Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר 5 חודשים שיש לנו דירה (לי ולאשתי) לא מאוכלסת, הגיע הזמן לשפץ לאחר שחסכנו מעט כסף וכמובן אנו ניקח הלוואה מהבנק.

בגדול, הדירה היא 85 מ"ר, כשאנו מעדיפים לשבור כמה קירות, לבנות מחדש, להכניס את ארון החשמל פנימה + חשמל מהיסוד ואינסטלציה.

אני יודע שמה שתגידו לי זה שצריך לראות וכו' וכו', אבל מניסיון החיים שלכם (והוא עצום), כמה זה אמור לעלות לנו?

אני לא מכליל כרגע תריס חשמלי, מוצרי חשמל, דלתות, כלים סניטריים, מנורות וכו' (מקציב עבור כל זה 100K)

ההעדפה שלנו היא לקחת קבלן אחד שיטפל בכל. חשבתי בעצמי לשבור את הקירות ולפנותם בשביל להוזיל עלויות.

בימים הקרובים אתחיל לקחת הצעות מבעלי מקצוע ואני רוצה להיות מוכן (זה הרגע שבו אני מבקש מכם אם אתם מכירים מישהו שמתעסק בזה, אמין ויסודי באיזור חיפה, תשלחו לי בפרטי).

נ.ב

אחותי ובעלה שיש להם דירה בגודל דומה העסיקו קבלן לעבודות דומות שקיבל עבור העבודה (סיים תוך חודש וחצי כשכל החגים נפלו באמצע) תמורת 65K ש"ח.

ניב

לא חותם

פורסם

בתור אחד שעוסק בשיפוצים ומיזוג אויר, טרם נתקלתי בהצעת מחיר לשיפוץ שהיא פחות מ 1000-1500 שח למ"ר - וזה עבור שיפוץ ברמה הכי בסיסית שיש. שיפוצים ברמה גבוהה מגיעים גם ליותר מ 3000-4000 שח למטר רבוע.

עבור עבודות חשמל צריך לקחת בחשבון 10-12 אלף שח אך אינני יודע אם זה כולל הכנסת הארון חשמל פנימה (דברים כאלה יכולים לנפח עוד את המחיר).

אינסטלציה זה סיפור של בד"כ 8-12 אלף לדירה סטנדרטית, תלוי כמה נקודות יש.

שבירת קירות, בניה מחדש, ריצוף, פינוי פסולת וכד' מתומחרים בהתאם לשטח שצריך לשבור\לרצף\לחפות וכד'.

כדאי שתכינו כתב כמויות מדוייק ע"מ לקבל הצעה מדוייקת עם מינימום הפתעות בסוף העבודה\חשבון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני כרגע בתהליכי התארגנות לשיפוץ דירה (יותר גדולה, אבל שיפוץ חלקי) וכבר יש לי כמה תובנות:

1. הערכת עלויות שיפוץ צריכה להתבצע על ידי בעל מקצוע שיגלה את כל הבעיות הנסתרות מעיניך, אשר מחייבות תיקון ואשר מייקרות אותו מאוד.

2. אם אתה מזיז קירות - הוועץ באדריכל. תהנה מנסיונו וגם מהקשרים שלו עם בעלי מקצוע וספקי חומרים.

3. פירוק קירות הינו חלק קטן מאוד מעלות הפרוייקט. לדעתי המנע מלהתעסק בעניין, גם כדי לא לגרום נזקים (לעצמך ולדירה) וגם כדי להשאיר את עניין פינוי הפסולת לקבלן השיפוצים, אלא אם אתה מבין בעבודות אלה יש לך אמצעי הובלה מתאים וגישה לאתר פינוי פסולת בניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
(לי ולאשתי)

מבלי להיכנס כרגע לנושא השיפוץ עצמו, אם אתה לא רוצה שאחרי השיפוץ היא תהיה אשתך לשעבר, רצוי שתדברו לפני השיפוץ על כל הפרטים הקטנים כדי שיהיה כמה שפחות לריב עליו במהלך השיפוץ. מניסיון (שלי ושל אחרים) שיפוץ הוא זמן מאוד טראומטי ליחסים, ויכול להוביל לאינסוף מריבות - גם אצל זוגות שאמרו "לי זה לא יקרה".

פורסם
בתור אחד שעוסק בשיפוצים ומיזוג אויר, טרם נתקלתי בהצעת מחיר לשיפוץ שהיא פחות מ 1000-1500 שח למ"ר - וזה עבור שיפוץ ברמה הכי בסיסית שיש. שיפוצים ברמה גבוהה מגיעים גם ליותר מ 3000-4000 שח למטר רבוע.

עבור עבודות חשמל צריך לקחת בחשבון 10-12 אלף שח אך אינני יודע אם זה כולל הכנסת הארון חשמל פנימה (דברים כאלה יכולים לנפח עוד את המחיר).

אינסטלציה זה סיפור של בד"כ 8-12 אלף לדירה סטנדרטית, תלוי כמה נקודות יש.

שבירת קירות, בניה מחדש, ריצוף, פינוי פסולת וכד' מתומחרים בהתאם לשטח שצריך לשבור\לרצף\לחפות וכד'.

כדאי שתכינו כתב כמויות מדוייק ע"מ לקבל הצעה מדוייקת עם מינימום הפתעות בסוף העבודה\חשבון.

