Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחלה, אני בעד, כפי שאתה יודע אני גם חושב שכדאי להחליף את ביבי, אבל כדאי לשמור על הציפיות בתחום הריאלי.

אני לא רואה אף ממשלה פוטנציאלית שתוריד את מחירי הדיור אפילו ב-10%, אז בקטע הזה כחלון דווקא טוב.

אני לא רואה אף ממשלה פוטנציאלית שמשפרת את הביטחון (למרות שזה אפשרי, אבל אף אחד אחד מראשי המפלגות לא רוצה את ה-Fallout של ההחלטה הזו על הראש שלו).

אני לא רואה אף ממשלה פוטנציאלית שמשקיעה יותר בתחבורה (ויודעת להגיד מאיפה הכסף הזה מגיע).

אני רוצה שנתניהו ילך בין היתר כדי שאנשים יבינו שהשמש לא זורחת מישבנו, הירח לא נופל והערבים לא קופצים מעבר לגבול ורוצחים את כולנו.

אז זוכרים יופי שיש אלטרנטיבה גרועה יותר, וכבר חווינו אותה רחמנא ליצלן ב-20 שנים האחרונות אפילו בכל אחד מהתחומים.

יש אלטרנטיבות אחרות, שאולי עדיפות, אבל הן לא ריאליות כרגע.

היו זמנים אחרים, תקופות אחרות. נתניהו היה אדם אחר הרבה יותר צעיר, חריף ופחות נהנתן. הליכוד הייתה מפלגה שונה.

צריך לדעת להשתחרר מהעבר. מה שעבד בשנת 2000 לא בהכרח עובד בשנת 2020.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם (נערך)
ברור? שום דבר לא ברור. מה שקרה הוא מה שקרה. מאיפה הביטחון שזנדברג הייתה אומרת לו לעשות חרם על מוצרים מההתנחלויות? מאיפה הבטחון שהוא - בהיותו ימני - היה עושה מה שהיא אומרת לו? להציג את המחשבות/רעיונות/תפיסות/פנטזיות שלך כאמת המוחלטת זה אמנם טכניקת דיון מקובלת, אבל עלי היא לא עובדת.

אין לי ביטחון מה זנדברג הייתה אומרת, נתתי דוגמא, אתה יכול לבחור כל דוגמא אחרת כפי שתרצה וזה עדיין יהיה נכון.

אין שום קונסטלציה שבה ראש ממשלת ישראל לא מבקש הכרה למשל ברמת הגולן כשטח ישראלי, ונשיא ארה"ב מכיר ברמת הגולן כשטח ישראלי, זה לא משהו שיכול לקרות.

ואם נראה לך שכן אין לך מושג איך פוליטיקה עובדת.

ראש ממשלת X יכול לבקש מראש ממשלת (או נשיא, או קנצלר או איך שלא יקראו לזה) Y משהו, האחרון יכול להגיד כן, כן אבל בהסתייגות מסוימת, או לא.

עופר שלח אמר שצריך להחזיר שטחים? כי יש פער מאוד (מאווווווד) גדול בין להגיד ש"האופציה של ממשלת מיעוט היא אופציה" (לא "אנחנו רוצים/שואפים/עובדים על זה" אלא "היא אופציה") לבין אמירות שאפשר להגדיר כשמאל בטחוני.

אני יכול לחפש התבטאויות שלו (אגב שמאל ביטחוני זה לא רק להחזיר שטחים), אבל מה מעיד יותר מאשר המוכנות להקים ממשלה שנתמכת ע"י המשותפת? מה שמאל ביטחוני יותר מזה?! שהם יישבו בממשלה עצמה?

עצם זה שאופציה של ממשלת מיעוט שנתמכת ע"י המשותפת היא אופציה זה הכי שמאל ביטחוני שהיה כאן מאז התמיכה של המפלגות הערביות בהקמת ממשלת רבין השנייה.

העולם לא התפכח מכלום, יש תנועת מטוטלת מימין לשמאל כל כמה שנים כשהעולם "מתפכח" מהטרנד הנוכחי ונמאס לו מהשיטה וכל הבלה בלה בלה הזה, ואז עובר למשהו אחר. עכשיו אנחנו "מתפכחים משמאל", בעוד 5-10-15 שנה "ימאס לנו ממלחמות".

מתי לא נמאס לנו ממלחמות? זה לא באמת עוזר לנו.

בניגוד לארה"ב ששולחת את החיילים שלה מרחק אלפי קילומטרים להלחם, המלחמה שלנו לפעמים פחות מ-10 ק"מ ממקומות שחיים בהם חברי פורום. יש חיילים שמשדה הקרב רואים את העיר או המושב שלהם.

העולם לא התפכח? אפילו ברני סנדרס לא מדבר על שוויון לכל. כולם מבינים שיש שווים ויש שווים יותר.

התכוונתי ששמאלנים מצביעים יותר ימינה.

זה הצד השני של הטענה שלי, המגרש הפוליטי הוא ממורכז הרבה יותר מהאוכלוסיה בחוץ. אם כי לשמאל יש מבחר יותר רחב של דעות מהמשותפת שמבחינתם רצח יהודים זה סבבה והגיוני, ועד לכחול לבן הממורכזת. לימין יש את בן גביר (אלא אם כן בג"צ יחליט לפסול גם אותו הפעם) וכל דבר ימינה ממנו נפסל (כמו בן-ארי, שאפילו לא דיבר על רצח פלשתינים למשל) דרך סמוטריץ', פרץ והליכוד.

אל תדאג, כסף יש. צריך רק לדעת לאן לנתב אותו. כמו שמצאו מאיפה להביא כסף להעלאות של השוטרים (מטרה מכובדת, שלא יובן לא נכון), ככה אפשר למצוא גם מאיפה להביא כסף לתח"צ (לדוגמה).

תשווה 22 מיליארד לאורך 16 שנים להוצאות מיידיות וגדולות.

בלי קשר לביקורת שלי על חלק מהדברים באותו הסכם.

שוב, ללכת להגחכה ומחוזות הביזאר לא מחזק את הנקודות שלך, להיפך. אפס מס על רכבים? באמת? אולי מס שלילי וגם פיקנטו חינם לכל פועל?

שוב, דוגמאות, זה לא משנה איזה הטבות (הוצאות) אתה רוצה לתת, הן צריכות לבוא ממקום כלשהו, ממקור תקציבי.

במשרד האוצר בירושלים אין עצי כסף.

ושוב למעט איזה רעיון על מס עשירים (העבודה-גשר) לא שמעתי אף אחד מדבר על מקור תקציבי (גם בשמאל וגם בימין אגב).

הם כל כך מלכלכים עד שברגע שליברמן אמר שהוא לא ישב עם החרדים מיד הוא הפך לשמאל רק שהוא ידע לענות לביבי (האיש מקיסריה אומר לאיש מהתנחלות נוקדים שהוא שמאל).

ליברמן לא גר בנוקדים כי הוא מאמין בהתנחלויות, הוא כמו שמאפיין את ליברמן בכל נושא - עושה מה שנוח לו ומתאים לו.

הבנאדם לא שמאל ולא ימין אלא אופורטוניסט, כשהיה נראה לו שיביא לו מנדטים היה ימני כמעט כמו בן-גביר (למשל במשפט אזריה), כשהיה נראה לו שיביא לו מנדטים היה אנטי-חרדי (עכשיו, כאילו לא ישב איתם בקואליציות On-Off עשור ועשה איתם דיל לראש עיריית ירושלים), וכאילו הפטרון שלו הוא לא הפטרון של דרעי.

לגבי "תמורת סיקור אוהד" - זה הספין הכי גדול בכל הסיפור הזה ומדהים אותי כמה אנשים, שאני תופס מהם אינטליגנטיים מאוד, נופלים בו.

[לכאורה]נתניהו הבטיח לאיש עסקים להעביר חוקים שיטיבו עמו אם אותו איש עסקים יתן לנתניהו מה שהוא רוצה. אמר איש העסקים "יאללה, מתאים. מה אתה רוצה? כסף? נדל"ן? מניות? שמפניות?" בתגובה אמר לו נתניהו "לא, אני רוצה בתמורה סיקור אוהד"[\לכאורה].

זה לא הופך את המקרה ללא שוחד, לא הופך סיקור אוהד באופן לא הוגן ללא שוחד. שוחד זה עסקת שיש בה "אתה תתן לי ואני אתן לך". מה נותנים, כמה ובאיזו תצורה - לא משנה.

אתה לגמרי צודק, אם אכן יוכיחו שהיה אכן סיקור אוהד (שזה לגמרי יכול להחשב "מתת" לפי חוק השוחד) אז בהחלט יש כאן שוחד, וזו עבירה פלילית שיש בה קלון.

הבעיה היחידה שלי עם כל הנושא היא לא זו, אלא שאם סיקור אוהד הוא אכן שוחד אז למה לא חוקרים תיקים הרבה יותר פשוטים של פוליטיקאים מתחרים שבהם היה סיקור אוהד והצעות חוק?

מזכיר שבישראל אכיפה בררנית עדיין נחשבת להגנה מן הצדק.

אבל דבר אחד אי אפשר לקחת מביבי - הוא אחלה salesman ויודע למכור מים לדגים. אבל זה די הגיוני, כי הוא נכנס לפוליטיקה מתפקיד כאיש מכירות של רהיטים, שלא כמו הלוזרים הרמטכ"לים האלה מה"שמאל".

א. צה"ל מרמת הרס"ן ומעלה זה הרבה יותר פוליטיקה מאשר כישורים.

ב. שירתתי בצבא תחת שניים מהרמטכ"לים הללו בתור רמטכ"לים (אשכנזי וגנץ), ותחת ברק כשר ביטחון, כבר בתור רמטכ"לים הם היו לוזרים. לא לומר שבתקופת הסיום של אשכנזי הלכתי במדים מבויש. במדינה מתוקנת אשכנזי היה מתרחק מאור הזרקורים אחרי הפרשייה הזו (אם לא בכלא), וזה לא השתפר בתקופת גנץ.

אני לא הייתי מצביע לליברמן, אבל אם לפחות הדתיים מכל הסוגים לא היו חלק אינטגרלי בכל ממשלה כאן, המצב שלנו היה יכול להיות קצת יותר טוב. אפילו עם ראש ממשלה חובב פיסטוקים.

באיזה קונסטלציה אתה רואה שהחרדים לא בממשלה? הרי אצל ביבי הם יודעים בדיוק מה יקבלו, גנץ כבר אמר מה ייתן להם (שני שליש דף ריק לדרישות שלהם, ובמאני טיים ייתן גם יותר כמו ביבי).

ככלל הם הכלי שחמט הכי קל בזירה הפוליטית - אין איתם מי יודע מה מחלוקות אידיאולוגיות, תן להם תקציבים ופטור מגיוס.

כרגע ספציפית אצלם לפיד הוא הדמון (וליברמן במידה מועטה בהרבה) - אז יש מחלוקת אידיאולוגית איתו, אבל מעבר לזה? הם מנדטים שקל לסגור אותם בהסכם קואליציוני, את יהדות התורה בכלל - הרי אפילו תפקידי שר הם מעדיפים שלא לקחת אלא רק סגני שר.

אני רוצה שנתניהו ילך בין היתר כדי שאנשים יבינו שהשמש לא זורחת מישבנו, הירח לא נופל והערבים לא קופצים מעבר לגבול ורוצחים את כולנו.

גם אני מעדיף שביבי יילך, כי מבחינתי הוא אופורטוניסט ואין הרבה קשר בין ההבטחות שלו למימושים.

אגב הערבים קופצים מעבר לגבול כל הזמן, רק בדצמבר תפסו כמה כאלה עם נשקים. הסיבה היחידה שהם לא רוצחים אותנו זה שתופסים אותם לפני.

היו זמנים אחרים, תקופות אחרות. נתניהו היה אדם אחר הרבה יותר צעיר, חריף ופחות נהנתן. הליכוד הייתה מפלגה שונה.

צריך לדעת להשתחרר מהעבר. מה שעבד בשנת 2000 לא בהכרח עובד בשנת 2020.

גם מה שלא עבד ב-1995 יכול להיכשל גם ב-2020, בשביל זה יש בחירות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רק לכל מי שמתלהב מהידיגי הכלכלה והאבטלה של העשור אז עכשיו ביבי הצליח להביא אותנו לרמות אבטלה שלא היו פה משנת 78. הוא כמעט הצליח לתקםן את מה שהימין עשה כל השנים האלה (חוץ מהפערים בחברה, מערכת החינוך, מערכת הבריאות, מימדי העוני והביטחון).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין לי ביטחון מה זנדברג הייתה אומרת, נתתי דוגמא, אתה יכול לבחור כל דוגמא אחרת כפי שתרצה וזה עדיין יהיה נכון.

אין שום קונסטלציה שבה ראש ממשלת ישראל לא מבקש הכרה למשל ברמת הגולן כשטח ישראלי, ונשיא ארה"ב מכיר ברמת הגולן כשטח ישראלי, זה לא משהו שיכול לקרות.

ואם נראה לך שכן אין לך מושג איך פוליטיקה עובדת.

ראש ממשלת X יכול לבקש מראש ממשלת (או נשיא, או קנצלר או איך שלא יקראו לזה) Y משהו, האחרון יכול להגיד כן, כן אבל בהסתייגות מסוימת, או לא.

