Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

שמעתי הרבה על הפורום המועיל הזה ומקווה שתעזרו לי.

זה הפעם הראשונה שאני קונה רכב יד שניה (עד עכשיו נהגתי על רכבי הליסינג). מצאתי רכב סוזוקי סוויפט 2008 עם 70,000 ק"מ. הרכב נראה טוב והמוכר הציג לי את ספר הטיפולים ואת החשבוניות מהטיפולים במוסך מורשה. המוכר דיבר משהו על פגיעת פח בצד הנהג ושהכל תוקן.

סיכמנו על מחיר המחירון פחות 3000 ש"ח ועם הרגשה טובה הלכנו לעשות בדיקת קנייה.

בתום הבדיקה הבוחן שם את הטופס המצורף על השולחן ואמר שיש לתקן את הליקויים ולהוריד מערך הרכב בגלל הפגיעה בעמוד (הוא לא אמר כמה צריך להוריד). הוא גם אמר שזה לא פוגע בבטיחות אבל מוריד מערכו של הרכב.

אחרי שיצאנו משם המוכר אמר שכל הדברים למעט התיקון בעמוד הם בגדר הכסת"ח ולא הסכים להוריד שקל.

האם זה נכון לדעתכם?

לגבי הפגיעה בעמוד הוא הציע שאברר כמה יש להוריד על זה ולהודיע לו.

האם לדעתכם כדאי לקנות את הרכב עם פגיעה כזאת ואם כן כמה מקובל להוריד על הפגיעה מן הסוג הזה?

תודה לכל העונים.

bdikat_rehev.jpg

פורסם

לא מבין את המכונים האילו (בעצם כן מבין...:cry:).

למה נרשמה התאונה בדופן שמאל ב"משמעות גבוהה" ? (אם אין לזה משמעות בטיחותית: או שסתם רושמים, או שיש משמעות בטיחותית, או שלא מבינים כלום).

לפותח השרשור - כל הפגזת השאלות האילו - לא בשביל להרגיז אותך חלילה. אילו תהיות שלי עם עצמי ואולי גם עם מי שיגיב בהמשך.

את הרכב הזה לא הייתי רוכש גם בהורדה נוספת וניכרת במחיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מאוד מקווה שלא קנית את הרכב הנ"ל!!!

להחלפת חלקי פח יש ירידת ערך! בנוסף רשום לך בבדיקה : שילדה- ליקויים בעלי משמעות גבוהה! הכי גרוע.

אל תקע ברכב הזה , אתה תצא פראייר!

בהצלחה

פורסם

על סמך הבדיקה, נראה שהרכב קיבל פיצוץ לא קטן בצד הנהג.

לא הייתי קונה את הרכב ממספר סיבות:

1. מוכר שקרן ולא אמין.

2. יש היצע גדול יחסית של סוזוקי סוויפט.

הייתי אומר לו שישלם על הבדיקה כי הפגיעה שלו היא ממש לא "פגיעת פח"

בד"כ המכונים לא מכסת"חים פגיעות שלדה אלא יותר מכניקה כיוון שאלה חלקים שהמכון צריך לתת עליהם אחריות וקיים סיכוי לתקלה. דברים כמו: רעש מהשסתומים הזעת שמן בחיבורים, קלצ' מפריד גבוה, רעש מתיבת ההילוכים וכו...

פורסם

1. בעקרון כמו שאמרו קודמיי הייתי מוותר על הרכב הנ"ל.

2. לגופו של עניין: אם בכל זאת אתה מעוניין ברכב - בקש מהבעלים את דו"ח השמאי שם מצולם הרכב אחרי התאונה, וניתן לדעת את מהות הפגיעה האמיתית.

3. ירידת הערך המסחרית של הרכב גבוהה מאוד לדעתי ויכולה להגיע גם למחצית מערכו בשוק.

4. כל פגיעה משמעותית בשלדה משפיעה על הבטיחות. אם תהיה פגיעה נוספת באותו איזור ההגנה לנוסעים תהיה פחותה בהרבה לעומת רכב של עבר תאונה באותו מקום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פגיעה בעמוד היא בעלת משמעות גבוה ולכן צריך להוריד מערכו של הרכב,במחיר הזה תוכל לקנות רכב נקי לגמרי מתאונות,אם הוא מוכן להוריד לך עוד 10000 ש"ח לדעתי עיסקה מצויינת,אם לשלם קרוב למחירון יש הרבה מכוניות טובות יותר

פורסם

תודה רבה לכל העונים.

אכן וויתרתי על הרכב למרות שאהבתי את המראה החיצוני והפנימי שלו.

נראה לי שאחרי הנסיון העגום הזה אלך על רכב חדש כמו שאומרים "בלי הפתעות":wink:

כנראה סוויפט או ספלאש בגרסה הידנית.

פורסם

לגבי התאונה, זו ככל הנראה לא תאונת פח, וכמו שציינו קודמיי, הרכב כנראה קיבל מכה דיי רצינית בדופן.

אין מה לעשות, בקניית רכב משומש יש לא מעט שקרנים ורמאים, כולל אנשים פרטיים, אבל עדיין רוב העסקאות

שנעשות במדינה הן של רכב משומש.

עם קצת סבלנות, והרבה זהירות, אפשר למצוא גם רכבים טובים. הקטע הוא, שאתה מוצא אחד כזה, עדיף

לא להתקשקש על עוד אלפיים שקל, כדי "לא לצאת פראייר", ואז לפספס אותו.

פורסם

לפני שתשרוף את כספך לשווא, הייתי מציע לך לקפוץ למגרשים מסודרים כגון: אוטו סנטר, אוויס, קרסו טרייד אין ולחפש שם.

בדרך כלל המגרשים האלו לא מחזיקים רכבים עם פגיעות שאסי ואם כן אז מודיעים זאת מראש.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

לא לקנות.

פגיעה בדופן - עמודים - משמעות גבוהה.

המשמעות של זה היא שהרכב לא יהיה עמיד מי יודע מה בתאונה הבאה (שהלוואי שלא תהיה).

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תאונת פח איזה מוכר שקרן. התאונה היתה כל כך חזקה שהיה צריך להחליף שימשה*, 2 דלתות ותיקון של השלדה בריצפה ובקורת עמוד.

*יכול להיות שנסדקה מאבן, וזה לא קרה בתאונה.

בכל אופן רק בשביל לסבר את האוזן רק על הבולמים והמצבר צריך להוריד אלפיים שקל לפחות. מצבר חדש זה 700+, בולמים וכיוון מתלים (alignment) זה עוד איזה 2000 שקל. רכב שעבר צביעה גם צריך להוריד לו, ואם יש פגמים בצבע אז להוריד עוד. צביעה של רכב עולה 3000 ומעלה וזה בחיים לא כמו שזה יצא מהמפעל, זה נראה טוב בהתחלה אבל לא מחזיק למשך זמן.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...