Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני יומיים החלפתי רפידות קדמיות ברובר 216 (TRW), ומאז מרגיש בלימה מאוד חלשה.

המכונאי אמר לי לפמפם מעט על הדוושה לפני הנסיעה עד שתהיה תחושה, אך לא ביצע נסיעת מבחן.

כמו כן שאלתי לגבי הדיסקים, הוא אמר שהם במצב מעולה.

האם המצב נורמלי, והבלימה תשתפר עם הזמן? או שסביר שיש בעיה?

יש לציין שנסעתי מאז ההחלפה אולי 20-30 ק"מ, אך אני משתדל שלא לבלום חזק והרבה, ומשתמש בהילוכים

לבלימת הרכב.

תודה

פורסם

כן, קיימת תקופת התאמה בין הרפידות החדשות לצלחות הקיימות. לרוב מדובר בכמה עשרות קילומטרים, תלוי היכן נוסעים ובתדירות השימוש בבלמים.

הכי חשוב, בתקופה הזו, לבלום בעדינות ולשמור מרחק (!!!).

מניסיוני האישי, דווקא בתוך העיר (עם השימוש התכוף בבלמים) ההתאמה בין הרפידות לצלחות לא טובה: בשימוש עירוני ותכוף בבלמים עם רפידות חדשות הן נוטות להתחמם יתר על המידה וזה עלול לגרום להם נזק בלתי הפיך.

מהניסיון שלי, לפחות, דווקא בנסיעות בין עירונית עם בלימות יזומות (נניח: מ 100 ל 70) הרפידות מקבלות התאמה ותחושה טובה תוך כמה בלימות, והודות למהירות הנסיעה יש קירור טוב יותר בין בלימה לבלימה.

כל מה שכתבתי הוא על סמך ניסיוני האישי ואינו מהווה שום תחליף לייעוץ מקצועי ובדיקה על הרכב המדובר.

מאחר וקוטר הצלחות ותכולת החומר שברפידות בין רכב לרכב הוא שונה, ישנם רכבים שגם עם בלמים חדשים לגמרי יש להם תחושת בלימה דיי טובה כבר מההתחלה - ויש כאלה שממש לא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מה שקורה אצלי בימים אלו גם ללא החלפה אבל פירקו הכל בשביל להחליף את הקפיצים של בולמי זעזועים.

הוצאה של אלף שקלים, אבל מה שמוזר לי אני ממשיך לעקוב שמנגנון מניעת נעילת גלגלים הפסיק לעבוד!

פורסם
שלום,

לפני יומיים החלפתי רפידות קדמיות ברובר 216 (TRW), ומאז מרגיש בלימה מאוד חלשה.

המכונאי אמר לי לפמפם מעט על הדוושה לפני הנסיעה עד שתהיה תחושה, אך לא ביצע נסיעת מבחן.

כמו כן שאלתי לגבי הדיסקים, הוא אמר שהם במצב מעולה.

האם המצב נורמלי, והבלימה תשתפר עם הזמן? או שסביר שיש בעיה?

יש לציין שנסעתי מאז ההחלפה אולי 20-30 ק"מ, אך אני משתדל שלא לבלום חזק והרבה, ומשתמש בהילוכים

לבלימת הרכב.

תודה

כמה סיבות יש לכך

רפידות לא טובות

צלחות שחוקות מידי וצריכות חריטה או החלפה

ביצוע תהליך התאמה שלא בוצע כמו שצריך על ידי המוסך

פורסם
כמה סיבות יש לכך

רפידות לא טובות

צלחות שחוקות מידי וצריכות חריטה או החלפה

ביצוע תהליך התאמה שלא בוצע כמו שצריך על ידי המוסך

קשקוש, תהליך התאמה (או בשם המקובל : BREAK-IN או BEDDING-IN )

דורש נסיעה של 100 ק"מ, אני לא רואה בעל מוסך שיתנדב לנהוג אפילו חצי מזה.

פורסם

יצרן רכב לא מייצר את הרפידה ואין לו מושג מה המאפיינים שלה.

קראתי יותר מידי מניואלים של רפידות ובאף אחד אין פחות מ 50 ק"מ נסיעה בד"כ 100 ויותר

ואם אתה מסתפק ב 3 ק"מ להתאמה, אתה עלול לסכן את הלקוחות שלך.

פורסם

זה הבעיה שאתה כנראה קורא ולא עושה

סיבוב קצר אחרי החלפת בלמים ואני מביא אותם לכשרות כמו היו לפני ההחלפה ולקוח לא מבחין בשום איבוד כושר בלימה או התנהגות דוושה לא רגילה ואני לא ממציא את הגלגל אלא פועל לפי שיטה של היצרן רכב כפי שכתובה במנויאל

הבעיה היא כאשר הצלחת מאוד מחורצת או מעוותת ואז מאוד קשה לעשות התאמה ולכן במקרה כזה מציעים ללקוח מבעוד מועד לעשות חריטה או החלפה גם של הצלחות

לעניין יצרן הרכב הוא זה שמכתיב איזה רפידה תהיה ברכב ומה בדיוק יהיו תכונותיה

פורסם

לעניין יצרן הרכב הוא זה שמכתיב איזה רפידה תהיה ברכב ומה בדיוק יהיו תכונותיה

זה בתנאי שהרפידות "מקוריות" בלבד.

רפידות תחליפיות שונות מאוד ויש שינויים בין יצרן ויצרן בתכונות הרפידות, כמו אלא שמכילות אחוז נחושת גבוה לצורך פיזור חום והשתקת רעשים, ויש רפידות זולות שאחוז הנחושת ומרכיבים אחרים נמוכים ועשויים מחומרים זולים יותר לייצור.

ואיכות הסלימה משתנה בין סוגי הרפידות השונות המנכרות בשוק, כמו שיש רפידות שגורמות לרעשי ללואי בבלימה ויש איכותיות שלא.

אותו הדבר לגבי צלחות, קח לחריטה צלחת תחליפית סינית, וקח איתך צלחת מקורית לחריטה, ותיראה את ההבדל בזמן החריטה, הסכין של המחרטה נכנס בצלחת הסינית כמו חמאה, לעומת שמקורית שהיא הרבה יותר חזקה.

פורסם

אתה צודק עקרונית ולכן כתבתי בהתחלה שיש רפידות לא טובות שפשוט אי אפשר לעשות התאמה שלהם אז אני מפסיק להציע אותן ללקוחות ולא מעניין אותי אם היצרן של הרפידה מבטיח התאמה אחרי 100 קילומטר

יש רפידות תחליפיות טובות שאני עושה אותו תהליך של התאמה ומקבל תוצאות טובות כמו מקוריות

בכלל אני חושב שאם כבר עוברים לחלק תחליפי אז כדאי שגם החלק השני יהיה תואם זא שאם החלפת רפידות תחליפיות כדאי שגם הצלחות יהיו מאותו סוג וזאת כדי לקבל תאימות מיטיבית בין החלקים

על מוצרים סינים אני בכלל לא מדבר כי זה גם נבלה וגם טרפה (-;

פורסם
יצרן רכב לא מייצר את הרפידה ואין לו מושג מה המאפיינים שלה.

קראתי יותר מידי מניואלים של רפידות ובאף אחד אין פחות מ 50 ק"מ נסיעה בד"כ 100 ויותר

ואם אתה מסתפק ב 3 ק"מ להתאמה, אתה עלול לסכן את הלקוחות שלך.

שכחת להוסיף שראית גם כמה סרטים טובים ביוטיוב 8)

למה אתה מתכווח עם בעלי מקצוע שמחליפים רפידות ודיסקים על בסיס יומי ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...