לא הבנת. מה גורם לך לחשוב שזנדברג תבקש להחרים את ההתנחלויות ולא, נגיד, להכיר ברמת הגולן?

הכוונה שלי הייתי שעם נשיא אוהד כמו טראמפ, כנראה כל ראש ממשלה, לא משנה מי היה ראש הממשלה, הוא היה מנסה ל...חזק? להדק? לבסס? את המעמד החוקי/בינלאומי/לגיטימציה של ישראל. (לא מצליח למצוא את הניסוח המדויק, בגדול - כל ראש ממשלה היה מבקש את ההכרה, לא כל נשיא היה נותן אותה - לכן, "יותר תלוי בצד האמריקאי".

אני יכול לחפש התבטאויות שלו (אגב שמאל ביטחוני זה לא רק להחזיר שטחים), אבל מה מעיד יותר מאשר המוכנות להקים ממשלה שנתמכת ע"י המשותפת? מה שמאל ביטחוני יותר מזה?! שהם יישבו בממשלה עצמה?

עצם זה שאופציה של ממשלת מיעוט שנתמכת ע"י המשותפת היא אופציה זה הכי שמאל ביטחוני שהיה כאן מאז התמיכה של המפלגות הערביות בהקמת ממשלת רבין השנייה.

נקודת המבט השניה היא שאולי כדי להתמודד עם הבעיות הגדולות שלנו אנחנו לא בהכרח צריכים ממשלה שכל חבריה רואים את פתרון הסכסוך באותה דרך. אולי יש דברים יותר דחופים. יכול מאוד להיות שהמוכנות הזו היא למטרות אחרות מאשר בטחוניות.

ויותר שמאל מ'מוכנות' לשבת בממשלה שנתמכת מבחוץ ע"י המשותפת, זה לשבת בממשלה בה חברה המשותפת.

מתי לא נמאס לנו ממלחמות? זה לא באמת עוזר לנו.

בניגוד לארה"ב ששולחת את החיילים שלה מרחק אלפי קילומטרים להלחם, המלחמה שלנו לפעמים פחות מ-10 ק"מ ממקומות שחיים בהם חברי פורום. יש חיילים שמשדה הקרב רואים את העיר או המושב שלהם.

העולם לא התפכח? אפילו ברני סנדרס לא מדבר על שוויון לכל. כולם מבינים שיש שווים ויש שווים יותר.

אתה לא יכול להגיד לי במשפט אחד שמספר דו ספרתי באחוזים מהאנשים ברחוב יגידו לי ש"צריך להרוג את כל הערבים" כפתרון המועדף ואז "מתי לא נמאס לנו ממלחמות?"

אם אנחנו בקטע של לרצוח את כולם, כנראה שלא נמאס לנו.

והעולם לא באמת התפכח. הוא פסאודו התפכח עכשיו ל-15-20 שנה, עד שהוא "יתפכח" שוב וימצא פתרון אחר (שמאלני) ואחרי 15-20 שנה נוספות הוא "יתפכח" עוד פעם וימאס לו מכל השמאלנים וחוזר חלילה. זאת תנועת מטוטלת.

זה הצד השני של הטענה שלי, המגרש הפוליטי הוא ממורכז הרבה יותר מהאוכלוסיה בחוץ. אם כי לשמאל יש מבחר יותר רחב של דעות מהמשותפת שמבחינתם רצח יהודים זה סבבה והגיוני, ועד לכחול לבן הממורכזת. לימין יש את בן גביר (אלא אם כן בג"צ יחליט לפסול גם אותו הפעם) וכל דבר ימינה ממנו נפסל (כמו בן-ארי, שאפילו לא דיבר על רצח פלשתינים למשל) דרך סמוטריץ', פרץ והליכוד.

אני לא חושב שהמגרש ממורכז כמו שהשיח ממורכז.

לשמאל (ואני לא מכליל את חברי חד"ש או תע"ל או איך שלא קוראים לחבר'ס של זועבי - כל בנאדם שמעודד או תומך או אפילו לא מגנה רצח של אזרחים צריך לשבת בכלא ולא בכנסת) אין שום דבר שיכול להיחשב לטאבו בעיני מספיק אנשים כדי שהם ימנעו מלהגיד את זה. מה הם כבר יכולים להגיד שהפנטזיות הכי פרועות שלהם? שכולנו נשב ביחד בשיוויון מלא ונשיר קומבאיה? מקסימום יקראו להם הזויים או מנותקים.

לקיצוניות של ימנים יש הרבה יותר פוטנציאל נזק (נגיד, רצח עם), אז הם מצניעים את הדעות שלהם כי "ממלכתיות". זה לא אומר שאם תתן להם יד חופשית הם לא יעשו דברים לא מגניבים בכלל.

תשווה 22 מיליארד לאורך 16 שנים להוצאות מיידיות וגדולות.

בלי קשר לביקורת שלי על חלק מהדברים באותו הסכם.

סתם דוגמה. לא חייב להיתפס דווקא אליה. בכל תקציב יש מספיק תוספות וקיצוצים לכאן ולכאן. יש מאיפה להביא את הכסף, צריך רק לרצות.

שוב, דוגמאות, זה לא משנה איזה הטבות (הוצאות) אתה רוצה לתת, הן צריכות לבוא ממקום כלשהו, ממקור תקציבי.

ושוב למעט איזה רעיון על מס עשירים (העבודה-גשר) לא שמעתי אף אחד מדבר על מקור תקציבי (גם בשמאל וגם בימין אגב).

כנ"ל.

הבעיה היחידה שלי עם כל הנושא היא לא זו, אלא שאם סיקור אוהד הוא אכן שוחד אז למה לא חוקרים תיקים הרבה יותר פשוטים של פוליטיקאים מתחרים שבהם היה סיקור אוהד והצעות חוק?

א', שיבדקו ויושיבו את כולם בכלא, אתמול.

ב', זה שלא בודקים/חוקרים פה, לא אומר שבצד השני זה בסדר שזה קרה.

א. צה"ל מרמת הרס"ן ומעלה זה הרבה יותר פוליטיקה מאשר כישורים.

אז אתה אומר שהם כבר מספיק מנוסים ומוכשרים בשביל להיכנס לפוליטיקה? :)

ב. שירתתי בצבא תחת שניים מהרמטכ"לים הללו בתור רמטכ"לים (אשכנזי וגנץ), ותחת ברק כשר ביטחון, כבר בתור רמטכ"לים הם היו לוזרים. לא לומר שבתקופת הסיום של אשכנזי הלכתי במדים מבויש. במדינה מתוקנת אשכנזי היה מתרחק מאור הזרקורים אחרי הפרשייה הזו (אם לא בכלא), וזה לא השתפר בתקופת גנץ.

באמת ניסיתי, אבל לא הבנתי אף מילה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

באיזה קונסטלציה אתה רואה שהחרדים לא בממשלה? הרי אצל ביבי הם יודעים בדיוק מה יקבלו, גנץ כבר אמר מה ייתן להם (שני שליש דף ריק לדרישות שלהם, ובמאני טיים ייתן גם יותר כמו ביבי).

ככלל הם הכלי שחמט הכי קל בזירה הפוליטית - אין איתם מי יודע מה מחלוקות אידיאולוגיות, תן להם תקציבים ופטור מגיוס.

כרגע ספציפית אצלם לפיד הוא הדמון (וליברמן במידה מועטה בהרבה) - אז יש מחלוקת אידיאולוגית איתו, אבל מעבר לזה? הם מנדטים שקל לסגור אותם בהסכם קואליציוני, את יהדות התורה בכלל - הרי אפילו תפקידי שר הם מעדיפים שלא לקחת אלא רק סגני שר.

.

מקור תקציבי- יש, ובקלות. אחד הוא להתחיל לנער את עץ המגזר הציבורי, השני הוא לסגור את השאלטר לחרדים, השלישי הוא מפעל ההתנחלויות.

אל תיקח מפה -שום- רעיון לגבי נטיה פוליטית כזו או אחרת, אני מדבר פה רק על דברים שעולים לנו הרבה כסף ומניבים 0 תועלת, אסביר-

לגבי המגזר הציבורי אני לא צריך להגיד מילה. מסואב, מנופח, קביעות, פנסיות, כל יומיים זה עולה לדיון בזירה כזו או אחרת. היקף כולו מעל 100 מיליארד שקל בשנה. רק בגזירת שומן מהשוליים תוכל לחסוך עשירית.

סגירת השאלטר לחרדים (קצבאות כולל, לא ביטול החינוך החרדי בכללותו) תוכל להניב לך עוד משהו כמו 2 מיליארד בשנה.

התנחלויות- פה ההערכה בעייתית.

באופן כללי, כל המגמה הזו של חורים קטנים פה ושם ברחבי הארץ היא לא טובה, כי הקמת ותחזוקת תשתיות למקומות קטנים ומרוחקים זה יקר בטירוף ולא יעיל בכלל. התנחלויות הן דוגמת הקיצון למצב הזה, בנוסף לעניין הקמת ותחזוקת התשתיות יש את עניין האבטחה.

בלי להפוך שום עולמות, בלי לייעל באמת את המערכת ובלי קיצוצים וגזירות, אתה יכול די בקלות לסחוט עוד כמה מיליארדים טובים לשנה.

עם ייעול אמיתי וקצת מרפקים, הסכום שתוכל למצוא ירקיע שחקים.

בהחלט יש קונסטלציה שבה אין חרדים, היינו יכולים גם לקבל אותה אם הקיסר לא היה שבוי בחזקת "המדינה ואני אחד הם". כולי תקווה שבבחירות הבאות הליכוד יפסידו בפער גדול יותר, וקולות שפויים במפלגה יובילו לאחדות במקום לניגוח ראשים בלתי פוסק.

אחלה, אני בעד, כפי שאתה יודע אני גם חושב שכדאי להחליף את ביבי, אבל כדאי לשמור על הציפיות בתחום הריאלי.

אני לא רואה אף ממשלה פוטנציאלית שתוריד את מחירי הדיור אפילו ב-10%, אז בקטע הזה כחלון דווקא טוב.

אני לא רואה אף ממשלה פוטנציאלית שמשפרת את הביטחון (למרות שזה אפשרי, אבל אף אחד אחד מראשי המפלגות לא רוצה את ה-Fallout של ההחלטה הזו על הראש שלו).

אני לא רואה אף ממשלה פוטנציאלית שמשקיעה יותר בתחבורה (ויודעת להגיד מאיפה הכסף הזה מגיע).

כחלון לא טוב בשום דבר ובשום מצב, למעט בלהעמיק את הגרעון, ולגרום לכך ש 95% מצעירי ישראל יסבסדו ל 5% את הדירה. מחיר למשתכן זה שקר כזה גדול שאני לא מבין איך אנשים אוכלים אותו ואיך אף אחד באוצר עוד לא הפך שולחן.

על בטחון אני לא מדבר.

תחבורה- ממשלה שבה יושב אדם עם שכל בקודקוד יטפל בבעיה הזו עוד לפני בעיות הבטחון. שום מתקפה של חמאס לא תצליח לגרום למדינת ישראל לקרוס- ההשלכות של פקקים ותחבורה גרועה בהחלט כן.

בנוסף, בראיה לטווח ארוך, תחבורה ציבורית יעילה תחסוך למדינה עשרות מיליארדי שקלים, בין אם בירידה בתאונות דרכים, בחסרון על תחזוקה יקרה של אינספור כבישים ומחלפים, באיכות אוויר טובה יותר שתוביל לפחות הוצאו נלוות במערכת הבריאות, ועוד ועוד ועוד. זו למעשה באר נפט שרק מחכה שיגיעו אליה, אבל בממשלות ישראל מתעצלים לחפור למטה אל האוצר רק כי הוא קצת רחוק. לגבי תקציב- ראה למעלה.

פורסם
לא הבנת. מה גורם לך לחשוב שזנדברג תבקש להחרים את ההתנחלויות ולא, נגיד, להכיר ברמת הגולן?

הכוונה שלי הייתי שעם נשיא אוהד כמו טראמפ, כנראה כל ראש ממשלה, לא משנה מי היה ראש הממשלה, הוא היה מנסה ל...חזק? להדק? לבסס? את המעמד החוקי/בינלאומי/לגיטימציה של ישראל. (לא מצליח למצוא את הניסוח המדויק, בגדול - כל ראש ממשלה היה מבקש את ההכרה, לא כל נשיא היה נותן אותה - לכן, "יותר תלוי בצד האמריקאי".

כי זה הרבה יותר סביר שיקרה. אמנם אין למר"צ במצע התייחסות ישירה לרמת הגולן, אבל זה דיי סביר, הרבה יותר מאשר שתבקש להכיר ברמת הגולן כשטח ישראלי.

שהרי בעיני מר"צ יש לחזור לקווי 67, שזה לא כולל את רמת הגולן, ובנוסף יש התייחסות ישירה ליוזמה הערבית שהיא כן מתייחסת ישירות לרמת הגולן:

יוזמת השלום הערבית (גם: היוזמה הסעודית, הצהרת ביירות) היא תוכנית מדינית של הליגה הערבית לסיומו של הסכסוך הישראלי-ערבי, לפיה ינרמלו כל מדינות ערב את יחסיהן עם ישראל בתמורה לנסיגה ישראלית מלאה משטחי רמת הגולן, רצועת עזה ויהודה ושומרון (לרבות מזרח ירושלים) והקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית שבירתה תהיה מזרח ירושלים.

