Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם. היום פגעתי למישהו ברכב שלו מאחורה. לא שמרתי מספיק מרחק ופגעתי די בקטנה.

אני נהגת חדשה ויש לי ביטוח חובה וצד ג. אני ראיתי את הפגיעה וכמעט לא קרה כלום אבל הנהג לקח ממני את כל הפרטים והוא היה נראה די רציני. הוא קשקש לי כמה דברים שצריך להוציא את הטמבון מאחורה ולראות שאין פגיעה וכו.

1.מה אני צריכה לעשות כדי לצאת במינימום נזק. כי לי זה היה נראה משהו שלא צריך להתעכב עליו.

אני מפחדת שהוא יבקש ממני הרבה כסף.

2. אם הוא לקח ממני פרטים של הביטוח שלי הוא יכול לגבות מהם תשלום על חשבוני?

אני ישמח אם תייעצו לי איך לדבר עם הנהג כי אני ממש ממש בלחץ מזה:x . הוא היה נראה לי אחד קפדן

תודה רבה לכם

פורסם

רצוי במקרה כזה לצלם בוידאו או סטילס.

כך אם יתווספו דרישות לתיקון מוגזם, יהיה לך ולביטוח הוכחות על חמדנות ואפשר בקלות לדחות תביעה שלו.

עכשיו עלייך להודיע לביטוח שלך על קרות המקרה ותיאור מדויק של הנזק שראית.

במידה ובעל הרכב יפנה אלייך לסגירת העניין ללא ביטוח, במידה והוא דורש 200-300 ש"ח לערך,

אני הייתי סוגר עניין איתו. בתנאי שהוא חותם לך על הסרת כול תביעה עתידית בנושא.

אם יהיה חמדן, תשלחי אותו לתבוע את הביטוח (נתת לו כבר את הפרטים) ותציינו בפניו שלא יצור איתך כול קשר יותר.

פעם שניה מתקשר, תבהירי לו שהוא מטריד אותך.

כמובן שבמידה והוא יתבע את הביטוח שלך, הנחת העדר תביעות תיפגע לך בחידוש הביטוח. על כן, רצוי לשקול

את "סגירת העניין" ללא מעורבות חברת הביטוח.

אופציה נוספת שלו, היא הזמנת שמאי ותיקון הנזק על חשבונו, בהמשך הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.

תוצאות, בהתאם לאמינות שלך מולו מבחינת פיצוי לעלות התיקון.

בהצלחה

רענן

פורסם

האם זה בעייתי שלא הודעתי לחברת ביטוח?

מה החסרונות אם לא הודעתי ומה החיסרון אם אני כן מודיעה?

הוא לקח ממני את הפרטים של הביטוח,. הבעיה היא שלא צילמתי כלום. לדעתי זה נזק מאוד מזערי-פעוט מאוד.

אני משום מה עדיין בלחץ מזה.

יש לך עצה בשבילי איך לשכנע אותו או איך להגיב במידה והוא ידרוש סכום של יותר מ200₪ שזה גם לדעתי הרבה יחסית.

פורסם

אף פעם לא מאוחר לעדכן את הביטוח.

אין חיסרון בלהודיע. את עדיין לא מפעילה את הביטוח. אל תשכחי שיש לך כחלק מהפוליסה ייעוץ משפטי עד ערך מסוים.

אם הוא מבקש סכום לא ריאלי, תציעי לו להיפגש במוסך פחחות שתבחרי לקבלת הצעת מחיר.

אם לא מעוניין ומתעקש על סכום גבוה, תגידי לו בנימוס שאין לך עוד עניין בהמשך הידברות ושיעשה כרצונו רק שלא יפנה אלייך יותר.

רצוי מאוד שתקליטי שיחה זו ! תמליל השיחה יכול לעזור לך במידה ותגיעי לתביעות קטנות. כך תוכלי להציג שהוא לא היה מעוניין להגיע לפשרה וניסה לסחוט כמה שיותר.

השופטים לא אוהבים כאלה שלא מתפשרים ומציקים להם עם תביעות קנטרניות ...

