Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

בין אם בנטל המס הלא שוויוני בעליל, ובזה שבגלל שני מגזרים (לא רק החרדים במקרה הזה) שלא משלמים מס באופן כמעט גורף, אין אפשרות להפחית את שיעורי המס הפרועים שיש כאן, ואי אפשר לאכוף כי הערבים יצעקו גזענות והחרדים יצעקו אנטישמיות וקאפואים ואף פוליטיקאי לא אמיץ מספיק בשביל להתעלם.

אחת הבעיות הכי קשות שלי, אם לא הקשה שבהן, בחיים במדינה שלנו. באמת. 

30 % אנשים ישרים שסוחבים 70% גנבים. לא מבין איך זה עוד לא התפוצץ. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 שעות, נקודה טובה כתב:

סתם שאלה בעניין צמצום הילודה.

הרי גם לבני דודינו יש משפחות ברוכות...

האם אין לכם אינטרס לשמור על רוב יהודי בארץ הזו? 

או שאתם מעדיפים אותם על החרדים.

א. הם מולידים הרבה פחות ממה שהיה לפני כמה עשורים. ערבים נוצרים ודרוזים ירדו מתחת ל-2. ערבים מוסלמים כ-3 בדומה ליהודים מסורתיים\חילונים. רק החרדים והבדואים עם 7+.

ב. אם הרוב היהודי הזה הוא חרדי, אז לא.

פורסם

@נקודה טובהמרענן לראות מישהו "מהצד השני" שמיישם תרבות דיון וסקרן לספוג מידע (לא חייבים להסכים על הכל, אבל חשוב לכל הפחות להקשיב ולהגיב עניינית)

כתבו לך הרבה מלל כאן, אבל אם היית שואל לדעתי בתמצות, אז יש שני דברים שאמורים ליישר קו בין כל 2 ברי דעת: 

1. אורח חיים חרדי אינו בר קיימא במדינה מתוקנת.

הגבת מס' פעמים עם טענות על מעמ ושות', אבל זה המיקרו. עזוב אותך מיקרו, תחשוב רגע במאקרו: אם מחר נותנים לחרדים מדינה - האם הדבר הזה יוכל להתקיים בלי סבסוד מלא חיצוני, בצורת ההתנהלות הנוכחית? כמובן שלא. 

אז איך זה הגיוני לבצע את זה כיום? 

2. קצב הגידול של החרדים הוא פי 2.5 בערך משל שאר האוכלוסייה

אין כאן פוליטיקה אלא חשבון, אם יש לך מגזר שאינו בר קיימא עצמאית כבר היום, ואותו מגזר גדל בקצב מהיר (הכי מהיר בעולם, לא המערבי, כל העולם!) מה אתה חושב שיקרה בעתיד? 

תוסיף לבלילה את העובדה שבישראל כבר כיום נטל המס הוא פסיכי לחלוטין על עשירונים 9 ו10, וזה עוד לפני הגידול המדובר, בתוך תוואי צפוף להחריד ותחת המנטליות הישראלית של "לא לצאת פראייר", ותבין למה הפראיירים-לכאורה מאבדים את זה. זה דבר אחד לתרום חצי מהשכר שלך למדינה, ודבר אחר לעשות זאת בזמן שהשכן לא תורם כלום, לועג לך בזמן שהוא מכלה את כספי המסים, ומאלץ אותך להתאים את אורח החיים *אליו*. 

דמיין מנכ"ל סטארטאפ שפוגש את הvc שהשקיע בו, אומר לו שהוא ממש מטומטם מפליץ לו על הפנים והולך לשחק במחשב באמצע יום העבודה. איך אותו vc ירגיש לגבי ההשקעה? כמה אמונה יהיה לו בחברה? האם ישקיע בחברה בעתיד? 