אז לשאלתך - לתפיסת מר"צ וזנדברג הגולן הוא שטח כבוש (אגב לפי הדין הבינ"ל זה נכון, השטח נכבש ממדינה ריבונית) ולכן אין סיבה שתבקש להכיר בו.

כמובן שעם נשיא אוהד כמו טראמפ כל ראש ממשלה היה מנסה לנצל את המצב כדי לשפר את עמדת ישראל, השאלה היחידה היא איך, לתפיסת אחד זה הכרה ברמת הגולן, לתפיסת השני הכרה בגושי התנחלויות, לפי השלישי זה סיוע גדול יותר, לפי הרביעי זה נושאת מטוסים קבועה באיזור.

ספציפית ההכרה ברמת הגולן כנראה שלא הייתה קורית אם במקום ביבי היה מישהו אחר, כנראה שהיה קורה משהו אחר, שונה.

נקודת המבט השניה היא שאולי כדי להתמודד עם הבעיות הגדולות שלנו אנחנו לא בהכרח צריכים ממשלה שכל חבריה רואים את פתרון הסכסוך באותה דרך. אולי יש דברים יותר דחופים. יכול מאוד להיות שהמוכנות הזו היא למטרות אחרות מאשר בטחוניות.

ויותר שמאל מ'מוכנות' לשבת בממשלה שנתמכת מבחוץ ע"י המשותפת, זה לשבת בממשלה בה חברה המשותפת.

סביר להניח שהחיבור עם המשותפת הוא לא למטרות ביטחוניות, לא חושב שמישהו טען את זה בכלל.

הטענה היא שבהינתן המצב הביטחוני כמו שהוא, עם חמאס, רש"פ, ירדן, סוריה, רוסיה בסוריה, איראן בסוריה, חיזבאללה בסוריה, חיזבאללה בלבנון, מה תהיה ההשפעה של ממשלה שסמוכה על תמיכת המשותפת על הפעלת הכוח?

הרי הבנו כבר לפני כמה עשרות שנים שאי אפשר לנהל מו"מ כאילו אין טרור ולהלחם בטרור כאילו אין מו"מ, על אותו משקל אי אפשר לחשוב שתהיה תמיכת המשותפת כאילו אין הפעלת כוח, ותהיה הפעלת כוח כאילו אין תמיכת המשותפת, זה לא עובד.

וכן, ציינתי שיותר שמאל מזה זה ממשלה שהמשותפת חברה בה, בתנאי שהם אכן ירצו בכלל להיכנס לממשלה.

זה באמת חסר תקדים.

אתה לא יכול להגיד לי במשפט אחד שמספר דו ספרתי באחוזים מהאנשים ברחוב יגידו לי ש"צריך להרוג את כל הערבים" כפתרון המועדף ואז "מתי לא נמאס לנו ממלחמות?"

אם אנחנו בקטע של לרצוח את כולם, כנראה שלא נמאס לנו.

והעולם לא באמת התפכח. הוא פסאודו התפכח עכשיו ל-15-20 שנה, עד שהוא "יתפכח" שוב וימצא פתרון אחר (שמאלני) ואחרי 15-20 שנה נוספות הוא "יתפכח" עוד פעם וימאס לו מכל השמאלנים וחוזר חלילה. זאת תנועת מטוטלת.

למה אני לא יכול להגיד? תנסה לצאת לרחוב ולשאול, אני בטוח שגם תגלה שהסיבה ל"צריך להרוג את כל הערבים" זה לא כי הדובר גידל לעצמו שפם קטן בצורת ריבוע וסירק את השיער הצידה, אלא כי נמאס לו מהמלחמות.

העולם התפכח מהתפיסה שכולם שווים וזו השאיפה הגדולה של כל העולם, שזה היה שיח של דור ילדי הפרחים וקיבל תאוצה בשנות ה-80 וה-90, אני יכול לתת אלף ואחד דוגמאות לזה כמו קמפייני United Colors of Benetton והגירה ממדינות "מסכנות" למדינות מפותחות כי כולם שווים וכו'.

אפילו השמאל הכי רדיקלי היום לא מדבר בשפה שכולם שווים (אם כי עבר לצד השני בו יש מי שתמיד יהיה המסכן העלוב שצריך לקבל יותר, אין ילד רע יש ילד שרע לו וכו'.

אני לא חושב שהמגרש ממורכז כמו שהשיח ממורכז.

לשמאל (ואני לא מכליל את חברי חד"ש או תע"ל או איך שלא קוראים לחבר'ס של זועבי - כל בנאדם שמעודד או תומך או אפילו לא מגנה רצח של אזרחים צריך לשבת בכלא ולא בכנסת) אין שום דבר שיכול להיחשב לטאבו בעיני מספיק אנשים כדי שהם ימנעו מלהגיד את זה. מה הם כבר יכולים להגיד שהפנטזיות הכי פרועות שלהם? שכולנו נשב ביחד בשיוויון מלא ונשיר קומבאיה? מקסימום יקראו להם הזויים או מנותקים.

לקיצוניות של ימנים יש הרבה יותר פוטנציאל נזק (נגיד, רצח עם), אז הם מצניעים את הדעות שלהם כי "ממלכתיות". זה לא אומר שאם תתן להם יד חופשית הם לא יעשו דברים לא מגניבים בכלל.

חד"ש זה הזרם הקומוניסטי שכולל תמיד יהודי עלה תאנה, הם ככלל נגד לאומיות כי זה מתנגש עם הקומוניזם.

תע"ל (של טיבי) היא על מפלגה ערבית-ישראלית

רע"מ-תע"ל (לא להתבלבל עם תע"ל של טיבי) זו מפלגה לאומית ערבית

בל"ד היא מפלגה הכי קיצונית וקרובה לחמאס בתפיסותיה

ואחרי ההקדמה הזו אתה באמת רוצה שאני אחפש התבטאויות אלימות של שמאלנים? או שנסתפק בקריקטורה עם חבל תליה?

826886_I.jpg

או של איילת שקד:

1839612-46.jpg

ולא שהתגובה שלהם הייתה יותר טובה כן:

"בהתחלה הקריקטורה היתה הרבה יותר קשה. אני קצת ריככתי את זה. וגם לא הדפסתי את זה. זה עידן של קריקטורות, אחרי מה שקרה. ראינו דברים שאיילת שקד עשתה ואמרה, אז מישהו צייר את זה, זה אמוציונלי מאוד. חלק מאוד מאוד אוהבים את זה, אבל חלק. יש לה סמל על היד אותו זיהינו כמשהו כמו הבית היהודי או משהו פאשיסטי כזה. בקטע של 'בדם ובזרע נגאל את פלסטין' כזה. זה הפוך על הפוך כנראה... 'הבית היהודי', לפעמים זה קצת מפחיד אותנו הדבר הזה. מישהו שאומר לך אין פה מקום ללסביות, אין פה מקום להומואים, זה משהו שאנחנו לא אוהבים לשמוע".

ממש נשמע ימני למדי אני חייב לציין.

ככלל אני נגד הצנעת דעות על ידי פוליטיקאים, לא רוצה לבחור א' ולקבל ז'.

ואם אתה ממש מתעקש על פוטנציאל הנזק של השמאל אז תן לי להציג את המספרים - בין 65 ל-76 מיליון נרצחו ע"י המשטר הקומוניסטי בסין, בין 20 ל-60 מיליון נרצחו ע"י המשטר הקומוניסטי בבריה"מ.

כן, השמאלנים הם לא מסוכנים בכלל, סה"כ ישירו קצת קומביה וישלחו מיליונים לגולאג.

סתם דוגמה. לא חייב להיתפס דווקא אליה. בכל תקציב יש מספיק תוספות וקיצוצים לכאן ולכאן. יש מאיפה להביא את הכסף, צריך רק לרצות.

אין בעיה - אבל להגיד מאיפה זה בא, הגדלת הגירעון, קיצוץ רוחבי, ביטול תוכנית כזו או אחרת? אבל להגיד "יש מאיפה להביא, צריך רק לרצות" זה משפט סתום, יש מיליון מקומות להביא, אפשר לבטל תשלומי אבטלה לדוגמה, אפשר להעלות מע"מ.

אבל כדאי שהרעיון יבוא עם עלות משוערת, ומאיפה הכסף הזה בא מצד שני (ושהסכום יהיה תואם)

א', שיבדקו ויושיבו את כולם בכלא, אתמול.

ב', זה שלא בודקים/חוקרים פה, לא אומר שבצד השני זה בסדר שזה קרה.

א. עד אז על מה אנחנו מדברים בכלל?

ב. נכון, וזה פעמיים לא בסדר, כי לא חוקרים (לא בסדר אחד) ולא תובעים (לא בסדר פעמיים).

אז אתה אומר שהם כבר מספיק מנוסים ומוכשרים בשביל להיכנס לפוליטיקה? :)

לחלוטין מנוסים, לא סתם באופן מאוד טבעי הרבה מאוד עוברים מהצבא לפוליטיקה, זה כולל כמעט כל רמטכ"ל (חוץ מחלוץ השרוף), מלא אלופים ואפילו אל"מ (מתן כהנא).

לגבי מוכשרים יש יותר ויש פחות. בוא נאמר שגנץ לא מהחדים בתחום, וגם לא אשכנזי.

באמת ניסיתי, אבל לא הבנתי אף מילה.

שירתתי בצבא כשהרמטכ"לים היו אשכנזי ולאחר מכן גנץ, שר הביטחון היה ברק, עד פה יש?

שניהם בתור רמטכ"לים היו לוזרים, מי יותר לוזר (גנץ) ומי פחות (אשכנזי) ומי פשוט גרוע (ברק).

לקראת סיום התקופה של אשכנזי התגלתה פרשת גלנט שהפכה לאחר מכן לפרשת הרפז וחשפה ניסיון פוטש של אסופת קצינים [=חונטה].

וזאת כי שר הביטחון לא רצה את המועמד של הרמטכ"ל המסיים כרמטכ"ל אחריו.

באותה תקופה שזה התגלה הייתה בושה ללכת במדי צה"ל, ראש המערכת הזו התגלה במערומיו כמשהו בין מאפיונר לעבריין מניפולטור.

וההחלפה שלו בגנץ לא שיפרה את המצב, רק שהבושה הייתה מסיבות אחרות.

מקור תקציבי- יש, ובקלות. אחד הוא להתחיל לנער את עץ המגזר הציבורי, השני הוא לסגור את השאלטר לחרדים, השלישי הוא מפעל ההתנחלויות.

אל תיקח מפה -שום- רעיון לגבי נטיה פוליטית כזו או אחרת, אני מדבר פה רק על דברים שעולים לנו הרבה כסף ומניבים 0 תועלת, אסביר-

לגבי המגזר הציבורי אני לא צריך להגיד מילה. מסואב, מנופח, קביעות, פנסיות, כל יומיים זה עולה לדיון בזירה כזו או אחרת. היקף כולו מעל 100 מיליארד שקל בשנה. רק בגזירת שומן מהשוליים תוכל לחסוך עשירית.

סגירת השאלטר לחרדים (קצבאות כולל, לא ביטול החינוך החרדי בכללותו) תוכל להניב לך עוד משהו כמו 2 מיליארד בשנה.

התנחלויות- פה ההערכה בעייתית.

באופן כללי, כל המגמה הזו של חורים קטנים פה ושם ברחבי הארץ היא לא טובה, כי הקמת ותחזוקת תשתיות למקומות קטנים ומרוחקים זה יקר בטירוף ולא יעיל בכלל. התנחלויות הן דוגמת הקיצון למצב הזה, בנוסף לעניין הקמת ותחזוקת התשתיות יש את עניין האבטחה.

בלי להפוך שום עולמות, בלי לייעל באמת את המערכת ובלי קיצוצים וגזירות, אתה יכול די בקלות לסחוט עוד כמה מיליארדים טובים לשנה.

עם ייעול אמיתי וקצת מרפקים, הסכום שתוכל למצוא ירקיע שחקים.

בהחלט יש קונסטלציה שבה אין חרדים, היינו יכולים גם לקבל אותה אם הקיסר לא היה שבוי בחזקת "המדינה ואני אחד הם". כולי תקווה שבבחירות הבאות הליכוד יפסידו בפער גדול יותר, וקולות שפויים במפלגה יובילו לאחדות במקום לניגוח ראשים בלתי פוסק.

ברור שזה פוליטי, שהרי מבחינת עלות/תועלת קיבוצים או מושבים עולים הרבה יותר מבחינת הקמת ותחזוקת תשתיות, בטח יחסית לאוכלוסיה.

גם מבחינת אבטחה, כמה הוציאו על פיתוח כיפת ברזל שנועדה במקור להגן על שדרות, נתיבות, קיבוצים ומושבים?

אז כשאתה מדבר על התנחלויות הן אפילו לא המצב הקיצוני. אבל העלית אותם כי זה כן פוליטי.

מקובל עליי שירוצו מפלגות שיגידו רוצים תחבורה ציבורית בחינם שתעלה 2 מיליארד וזה יבוא מביטול קצבאות כולל נניח.

לא הגיוני שיבואו רוצים תחבורה ציבורית בחינם שתעלה 2 מיליארד ונמצא מאיפה.

