Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול האם מישהו יודע האם הקנס על דיבור בטלפון נייד חל על כל מצב שבו מחזיקים את המכשיר ביד?

היום עם אפליקציות כמו וייז מאד קשה להימנע מלגעת בטלפון באופן מוחלט.

אישית יש לי ניסיון לא כל כך טוב עם כל המחזיקי אייפון למיניהם שלא לדבר על החיוג הקולי שלא שווה בכלל למעשה.

בשבוע שעבר אשתי חטפה את הדוח הראשון בחייה - על דיבור בטלפון נייד, הטלפון היה מחובר בבלוטות' לדיבורית והיא רק שלפה את השם שלי מתוך המועדפים - מה שהשוטר שעקף אותה ראה זה אותה מתעסקת במכשיר, עצר אותה ונתן לה 1000 שח קנס ו4 נקודות.

הדוח כבר שולם והשאלה היא לידע כללי להבא - האם הדוח תופס בכל מקרה בו מחזיקים את המכשיר? נניח והעברתי אותו מהכיס לכיסא לידי והשוטר קלט אותי - עלול לתת דוח במקרה כזה?

תודה לעונים.

פורסם

התשובה לשאלתך היא כן. קיבלתי משהו דומה כשהמכשיר היה על הברך שלי והחזקתי שלא ייפול.

לגבי וויז יש אפליקציה חינמית בשם ״מצב נהיגה״, שבאמצעות זיהוי קולי מעבירה אותך ישר לווייז. בדקתי והיא עובדת מצוין.

פורסם

יינעל שורלאק! הקדים אותי :lol:

הדו"ח הוא לא על דיבור, אלא על "שימוש בטלפון נייד ללא מתקן ייעודי" או משהו בסגנון. אבל על שימוש בכל אופן, לאו דווקא דיבור. מה שאומר גם ווייז, גם להוציא שם מהמועדפים, בגדול כל נגיעה בטלפון יכולה לזכות אותך בקנס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לידיעתך המשטרה שינתה את נוסח החוק בגלל כל המתחכמים למיניהם שהיו טוענים: רק החזקתי / דיברתי בדיבורית, וכיום הקנס הוא על "החזקת טלפון".

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

הקנס, כמו שנאמר, הוא על החזקת המכשיר תוך כדי נהיגה. להלן הסעיף הרלוונטי מהחנ"א:

מס' סעיף: 6577

גובה הקנס: 1000 ש"ח

ניקוד: 4 נק'

פירוט הסעיף:

נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מה לגביי דיבורית בלוטוף, האם אפשר לשוחח ברכב בעזרת הדיבורית בזמן שהטלפון מונח במושב כיס או סתם ברכב או שגם שם צריך להשתמש במתקן יעודיי ? מה לגביי חיוג במצב זה או בכלל האם מותר לחייג מהטלפון ?

פורסם

החוק אוסר במפורש על שלושה דברים.

1. אחיזת טלפון נייד.

(גם בשביל רק לגרד באוזן. אחזת - נקנסת)

2. שליחת/קבלת SMS

(לא חשוב מה אופן השימוש/אחיזה)

3. שימוש בטלפון נייד ללא דיבורית, ובלבד שאם הדיבורית בתוך הטלפון (ספיקר) אז שיונח במקום יציב.

זה הסעיף היותר מסובך להבנה.

"שימוש" הוא כל שימוש שהוא. גם בדיקת ספר הטלפונים או כל דבר אחר.

הפסיקה בבתי המשפט כבר קבעה שלהניח את הטלפון על הברך או בין הרגליים לא ממלא אחר התנאי של מקום יציב.

שורה תחתונה:

טלפון במתקן ייעודי - מותר לגעת (לא לאחוז) כדי לחייג/לתפעל את הוויז וכו'.

טלפון על הברך - אסור.

טלפון ביד - ברור שאסור.

טלפון בכיס (או על המושב או בכל מקום אחר שלא נוגעים בו), הפעלה דרך דיבורית BT - מותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תקנה 28 מחייבת להחזיק בהגה בשתי ידיים .

אחת החלופות מדברת על שימוש ואחיזה .

28. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידוןכל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשותבה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

תק' (מס' 2)

תשס"ח-2007

(ב) (1) בעתשהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהםברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

(2) בתקנת משנה זו –

"דיבורית"- התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפוןיונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;

"טלפון"- מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

פורסם

לא ממליץ לשים את הנייד על הברכיים/דשבורד/מושב ליד, מכיוון שבפנייה או עצירה חדה, המכשיר יכול ליפול, והרפלקס הראשוני יהיה לתפוס אותו, מה שגם יוריד את העיניים מהכביש, וגם עלול לגרום לסטייה, וזאת משום שהיד שתישאר על ההגה, בד"כ תזוז רפלקסיבית, וגם אם לא נתכוון לכך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התשובות.

אגב לדעתי האישית לתפעל את המכשיר (הכוונה היא לחייג או לחפש שם מתוך רשימה) כאשר הטלפון יושב על מתקן על השמשה זה מסוכן הרבה יותר מאשר להחזיק את המכשיר ביד אבל זו רק דעתי.

פורסם
תודה על התשובות.

אגב לדעתי האישית לתפעל את המכשיר (הכוונה היא לחייג או לחפש שם מתוך רשימה) כאשר הטלפון יושב על מתקן על השמשה זה מסוכן הרבה יותר מאשר להחזיק את המכשיר ביד אבל זו רק דעתי.

לא מדוייק, מכיוון שכאשר מתעסקים עם הנייד , בדרך כלל מורידים את המבט למטה. שההתעסקות מול מעמד על החלון - העיניים יהיו יותר קרובות למה שקורה בכביש. (זו דעתי בכל אופן)

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

להתעסק בטלפון תוך כדי נסיעה מסוכן לא משנה איפה הוא מונח ברכב עדיף להתקשר כמה שפחות .

אני מבין שאם יש לי דיבורית ברכב ( בולטופ) הטלפון יכול להיות בכיס או על המושב או בתא ברכב וזה מצב תקין, האם זה נכון ?

ז"א שלא צריך במקרה כזה מתקן מיוחד לטלפון.

פורסם
אם הטלפון יושב על מתקן קבוע. ואני לוחץ על חייג. האם זה עדין נחשב להחזקה?

הקנס הוא על שימוש בטלפון ולא על דיבור, זאת אומרת כל "התעסקות" עם הטלפון בזמן הנהיגה כאשר הנהג אוחז במכשיר יכולה לגרום לנהג לקבל קנס.

יש מתקנים פשוטים ביותר, (זבל סיני) שניתן לרכוש בעלות מזערית חד"פ של 15-20 ש"ח להצמיד לחלון ובזה להמנע מקבלת דוח תנועה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...