Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לחזק את יבגני - בדמוקרטיה יש עקרון של הנה על זכויות המיעוט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
Just now, sperial כתב:

אני מצפה ממך לאיזו הוכחה ש"לימוד התורה" מקדם משהו לטובת אזרחי ישראל שאינם מקבלים פטור משירות הציבור.

עזוב מקדם. 

אשכרה הורס. 

תחשוב על זה רגע בהיגיון. 

תקציב הישיבות הולך לאברכים, במקום- לא יודע- ללכת לחממות לימודים יעודיות לתעשיה הבטחונית, עבור יצירת היזון חוזר של כוחות ומוחות לתוך המערכת. במקום ללכת ישירות לתקציב הביטחון. במקום ללכת להשכלה, גבוה ונמוכה כאחד. במקום ללכת כהשקעה להייטק, שוב בבחינת היזון חוזר. במקום ללכת למקומות שמביאים תועלת מוחשית, אמיתית. 

מעגל שני: במקום לייצר מוחות ועובדים, שנושאים בנטל ומשלמים מיסים למדינה. במקום הכנסות, יש הפסדים נטו. 

מעגל שלישי: מתוך כל המוחות, יהיו כאלו שיפתחו עסקים משל עצמם- שזה עוד מקומות עבודה, עוד מיסים למדינה וכדומה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@פריג'י זו תוצאה ישירה של התנהלות ראש ממשלה שמקדם חסרי יכולת על מנת להרחיק מסביבתו כל מי שמסוגל לאיים עליו. תראה לי היום אדם אחד בעל שיעור קומה בראשות הליכוד.

@ברווז אתה יודע , יש לי איזה נטיה לכתוב בצורה קצת עדינה מידי. העובדה שיש ראש ממשלה שסחיט מתוקף אישיותו, שהחמיר את היותו סחיט על ידי כך שעשה תרגילים לכל פוליטיקאי עד שאין לאף אחד נכונות לשתף איתו פעולה, חו ממי שמסוגל לסוט אותו. וכיוון שהמטרה העיקרית של נתניהו שימור השלטון (מוכר?) כל עם ישראל צריך לשלם.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

על פי זה שנמצא כבר בספר החוקים. אתה לא יכןול לסתור אותו ובית המשפט לא יכול להורות להוציא אותו אז או שתתקן אותו או שלא וכל להכנס חוק שסותר אותו

אתה טוען שהחשיבות של חוקים היא לפי מה שהיה ראשון?

ואם זה עניין של תיקון חוק כזה או אחר אין בעיה, עושים את זה לט פעם. 

פורסם

חוק לא יכול לתסור חוק שלא קיים.  לכן אם תהיה סתירה היא תהיה מול חוק שהיה קיים קודם, ואת הסתירה הזו צריך ליישב במהל החקיקה. 

מעבר לכך שיש גם חוקי יסוד, אם כי גם המעמד שלהם לא מוסדר כראוי.

והנה עוד מהלך לקידום שחיתות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 30 דקות, עדי-אל כתב:

נשים משרתות פחות מגברים ויש אוכלוסיות שונות שפטורות מגיוס (לא שאני רוצה שחלקם יתגייסו אבל עקרונית יש יוצאים מהכלל)

חוץ מזה אני בטוח שתמצא יוצאים מהכלל כמו החוק של ועדות קבלה שאושר ע"י בגץ

אני לא יודע איך זה במדינות מערביות אחרות אבל שווה לבדוק 

אתה עושה סלט.

מה עדיף למדינה גידול תותים או לימוד תורה? זו שאלה שנתונה לבחירה ערכית של המחוקק והממשל.

חוק שאומר שאסור לנסוע מעל 50 קמ״ש בתוך העיר הוא חוק ברור. אם המדינה מחליטה לאכוף אותו על עדי-אל ששייך לאוכלוסיה חרדית ולא לאכוף אותו על פינדר החילוני, זו אפליה וחוסר שוויון בפני החוק.

אם יש חוק שאומר שכל בן 18 צריך לשרת X חודשים בצבא, וזה המצב הקיים, והמדינה מתעלמת מהחוק כשמדובר בבני האוכלוסיה החרדית, זו בדיוק אותה אפליה. ופה בא בית המשפט וביקש מהמדינה לאכוף את החוק בצורה שיוויונית או לשנות את החוק.

ואגב, לקרוא לזה חוק לימוד תורה זה בלבול מח, כי החרדים מתנגדים גם לחוק שיגייס את אלו שנשרו מהישיבות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 41 דקות, sperial כתב:

זו תוצאה ישירה של התנהלות ראש ממשלה שמקדם חסרי יכולת על מנת להרחיק מסביבתו כל מי שמסוגל לאיים עליו. תראה לי היום אדם אחד בעל שיעור קומה בראשות הליכוד.