**

החרדים אינם רשעים, הם בסהכ הולכים אחרי ההסללה שמנהיגיהם שימרו במשך שנים רבות. רשע הוא מי שמקפיד לשמר את ההסללה ולקצור ממנה רווח אישי (כמו העבריין דרעי או רה"מ נתניהו), מטומטם הוא מי שנותן לזה יד ומסייע להשאיר ילדים רבים בעוני ואת עתיד ישראל ברצפה. 

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

30 % אנשים ישרים שסוחבים 70% גנבים. לא מבין איך זה עוד לא התפוצץ. 

את הערבים שונאים יותר.

מצטער.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפני 20 שעות, Pika007 כתב:

סטנדרטים מיוחדים- סבסוד תחב"צ ספציפי, הנחות בארנונה, מערכות "כשרות" למיניהן, ועוד ועוד. רק הרגע דיברנו על מערכת חינוך. רוצים פרטית? סבבה, תממנו בעצמכם- תלמדו שם מה שבא לכם. אבל בתמונה הגדולה, האוכלוסיה החרדית מנסה לדרוש תקציב מדיני למערכת שלא עומדת בסטנדרטים של המדינה.

הכפיה הדתית- כל דבר ודבר. זה מתחיל בהתנגדות לעבודות תשתית (לא רק רכבת) בשבת למרות שמדובר בזמן המהיר והמועיל ביותר שיקצר לוחות זמנים, יפחית גודש/בזבוז כספים ציבורי, ובמקים מסוימים אף מהווה פיקוח נפש. עבודות תשתית עושים בכל העולם בלילה ובסופ"שים, זה הרבה, הרבה יותר יעיל. בישראל זה זוכה לעליהום שלם.

הלו אם אני חלק גדול מאוד מהאוכלוסיה כאן וזכותי להכתיב מדיניות בנושאים החשובים לי.

אם אני מספיק חזק בשביל להחיל מדיניות כזו בצורה חוקית כנראה שדעתי שווה מספיק כנגד דעתך. א' ב' של המשחק הדמוקרטי לא? 

זה מקביל לכך שאם ללהטבי"ם היה אלקטורט מספיק חזק בקלי קלות הם היו משנים את חוקי הנישואין ושות' במדינה. ובדיוק כמוך כעת.  חוץ מלקפוץ בזעם לא היה לי הרבה מה לעשות.

כשרות- מי שרוצה שיהיה כשר, מי שלא- לא. מונופול הכשרות הוא כפיה. הכפיה של רבנות מקומית כלפי מסעדה לעבוד אך ורק עם ספקים שהיא אישרה היא... ובכן, כפיה. הבעלות ההזויה של הרבנות על המילה "כשר" היא כפיה. 

אני יכול להעיד על עצמי שאת כל הטענות נגד החרדים אני מבין, רק סובר אחרת. 

את זה לא.

"כשר" זה "כשר" בדיוק כמו ש "נטול סוכר" זה "נטול סוכר". וצריך גוף שיאכוף את ההצהרה על התוית שלא תהיה הונאה. מה מסובך בזה?

אף אחד לא חייב אותך לקנות או למכור אוכל כשר. זה נטו כוחות שוק.

זה בדיוק כמו שאני /אתה לא יכולים להחליט שאנחנו רופאים. כי הקמנו גוף מקביל שמשכשיר כאלו...

לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

בחינוך אתה משלם על מה שהמדינה לא משלמת וזה מה שבחרת לצרוך. אני משלם 640 ש"ח לחודש על חינוך (לפני התשלומים לבית הספר) כי בחרתי בית ספר לאומנויות. יכולתי ללכת לחינוך ה"רגיל" כמו שאתה יכולת ללכת לממ"ד אבל שנינו בחרנו חינוך שונה שעולה כסף (אצלי מדובר בבית ספר עירוני. לא פרטי ולא לא מוכר) ועדיין לפי הסכום הוא מסובסד בנדיבות.

אני רק שאלה מי קובע מה הסטנדרט ומה השונה? אם החרדים 51% מהאוכלוסיה סביר בעיניך שהם יכולים לקבוע מהו סטנדרט?