ולגבי המגזר הציבורי אני מסכים איתך לחלוטין, הבעיה שבשביל לקצץ שם מיליארד זה יעלה לך בשביתה שהעלות שלה 4 מיליארד, יאיי ההסתדרות, יחי הפרולטריון.

כחלון לא טוב בשום דבר ובשום מצב, למעט בלהעמיק את הגרעון, ולגרום לכך ש 95% מצעירי ישראל יסבסדו ל 5% את הדירה. מחיר למשתכן זה שקר כזה גדול שאני לא מבין איך אנשים אוכלים אותו ואיך אף אחד באוצר עוד לא הפך שולחן.

על בטחון אני לא מדבר.

תחבורה- ממשלה שבה יושב אדם עם שכל בקודקוד יטפל בבעיה הזו עוד לפני בעיות הבטחון. שום מתקפה של חמאס לא תצליח לגרום למדינת ישראל לקרוס- ההשלכות של פקקים ותחבורה גרועה בהחלט כן.

בנוסף, בראיה לטווח ארוך, תחבורה ציבורית יעילה תחסוך למדינה עשרות מיליארדי שקלים, בין אם בירידה בתאונות דרכים, בחסרון על תחזוקה יקרה של אינספור כבישים ומחלפים, באיכות אוויר טובה יותר שתוביל לפחות הוצאו נלוות במערכת הבריאות, ועוד ועוד ועוד. זו למעשה באר נפט שרק מחכה שיגיעו אליה, אבל בממשלות ישראל מתעצלים לחפור למטה אל האוצר רק כי הוא קצת רחוק. לגבי תקציב- ראה למעלה.

95% מהצעירים יסבסדו את הדירה ל-5% מהצעירים? איך הגעת למספרים האלה?

עובדתית מחירי הדירות פחות-או-יותר עומדים במקום כבר כמה שנים, זה אחרי כמה שנים שבהם כל חודש הייתה עלייה של כמה אחוזים.

אתה אולי לא מסכים עם הרעיון של ההגרלה, או שצריך תוכנית דיור ועוד כל מיני, אבל להגיד שזה לא עבד? אני מכיר אנשים שקנו בשוק הפרטי כי המחירים נשארו +- אותו דבר כמה שנים.

תחבורה - אם אתה חושב שפקקים זה גרוע חכה תראה מה יקרה בסבב הבא עם חמאס / חיזבאללה, מבטיח לך מידיעה של תוכניות שזה יגרום לפקקים של איילון להראות כמו גן ילדים.

למרות שבכללי אני מסכים איתך שצריך לטפל בנושא התחבורה. אבל מבין למה הביטחון נמצא מעל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ברור שזה פוליטי, שהרי מבחינת עלות/תועלת קיבוצים או מושבים עולים הרבה יותר מבחינת הקמת ותחזוקת תשתיות, בטח יחסית לאוכלוסיה.

גם מבחינת אבטחה, כמה הוציאו על פיתוח כיפת ברזל שנועדה במקור להגן על שדרות, נתיבות, קיבוצים ומושבים?

אז כשאתה מדבר על התנחלויות הן אפילו לא המצב הקיצוני. אבל העלית אותם כי זה כן פוליטי.

מקובל עליי שירוצו מפלגות שיגידו רוצים תחבורה ציבורית בחינם שתעלה 2 מיליארד וזה יבוא מביטול קצבאות כולל נניח.

לא הגיוני שיבואו רוצים תחבורה ציבורית בחינם שתעלה 2 מיליארד ונמצא מאיפה.

ולגבי המגזר הציבורי אני מסכים איתך לחלוטין, הבעיה שבשביל לקצץ שם מיליארד זה יעלה לך בשביתה שהעלות שלה 4 מיליארד, יאיי ההסתדרות, יחי הפרולטריון.

מה הקשר עכשיו לכיפת ברזל? אני מבקש לענות לעניין. הצבעתי על משהו אחד- נא לא לענות לי על משהו אחר.

אבל אם אתה כל כך מעוניין בהבדל בין זה לכיפת ברזל-

כיפת ברזל מגינה על כל דבר עד לטווח של 60-80 ק"מ, בין אם זה קסאם לשדרות או פאג'ר 5/M75 לתל אביב ושאר גוש דן. המערכת מעולם לא נועדה "להגן במקור על מושבים וקיבוצים", אחת הבעיטות הרציניות בתחת שהמדינה קיבלה בשביל לפתח מערכת כזו הייתה מלחמת לבנון השניה. קצת עצוב להגיד את זה, אם זה באמת היה עניין רק של שדרות והעוטף, כנראה שעדיין לא היה פתרון, או פתרון נחות משמעותית.

והנה נגיע לנקודה הרלוונטית: עלות פיתוח מערכת כיפת ברזל היה כמה שהיה (ולמען האמת, לא היה יקר במיוחד- במיוחד הודות למימון האמריקאי בהמשך הפרויקט שהוא בנוסף לכספי הסיוע, לא כלול)

מה המערכת חוסכת?

כל פגיעה באדם- עלות הזנקת אמבולנס, ניתוחים, מיטה בבי"ח ותהליך שיקום אם נדרש.

כל פגיעה בבית- עלויות הבית ונלוות לשיכון המשפחה. (מקופת המדינה!)

כל פגיעה שלא בשטח פתוח- תיקוני תשתית (הניזוקים העיקריים הם כבישים וצינורות מים)

כל פגיעה בשטח פתוח- סיור וטיפול, פגיעות שלא יורטו מובילות לא מעט לשריפות, שכיבוין הוא עלות נוספת והנזק בהן גדול.

מקרה קיצון: פגיעת רקטה גדולה בבניין בתל אביב. שום רקטה לא תפיל את עזריאלי, אבל מספיק שחלק מהתקרה והגשר של הדיזנגוף סנטר יקרסו- רק עלויות התיקונים יסתכמו בעשרות מיליוני שקלים.

אני לא אגיד שכיפת ברזל מניבה לישראל רווח כי אין לי את המספרים, אבל מדובר במערכת עם הרבה מאוד "היגיון כלכלי". איפה ההיגיון הכלכלי בהתנחלויות אם אפשר לשאול?

זו משאבת כסף ותו לא.

95% מהצעירים יסבסדו את הדירה ל-5% מהצעירים? איך הגעת למספרים האלה?

עובדתית מחירי הדירות פחות-או-יותר עומדים במקום כבר כמה שנים, זה אחרי כמה שנים שבהם כל חודש הייתה עלייה של כמה אחוזים.

אתה אולי לא מסכים עם הרעיון של ההגרלה, או שצריך תוכנית דיור ועוד כל מיני, אבל להגיד שזה לא עבד? אני מכיר אנשים שקנו בשוק הפרטי כי המחירים נשארו +- אותו דבר כמה שנים.

תחבורה - אם אתה חושב שפקקים זה גרוע חכה תראה מה יקרה בסבב הבא עם חמאס / חיזבאללה, מבטיח לך מידיעה של תוכניות שזה יגרום לפקקים של איילון להראות כמו גן ילדים.

למרות שבכללי אני מסכים איתך שצריך לטפל בנושא התחבורה. אבל מבין למה הביטחון נמצא מעל.

95-5 זה בטח לא המאזן, אבל זה הרעיון של התכנית.

בטח שעליית מחירי הדיור התמתנה, אם המחיר שלך יהיה מחוץ להישג היד של כולם, אז אף אחד לא יקנה. העליות תודלקו בהתחלה בגלל המשבר העולמי שריסק את הריבית לאפס, המחירים זינקו בקצב מטורף, היו חודשים גרועים יותר ופחות בהתאם לתנודות השוק, ירידה בהיקף העסקאות הכניסה את השוק לקיפאון- אבל המחירים לא יורדים.

בנוסף, "מחיר למשתכן" מטה את הגרפים למטה באופן מלאכותי ע"י יצירת עסקאות בעלות מחיר נמוך יותר שנכנסות לסטטיסטיקה הכוללת, אבל ההפרש בהן למעשה ממומן מהקופה הציבורית- זה כסף שכן יצא אבל לא נרשם.

עליית מחירי הדיור מעולם לא נפסקה והמחירים לא נשארו קבועים במשך כמה שנים פלוס מינוס.

דווקא השנה העליה שוב תפסה תאוצה

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001311234

תכנית דיור כן צריך. הגרלה זו פשיטת רגל מוסרית ומחשבתית. במיוחד שמדובר במפסידים המממנים את הזוכה- ב "כפיה" (אין לי דרך לבחור לדוגמה שאני מוותר על זכותי להגרלה ולכן לא יגבה ממני החלק היחסי על המיסים)

זה שאתה או אני מכירים אנשים לא אומר כלום, אלו אנקדוטות בלבד.

תחבורה ומלחמה-

כן, אני חושב שפקקים זה גרוע. הכי גרוע אפילו. אנשים מבלים בין 2 ל 4 שעות על הכביש כל יום כמו כלום. אתה לא מבין שזה זמן מהחיים שלך שמתבזבז, הופך אותך לאדם פחות רגוע באופן כללי, פוגע ביכולת שלך להינות מדברים, וגם הבריאות שלך נפגמת.

עלות כל סבב לחימה בעזה כמה מיליארדי שקלים. עלות מלחמה רחבת היקף יותר (לבנון השניה) כ 11-15 מיליארד שקלים (לבנון השניה, 11.5)

עלות הנזק הכלכלי למדינה כתוצאה מפקקים החל משנת 2012 מוערכת ב 30 מיליארד שקלים לשנה, כאשר ההערכה בנוגע ל 2018 חוצה את ה 35.

למעשה, יהיה יעיל יותר למדינת ישראל לעשות צעד שנקרא to take the plunge, להיכנס לגרעון גדול יותר, לסדר את ענייני התחבורה, ולתת לשוק להתאזן לאחר מכן. כולנו נסבול לזמן קצר, ואז נהנה לטווח הרבה יותר ארוך. אבל אף פוליטיקאי לא יעז לעשות צעד שכזה במדינה שלא זוכרת דברים חצי שנה אחורה.

אני לרגע לא שבוי בפנטזיות שצה"ל צבא בלתי מנוצח ומה שלא יהיה. אבל כמו שאמרתי קודם- להדק את החגורה למערכת הבטחון זה לא דבר שימוטט את המדינה או אפילו קרוב לזה.

המשך התגברות הפקקים- בהחלט כן, מכל בחינה אפשרית. מדינת ישראל צריכה תכנית חירום, השעיית שיטת המכרזים לטובת טיפול מיידי, ואולי אפילו חתימת חוזה מול מדינה זרה כמו מה שהודו עשתה עם יפן.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
מה הקשר עכשיו לכיפת ברזל? אני מבקש לענות לעניין. הצבעתי על משהו אחד- נא לא לענות לי על משהו אחר.

אבל אם אתה כל כך מעוניין בהבדל בין זה לכיפת ברזל-

כיפת ברזל מגינה על כל דבר עד לטווח של 60-80 ק"מ, בין אם זה קסאם לשדרות או פאג'ר 5/M75 לתל אביב ושאר גוש דן. המערכת מעולם לא נועדה "להגן במקור על מושבים וקיבוצים", אחת הבעיטות הרציניות בתחת שהמדינה קיבלה בשביל לפתח מערכת כזו הייתה מלחמת לבנון השניה. קצת עצוב להגיד את זה, אם זה באמת היה עניין רק של שדרות והעוטף, כנראה שעדיין לא היה פתרון, או פתרון נחות משמעותית.

והנה נגיע לנקודה הרלוונטית: עלות פיתוח מערכת כיפת ברזל היה כמה שהיה (ולמען האמת, לא היה יקר במיוחד- במיוחד הודות למימון האמריקאי בהמשך הפרויקט שהוא בנוסף לכספי הסיוע, לא כלול)

מה המערכת חוסכת?

כל פגיעה באדם- עלות הזנקת אמבולנס, ניתוחים, מיטה בבי"ח ותהליך שיקום אם נדרש.

כל פגיעה בבית- עלויות הבית ונלוות לשיכון המשפחה. (מקופת המדינה!)

כל פגיעה שלא בשטח פתוח- תיקוני תשתית (הניזוקים העיקריים הם כבישים וצינורות מים)

כל פגיעה בשטח פתוח- סיור וטיפול, פגיעות שלא יורטו מובילות לא מעט לשריפות, שכיבוין הוא עלות נוספת והנזק בהן גדול.

מקרה קיצון: פגיעת רקטה גדולה בבניין בתל אביב. שום רקטה לא תפיל את עזריאלי, אבל מספיק שחלק מהתקרה והגשר של הדיזנגוף סנטר יקרסו- רק עלויות התיקונים יסתכמו בעשרות מיליוני שקלים.

אני לא אגיד שכיפת ברזל מניבה לישראל רווח כי אין לי את המספרים, אבל מדובר במערכת עם הרבה מאוד "היגיון כלכלי". איפה ההיגיון הכלכלי בהתנחלויות אם אפשר לשאול?

זו משאבת כסף ותו לא.

אתה העלית את עלויות הביטחון והשמירה של ההתנחלויות לא?

אז אם נתתי קונטרה בדמות עוטף עזה, כיפת ברזל היא Fair game בדיון.

אמנם כיפת ברזל היום מגינה לטווחים הללו, אבל היא לא פותחה במקור בשבילם נכון? עלות המו"פ הראשוני והגדול (וגם העלות לטמי"ר אז) היה כדי להגן על שדרות והיישובים מסביב.

