Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי סיטרואן קסרה 01 ועל הדלת שלה ישנם כל מיני-סימנים מוזרים, כפי שניתן לראות בתמונה.

ניסיתי לשפשף את זה הרבה, השתמשתי באי-אלו חומרים והצלחתי לשנות את ה"תוואי" של הסימנים, ופעם אחת הצלחתי "למרוח" אותם ולגרום להם כמעט ולא להראות. הייתה לי תחושה שיש איזה ניילון(או משהו דומה) על הדלת ויש מתחתיו בועות אוויר שאיתן אני משחק.

הלכתי לפחח שאני סומך עליו (ניסים-את-מוריס במפרץ חיפה) והוא אמר לי "יש לך לקה על הדלת שהיא לא במצב טוב, צריך לצבוע את כל הדלת. המחיר הוא 500 ש"ח, אבל חבל על הכסף שלך ואני לא ממליץ לך לעשות את זה עכשיו."

חזרתי הביתה, ניסיתי שוב לשפשף את זה לכיוונים אלה ואחרים, וממש נגלה אליי מעיין ניילון על הדלת. עם הציפורניים קרעתי אותו באיזור הבעייתי, ועכשיו זה כבר נראה הרבה הרבה יותר טוב.

א. האם לקה זה באמת חומר שקוף שנמצא על הדלת שאפשר פשוט להסיר אותו? אז בשביל מה שמו אותו?

ב. כרגע זה נראה טוב, בלי הלקה, זה אמור להפריע לי שהיא לא שם?

ג. בהנחה שזה לא אמור להפריע לי, איך הפחח לא הציע לי את הפתרון הכ"כ פשוט וזול הזה?

תודה!

2013-02-28 11.20.40.jpg2013-02-28 11.14.48.jpg

פורסם

גם אצלי יש קסארה, באותו הצבע :wink:

כן הלכה הזאת זה בעיה, אם יש לך כסף מיותר תצבע.

אני עוד לא גיליתי איך אפשר לעצור את ההתקלפות שלה.

אצלי ההתקלפות נמצאת במקומות שבהם הרכב עבר צביעה, כנראה לא ממש מושקעת, כששכנה של הבעלים הקודמים גילחה לקסארה את הצד בחניה.

הלכה בעקרון זה שכבת הגנה של הצבע, לכן אם הורדת אותה עדיף שתעשה וקס או משהו שישמור על הצבע טיפה לפחות. כי בלעדיה נראה לי זה מתכון לחלודה מהירה.

פורסם

אי אפשר לעשות (נאמר אצל בעל מקצוע) שכבת לכה חדשה עבור כל הדלת?

האם זה לא אמור לעלות הרבה פחות מלצבוע את הדלת?

פורסם

אפשר , אבל זה מתכון לתוצאה גרועה .

מה שעושים הוא שיוף שטחי כדי להותיר משטח "טוב לתפיסה" עבור הלכה החדשה .

הבעיה שמצד אחד רוצים לשייף יותר לעומק כדי ליצור משטח איכותי ובעל מפלס אחיד , ומצד שני מעוניינים שלא לפגוע מידי בצבע - מלכתחילה זה נועד לכישלון , ועוד יותר גרוע כשהלכה כבר התקלפה (עכשיו ליצור משטח מפולס יהיה בלתי אפשרי) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

גם בפיג'ו שלי בגג הצבע מתקלף,

כרגע אני לא עושה כלום עם זה,

אם ממש יפריע אני אצבע כבר את כל הרכב ב2000 ש"ח אצל חבר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כשפירקתי את הלכה מהרכב קיבלתי תחושה של מדבקת מגן-מסך לפלאפון, שקופה שנדבקת למשטח שעליו רוצים להגן.

מפתיע אותי שאי-אפשר להדביק פשוט כזאת חדשה, מבלי לשייף ולצבוע.

בנוסף הצבע מתחת ללכה נראה שמור, אף פעם לא חשבתי לצבוע משטח שאין עליו שריטה אחת.

כמובן שאני מאוכזב מהפחח שלי שלא אמר לי "עזוב, עם קצת ציפורניים אתה קורע את זה, ואז זה בכל מקרה יראה יותר טוב מעכשיו."

פורסם

לא ברור לי כ"כ העניין.

1. לכה = ציפוי קשיח דמוי-ניילון על הרכב?

2. ב-95% מהמכוניות על הכביש יש את הציפוי הזה ואצלי זה נורא ואיום בלעדיו?

פורסם

זה רק רעיון, ולא יודע כמה הוא טוב... אבל קיימים ציפויים שקופים לרכבים שייעודם בעקרון למנוע שריטות. לא יודע עד כמה זה יכול יהיה יעיל אבל אולי שווה לברר.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם
לא ברור לי כ"כ העניין.

1. לכה = ציפוי קשיח דמוי-ניילון על הרכב?

2. ב-95% מהמכוניות על הכביש יש את הציפוי הזה ואצלי זה נורא ואיום בלעדיו?

לכה זאת שכבת צבע (כמעט) שקופה שאמורה לתת לצבע של הרכב ברק ולהגן עליו מפני פגיעות. זה לא איום ונורא אם תיסע בלי שכבה של לכה אבל אתה יכול להיות בטוח שהצבע באזור המקולף יהיה הרבה יותר פגיע לנזקים סביבתיים וכמובן גם יהיה "עכור" יותר בגוונו (וכנראה גם לא תואם את הגוון של שאר הרכב).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...