לא תוכל לברוח מהעובדה הפשוטה בסוף ה-כ-ל מתנקז לאלקטורט בכנסת. 

בוא ספר לנו מה שעות הלימוד אצלכם, האם יש הסעות ומה לוח החופשות. הדברים האלה עולים המון כסף שמישהו צריך לשלם אז לא בטוח שאתם מקבלים פחות.

אני באמת מאחל לך מכל הלב. לא לקבל שירותי חינוך ברמה מקבילה לחינוך החרדי. זוועה זו מחמאה ויש לי עם מה להשוות. קח פרוגרמת מבנה תקני של משרד החינוך לחינוך העצמאי ותשווה לפרוגרמת מבנה של הממ"ד או ממלכתי רגיל ותראה מה זה פער. ועזוב את העובדה שרוב המוסדות בכלל נמצאים במבנים מאולתרים.

לפני 20 שעות, קורן בן אשר כתב:

אין לי שום דבר כנגד זה שלימוד תורה הוא ערך עליון בשבילך, זה ממש בסדר, אני מעריך אנשים שמשקיעים ברצינות בתחומי העניין שלהם, ספורט, מוזיקה, מדע, הרבה יותר טוב לדעתי מלשתות לשוכרה, לעשן סמים ולהסתובב בקניון כל היום. רק מה, תמצאו דרך לעשות את זה בזמנכם החופשי. או שתמצאו דרך להתפרנס מזה (שלא באמצעות קצבאות וכל מיני פוילע שטיק).

לימודי התורה הם בשבילך ולא בשבילי. אני רוצה שתעבור מהתיאוריה של היהדות למהות של היהדות שהיא להיות אדם שמסייע לחברה שבה הוא חי, עוזר לחלשים ולא מתעלם ממצוקות של אחרים.

זה הפיל הלבן שבחדר שמנסים להזיז אותו הצידה. אנחנו מאמינים שיש קשר ישיר בין רוח לחומר. ומשכך הלימוד תורה שלי הוא הכרחי גם בשבילך. את אותה התחושה שאתה מרגיש עם חוסר השיווין בנטל החומרי. אנחנו מרגישים (באמת) בנטל הרוחני. 

נגלה את אזניכם שהקו בהסברה החרדית לא להיכנס לזה. כי זה לא דבר שנתון להסברה בכלל. אין סיכוי שחילוני יקבל את זה אז חבל על האנרגיה. 

אבל כיון שאתם אינטלגנטים זו העובדה תרצו או לא.

לפני 14 שעות, נקודה טובה כתב:

תוכל לתת על זה קצת יותר?

שאלה שמותירה מרווח סיבון גבוה. 

אני אשאל את זה אחרת לו הייתה לו בחירה האם הוא היה מעדיף להיוולד יהודי או לא. כאן קבור המטמון.

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

אם הם יגמרו לטפל בערבים הם יעברו לטפל בכם.

אם עד עכשיו הייתי לחוץ הרגעת אותי סופית :) 

לפני 12 שעות, SurfHigh כתב:

@נקודה טובה

שמע, זה פחות המספרים (שגם הם לרעתכם, המגזר החרדי צורך יותר ממה שהוא תורם). 

זה עיקרון השוויון. 

אני מסכים לחלוטין עם החלק הזה שכתבת- התשובה למצב המוזר הזה היא הפיסקה הבאה שכתבת-

לפני 12 שעות, SurfHigh כתב:

ישראל נבנתנה על רעיון כור ההיתוך, לפעמים הוא הצליח יותר ולפעמים פחות. 

חלק גדול מהתהליך הזה קורה בצה"ל. 

החרדים לא מוכנים להשתתף בזה (לא בצה"ל ולא ברעיון). 