עובדה שהדרישה למערכת נחתמה ב-2005 לפני לבנון השנייה בכלל, התקצוב והפריסה היו בעוטף עזה, לא בצפון, המערכת הגיעה לצפון רק בעקבות מלחמת האזרחים בסוריה ורקטות שזלגו.

אני איתך לגבי התועלת של המערכת והחסכון בחיי אדם ובכסף, אבל זה לא אומר שהעלות שלה הייתה אפס.

לגבי התועלת בהתנחלויות יש כמה: שטחים (שזה לא משהו שיש למדינה בכמויות, ראה ערך בנייה רוויה), עומק אסטרטגי (לא כל פצמ"ר מכסה את רוחב המדינה, חדירה של כוחות אויב במרחק 12 או 35 ק"מ מת"א זה משמעותי), הורדת מחירי הדיור (מה יהיו מחירי הדיור אם החצי מיליון מתנחלים יעברו לתוך הקו הירוק?), שטח אסטרטגי (הרים, גבעות, בקעת הירדן) וכו'.

95-5 זה בטח לא המאזן, אבל זה הרעיון של התכנית.

בטח שעליית מחירי הדיור התמתנה, אם המחיר שלך יהיה מחוץ להישג היד של כולם, אז אף אחד לא יקנה. העליות תודלקו בהתחלה בגלל המשבר העולמי שריסק את הריבית לאפס, המחירים זינקו בקצב מטורף, היו חודשים גרועים יותר ופחות בהתאם לתנודות השוק, ירידה בהיקף העסקאות הכניסה את השוק לקיפאון- אבל המחירים לא יורדים.

בנוסף, "מחיר למשתכן" מטה את הגרפים למטה באופן מלאכותי ע"י יצירת עסקאות בעלות מחיר נמוך יותר שנכנסות לסטטיסטיקה הכוללת, אבל ההפרש בהן למעשה ממומן מהקופה הציבורית- זה כסף שכן יצא אבל לא נרשם.

עליית מחירי הדיור מעולם לא נפסקה והמחירים לא נשארו קבועים במשך כמה שנים פלוס מינוס.

דווקא השנה העליה שוב תפסה תאוצה

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001311234

אבל המחיר לא היה מחוץ להישג ידם של כולם נכון? שהרי עד רגע לפני התוכנית המחירים המשיכו לעלות (וגם בתחילת התוכנית) למרות הקשחת תנאי המשכנתא (מ-10% הון עצמי ל-25%, 30% או 50% לחסרי דירה, משפרי דיור או לדירה שנייה).

השוק נכנס לקיפאון אבל יכלת לראות בכיף הצעות כמו דירה ומתנה מיזוג לכל הבית או אפילו אוטו מתנה, שזה השפעה מלאכותית מצד שני על הגרף.

כמובן שהשנה הייתה עליה, זו שנה של חוסר ודאות, בחירות ועוד בחירות ושוב בחירות, מי יהיה שר אוצר? מחיר למשתכן תמשיך או לא?

כל אלה מתדלקים רכישת דירה ולכן עליית מחירים.

תכנית דיור כן צריך. הגרלה זו פשיטת רגל מוסרית ומחשבתית. במיוחד שמדובר במפסידים המממנים את הזוכה- ב "כפיה" (אין לי דרך לבחור לדוגמה שאני מוותר על זכותי להגרלה ולכן לא יגבה ממני החלק היחסי על המיסים)

זה שאתה או אני מכירים אנשים לא אומר כלום, אלו אנקדוטות בלבד.

דיברנו כבר בפורום על נושא ההגרלה, בהינתן X דירות בשנה ו-100X דורשים, איך להחליט מי יקבל? בשיטה המפא"יניקית של המקורבים?

אתה גם לא יכול לבחור שלא לשלם ביטוח לאומי ולוותר בהתאם על הזכויות של ביטוח לאומי, או לא לשלם את החלק היחסי של התרבות ולוותר על צריכת התרבות, או לבחור שלא לראות "כאן" ולא לשלם את חלקי המס שהולכים למימון הזה.

זה בהגדרה צורת העבודה של מיסוי מדינתי.

תחבורה ומלחמה-

כן, אני חושב שפקקים זה גרוע. הכי גרוע אפילו. אנשים מבלים בין 2 ל 4 שעות על הכביש כל יום כמו כלום. אתה לא מבין שזה זמן מהחיים שלך שמתבזבז, הופך אותך לאדם פחות רגוע באופן כללי, פוגע ביכולת שלך להינות מדברים, וגם הבריאות שלך נפגמת.

מבין, אתה לא מבין מה ההשפעה של עורק תחבורה ראשי מושבת ל-24 שעות מינימום.

עלות כל סבב לחימה בעזה כמה מיליארדי שקלים. עלות מלחמה רחבת היקף יותר (לבנון השניה) כ 11-15 מיליארד שקלים (לבנון השניה, 11.5)

עלות הנזק הכלכלי למדינה כתוצאה מפקקים החל משנת 2012 מוערכת ב 30 מיליארד שקלים לשנה, כאשר ההערכה בנוגע ל 2018 חוצה את ה 35.

למעשה, יהיה יעיל יותר למדינת ישראל לעשות צעד שנקרא to take the plunge, להיכנס לגרעון גדול יותר, לסדר את ענייני התחבורה, ולתת לשוק להתאזן לאחר מכן. כולנו נסבול לזמן קצר, ואז נהנה לטווח הרבה יותר ארוך. אבל אף פוליטיקאי לא יעז לעשות צעד שכזה במדינה שלא זוכרת דברים חצי שנה אחורה.

זה נכון להרבה תוכניות טווח ארוך בארץ.

אני לרגע לא שבוי בפנטזיות שצה"ל צבא בלתי מנוצח ומה שלא יהיה. אבל כמו שאמרתי קודם- להדק את החגורה למערכת הבטחון זה לא דבר שימוטט את המדינה או אפילו קרוב לזה.

המשך התגברות הפקקים- בהחלט כן, מכל בחינה אפשרית. מדינת ישראל צריכה תכנית חירום, השעיית שיטת המכרזים לטובת טיפול מיידי, ואולי אפילו חתימת חוזה מול מדינה זרה כמו מה שהודו עשתה עם יפן.

ברור שלא, אבל הרבה יותר קל לקצץ במקומות הנושמים וזה בד"כ לא ה"קצין" רכב שיושב רגל על רגל (אחד ספציפי שאני מכיר, לא יודע אם כולם ככה) או נגד ממטרות בקריה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה העלית את עלויות הביטחון והשמירה של ההתנחלויות לא?

אז אם נתתי קונטרה בדמות עוטף עזה, כיפת ברזל היא Fair game בדיון.

אמנם כיפת ברזל היום מגינה לטווחים הללו, אבל היא לא פותחה במקור בשבילם נכון? עלות המו"פ הראשוני והגדול (וגם העלות לטמי"ר אז) היה כדי להגן על שדרות והיישובים מסביב.

עובדה שהדרישה למערכת נחתמה ב-2005 לפני לבנון השנייה בכלל, התקצוב והפריסה היו בעוטף עזה, לא בצפון, המערכת הגיעה לצפון רק בעקבות מלחמת האזרחים בסוריה ורקטות שזלגו.

אני איתך לגבי התועלת של המערכת והחסכון בחיי אדם ובכסף, אבל זה לא אומר שהעלות שלה הייתה אפס.

לגבי התועלת בהתנחלויות יש כמה: שטחים (שזה לא משהו שיש למדינה בכמויות, ראה ערך בנייה רוויה), עומק אסטרטגי (לא כל פצמ"ר מכסה את רוחב המדינה, חדירה של כוחות אויב במרחק 12 או 35 ק"מ מת"א זה משמעותי), הורדת מחירי הדיור (מה יהיו מחירי הדיור אם החצי מיליון מתנחלים יעברו לתוך הקו הירוק?), שטח אסטרטגי (הרים, גבעות, בקעת הירדן) וכו'.

אבל המחיר לא היה מחוץ להישג ידם של כולם נכון? שהרי עד רגע לפני התוכנית המחירים המשיכו לעלות (וגם בתחילת התוכנית) למרות הקשחת תנאי המשכנתא (מ-10% הון עצמי ל-25%, 30% או 50% לחסרי דירה, משפרי דיור או לדירה שנייה).

השוק נכנס לקיפאון אבל יכלת לראות בכיף הצעות כמו דירה ומתנה מיזוג לכל הבית או אפילו אוטו מתנה, שזה השפעה מלאכותית מצד שני על הגרף.

כמובן שהשנה הייתה עליה, זו שנה של חוסר ודאות, בחירות ועוד בחירות ושוב בחירות, מי יהיה שר אוצר? מחיר למשתכן תמשיך או לא?

כל אלה מתדלקים רכישת דירה ולכן עליית מחירים.

דיברנו כבר בפורום על נושא ההגרלה, בהינתן X דירות בשנה ו-100X דורשים, איך להחליט מי יקבל? בשיטה המפא"יניקית של המקורבים?

אתה גם לא יכול לבחור שלא לשלם ביטוח לאומי ולוותר בהתאם על הזכויות של ביטוח לאומי, או לא לשלם את החלק היחסי של התרבות ולוותר על צריכת התרבות, או לבחור שלא לראות "כאן" ולא לשלם את חלקי המס שהולכים למימון הזה.

זה בהגדרה צורת העבודה של מיסוי מדינתי.

מבין, אתה לא מבין מה ההשפעה של עורק תחבורה ראשי מושבת ל-24 שעות מינימום.

זה נכון להרבה תוכניות טווח ארוך בארץ.

ברור שלא, אבל הרבה יותר קל לקצץ במקומות הנושמים וזה בד"כ לא ה"קצין" רכב שיושב רגל על רגל (אחד ספציפי שאני מכיר, לא יודע אם כולם ככה) או נגד ממטרות בקריה.

זו לא קונטרה, זו הסתת הדיון.

כיפת ברזל כן פותחה במקור בשביל הטווחים האלו, והיא חלק מתכנית הגנה רב שלבית לכיסוי כל השכבות. החץ הוא השלב הראשון, מיועד להגנה מפני טילים בליסטיים.

כיפת ברזל היא השלב השני, להגנה מפני ירי תלול מסלול ורקטות ארטילריה

קלע דוד (יש לו שם חדש, נראה לי) הוא השלב השלישי, כדי למלא את החלל בין כיפת ברזל לחץ, מיועד ליירוט טילים בליסטיים קטנים ורקטות תל"מ גדולות מאוד

השלב האחרון שכרגע בפיתוח הוא "קרן ברזל", להגנה מפני פצמ"רים ורקטות קטנות לטווחי 3-7 ק"מ.

אלו לא מערכות לא קשורות שפותחו סתם ככה, אלא שלבים בתכנית אחת גדולה, שהונחו כבר לפני מעל 15 שנה.

העלות שלה בטח שלא הייתה 0, אבל יש בה תועלת כלכלית, גדולה ואפילו מאוד. פירטתי בהודעה הקודמת. הגיוני מכל בחינה אפשרית לפתח מערכת כזו (וגם את האחרות)

בעניין התועלת להתנחלויות- זה ביבי מדבר מהפה שלך, לא אתה. כל עוד ישראל תלויה בשאר העולם, 3 עובדות עומדות:

1- שום שטח ביו"ש לעולם לא יהיה בריבונות ישראלית

2- לעולם לא נוכל להתחיל שם בניה רוויה ומשמעותית שתהווה גם חצי פתרון למצוקת הדיור.

3- לעולם לא נוכל לבנות שם תשתיות שיוכלו לתמוך באוכלוסיה משמעותית, על כך המשתמע מכך.

עזוב דעות אישיות אם "שלנו", או "בעד/נגד" מבחינה מוסרית, יש דברים שבכלל לא נתונים לבחירה שלנו.

אני לא רואה שפצמ"רים או קסאמים נוחתים על ראש העין או פתח תקווה. עזוב פצמ"ר- נווה אפק נמצאת ממש בטווח זריקת אבנים מאום אל חמאם, זה כמעט הזוי.

כל גוש דן נמצא כבר היום בטווח רקטות ותל"מ מיו"ש, זה פשוט שאין להם שום אינטרס להתחיל בלאגן שכזה, והאינטרס ישאר 0 באותה מידה אם תבטל את הדבר שנקרא מפעל ההתנחלויות. החיילים בבית אריה לא רואים ולא יכולים למנוע מחוליה לשגר רקות מדיר באלוט, שלא רחוק משם אגב.

הפסקת ההתנחלויות לא תיעשה "מכה אחת" סטייל ההתנתקות. אני גם לא טוען שיש פתרון פלא. אבל איזה מין טמטום זה להמשיך ולהחריף את הבעיה?

נושא ההגרלות נדון בפורום כמו כל נושא אחר (כולל תוכן ההודעה הזו עצמה). זה לא הופך את ההגרלות לרעיון טוב בשום מצב.

מיסוי מדיני פועל כדי לחלק משאבים על פי צורך בגדול. "מחיר למשתכן" לוקחת מכולם, לא בהכרח מחלקת למי שצריך, ומחלקת גם לא מעט למי שלא צריך בסופו של דבר, הרבה אנשים שידם משגת תפסו טרמפ על הדבר הזה כדי לקנות דירות להשקעה תוך כדי ניצול זכאות של הבן/בן דוד/יוסי מהמכולת.