הצחקת אותי.

מריונטות שמופעלות בהוראה והכוונה מדויקת של הראש.

חסרי יכולת? חסרי מוח אולי. כלים בשירותו של האדון. מה שאתה רואה שם זה ביבי נתניהו. לא סון הר מלך ולא גוטליב. אתה רואה בובות שנראות כמוהן.

פורסם
לפני 54 דקות, עדי-אל כתב:

אתה טוען שהחשיבות של חוקים היא לפי מה שהיה ראשון?

ואם זה עניין של תיקון חוק כזה או אחר אין בעיה, עושים את זה לט פעם. 

זו לא שאלה של חשיבות אלא של החוק הקיים.

כל זמן שאתה בהליך חקיק. אתה כפוף לחוקים הקיימים ולכן לא תוכל להכניס חוק שמתנגש עם חוק קיים.

וברור שאתה יכול לשנות חוקים כמה שתקצה רק שגם פה השינוי לא יכול לסתור חוק קיים מאותן הסיבות בדיוק.

זה כמו שתפררוץ לבית ותטען שלא פרצת כי קודם שברת את הדלת אז היא היתה פתוחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה צחקתי אותך? סה"כ כתבנו אותו דבר. המריונטות נבחרות משום שאין להן שום יכולת לאיים על המלך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

זאת טענה שצריכה להעלות בדיון ציבורי ולא משפטי. זה אומר בכנסת ולא בבתי משפט. 

אני כנראה לא מסביר את עצמי ואנסה להסביר. 

כל אחד מאיתנו חושב שיש חוק טיפשי או לא צודק או גרוע. אבל השאלה היא לא מה אנחנו חושבים על החוק השאלה היא מי מוסמך לקבוע אותו.

אלו שתי דיונים נפרדים ולא קשורים אחד לשני

לא כי החוק ברור ומגדיר שוויון. אתה לא יכול לתעדף ציבור מסויים ללא נימוק בלתי תלוי (ואני רוצה ללמוד תורה זה לא נימוק בלתי תלוי. נימוק בלתי תלוי זה נכות למשל וגם זה נעשה פרטנית ולא כללית).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

אל תקרא לחוק שרוצים להעביר חוק ההשתמטות.  תקרא לו חוק לימוד תורה.

למה הערך של השוויון עולה על ערך לימוד תורה?

אתה יכול להגיד שזה בטלנות ובורות והכל בסדר אבל זה לא עניין משפטי זה עניין של ערכים ופה בגץ לא יכול להחליט איזה ערך יותר חשוב.

למה צריך חוק ללימוד תורה? שואל באמת.

אתה רוצה ללמוד תורה, תלמד תורה.

כמו שאם בן אדם רוצה ללמוד מכונאות או מנהל עסקים הוא ילמד מה שהוא רוצה.

החוק בא לפטור אותם משירות צבאי ולקבל הטבות בגלל שהם פטורים משירות צבאי.

למה מישהו שלומד משהו שהוא לא לימוד תורה לא פטור? 

אז החוק הזה לא שוויוני. אם אתה תופר את הקריטריונים לאוכלוסיה מסויימת אז הוא גם לא שוויוני.

דבר אחרון,  בסוף זה כן חוק ההשתמטות כי בינו ללימוד תורה אין  שום קשר כי הם רוצים לפטור גם את אלה שלא לומדים תורה.

אל תנסה למצוא צידוק למה החוק הזה הוא טוב.

החוק הזה לא הוגן, לא שוויוני, ובטח בימים אלה נוכחנו לדעת כמה חשוב שכולם יישאו בנטל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

למה צחקתי אותך? סה"כ כתבנו אותו דבר. המריונטות נבחרות משום שאין להן שום יכולת לאיים על המלך.

כן הן ממונות על ידו כדי לבצע בדיוק את מה שנשלחו לבצע. 

הוא לא ממנה אנשים חלשים, הוא ממנה כלבי תקיפה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אתה לא צריך להיות חכם במיוחד כדי לנבוח

• אהבתי 1

פורסם

זה האבסורד. גם וגם. 

אנשים חלשים מספיק בכוחות עצמם שלא יהוו עליו איום, אבל מספיק בעלי כח משיכה כדי ליצור סביבה רצוייה לו (ועויינת לשאר). 

משהו כמו "שמשון הנייבעך".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לבנה אחרי לבנה. ככה בדיוק מדינה הופכת להיות מושחטת. 

קריטריונים, השכלה וניסיון לא רלוונטים יותר.

הנאמנות האישית, השחיתות, שמור לי ואשמור לך הולכים להיות הקריטריונים החדשים. אפילו לא צריך ועדה לקריטריונים האלה ( אפילו עדיף שלא תהיה ועדה).

Screenshot_20250701_151907_ynet.jpg

• תוכן חדש...