מה שהכניס את החרדיות הישראלית למצב מגננה (והיו לכך סיבות מעולות. קחו לדוגמא את יהדות עדות המזרח שהחלק הארי בה היה שומר תורה ומצוות ותוך דור בהיתוך אקטיבי ואף בכח רובם איבדו את זהותם הדתית)

לפני 5 שעות, oryo כתב:

@נקודה טובהמרענן לראות מישהו "מהצד השני" שמיישם תרבות דיון וסקרן לספוג מידע (לא חייבים להסכים על הכל, אבל חשוב לכל הפחות להקשיב ולהגיב עניינית)

בפיסקא האחרונה אענה על כך. אבל ספויילר קטן אין שום היתכנות לדיון תרבותי, מתי שצד אחד שולל לחלוטין מרכיב מהותי בצד השני.

לפני 5 שעות, oryo כתב:

1. אורח חיים חרדי אינו בר קיימא במדינה מתוקנת.

הגבת מס' פעמים עם טענות על מעמ ושות', אבל זה המיקרו. עזוב אותך מיקרו, תחשוב רגע במאקרו: אם מחר נותנים לחרדים מדינה - האם הדבר הזה יוכל להתקיים בלי סבסוד מלא חיצוני, בצורת ההתנהלות הנוכחית? כמובן שלא. 

אז איך זה הגיוני לבצע את זה כיום? 

אורח חיים חרדי בר קיימא במדינה מתוקנת. תראה שזה עובד יופי בארה"ב ואירופה. אורח החיים החרדי הישראלי, כל עוד ההגמוניה היא חילונית פועל במצב מגננה. (והוכחה לדברים אתה יכול למצוא בכך שאט אט יחד עם הגידול בכח ובגודל זה משתנה).   

לפני 5 שעות, oryo כתב:

2. קצב הגידול של החרדים הוא פי 2.5 בערך משל שאר האוכלוסייה

אין כאן פוליטיקה אלא חשבון, אם יש לך מגזר שאינו בר קיימא עצמאית כבר היום, ואותו מגזר גדל בקצב מהיר (הכי מהיר בעולם, לא המערבי, כל העולם!) מה אתה חושב שיקרה בעתיד? 

תוסיף לבלילה את העובדה שבישראל כבר כיום נטל המס הוא פסיכי לחלוטין על עשירונים 9 ו10, וזה עוד לפני הגידול המדובר, בתוך תוואי צפוף להחריד ותחת המנטליות הישראלית של "לא לצאת פראייר", ותבין למה הפראיירים-לכאורה מאבדים את זה.

בדיוק הרגע קיבלתי פרטים על בית ספר לכלבים. כחובב בעלי חיים מגיל קטן ממש התרגשתי לראות את היחס שהם מקבלים. 

ובהחלטה מודעת החלטתי שאני את מרצי וכוחותי משקיע בילדיי מה רע? כל עוד אני מגדל ילדים נפלאים ואיכותיים שעושים טוב לסביבתם אני חושב שאני עושה רק טוב.

לפני 5 שעות, oryo כתב:

זה דבר אחד לתרום חצי מהשכר שלך למדינה, ודבר אחר לעשות זאת בזמן שהשכן לא תורם כלום, לועג לך בזמן שהוא מכלה את כספי המסים, ומאלץ אותך להתאים את אורח החיים *אליו*.

אף אחד לא לועג לך ותאמין לי שקשה יותר לחיות בצד המתגונן. זה מוביל לכך שהשירותים הניתנים לציבור החרדי הם תמיד על מצב חירום/חלטורה. לא כיף גדול...

ברגע שהחילוניות תלמד לקבל את העובדה. שיש מיליון אנשים שמאמינים וחיים לפי התפיסה שעולם החומר מחובר לעולם הרוח. על כל ההשלכות הנלוות לכך. למשל שלימוד תורה הוא הכרחי לקיום הפיזי שלנו בדיוק כמו צבא!!! הכל כבר יהיה פתיר.(ודוגרי אני לא רואה את זה קורה אי פעם זה סותר את המהות החילונית)

עד אז נמשיך לטחון כאן מים טחונים, וכולנו נשחק את המשחק בלי שום הבנה אחד של השני בדרך כוחנית.  עם מטוטלת פראית יום ממשלה שמבוססת על חרדים ויום אחד עם ממשלה שהמאחד היחדי שלה הוא נגד חרדים.