התכנית הזו, בלי קשר למספר המוגבל של המקומות בהגרלות, לא מהווה שום פתרון מעוד הרבה מאוד סיבות.

אבל נשים את מחיר למשתכן בצד- התפקוד של כחלון באופן כללי הוא מזעזע, מיומו הראשון ועד האחרון במשרד הוא מתנהל ב "כלכלת בחירות", עם אפס ראיה אל מעבר לסיבוב הבא בקלפי.

מבין טוב מאוד את ההשלכות של עורק תחבורה משותק ושל מדינה משותקת, אני גם מבין טוב מאוד שכל מה שכתבתי בפוסטים הקודמים עדיין תופס לגבי מה עלול למוטט את המדינה ומה לא.

פורסם
זו לא קונטרה, זו הסתת הדיון.

לא זה לא, אתה פשוט החלטת שאתה מתדיין על הוצאות הביטחון על ההתנחלויות ולא מוכן לשמוע על הוצאות ביטחון של מקומות אחרים להשוואה.

אתה גם רוצה לקבוע מה יהיו הטענות של הצד השני שאתה מתדיין איתו? וגם את תוצאת הדיון?

כיפת ברזל כן פותחה במקור בשביל הטווחים האלו, והיא חלק מתכנית הגנה רב שלבית לכיסוי כל השכבות. החץ הוא השלב הראשון, מיועד להגנה מפני טילים בליסטיים.

כיפת ברזל היא השלב השני, להגנה מפני ירי תלול מסלול ורקטות ארטילריה

נכון, שבעת פיתוח כיפת ברזל זה כלל בערך את הקסאמים ורצון להתמודד גם עם פצמ"רים שזה טווח קצר יותר מהקסאמים.

לא נכון שכיפת ברזל פותחה לטווח כזה, אלא שידרוגים לאורך חיי המערכת ענו על הצורך (שלא היה קיים בעת תכנון המערכת) של מענה למשהו בטווח גדול יותר מהקסאם וקטן יותר למשל מקטיושה, כי לא זרקו עלינו עד אז שום דבר בין לבין.

נכון להיום כיפת ברזל נותנת מענה מפצמ"ר ועד כ-40 ק"מ, ויש הטוענים שגם יותר, וגם נגד כלי טיס קטנים.

קלע דוד (יש לו שם חדש, נראה לי) הוא השלב השלישי, כדי למלא את החלל בין כיפת ברזל לחץ, מיועד ליירוט טילים בליסטיים קטנים ורקטות תל"מ גדולות מאוד

אתה מתכוון לשרביט קסמים, קלע דוד זה השם החדש של שרביט קסמים, שנועד במקור לכל דבר שהוא בערך טווח של 40 ק"מ ומעלה.

וגם מספור השלבים שלך הוא נכון רק כרונולוגית ולא מבחינת הייעודים.

והסיבה שאותו מספור נכון כרונולוגית זה (במפתיע) כי מישהו התחשב בצורך של תושבי הדרום להתגונן מקסאמים והשקיע קודם הרבה כסף בכיפת ברזל לפני ההשקעה בשרביט קסמים.

העלות שלה בטח שלא הייתה 0, אבל יש בה תועלת כלכלית, גדולה ואפילו מאוד. פירטתי בהודעה הקודמת. הגיוני מכל בחינה אפשרית לפתח מערכת כזו (וגם את האחרות)

מסכים, כמו שיש תועלת כלכלית לרכוש את אפל או את אמזון, אין לזה שום קשר ליכולת.

בעניין התועלת להתנחלויות- זה ביבי מדבר מהפה שלך, לא אתה. כל עוד ישראל תלויה בשאר העולם, 3 עובדות עומדות:

1- שום שטח ביו"ש לעולם לא יהיה בריבונות ישראלית

2- לעולם לא נוכל להתחיל שם בניה רוויה ומשמעותית שתהווה גם חצי פתרון למצוקת הדיור.

3- לעולם לא נוכל לבנות שם תשתיות שיוכלו לתמוך באוכלוסיה משמעותית, על כך המשתמע מכך.

עזוב דעות אישיות אם "שלנו", או "בעד/נגד" מבחינה מוסרית, יש דברים שבכלל לא נתונים לבחירה שלנו.

ברור, רק ביבי מדבר מהפה שלי :lol: מסכן כמה הוא סובל שם.

דווקא הפוך, ביבי הוא פרגמטיסט גדול ואידיאליסט דיי קטן.

1. דבר ראשון זו שטות, הרי כבר לפי הסכם אוסלו שטחי C בריבונות ישראלית (שטחי B בסימן שאלה אם זה ריבונות או לא), אתה רוצה לומר ששום שטח ביו"ש לעולם לא יסופח לישראל.

דבר שני זה מה שאמרו על רוסיה וחצי האי קרים, או על טורקיה וצפון קפריסין וכו' וכו'.

Never say never.

2. לא הבנת כלום, למדינה חסר שטחים ולכן יש בנייה רוויה, עוד שטחים = בנייה פחות רוויה, לא בהכרח רואה ביו"ש פתרון למצוקת הדיור (אולי כן, אולי לא, לא זה מה שטענתי) - אלא שאלתי מה יקרה למצוקת הדיור הקיימת אם יתווספו עוד חצי מיליון איש (נניח שזה רק 50 אלף דירות) לאותה מצוקת דיור, שכרגע הם גרים בהתנחלויות.

3. כמו למשל כבישים מהירים שמגיעים עד אריאל? כבישי אורך ורוחב, תשתיות ביוב ומים (שהפלשתינים מסביב מתחברים אליהן פירטית כדי לא לשלם על המים האלה כמו המתנחל?)?

אני לא רואה שפצמ"רים או קסאמים נוחתים על ראש העין או פתח תקווה. עזוב פצמ"ר- נווה אפק נמצאת ממש בטווח זריקת אבנים מאום אל חמאם, זה כמעט הזוי.

מי נראה לך יכול לזרוק אבן לכמעט 3 קילומטר?

2020-01-02_1008.png

אולי התכוונת לפסגות אפק שכונה E, אבל עדיין, לזרוק אבן לקילומטר וחצי?

2020-01-02_1010.png

ומילא זה? על מי תזרוק את האבן הזו? על הפועלים הערבים שעכשיו בונים שם את הבתים?!

כל גוש דן נמצא כבר היום בטווח רקטות ותל"מ מיו"ש, זה פשוט שאין להם שום אינטרס להתחיל בלאגן שכזה, והאינטרס ישאר 0 באותה מידה אם תבטל את הדבר שנקרא מפעל ההתנחלויות. החיילים בבית אריה לא רואים ולא יכולים למנוע מחוליה לשגר רקות מדיר באלוט, שלא רחוק משם אגב.

הפסקת ההתנחלויות לא תיעשה "מכה אחת" סטייל ההתנתקות. אני גם לא טוען שיש פתרון פלא. אבל איזה מין טמטום זה להמשיך ולהחריף את הבעיה?

לא למדת כלום מההתנתקות נכון? הם לא יורים רקטות לא בגלל שאין להם אינטרס, אלא בגלל שיש אחיזה צבאית ומודיעינית בקרקע, בגלל שצה"ל נכנס למעצרים בכפרים וביישובים הערביים ביו"ש כמעט כל לילה, כי קשה להעביר שם קרלו בלי שזה יגיע למודיעין, קל וחומר לייצר רקטה או להבריח כזו.

הרי גם לפני ההתנתקות טענו שאם נצא אז במקום פצמ"רים בעזה יגדלו תותים ויהיה שלום ומזרח תיכון חדש.

אחרי הערכה לא מוצלחת כזו תפרשו מההערכות בנושאים הללו.

אז אין לך פתרון פלא, אבל אין לך גם פתרון בכלל, וההערכה הכי טובה שלך מנותקת מהמציאות, אבל אתה מבקר את אלה שעושים משהו?

זה כמו ההוא שיושב בפינה וכשמציעים רעיונות הוא אומר "לא טוב, לא טוב, לא טוב".

נושא ההגרלות נדון בפורום כמו כל נושא אחר (כולל תוכן ההודעה הזו עצמה). זה לא הופך את ההגרלות לרעיון טוב בשום מצב.

שוב, מה האלטרנטיבה המוצעת על ידך? יש X דירות, 100X שצריכים דירה. אם לא הגרלה אז מה? די להיות דובי לא-לא, זה כמו עם התקציבים, תן אלטרנטיבה.

מיסוי מדיני פועל כדי לחלק משאבים על פי צורך בגדול. "מחיר למשתכן" לוקחת מכולם, לא בהכרח מחלקת למי שצריך, ומחלקת גם לא מעט למי שלא צריך בסופו של דבר, הרבה אנשים שידם משגת תפסו טרמפ על הדבר הזה כדי לקנות דירות להשקעה תוך כדי ניצול זכאות של הבן/בן דוד/יוסי מהמכולת.

אתה לא מבין את הקונספט של מיסוי, המדינה לוקחת מה שהיא צריכה ומחלקת על פי חוקים והסכמים פוליטיים.

המדינה לוקחת מכולם ולא בהכרח מחלקת למי שצריך זה מתאר כמעט כל מס שתרצה, וגם מחלקת למי שלא צריך גם זה מתאר כמעט כל מס שתרצה.

והפרויקט לא נותן לקנות דירה להשקעה, כי אתה לא יכול לקנות דירה אם יש בבעלותך דירה, אתה יכול לקנות ולהשכיר ולהמשיך לשכור.

אבל זה משרת גם אינטרסים אחרים של המדינה - הצפת השוק בדירות להשכרה מה שיוריד מחירים ופיזור המשכירים על פני טווח גדול יותר של אנשים (פחות אנשים שמחזיקים 10 דירות, יותר אנשים שמחזיקים דירה אחת).

וזה משרת עוד אינטרס - הצפת השוק בדירות למכירה 5 שנים לאחר האכלוס, מה ששוב מגביר היצע ומוריד מחירים.

התכנית הזו, בלי קשר למספר המוגבל של המקומות בהגרלות, לא מהווה שום פתרון מעוד הרבה מאוד סיבות.

אבל נשים את מחיר למשתכן בצד- התפקוד של כחלון באופן כללי הוא מזעזע, מיומו הראשון ועד האחרון במשרד הוא מתנהל ב "כלכלת בחירות", עם אפס ראיה אל מעבר לסיבוב הבא בקלפי.

כמו למשל טיפולי שיניים לקשישים? אולי גנים עירוניים מגיל 3?

או שפשוט ממש מפריע לך שאתה לא בצד המקבל של אותם שירותים?

מבין טוב מאוד את ההשלכות של עורק תחבורה משותק ושל מדינה משותקת, אני גם מבין טוב מאוד שכל מה שכתבתי בפוסטים הקודמים עדיין תופס לגבי מה עלול למוטט את המדינה ומה לא.

אם נדמה לך שאתה מבין שיתוק של 24 שעות של עורק תחבורה ראשי וזה מה שאתה כותב - אין לי מה להוסיף.

בזמן אמת נגלה מתי אנשים ירמסו אחד את השני - בפקק כל בוקר באיילון או אם כביש 4 ייסגר בגלל רקטה שהשמידה חלק מהאספלט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי מצבו של השמאל, הוא באמת בכי רע. אבל הוא כזה לא כי הם מטורללים ו"חוברים" (אני אשמח אם תסביר לי מה זה אומר) למשותפת, אלא כי שוטפים לנו את המוח עם אפוקליפסה בטחונית...

זאת, על רגל אחת, כל הטקטיקה: תפחיד אותו עד מוות, ואז תפמפם לו את "עדיף הרע שאני מכיר". באמת? אתה לא רואה כמה זה שקוף?

בלת"ק ורק לגבי טיעון "טקטיקת ההפחדות" בהיבט הבטחוני- בוא מי שדאג להסכמי אוסלו היה השמאל, אותם הסכמים שהביאו מבול של פיגועים רצחניים בשנות ה-90 ותחילת האלפיים, שכל עלייה לאוטובוס כשאתה חוזר מבי"ס מלווה בחששות ואלף מבטים לצדדים (לפחות בירושלים).

מי שהגה (לא מי שיישם)את ההתנתקות היה השמאל-זה היה מצע של מצנע אז, ואת התוצאות וההשלכות של התוכנית הזו אנו רואים עד היום (והיתה כ"כ מוצלחת שאולמרט תכנן להמשיך את זה ביו"ש- "התכנסות" קראו לזה, בגלל מלחמת לבנון זה נמנע).

מי שביצע את היציאה מלבנון בצורה מחפירה כ"כ (שלדעתי די פגעה בהרתעה ואפשרה את התעצמות חיזבאללה כמו שהוא היום), היה אהוד ברק-מהשמאל.

אז בוא, אלו לא "טקטיקות הפחדה", זו הייתה מציאות לפני לא כ"כ הרבה שנים שנגרמה אחת לאחת בגלל החלטות של ממשלות שמאל לאורך הדרך (ועוד לא דיברנו על מה שברק רצה לתת אז בקמפ דיוויד) עם כל מיני הזיות על הסכמי שלום בלי להבין עם מי אנחנו מתמודדים.

