Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיליתי אתמול שרשיון הנהיגה שלי לא בתוקף כבר ארבע שנים (מקרה של רחפנות קשה).

הבחורה הנחמדה במוקד הטלפוני של משרד הרישוי אמרה שאם עברו למעלה משנתיים ולא חידשתי אצטרך לגשת מחדש לטסט וכנראה גם לעשות שיעורים, אבל רמזה שאם אגש למשרד הרישוי יכול להיות שיתחשבו ויקלו עלי.

מה אומר החוק היבש - האם באמת חובה להשלים 28 שיעורי נהיגה + מבחן עיוני + טסט?

הבנתי שיש לעיתים אפשרות לעבור רק מבחן שליטה - באילו מקרים?

האם נכון לחשוף בפני הפקידים במשרד הרישוי שנהגתי בארבעת השנים האחרונות למרות שהרשיון לא היה תקף? מצד אחד זה מפליל אותי, מצד שני אולי כך יתחשבו בי ויקלו עלי כי אין לי צורך "לרענן" את כישורי הנהיגה שלי.

האם למשרד הרישוי סמכות להפעיל סנקציות במקרה שנהגתי ללא רשיון, או שהסמכות שמורה רק למשטרה?

איך כדאי לי לפעול?

פורסם

נהג שרשיון הנהיגה שלו פקע לתקופה של מעל לשנה מחייב עמידה בתנאים שרשות הרישוי תציב בפניו על מנת לקבל רשיון נהיגה חדש.

כלומר, בדרך כלל אכן מדובר על שיעורים + טסט מחדש.

משרד הרישוי לא מפעיל סנקציות גם אם ידוע לו שנהגת בזמן שרשיון הנהיגה שלך לא תקף ורק המשטרה אוכפת את העבירה הנ"ל.

המלצה שלי, אל תמשיך בנהיגה במצב הזה לא רק מחשש של מפגש עם שוטר אלא בעיקר מכיוון שביטוח הרכב לא תקף אם פקע תוקף רשיון הנהיגה לתקופה כה ארוכה.

חס וחלילה במקרה של תאונה אתה תהיה בבעיה גדולה.

מדוע רשיון הנהיגה שלך לא חודש? האם מדובר על אי חידוש בשל אי תשלום אגרה או אי התייצבות לקורס כלשהו?

פורסם

לא חידשתי פשוט כי לא שמתי לב. לא זכור לי שקיבלתי פניה ממשרד הרישוי לחדש.

כרגע כמובן שאינני נוהגת - לא לוקחת סיכונים.

אז אין בעיה לספר להם שנהגתי עד אתמול? אין חשש שהם עלולים להעביר את המידע הלאה למשטרה?

ומה הסיפור של מבחן שליטה במקום שיעורים וטסט - אגדה אורבנית או שזו אכן אופציה שקיימת? ואיך משיגים את זה?

פורסם

מבחן שליטה לא נודע לאנשים שלא חידשו את רישיונם, אלא לאנשים שרישיונם נשלל עקב בעיות בריאות, וכדי לקבל אותו בחזרה (לפעמים תוך מגבלות מסוימות) הם מבצעים מבחן שליטה במקום טסט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

באתר של רשות הרישוי כתוב:

"רשיון נהיגה שלא היה בתוקף במשך יותר משנה, יחודש רק לאחר שהמבקש יעמוד בתנאים שיידרשו על ידי רשות הרישוי".

לא מפרטים מה התנאים.

משרד התחבורה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תגידי להם שנהגת וגם זה שלא עצרו אותך 4 שנים על שום עבירה ומצאו שאת ללא רישיון בתוקף יעמוד לזכותך.

או שלא.

פורסם

תנסי להפיל את האשמה עליהם, בטענה שלא שלחו לך הודעה. תמציאי גם סיפור מעורר רחמים, מדוע לא בדקת זאת. מי יודע, אולי ירחמו עליך.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...