עם הזמן נראה איזה צד יגבר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

לא לקבל שירותי חינוך ברמה מקבילה לחינוך החרדי.

לכו קבלו חינוך כמו כולם, עם מקצועות ליבה, יהיה לכם שירות כמו לכולם ולא 'זוועה' כמו שאתה אומר.

לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

למשל שלימוד תורה הוא הכרחי לקיום הפיזי שלנו בדיוק כמו צבא

רק מה, לצבא יש הוכחות שהוא הכרחי לקיום הפיזי של יהודים על אדמת ארץ ישראל.

יש גם תזכורת פעם בלא כזה הרבה זמן למה צהל הכרחי. ממש הוכחות מוצקות. כאילו באמת אין ויכוח על זה.

לגבי לימודי התורה שלכם (שלא נדבר על דברים אחרים).... איך להגיד? אין הוכחה שזה עושה *משהו*, שלא נדבר על משהו הכרחי לקיום. זה שאתה מאמין לזה שזה הכרחי (אבל אין הוכחות) זה נחמד. מותר לך. אבל זה לא משנה את המציאות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, yd b-4 כתב:

אורח חיים חרדי בר קיימא במדינה מתוקנת. תראה שזה עובד יופי בארה"ב ואירופה. אורח החיים החרדי הישראלי, כל עוד ההגמוניה היא חילונית פועל במצב מגננה. (והוכחה לדברים אתה יכול למצוא בכך שאט אט יחד עם הגידול בכח ובגודל זה משתנה).

אין בעיה. אבל הנציגים שלכם עושים הכל כדי שלא נהיה מדינה מתוקנת.

בארה"ב ובאירופה (לפחות במדינות שהיית רוצה לחיות בהן) יש הפרדה בין דת למדינה. לדוגמא, יש תחבורה ציבורית כל השבוע וחנויות פתוחות כל השבוע. מי שבוחר לעבוד ביום המנוחה הרשמי זכותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@yd b-4 עד כמה שאני יודע מיליון הם בערך 10.5% מ-9.5 מיליון אזרחי ישראל, רחוק מאוד מ-51 האחוזים שלהם אתה מייחל. אבל, אתה יודע, חשבון בסיסי זה לימודי ליבה, שאותם המנהיגים שלך לא רוצים שתלמד. אני ממליץ שלפני שאתה מדבר על ״פיל לבן שבחדר״ תלמד שיש פיל לבו ויש הפיל שבחדר, אבל אלה דברים שונים. עוד חור בהשכלה די בסיסית.

כן. כנראה שמערכת החינוך החרדית די מחורבנת. תשאל את נציגך בכנסת, אדון גולדקנופף, למה. הסיבה היא שמצד אחד הרבנים כופים תוכנית לימודים שאינה רלוונטית למאה ה-21, ומצד שני העסקנים שודדים את הקופה ומעסיקים את המורות בתנאי עבדות.

הסיבות לכך שאורח החיים החרדי בישראל הוא בלתי ניתן לקיום ארוך טווח הוסברו כאן היטב בימים האחרונים, אין צורך לחזור עליהן. אבל אתה צריך להבין שיש כאן לפחות 6 מיליון יהודים שמרגישים שמיליון החרדים שודדים אותם ומנסים לכפותת עליהם אורח חיים בסגנון איראן.

לגבי עדות מזרח - כן. החרדים לקחו מהם את זהותם הדתית. הדתיות בעדות מזרח היתה מתונה מאוד, החרדים הקצינו אותה, ונוצר איזה שעטנז של חרדים מזרחיים.