פורסם (נערך)
לא זה לא, אתה פשוט החלטת שאתה מתדיין על הוצאות הביטחון על ההתנחלויות ולא מוכן לשמוע על הוצאות ביטחון של מקומות אחרים להשוואה.

אתה גם רוצה לקבוע מה יהיו הטענות של הצד השני שאתה מתדיין איתו? וגם את תוצאת הדיון?

נכון, שבעת פיתוח כיפת ברזל זה כלל בערך את הקסאמים ורצון להתמודד גם עם פצמ"רים שזה טווח קצר יותר מהקסאמים.

לא נכון שכיפת ברזל פותחה לטווח כזה, אלא שידרוגים לאורך חיי המערכת ענו על הצורך (שלא היה קיים בעת תכנון המערכת) של מענה למשהו בטווח גדול יותר מהקסאם וקטן יותר למשל מקטיושה, כי לא זרקו עלינו עד אז שום דבר בין לבין.

נכון להיום כיפת ברזל נותנת מענה מפצמ"ר ועד כ-40 ק"מ, ויש הטוענים שגם יותר, וגם נגד כלי טיס קטנים.

אתה מתכוון לשרביט קסמים, קלע דוד זה השם החדש של שרביט קסמים, שנועד במקור לכל דבר שהוא בערך טווח של 40 ק"מ ומעלה.

וגם מספור השלבים שלך הוא נכון רק כרונולוגית ולא מבחינת הייעודים.

והסיבה שאותו מספור נכון כרונולוגית זה (במפתיע) כי מישהו התחשב בצורך של תושבי הדרום להתגונן מקסאמים והשקיע קודם הרבה כסף בכיפת ברזל לפני ההשקעה בשרביט קסמים.

מסכים, כמו שיש תועלת כלכלית לרכוש את אפל או את אמזון, אין לזה שום קשר ליכולת.

ברור, רק ביבי מדבר מהפה שלי :lol: מסכן כמה הוא סובל שם.

דווקא הפוך, ביבי הוא פרגמטיסט גדול ואידיאליסט דיי קטן.

1. דבר ראשון זו שטות, הרי כבר לפי הסכם אוסלו שטחי C בריבונות ישראלית (שטחי B בסימן שאלה אם זה ריבונות או לא), אתה רוצה לומר ששום שטח ביו"ש לעולם לא יסופח לישראל.

דבר שני זה מה שאמרו על רוסיה וחצי האי קרים, או על טורקיה וצפון קפריסין וכו' וכו'.

Never say never.

2. לא הבנת כלום, למדינה חסר שטחים ולכן יש בנייה רוויה, עוד שטחים = בנייה פחות רוויה, לא בהכרח רואה ביו"ש פתרון למצוקת הדיור (אולי כן, אולי לא, לא זה מה שטענתי) - אלא שאלתי מה יקרה למצוקת הדיור הקיימת אם יתווספו עוד חצי מיליון איש (נניח שזה רק 50 אלף דירות) לאותה מצוקת דיור, שכרגע הם גרים בהתנחלויות.

3. כמו למשל כבישים מהירים שמגיעים עד אריאל? כבישי אורך ורוחב, תשתיות ביוב ומים (שהפלשתינים מסביב מתחברים אליהן פירטית כדי לא לשלם על המים האלה כמו המתנחל?)?

מי נראה לך יכול לזרוק אבן לכמעט 3 קילומטר?

[ATTACH=CONFIG]526157[/ATTACH]

אולי התכוונת לפסגות אפק שכונה E, אבל עדיין, לזרוק אבן לקילומטר וחצי?

[ATTACH=CONFIG]526158[/ATTACH]

ומילא זה? על מי תזרוק את האבן הזו? על הפועלים הערבים שעכשיו בונים שם את הבתים?!

לא למדת כלום מההתנתקות נכון? הם לא יורים רקטות לא בגלל שאין להם אינטרס, אלא בגלל שיש אחיזה צבאית ומודיעינית בקרקע, בגלל שצה"ל נכנס למעצרים בכפרים וביישובים הערביים ביו"ש כמעט כל לילה, כי קשה להעביר שם קרלו בלי שזה יגיע למודיעין, קל וחומר לייצר רקטה או להבריח כזו.

הרי גם לפני ההתנתקות טענו שאם נצא אז במקום פצמ"רים בעזה יגדלו תותים ויהיה שלום ומזרח תיכון חדש.

אחרי הערכה לא מוצלחת כזו תפרשו מההערכות בנושאים הללו.

אז אין לך פתרון פלא, אבל אין לך גם פתרון בכלל, וההערכה הכי טובה שלך מנותקת מהמציאות, אבל אתה מבקר את אלה שעושים משהו?

זה כמו ההוא שיושב בפינה וכשמציעים רעיונות הוא אומר "לא טוב, לא טוב, לא טוב".

שוב, מה האלטרנטיבה המוצעת על ידך? יש X דירות, 100X שצריכים דירה. אם לא הגרלה אז מה? די להיות דובי לא-לא, זה כמו עם התקציבים, תן אלטרנטיבה.

אתה לא מבין את הקונספט של מיסוי, המדינה לוקחת מה שהיא צריכה ומחלקת על פי חוקים והסכמים פוליטיים.

המדינה לוקחת מכולם ולא בהכרח מחלקת למי שצריך זה מתאר כמעט כל מס שתרצה, וגם מחלקת למי שלא צריך גם זה מתאר כמעט כל מס שתרצה.

והפרויקט לא נותן לקנות דירה להשקעה, כי אתה לא יכול לקנות דירה אם יש בבעלותך דירה, אתה יכול לקנות ולהשכיר ולהמשיך לשכור.

אבל זה משרת גם אינטרסים אחרים של המדינה - הצפת השוק בדירות להשכרה מה שיוריד מחירים ופיזור המשכירים על פני טווח גדול יותר של אנשים (פחות אנשים שמחזיקים 10 דירות, יותר אנשים שמחזיקים דירה אחת).

וזה משרת עוד אינטרס - הצפת השוק בדירות למכירה 5 שנים לאחר האכלוס, מה ששוב מגביר היצע ומוריד מחירים.

כמו למשל טיפולי שיניים לקשישים? אולי גנים עירוניים מגיל 3?

או שפשוט ממש מפריע לך שאתה לא בצד המקבל של אותם שירותים?

אם נדמה לך שאתה מבין שיתוק של 24 שעות של עורק תחבורה ראשי וזה מה שאתה כותב - אין לי מה להוסיף.

בזמן אמת נגלה מתי אנשים ירמסו אחד את השני - בפקק כל בוקר באיילון או אם כביש 4 ייסגר בגלל רקטה שהשמידה חלק מהאספלט.

כמו קודם, אין לי שום עניין להיכנס לכתיבת אנציקלופדיות, אגיב בתמצות לכל נקודה.

1- זו כן הסתת הדיון. הדיון הוא לא הוצאות הבטחון של התנחלויות, אלא עלות הקמת תשתיות לישובים מרוחקים ובעיית הפיזור הדמוגרפי של ישראל. אני כתבתי במקור:

"

בנוסף לעניין הקמת ותחזוקת התשתיות יש את עניין האבטחה."

איכשהו, החלטת שזה מרכז הדיון והכנסת גם את כיפת ברזל לעניין. האמת, זו הייתה טעות לענות לזה, הפוסט התנפח למימדים שאין לי עניין להגיע אליהם.

2- כיפת ברזל פותחה מהרגע הראשון לטווח כזה. אין לי מושג איך החלטת מה שהחלטת, אבל הרעיון הונח ב 2005, הפיתוח הותנע ב 2008, המערכת מבצעית מ 2011, ומהשניה הראשונה שלה מכסה טווח של עד כ 70 קילומטר. שדרוג טווח (ובטח שהגדלתו באופן משמעותי) זה דבר שידרוש תכנון מיירט חדש, שכן נקודת היירוט וגובה היירוט מתרחקים מאוד. למרבה האירוניה, השדרוגים שכן נעשו לכיפת ברזל הם ביכולות התמרון- בתחילת דרכה המערכת הייתה מאוד לא יעילה ביירוט פצמ"רים ולא נעשה בה שימוש שכזה. היירוט הראשון של פצמ"ר ע"י כיפת ברזל נעשה ב 2014 בצוק איתן.

היה איזשהו דיבור על טמי"ר דור ב' (עם טווח של עד 250 ק"מ!), לא ידוע לי שנכנס לשימוש וגם לא קיימת עדות שכזו.

עזוב את מה שאני אומר, זה מה שכתוב אצל רפא"ל וריית'און מיום 0 שהמערכת הזו קיימת.

3- מה לעזאזל רלוונטי מה השם של המערכת. "לא נכון מבחינת הייעודים"? שוב, אשמח אם תגיד את זה לרפא"ל וריית'און, מבחינתם המערכת הזו מיועדת ליירוט רקטות ארוכות טווח וטילים בליסטיים קצרי טווח, ספיצפית- שיגורים בעלי טווח של 40-300 ק"מ בערך. אולי יש משהו שהמפתחים לא יודעים.

4- הסיבה הכרונולוגית היא שבאופן כללי יורים עלינו הרבה יותר רקטות ארטילריה מרקטות ארוכות טווח, לא משנה מאיזו זירה, וכיפת ברזל נותנת מענה חלקי לרקטות ארוכות הטווח. רקטות וטילים בקנה מידה שקלע דוד אמורה לתת לו מענה לא שוגרו עלינו מאז מלחמת המפרץ. אז ההיגיון מכתיב שאתה קודם מתמודד עם הבעיה שיש לך, רק אח"כ עם הבעיות שאולי עלולות להיות לך.

ולפני שתגיד מילה על החץ, זכור כתגובה למה הפרויקט התחיל. בחייאת, אל תגיב על החץ.

5- בהחלט אגיד לעולם, אנחנו לא רוסיה ולא טורקיה. זכור במי אנחנו תלויים.

אירוני שאתה כותב לי "לא הבנת כלום" ואז מראה איך אתה לא מבין את משמעות המושג "בניה רוויה". ניוזפלאש: הבניה בישראל (וגם בתל אביב הצפופה) לא רוויה בגרוש, וזו אחת הסיבות שאנחנו בבעיה הנוכחית.

תשתיות רציניות- לא צינור מים פה או כביש שם. איזורי מסחר גדולים, מסופי שינוע מטענים וסחורות, תחנת כוח, מתקן טיהור שפכים, כל מיני דברים שדרושים למדינה להתנהל. האם ראית ולו מגדל משרדים אחד בהתנחלויות? ברור שלא, והסיבה לכך ברורה.

6- בשם [בחר ישות שמיימית], תלמד להבין צורות התנסחות. יצא לך פעם להגיד למישהו "אמרתי לך מיליון פעם"? האם באמת אמרת לו מילולית מיליון פעם?

7- ההתנתקות לא רלוונטית פה, הרעיון בהתנתקות היה מאוד נכון, הדרך מזעזעת. יו"ש זה לא עזה, וגם עם הנוכחות הישראלית שם כרגע עוברים קרלו ומה שלא יהיה חופשי, בעיקר בגלל השטח הגדול בהרבה. לא הוזה לרגע שיהיה פה שלום, מקסימום שקט כלכלי. "שלום" הוא pipe dream ותו לא, אבל אנחנו לא חייבים אותו כדי לחיות פה בסבבה. להישאר בסטטוק קוו רע זה עדיף מלהחריף את המצב.

8- אני לא צריך להציע אלטרנטיבה כדי לפסול תכנית גרועה, זה הקטע. אבל אם כבר, שחרור עתודות קרקע והשקעה בהתחדשות עירונית כדי ליצור בניה יותר רוויה, ולהגדיל את ההיצע אל מול הביקוש. קצת יותר טוב מלבנות 3000 יחידות דיור בנווה חרטטים שאפילו תחנת אוטובוס אין שם.

9- "מחלקת על פי חוקים והסכמים פוליטיים". זה לא שאני לא מבין, זה שנראה שאתה מכשיר את השרץ. בבסיסו, מיסוי כולל נועד ליצור רווחה לכלל. ערים עמוסות יזכו ליותר תשתיות (תחבורה למשל), אוכלוסיה חלשה תזכה לתמיכה בחינוך, אוכלוסיה נזקקת תזכה לתמיכה כלכלית, וכדומה. זה לפחות הקונספט בישראל.

לא אתייחס לשאר, כי ניכר שלא קראת בכלל מה שכתבתי בנוגע לבעיות מחיר למשתכן.

10- האם אתה באמת רוצה שנתחיל לנתח את תפקודו של כחלון לעומק, או שבא לך לזרוק אנקדוטות פה ושם? לא תודה.

11- האמת, זה קצת משעששע שאנחנו בכלל דנים בתרחיש אימים, זה לא שהוא מתרחש עכשיו, וזה לא שהוא יתרחש אפילו אם תחליט לגדר את יו"ש ולהגיד סלאמתק. אתה גם גורם לזה להישמע כאילו אני טוען שצריך לבטל את צה"ל, בזמן שמה שאני טוען הוא שברגע זה אנחנו צריכים לתת מעט עדיפות לב' על פני א'.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
כמו קודם, אין לי שום עניין להיכנס לכתיבת אנציקלופדיות, אגיב בתמצות לכל נקודה.

1- זו כן הסתת הדיון. הדיון הוא לא הוצאות הבטחון של התנחלויות, אלא עלות הקמת תשתיות לישובים מרוחקים ובעיית הפיזור הדמוגרפי של ישראל. אני כתבתי במקור:

"

בנוסף לעניין הקמת ותחזוקת התשתיות יש את עניין האבטחה."