איציק

אחותי ובעלה לקחו קבלן וביצעו שיפוץ מקיף הכולל חשמל, אינסטלציה, הכנסת הארון חשמל פנימה, מזנון גבס, הריסה ופינוי של קירות + בנייה מחדש (3 קירות מגבס שהוצמדו לקיר בטון וכך יצרו עוד חדר), ריצוף (לא הדבקה, אלא הוצאת כל הבלטות) והכנה למטבח (אני חושב שזה הוא עשה).

הכל ב 65K ש"ח לדירה של 85 מטר גם (דירה דומה פחות או יותר למה שיש לנו).

העליתי לפה את שאלותיי משום שהמון אנשים אמרו לי ששיפוץ כמו שאני דורש לא אמור לעבור את ה-50K, אך מצד שני, זה לא נשמע לי הגיוני שזה 50K)

לא חותם

פורסם

כדאי שתפרט יותר את כל מה שאתה רוצה לעשות:

שבירת קירות- כמה (לבדוק שאין עמוד בדרך)?

בניית קירות- כמה? האם בלוקים או גבס?

מטבח?

ריצוף?

אלומיניום?

עוד דברים שחשבת עליהם או שלא ציינתי?

אינסטלציה, כלים סניטריים וחשמל כבר אמרת.

100K כולל מטבח (ללא מכשירי החשמל) ואלומיניום נשמע לי סביר לרמה בסיסית. כלומר לא חלונות של קליל בלגי או מטבח/אמבטיה מפוארים.

למה אתה רוצה להכניס את לוח החשמל פנימה?

פורסם

כפי שאושרי ציין, קח את הקבלן שעבד בדירת אחותך כי זול יותר כנראה לא תמצא ואותו אתם כבר מכירים.

בדירתי (בחיפה) מתבצע ברגעים אלו שיפוץ ע"י קבלן באמת יוצא מהכלל אלא שהעלות היא פי כמה וכמה ממה שאתר מתאר.

הייתי מציע לשקול פנייה לאדריכל או אפילו מעצב מנוסה על מנת לקבל תוכנית הריסה ובנייה מסודרת, התחשבות בבעיות קונסטרוקציה,הכנת תוכנית חלוקת הדירה,חשמל ואינסטלציה נכונות ומתאימות לצרכים ובחירת ריצוף וכל שאר הירקות הנדרשים.

אם אתה מעוניין ומוכן לשלם יותר מהמינימום , אתה יכול לפנות בפרטי, לפרט קצת יותר (וגם מיקום בחיפה, מועדי תחילת העבודות וכיו"ב) ואני אבדוק מול הקבלן שעובד אצלי (לא ראוי שאמסור פרטיו ללא הסכמתו..).

בכל מקרה שיהיה בצלחה!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כמו שנכתב בכמה תגובות שראיתי אין שיפוץ ברמה סבירה שיהיה נמוך מ 100 אלף שקל.

שזה כולל גם את העבודה וגם את החומרים הדרושים שחור ולבן.

האם אצל אחותך הקבלן קיבל 65 אלף וכל החומרים הוא שילם כולל קרמיקה וטואלטיקה?

פורסם
אם הם היו מרוצים, אז קח את הקבלן שלהם. לא הבנתי על מה אתה מתלבט?

כרגע רוב הסיכויים נוטים לטובתו (הגיע אליי והעריך את העבודה ב- 70K ש"ח, ככה גם התחיל אצל אחותי לפני העבודה ואז הצליחו להוריד אותו בעוד 5K.

כדאי שתפרט יותר את כל מה שאתה רוצה לעשות:

שבירת קירות- כמה (לבדוק שאין עמוד בדרך)?

בניית קירות- כמה? האם בלוקים או גבס?

מטבח?

ריצוף?

אלומיניום?

עוד דברים שחשבת עליהם או שלא ציינתי?

אינסטלציה, כלים סניטריים וחשמל כבר אמרת.

100K כולל מטבח (ללא מכשירי החשמל) ואלומיניום נשמע לי סביר לרמה בסיסית. כלומר לא חלונות של קליל בלגי או מטבח/אמבטיה מפוארים.

למה אתה רוצה להכניס את לוח החשמל פנימה?

בגדול, לשבור 2-3 קירות של 2 מטר רוחב, חשמל מהיסוד, אינסטלציה, מזנון מגבס וריצוף (בלי הבלטות, אותן אני קונה).

אני מדבר רק על העבודה שלו + החומרים. בלי הכלים הסניטריים, הבלטות, חלונות, דלתות, מטבח, מוצרי חשמל ותאורה (אפילו בלי השקעים והמתגים של המנורות). אם רק השיפוץ אמור לעלות יותר מ-65K זה לא מטורף??

לגבי הארון חשמל - נוחות, בטיחות (שמישהו יוריד את השאלטר בכדי לגרום לך לצאת החוצה, אולי אני פרנואיד :oops: אבל בכל זאת זה שיקול).

כמו שנכתב בכמה תגובות שראיתי אין שיפוץ ברמה סבירה שיהיה נמוך מ 100 אלף שקל.

שזה כולל גם את העבודה וגם את החומרים הדרושים שחור ולבן.

האם אצל אחותך הקבלן קיבל 65 אלף וכל החומרים הוא שילם כולל קרמיקה וטואלטיקה?

רשמתי כרגע מה השיפוץ כלל :)

צירפתי שרטוט.

באדום - לשבור

בכחול - לבנות

תמונה.jpg

לא חותם

• תוכן חדש...