כשהוא פונה לחברת הביטוח, יש לו כבר עסק עם מקצוענים שלא ממהרים לשלם גם כשכול ההוכחות לטובתו.

שורה סופית, אל תילחצי ! כולם עברו, עוברים ויעברו מצב זה.

בהצלחה

רענן

פורסם

רענן תודה רבה לך!!!!

הוא עדיין לא חזר אליי זה קרה לפני כמה שעות.

האם יש טעם להתקשר להגיד לו שהביטוח שלי הוא לא מקיף או שזה לא משנה כל כך

פורסם

לו זה לא משנה, ביטוח צד ג' מכסה נזק לרכב הנפגע (שלו). החסרון הוא שהוא לא מכסה נזק לרכב שלך.

קודם כל ולפני הכל, כמו שאמר רענן, אין מה להחלץ. כולם עברו את זה, אפילו הטובים ביותר. כולם גם חיים כדי לספר על זה.

אני הייתי מציע ליצור קשר עם הביטוח ולספר לסוכן את כל הפרטים שאת יכולה להעלות בזכרונך, איך קרתה התאונה, מה היה הנזק, העובדה שלא צילמת. הכל הכל הכל. הם ייעצו לך מה לעשות, זאת העבודה שלהם.

בנוגע לאיש הרציני: לקחת את הפרטים שלו? מספר טלפון? שם? מספר רכב? אם כן, הייתי מציע לך ליצור איתו קשר, לשאול מה הוא היה רוצה לעשות - שכן ההחלטה בעניין היא כולה שלו, אפשר לנסות לשנכע או לבקש לסגור את זה ביניכם, כלומר הוא ייתקן את הרכב במוסך לבחירתו ואת תשלמי את העלות - ולהמשיך משם. אם יחליט לתקן על חשבונך, גשו למוסך לבחירתו, קבלו הצעת מחיר, אם ההצעה מתאימה לך, שלמי. אם לא, נסי לשכנע אותו לגשת למוסך אחר או שתעבירי את הטיפול לחברת הביטוח שלך.

אם הוא יחליט לערב ביטוח (לפעמים אין ברירה: רכב חברה, ליסינג, השכרה) תודיעי לו שאיתך אין לו צורך ליצור יותר קשר ושהעניין עובר לטיפול חברת הביטוח. כאן הוא בעצם מפסיק בעצמו לטפל בעניין ומעביר את העניין לטיפול חברת הביטוח שלו. הם כבר יגיעו להסכם מול חברת הביטוח שלך, את תשלמי את ההשתתפות העצמית ושלום על ישראל.

*לגבי "לא חזר אלייך": לפני שנה וחצי בערך עשיתי תאונה קטנה כשגם נכנסתי במישהו מאחורה, הנזק היה מאוד מינורי אבל היה מדובר ברכב ליסינג והם לא "סוגרים דברים ביננו", מה גם שהיה מדובר ברכב חדש ונדרשה החלפת פגוש (רכבים בני עד שנתיים לא מתקנים). עידכנתי את הביטוח שלי לגבי מה שקרה, הם אמרו לי לא לדאוג ולנסוע לתקן את הרכב שלי (גם לי היה צד ג') ושאם ייתבעו, הם יעדכנו אותי.

חזרו אליי לאחר יותר מ3 חודשים ואמרו שתבעו ואני צריך לשלם את ההשתתפות העצמית. ככה שכמה שעות זה לא נורא.

אה כן, לא להיות בלחץ. כשלחוצים עושים טעויות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה לכולכם.

Spire יכול להיות שהוא יעשה מהלכים בלי לעדכן אותי ואר כך ידרוש תשלום? כמו במקרה שלך שאחרי 3 חודשים תבעו ממך תשלום.,

פורסם

הוא לא יכול לבקש ממך שום תשלום בדיעבד. אם הוא רוצה הוא יכול לתקן ואז לתבוע את חברת הביטוח שלך, אבל גם אז לא תצטרכי לשלם כלום חוץ מהשתתפות עצמית.

חבל שלא צילמת, זה יכול היה לעזור. להבא... אבל לא נורא.