איכשהו, החלטת שזה מרכז הדיון והכנסת גם את כיפת ברזל לעניין. האמת, זו הייתה טעות לענות לזה, הפוסט התנפח למימדים שאין לי עניין להגיע אליהם.

2- כיפת ברזל פותחה מהרגע הראשון לטווח כזה. אין לי מושג איך החלטת מה שהחלטת, אבל הרעיון הונח ב 2005, הפיתוח הותנע ב 2008, המערכת מבצעית מ 2011, ומהשניה הראשונה שלה מכסה טווח של עד כ 70 קילומטר. שדרוג טווח (ובטח שהגדלתו באופן משמעותי) זה דבר שידרוש תכנון מיירט חדש, שכן נקודת היירוט וגובה היירוט מתרחקים מאוד. למרבה האירוניה, השדרוגים שכן נעשו לכיפת ברזל הם ביכולות התמרון- בתחילת דרכה המערכת הייתה מאוד לא יעילה ביירוט פצמ"רים ולא נעשה בה שימוש שכזה. היירוט הראשון של פצמ"ר ע"י כיפת ברזל נעשה ב 2014 בצוק איתן.

היה איזשהו דיבור על טמי"ר דור ב' (עם טווח של עד 250 ק"מ!), לא ידוע לי שנכנס לשימוש וגם לא קיימת עדות שכזו.

עזוב את מה שאני אומר, זה מה שכתוב אצל רפא"ל וריית'און מיום 0 שהמערכת הזו קיימת.

3- מה לעזאזל רלוונטי מה השם של המערכת. "לא נכון מבחינת הייעודים"? שוב, אשמח אם תגיד את זה לרפא"ל וריית'און, מבחינתם המערכת הזו מיועדת ליירוט רקטות ארוכות טווח וטילים בליסטיים קצרי טווח, ספיצפית- שיגורים בעלי טווח של 40-300 ק"מ בערך. אולי יש משהו שהמפתחים לא יודעים.

4- הסיבה הכרונולוגית היא שבאופן כללי יורים עלינו הרבה יותר רקטות ארטילריה מרקטות ארוכות טווח, לא משנה מאיזו זירה, וכיפת ברזל נותנת מענה חלקי לרקטות ארוכות הטווח. רקטות וטילים בקנה מידה שקלע דוד אמורה לתת לו מענה לא שוגרו עלינו מאז מלחמת המפרץ. אז ההיגיון מכתיב שאתה קודם מתמודד עם הבעיה שיש לך, רק אח"כ עם הבעיות שאולי עלולות להיות לך.

ולפני שתגיד מילה על החץ, זכור כתגובה למה הפרויקט התחיל. בחייאת, אל תגיב על החץ.

5- בהחלט אגיד לעולם, אנחנו לא רוסיה ולא טורקיה. זכור במי אנחנו תלויים.

אירוני שאתה כותב לי "לא הבנת כלום" ואז מראה איך אתה לא מבין את משמעות המושג "בניה רוויה". ניוזפלאש: הבניה בישראל (וגם בתל אביב הצפופה) לא רוויה בגרוש, וזו אחת הסיבות שאנחנו בבעיה הנוכחית.

תשתיות רציניות- לא צינור מים פה או כביש שם. איזורי מסחר גדולים, מסופי שינוע מטענים וסחורות, תחנת כוח, מתקן טיהור שפכים, כל מיני דברים שדרושים למדינה להתנהל. האם ראית ולו מגדל משרדים אחד בהתנחלויות? ברור שלא, והסיבה לכך ברורה.

6- בשם [בחר ישות שמיימית], תלמד להבין צורות התנסחות. יצא לך פעם להגיד למישהו "אמרתי לך מיליון פעם"? האם באמת אמרת לו מילולית מיליון פעם?

7- ההתנתקות לא רלוונטית פה, הרעיון בהתנתקות היה מאוד נכון, הדרך מזעזעת. יו"ש זה לא עזה, וגם עם הנוכחות הישראלית שם כרגע עוברים קרלו ומה שלא יהיה חופשי, בעיקר בגלל השטח הגדול בהרבה. לא הוזה לרגע שיהיה פה שלום, מקסימום שקט כלכלי. "שלום" הוא pipe dream ותו לא, אבל אנחנו לא חייבים אותו כדי לחיות פה בסבבה. להישאר בסטטוק קוו רע זה עדיף מלהחריף את המצב.

8- אני לא צריך להציע אלטרנטיבה כדי לפסול תכנית גרועה, זה הקטע. אבל אם כבר, שחרור עתודות קרקע והשקעה בהתחדשות עירונית כדי ליצור בניה יותר רוויה, ולהגדיל את ההיצע אל מול הביקוש. קצת יותר טוב מלבנות 3000 יחידות דיור בנווה חרטטים שאפילו תחנת אוטובוס אין שם.

9- "מחלקת על פי חוקים והסכמים פוליטיים". זה לא שאני לא מבין, זה שנראה שאתה מכשיר את השרץ. בבסיסו, מיסוי כולל נועד ליצור רווחה לכלל. ערים עמוסות יזכו ליותר תשתיות (תחבורה למשל), אוכלוסיה חלשה תזכה לתמיכה בחינוך, אוכלוסיה נזקקת תזכה לתמיכה כלכלית, וכדומה. זה לפחות הקונספט בישראל.

לא אתייחס לשאר, כי ניכר שלא קראת בכלל מה שכתבתי בנוגע לבעיות מחיר למשתכן.

10- האם אתה באמת רוצה שנתחיל לנתח את תפקודו של כחלון לעומק, או שבא לך לזרוק אנקדוטות פה ושם? לא תודה.

11- האמת, זה קצת משעששע שאנחנו בכלל דנים בתרחיש אימים, זה לא שהוא מתרחש עכשיו, וזה לא שהוא יתרחש אפילו אם תחליט לגדר את יו"ש ולהגיד סלאמתק. אתה גם גורם לזה להישמע כאילו אני טוען שצריך לבטל את צה"ל, בזמן שמה שאני טוען הוא שברגע זה אנחנו צריכים לתת מעט עדיפות לב' על פני א'.

1. אז שוב, הבעיה שלך היא שאני עניתי על מה שכתבת. הרי אתה זה שכתבת ואפילו ציטטת את עצמך כותב על הוצאות הביטחון. שולי או לא, זה כתוב.

וגם לעניין התשתיות כבר הגבתי, ציטוט שלי, אמיתי:

2. לא יודע מאיפה אתה החלטת, אבל לא בהחלטה ולא בהתנעת הפרויקט היה תכנון לטווח של 70 ק"מ.

3. זאת אומרת שסדר המערכות שכתבת (חץ, כיפת ברזל, קלע דוד) הוא נכון כרונולוגית, לא ייעודית, כי ייעודית הסדר הנכון הוא כיפת ברזל, קלע דוד, חץ (מטווח קצר לארוך) או הפוך (מטווח ארוך לקצר).

והסיבה שזה ככה כרונולוגית ולא חץ, קלע דוד, כיפת ברזל היא כי מישהו תקציב את כיפת ברזל להגיע קודם, בגלל הצורך בעוטף עזה. מכיוון שכמערכת כיפת ברזל יותר מסובכת טכנולוגית מקלע דוד.

4. מאיזו זירה ירו עלינו (ואני לא מתכוון לרקטה בשנה) בתקופת הפיתוח של כיפת ברזל חוץ מעזה? מה שעוד מחזק את התפיסה שאם מישהו היה שם אות שביעית על תושבי הדרום, היה יכול לתקציב פרויקטים אחרים לפני כיפת ברזל.

5. איזה שטויות, כאילו שטורקיה היא מעצמת על, אבל לא זו הנקודה, אלא הנקודה היא שמעבר ללצקצק בלשון ולהעביר עוד גינוי באו"ם (היו 18 השנה, השפיע על משהו?) לא יקרה שום דבר. לכולם נמאס להלחם מלחמות של אחרים. אם לרוסיה ולאיראן ואפילו לחיזבאללה לא היו אינטרסים בסוריה נראה לך שמישהו היה שולח חייל צולע מסכן אחד לשם?

לגבי הבנייה הרוויה - בטח שיש בנייה רוויה בשכונות חדשות, גם מחוץ לת"א, אין דרך אחרת להגדיר מגדלי 20 קומות.

וככל שיש יותר שטח, אתה צריך בנייה פחות רוויה, למה לבנות מגדל של 15 קומות בהתנחלויות? להראות לך כמה שטח ריק יש שם?

מרכזי מסחר רציניים צריך כשיש כמות אוכלוסיה מספקת, אם תהיה התנחלות עם 100 אלף תושבים מבטיח לך שיהיה שם קניון כזה או אחר.

כנ"ל מטפ"ש, בכמה יישובים של 20 אלף תושבים בתוך הקו הירוק יש מטפ"ש?

מסופי שינוע סחורות לאן? לירדן? לרמאללה?

כאילו אתה מצפה שאיזור שמכיל יישובים שהגדול בהם לדעתי מכיל פחות מ-75 אלף תושבים יתנהל כמו איזור של מטרופולין עם מיליון תושבים.

6. אתה מתכוון לעניין המרחקים? כי קילומטר וחצי זה אפילו לא פשוט בשביל צלפים מיומנים, ואני לא מדבר על אבנים.

וזה רק מראה כמה אתה מהדהד מסרים בלי לבדוק אותם.

7. בטח שרלוונטית, אתה פשוט כמו ההוא שלא לומד גם מטעויות של עצמו.

תאמין לי קרלו שעובר מיד ליד בגדה - מישהו יודע עליו. איך נראה לך שאחרי פיגוע מוצאים לא רק מי לחץ על ההדק, לא רק מי הניח את המטען, לא רק מי הסיע, אלא מי הרכיב את המטען ומי סיפק לו את הסוויצ' ומי נתן את ההוראה? או איך נראה לך שיודעים מי בעל התפקיד שאחראי על ההברחות של נשק בכל ארגון? מבטיח לך שחמאס לא שלחו עדכון על המינוי.

8. כמה זמן ייקח לך לעשות את אותה התחדשות עירונית? ואחרי ההתחדשות העירונית הזו שנניח תיקח לך שנתיים (אני לארג' היום), ונניח שיצרת עוד 30 אלף יחידות דיור (בוודאי פחחח), היום חסרות 50 אלף יח"ד, כל שנה יש בנייה מסוימת, ודרישה נוספת (אנשים מתחתנים, מתגרשים, יוצאים מהבית של ההורים), אלה ביחד מוסיפים כמעט 10 אלף יח"ד לחוסר כל שנה.

עד שאתה סיימת חסרות 70 אלף דירות ובנית 30 אלף במקרה הממש טוב, יש 70 אלף דורשים ו-30 אלף דירות, איך אתה מחלק אותם?

לא לדבר על זה שאפילו בעפרה אין 3000 יח"ד, אבל ניחא, כבר הבנו שאתה ונתוני אמת לא חברים טובים.

9. מי לימד אותך מה המטרה של מיסוי? המטרה של מיסוי זה לאפשר למדינה להתנהל כגוף כלכלי, היא יכולה להחליט להתנהל כגוף כלכלי רזה (ימין כלכלי) או כגוף כלכלי שמן (שמאל כלכלי), היא יכולה להחליט לתת לאזרחים מעט ולקחת מעט (ימין כלכלי) או לתת לאזרחים הרבה ולקחת הרבה (שמאל כלכלי).

אין שום חובה (וגם אין שום מקום בעולם) שבו המיסוי אמור ליצור רווחה לכלל.

מה תקבל אוכלוסיה חלשה או נזקקת זה נגזרת של התפיסה הכלכלית השלטת במדינה. כנ"ל ההשקעה המדינתית בתשתיות כמו בתחבורה למשל.

10. Knock yourself out, לא מדובר באיזה מלאך שלא טועה כן? ולא שבמחיר למשתכן אין בעיות, אבל כמו שאמרתי, דובי לא-לא אוהב לשבת בפינה ולתת ביקורת בלי רעיונות טובים או ישימים.

11. אוהו, זה ההבדל, אתה חושב שמדובר בתרחיש אימים, אני אזכיר שממש לא מזמן רקטה נחתה באמצע כביש 4, "לשמחתנו" רק בצומת גן יבנה, לא איזה מקום מרכזי חס וחלילה, עכשיו קח את זה, אבל עם רש"ק של 100-200 ק"ג ואולי יותר, וכל הכביש הזה לא שמיש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עד לנקודה 3 תהיתי אם פשוט כדאי לי לחדד יותר את מה שאמרתי כדי שזה יעבור, בנקודה 6 ויתרתי לחלוטין, לא משנה כמה אבהיר, אחדד ואסביר- אתה תמצא את הדרך להבין מזה את מה שאתה רוצה להבין מזה

אין לי עניין בדו שיח של חירשים.

(רק אגיד שתמצא את עובד רפא"ל הקרוב במכון לשם ושב איתו בנוגע לשיחה על כיפת ברזל, אתה טועה לחלוטין בנוגע למערכת הזו.)

פורסם

בוא נאמר שיש לי יותר מקשר אחד לרפא"ל מ-2009 ולא אומר יותר מזה בפורום פתוח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...