרי, אבל נדרשת כאן תשומת לב רבה.

צריך לזכור שרכבי שטח, על אחת כמה וכמה בטווח עלויות שצויין, אלו רכבים עם חיים לא קלים - כמו חיים של מכונית רגילה, יחד עם "זמן איכות" מעבר לכביש. רכבים שעברו 4,5,6 ידיים, שחלקן אולי לא מיומנות - והמצב יהיה בהתאם.

לכן, אחד הפתרונות הוא לרכוש רכב שניתן לתחזוקה עצמית. זה מצריך החלטה מצדך על המוכנות לתקן רכב בעצמך, אך במידה והתשובה תהיה חיובית - אתה בדרך הנכונה. מדובר, בהרבה במקרים, באחריות שניתן לקחת אותה - יש הרבה רכבים שיש בשבילם ספרי רכב מפורטים, מדריכים באינטרנט ופורומים עתירי ידע.

דבר נוסף - דלק. אמנם מדובר בחלק מכלל ההוצאות (חלקים מתבלים/ ניזוקים, תיקונים וכו'..), אך זהו חלק משמעותי. הסיבה לכך היא שהמכוניות בסכומים האלה מתחלקות לשני חלקים - בנזין-שתיינים, או סולר - שהוא חסכוני יחסית. אז למה לא לרכוש מראש סולר? היות וההיצע מוגבל בהרבה; מתוך מעט ההיצע, רק לחלק יש יכולת עבירות טובה (לא כל רכב עם סרן חי מאחור הוא חיית שטח) וגרוע מכך - מנועי דיזל אלו מנועים מורכבים יותר - בוודאי לאחזקה עצמית - שבהרבה מקרים כוללים מגדש טורבו, שהוא מקור לצרות ברכבים בגיל הזה (ממש כמו עם תיבה אוטומטית). בשורה התחתונה, רוב הסיכויים שמדובר יהיה ברכב עם מנוע בנזין, לרוב בנפח גדול, שצורך הרבה דלק.

לאן כל זה מוביל אותנו? אם הסכמנו על תחזוקה עצמית והבנו את סדרי הגודל של עלויות הדלק, הרי שאנחנו נותרים עם מספר רכבי כביש-שטח רלוונטיים. מדובר על ג'יפ CJ6/ CJ7/ CJ8 עם מינימום תוספות ושיפורים (ההבדלים הם בשנות הייצור, ובחלק מהמקרים גם בגודל המרכב; חלק כבר מוגדרים כרכבי אספנות, מה שיוכל להוזיל לך את חלק מעלויות האחזקה), איסוזו טרופר בנזין V6, ספורטאז' (אפשרי, גם אם לא יהיה הכי מרווח בעולם; על אף שזה מנוע בנפח 2.0 בלבד, צריכת הדלק לא טובה בהרבה מהאיסוזו, למשל). טראנו (בנזין, 2.4 ליטר) גם אפשרי - לא בדיוק חיית שטח, במיוחד עם מנוע הבנזין שהוא חלש, אבל בשביל שבילים וקצת יותר, מדובר בפתרון לא רע.

פורסם

שכחת רק לציין שה CJ גניבים מאוד בשנים האחרונות ואם אין לבחור חניה פרטית (גראז׳) והוא מתכוון לחנות ברחוב - זה פרצה שקוראת לגנב.

פורסם

הואיל ואני חובב סובארו .יש ברשותי ליאונה ידנית ואימפרבה ידנית במצב מעולה. חשבתי על ליאונה סטישיין 1.8 4wd או אימפרסה סטישיין 4wd . מה דעתכם?

פורסם

לדעתי זה אחלה כדי להתחיל איתו ולראות כמה חיידק השטח תופס. באימפרזה לדעתי אין הילוך כוח אז היכולת לא גבוהה, מצד שני הרכב זול אז אפשר לעבור הרבה דברים בשיטת ״ונתנה בראש״

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

סובארו ליאונה סטיישן 4x4 (מנוע 1.8 ליטר, 90 כ"ס)- אופציה מצויינת.

הרכב מצוייד בהילוך כוח, ויחד עם הגבהה - מקבלים כאן יכולת שטח טובה, ויותר. מי שכן מגבילים הם זוויות המרכב (גם אחרי הגבהה, זווית הבטן עדיין תהיה שטוחה, עקב גלגלים קטנים ביחס לבסיס הגלגלים; זוויות הגישה והנטישה לא גדולות, ומצריכות משנה זהירות) וכוח המנוע. זה לא מנוע מודרני, וגם ככה מדובר ברכב ותיק למדי - אז לשים לב, בלי שטח קשה מדי.

בשורה התחתונה, בחירה מצויינת ומקורית, שתשלם בעתיד (הרבה רכבים כבר קרובים לאספנות, וזה הולך להיות רכב מבוקש מאוד).

פורסם

אופציה אחרת ויותר צפופה היא ההונדה HRV בנזין שיכול לתת לך מענה טוב בדמות אמינות ואחזקה זולה יחסית

או הטויוטה RAV4 הארוך + הונדה CRV שמתאימים מאוד לשבילים ועדיין יחסית הם מאוד זולים לאחזקה

עם האוכל בא התיאבון. אלה לא רכבי שטח לאומת טראנו למשל שהוא רכב הרבה יותר שטח מג'יפוני מדרכות עירוניים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...