שאלת האם הייתי רוצה להוולד יהודי? אף אחד לא שאל אותי, מה לעשות, נולדתי כזה. אבל אם עד לאחרונה הייתי גאה להיות ישראלי היום אני מתבייש בכך. הפכנו למדינה שאינה סתם מושחתת, היא נשלטת על ידי פושעים, חלקם מורשעים יותר מפעם אחת, ואשר כעת נוקטים צעדים שיחסלו את מפעל הגדול שנקרא מדינת ישראל. והחרדים הם שותפים פעילים מאוד בתהליך הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, yd b-4 כתב:

ברגע שהחילוניות תלמד לקבל את העובדה. שיש מיליון אנשים שמאמינים וחיים לפי התפיסה שעולם החומר מחובר לעולם הרוח. על כל ההשלכות הנלוות לכך. למשל שלימוד תורה הוא הכרחי לקיום הפיזי שלנו בדיוק כמו צבא!!! הכל כבר יהיה פתיר.(ודוגרי אני לא רואה את זה קורה אי פעם זה סותר את המהות החילונית)

בסוף בשורה התחתונה בגיל 18 אותי זרקו באיזה חור בדרום לטירונות ואימון מתקדם,אני סיכנתי את החיים במעצרים/מארבים/בטש ויכולתי לחזור עם פציעה שהייתה משבשת לי את החיים בגיל 20.

אתה מקבל חיילים לפקד עליהם ועד שאתה לא מקבל ביום חמישי/שישי שכולם הגיעו הביתה אתה צמוד לטלפון ולא יכול לנוח וחייל שנרדם בבית או נכבה לו הטלפון זה פאניקה וטלפונים 3 דרגות פיקוד למעלה.

ואני לא מדבר בכלל על ההורים שלי לא ישנו טוב 3 שנים כי ידעו מה אני עושה במסגרת התפקיד וכמה לחץ ודאגה כשיש מבצע ומקפיצים אותך לשטחי כינוס.

אני לא הורה,אבל אני בטוח שזה חרא גדול(סלחו/תערכו לי מנהלים)

קל מאוד לבלבל את המוח על חשיבות הרוח כשההקרבה הנדרשת ממך היא להמשיך בשגרת החיים שלך ושמישהו אחר יסבול.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

עד כמה שאני יודע מיליון הם בערך 10.5% מ-9.5 מיליון אזרחי ישראל, רחוק מאוד מ-51 האחוזים שלהם אתה מייחל. אבל, אתה יודע, חשבון בסיסי זה לימודי ליבה, שאותם המנהיגים שלך לא רוצים שתלמד. אני ממליץ שלפני שאתה מדבר על ״פיל לבן שבחדר״ תלמד שיש פיל לבו ויש הפיל שבחדר, אבל אלה דברים שונים. עוד חור בהשכלה די בסיסית.

מרוב שהיית מבסוט שתפסת אותי בטעות במטבע לשון.  הבנת הנקרא שלך התעממה לא כתבתי שהציבור החרדי מונה 51% מהאוכלוסיה.

לפני 4 דקות, sperial כתב:

לגבי עדות מזרח - כן. החרדים לקחו מהם את זהותם הדתית. הדתיות בעדות מזרח היתה מתונה מאוד, החרדים הקצינו אותה, ונוצר איזה שעטנז של חרדים מזרחיים.

סלח לי אבל זה לא נכון.

לפני 4 דקות, sperial כתב:

שאלת האם הייתי רוצה להוולד יהודי? אף אחד לא שאל אותי, מה לעשות, נולדתי כזה. אבל אם עד לאחרונה הייתי גאה להיות ישראלי היום אני מתבייש בכך. הפכנו למדינה שאינה סתם מושחתת, היא נשלטת על ידי פושעים, חלקם מורשעים יותר מפעם אחת, ואשר כעת נוקטים צעדים שיחסלו את מפעל הגדול שנקרא מדינת ישראל. והחרדים הם שותפים פעילים מאוד בתהליך הזה.