דברי עם חברת הביטוח וחכי שהוא יתקשר אליך. אם הוא ירצה לסגור דברים ביניכם אל תתחייבי על כלום לפני שאת מתייעצת עם חברת הביטוח שלך. יכול להיות שהוא יבקש סכום גבוה יותר מההשתתפות העצמית ואז לא משתלם לך לסגור דברים מולו אלא פשוט להפעיל ביטוח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לעשות הוא יכול מה שהוא רוצה. כדי לקבל כסף על מה שהוא רוצה הוא צריך את ההסכמה שלך, שהרי מין הסתם לא הגיוני שהוא יעשה פחחת וצבע לכל הרכב בעלות 20,000 ש"ח ויבוא לתבוע ממך תשלום. במקרה כזה תזמיני אותו לאחר כבוד להיפגש בבית המשפט לתביעות קטנות. לתיקון עצמאי ותביעת העלות ממך הוא חייב אישור שלך וכמו שאמר רענן, להחתים אותו במקרה כזה על טופס שמסיר ממנו את האפשרות לתבוע אותך בגין נזק לרכב שלו בעתיד.

הדבר היחיד שהוא יכול לעשות בלי אישרך הוא לתבוע את חברת הביטוח שלו, שתתבע את חברת הביטוח שלך. במקרה כזה את משלמת את דמי ההשתתפות העצמית.

זה גם מה שקרה אצלי. הביטוח שלי נתבע, הודיעו לי ואני שילמתי את ההשתתפות העצמית.

עריכה:

אם הוא ירצה לסגור דברים ביניכם אל תתחייבי על כלום לפני שאת מתייעצת עם חברת הביטוח שלך. יכול להיות שהוא יבקש סכום גבוה יותר מההשתתפות העצמית ואז לא משתלם לך לסגור דברים מולו אלא פשוט להפעיל ביטוח.

רוני

+100000!! השיקולהיחיד שצריך להיות לך לגבי אם לסגור את העניין ללא הפעלת ביטוח הוא כמה כסף תידרשי לשלם על התיקון.

אם הסכום נמוך מההשתפות העצמית, שלמי. גם אם הוא קרוב או אפילו מעט גבוה יותר, עדיין ייתכן שיהיה שווה לשלם שכן יכול להיות שהפרמייה שלך תעלה בשלוש שנים הקרובות (לא בשיעור משמעותי, אבל קיים. תביעות צד ג' לא מעלות את הפרמייה בשיעור משמעותי. אני למשל עשיתי בדקתי לגבי ביטוח רכב על שמי, וגם עם ההסיטוריה הקיימת, של תביעה לפני שנה, המחיר לא עלה אפילו בשקל אחד)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בכל מקרה תודיעי לחברת הביטוח שלך, מלבד זה שתספרי להם שהנזק היה קטן, וללוחית הרישוי בלבד, הם גם יוכלו לכוון אותך. בנוסף, כל שיחה בנושא - תקליטי!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המהלך היחיד שהוא יכול לעשות בלי דעתך, זה לתבוע את הביטוח שלך, ואז תצטרכי לשלם השתתפות עצמית* + עליה של הפרמיה עקב העדר תביעות.

*(נע בין 1000 ל- 2000 ש"ח, ואם יש לך ביטול השתתפות עצמית אז לא תצטרכי לשלם השתתפות עצמית).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

תודה לכולכם.. קצת מלחיץ המורכבות של התגובות פה.. אם למעשה הנזק הוא רק באיזור לוחית הרישוי..אני לא ראיתי עוד משהו אבל הוא טען שהוא רוצה להוציא את הטמבון לראות שלא נפגע עוד משו וכו(לא כל כך הבנתי אותו)

קובי-קצת סיבכת אותי)

עליה של הפרמיה עקב העדר תביעות-אתה מתכוון שזה במידה ואני לא מדווחת לביטוח?

מה נע בין 2000₪ ל1000₪?מה ז״א שיש לי ביטול השתתפות עצמית?

סליחה על הבורות ותודה שוב לכולם

• תוכן חדש...