Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמה דקות של נסיעה רגועה היום בצהריים, אני הגעתי ל70 קמש בערך, ועזבתי את הגז במטרה להאט (היה אחרי 300 מטר בערך רמזור), והרגשתי שהרכב עדיין נותן גז חלש, והוא האיץ קצת.

אחרי כמה שניות בודדות של לחץ, ישר הכנסתי N ועצרתי בתחנת אוטובוס קרובה, וכיביתי מנוע בעודו צעק (אין לי מד סלד, אבל זה בערך היה חצי גז), בדקתי שזה לא דוושה, ואז שיחקתי קצת במצערת במנוע (שהרכב כבוי), ואז הנעתי והשתחרר)

ככה קרה לי עוד פעם בדרך למוסך, אבל בפעם השניה לא יכלתי להכניס לN (סיבוב והיה צפוף קצת בכביש), אז נתתי ברקס ביחד שהוא היה לחוץ עם הגז.

אני לא יודע איך הגיר בידיוק פועל במצב של ברקס וגז, אבל זה לא יכול לגרום נזק לגיר? (מאמץ של הממיר מומנט אולי?)

במוסך סידרו לי את זה, הצינור מהפ.אוויר לסעפת יניקה גמור, אז היה לו כמו זנב קטן מגומי שפתח את התריס של המצערת.

בדרך חזרה הבייתה, הרכב הרגיש בסדר, מאיץ טוב והכל, אבל כשהגעתי לחניה נדלקה לי המנורה של השמן, כאשר המנוע בסרק, וכל עליית סלד קטנה, היא נכבית. (בספר רכב כתוב שזה קורה בדרך כלל אחרי בלימה חזקה, שלא עשיתי).

אחרי שעה שהרכב התקרר קצת, יצאתי לסיבוב והכל בסדר.

השאלה אם יכול גם להגרם נזק לגיר (כמו שכתבתי למעלה).

ואם יכול להגרם נזק למנוע, שכיביתי אותו כאשר הוא היה לחוץ על חצי גז (בערך 3-4 אלף סלד.)

חייב לציין שלפני הכניסה למוסך, הלכתי לכביש גדול ופנוי, והאצתי חזק ל80-90 ככה והיה בסדר, אבל אחרי שעצרתי (צומת), פתחתי את הדלת באמצע האצה, והיה תקתוקים חלשים שאחרי שהאצתי קצת נעלמו, אחרי שיצאתי מהמוסך הכל היה כרגיל.

פורסם

אני מבין שהבעיה שהגז נתקע נפתרה עכשיו צצה לך בעיה חדשה של לחץ שמן נמוך (נורה בלוח שעונים המתריעה על לחץ שמן נמוך).

בדוק קודם כל שלא חסר שמן במנוע.

אם לא חסר שמן גרור את הרכב למוסך לבדיקת לחץ שמן בעזרת שעון לחצים, לא ממליץ להתניע את המנוע כי עלול להיגרם נזק בילתי הפיך.

אם הלחץ שמן נמוך, אז צריך לפרק אגן שמן ולבדוק אם הרשת באגן השמן לא סתומה מבוצה, אם היא נקייה והלחץ שמן נמוך אז נגרם נזק למשאבת השמן/מייסבי מנוע.

פורסם

אוקיי, כבר עברתי איזה 80 ק"מ מאז שנדלקה המנורה, והיא לא נדלקת יותר, כאילו היא באותו יום אחרי שעה נכבתה (יצאתי לסיבוב בדיקה).

אתמול, נסעתי בלילה עם הרכב, היה קצת רעש של שסתומים, אבל אחרי דקה-שתים של נסיעה בבינעירוני הרעש נעלם לגמריי.

(בדרך כלל שהוא קר, יש רעש של שסתומים, איך אני יוצא מהישוב (נסיעה של ק"מ אחד בין הבית ליציאה), ומאיץ לאט לאט ל90 קמש, הרעש נעלם לגמריי).

כרגע הוא בסדר, עדיין יש לדעתי פגיעה בסחיבה, אבל יש מצב שזה פסיכולוגי או בגלל המזג אוויר.

פורסם

יש לך רעש מהמרימים הידראולים של השסתומים, אז תעשה 1+1 שנידלקה לך נורת לחץ שמן + רעשים = לחץ שמן נמוך.

אם תמשיך ליסוע כך תיגרום לנזק, תעשה מה שבא לך, אני מציע לך לבדוק לחץ שמן בהקדם האפשרי.

פורסם

אני יבדוק את זה בהקדם.

פעם הלך לי מנוע ברכב הזה כבר מחוסר שימון, אבל זה קרה בפעם אחת, לא היה רעשים לפני זה, לא נהגתי באותה תקופה ברכב, אחי נהג בו, ובאמצע הרמזור נתפס לו מנוע.

פעם אחרונה שנדלקה מנורה של שמן הייתה לפני הרבה מאוד זמן, וגם אז נכבתה אחרי שעה שהרכב עמד.

אולי זה נראה כי אני אדיש עם זה, אבל בספר רכב כתוב את הסיבות להדלקה של נורת לחץ-שמן.

אחת מהן, שהיא נדלקת אחרי עצירה חזקה, וזה בסדר אם היא נכבית תוך זמן קצר. (שזה התסמין שקרה בידיוק).

• תוכן חדש...