שוב הבנת הנקרא .שאלתי לו היו שואלים אותך, לא האם שאלו אותך.

את התשובה כבר הבנתי ....

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

אין בעיה. אבל הנציגים שלכם עושים הכל כדי שלא נהיה מדינה מתוקנת.

אתה מניח הנחה ומתקדם הלאה. בעיניך זו לא מדינה מתוקנתץ בעיניי היא סופר מתוקנת.

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

בארה"ב ובאירופה (לפחות במדינות שהיית רוצה לחיות בהן) יש הפרדה בין דת למדינה. לדוגמא, יש תחבורה ציבורית כל השבוע וחנויות פתוחות כל השבוע. מי שבוחר לעבוד ביום המנוחה הרשמי זכותו.

זו נקודה שונה. יהודי חרדי מרגיש אורח בבלגיה לצורך הדוגמא. כאן הוא מרגיש חלק מדייר הבית במובנים מסויימים. ולכן כחבר ועד בית זכותו לקבוע כללים.

לפני 35 דקות, David32 כתב:

רק מה, לצבא יש הוכחות שהוא הכרחי לקיום הפיזי של יהודים על אדמת ארץ ישראל.

יש גם תזכורת פעם בלא כזה הרבה זמן למה צהל הכרחי. ממש הוכחות מוצקות. כאילו באמת אין ויכוח על זה.

לגבי לימודי התורה שלכם (שלא נדבר על דברים אחרים).... איך להגיד? אין הוכחה שזה עושה *משהו*, שלא נדבר על משהו הכרחי לקיום. זה שאתה מאמין לזה שזה הכרחי (אבל אין הוכחות) זה נחמד. מותר לך. אבל זה לא משנה את המציאות.

זה בדיוק מה שכתבתי. אין סיכוי להידברות כל עוד צד א' שוללת את הבסיס של צד ב'.

בגדול הדתיים והחרדים מחזיקים בעמדה שיש הוכחות לכל הנ"ל. אם ממש בא לך לשמוע אותם ולהפריך אותם. את ה מוזמן לאחד מהסמינרים של ערכים לאקדמיים ולהפגין את כישוריך.

אתה מסכים איתי שבימת הכנסת וכאן זה לא המקום. נכון? :)

לפני 8 דקות, Potato כתב:

בסוף בשורה התחתונה בגיל 18 אותי זרקו באיזה חור בדרום לטירונות ואימון מתקדם,אני סיכנתי את החיים במעצרים/מארבים/בטש ויכולתי לחזור עם פציעה שהייתה משבשת לי את החיים בגיל 20.

אתה מקבל חיילים לפקד עליהם ועד שאתה לא מקבל ביום חמישי/שישי שכולם הגיעו הביתה אתה צמוד לטלפון ולא יכול לנוח וחייל שנרדם בבית או נכבה לו הטלפון זה פאניקה וטלפונים 3 דרגות פיקוד למעלה.

ואני לא מדבר בכלל על ההורים שלי לא ישנו טוב 3 שנים כי ידעו מה אני עושה במסגרת התפקיד וכמה לחץ ודאגה כשיש מבצע ומקפיצים אותך לשטחי כינוס.

אני לא הורה,אבל אני בטוח שזה חרא גדול(סלחו/תערכו לי מנהלים)

קל מאוד לבלבל את המוח על חשיבות הרוח כשההקרבה הנדרשת ממך היא להמשיך בשגרת החיים שלך ושמישהו אחר יסבול.

אתה מודע שלא העלית כאן טענה לוגית. זרקת רגש כמה קשה היה לי...

אז בנוגע לתחרות למי יותר קשה -אני מניח שתסכים שיותר קשה לחיות תחת הגבלות דתיות מאשר לשרת בצבא.

פורסם

בסופו של דבר אם מחר אחד הפוליטיקאים החרדים ירגיש איומים על חייו הוא יבקש שיצמידו לו מאבטח ולא שיתפללו לשלומו.

פורסם

אתה מתפזר להרבה כיוונים ואני מבין אותך . אפילו אעזור לך קצת - גם לדוד המלך ויהושע היה צבא .

זו סוגיה מורכבת מדאי לפורום כזה.

ברגע שנסכים על הבסיס (הקשר בין רוח לחומר) הכל כבר יהיה פתיר. בלי זה, לענות על שאלות כאלו, זה דומה לאורח שביקר בכור האטומי וממש היה לו חשוב לדעת מה בדיוק תפקידו של החוט הכחול . 

(במאמר המוסגר הדת היהודית זה דבר מורכב לא סתם מגדירים אותנוו עם הספר יש ה-ר-ב-ה מה ללמוד)

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, yd b-4 כתב:

אתה מודע שלא העלית כאן טענה לוגית. זרקת רגש כמה קשה היה לי...

אז בנוגע לתחרות למי יותר קשה -אני מניח שתסכים שיותר קשה לחיות תחת הגבלות דתיות מאשר לשרת בצבא.

לוגית אני בבית של מחבל ברש"פ ולך הרב אמר שאסור לאונן במקלחת כי אלוהים מסתכל.

לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

ברגע שנסכים על הבסיס (הקשר בין רוח לחומר) הכל כבר יהיה פתיר.

אני לא מסכים,בכלל לא.

אבל מוכן לכבד את הגישה שלך לחיים בתנאי שאתה תכבד את שלי.

לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

בלי זה, לענות על שאלות כאלו, זה דומה לאורח שביקר בכור האטומי וממש היה לו חשוב לדעת מה בדיוק תפקידו של החוט הכחול . 

אין שום בעיה.

הצבא מאפשר מקום לדת.

כיצד אני יודע?

בימי צום קיבלתי מטלות של חיילים שצמו,בבקרים בזמן שהם התפללו אני ביצעתי משימות.

ואתה יודע מה,אני חושב שדת זה מטופש ומגוחך,לא מסתיר את זה.

אבל הם היו חברים שלי לשירות ועם כמה שחשבתי שזה מטופש כיבדתי אותם ועזרתי להם כשיכולתי(כל ימי כיפור הייתי בצבא) כי הם היו איתי שם וידעתי שיעזרו לי כשאני אצטרך.

אז מה הבעיה לשרת?

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם

אני מניח שהתכוונת להיתקלות עם מחבל ולא סתם מעצר. אבל בא נהיה הוגנים וננסח את זה אחרת- (למרות שאני מרגיש קצת לא בנוח להשתמש בדוגמא הספציפת אבל נזרום)

נניח ובבקו"ם כחלק מהמיונים היתה שאלה למלש"ב מה תעדיף. שירות צבאי כלוחם/איסור על אוננות ושות'.

מה נראה לך היתה התשובה?

פורסם
לפני 32 דקות, yd b-4 כתב:

אין סיכוי להידברות כל עוד צד א' שוללת את הבסיס של צד ב'.

אה נו ברור. כול עוד אני לא מוכן להאמין שאתם תורמים לי בזה שאתם מתפלפלים על דברים של איזה רב...

אין ספק.

ולא תשכנע, כי זה יתגלגל להאם יש אלוהים או לא. ומכיוון שאין הוכחות, ועצם קיומו מתבסס על התחושה האישית של המאמין, לא נגיע לשום מקום.

הבסיס הוא, שקודם כול כולנו תורמים באותה המידה, ואחר כך רבים על אם יש אלוהים או לא. לא שמישהו תורם, ומישהו אחר תורם איך שהוא מאמין.

לפני 9 דקות, yd b-4 כתב:

נניח ובבקו"ם כחלק מהמיונים היתה שאלה למלש"ב מה תעדיף. שירות צבאי כלוחם/איסור על אוננות ושות'.

למות כדי להגן על אזרחי המדינה, או שלא יהיה לי נעים בפיפי.

השוואה טובה.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...