Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

תענה לי ברצינות בלי פטריוטיות.

אם זה יהיה המצב, ואתה מעסיק, ויש לך אופציה לבחור בין לוחם לג'ובניק או משתמט. בלי פטריוטיות. אתה בוחר בלוחם שיעבוד 9 חודשים בשנה (חדשיים, מינוס חופשים)?

כשהייתי מעסיק (היום כבר לא ולכן יכול להתבטא בחופשיות), העדפתי חד משמעית לוחמים במילואים על פני ג׳ובניקים (אלא אם כן תומכי לחימה או יוצאי 8200 למשל) ובוודאי משתמטים.

בהכללה, למי שהיה לוחם לא צריך לעמוד על הראש ו/או להסביר חשיבות משימה או לוח זמנים - אצל רובם המוחלט (בכל אופן מנסיון אישי של עשרות שנים) המוטיבציה מובנית.

כן, לא קל שאיש מפתח נעלם לתקופה ארוכה אך התמורה והתפוקה בשוטף משמעותיות. זאת ועוד, אלה שהייתה לי אינטראקציה איתם סגרו פינות במהלך חופשות קצרצרות.

כאמור, מספר מנסיוני - יתכן בהחלט ששולי אך עדיין אמיתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, David32 כתב:

אם זה יהיה המצב, ואתה מעסיק, ויש לך אופציה לבחור בין לוחם לג'ובניק או משתמט. בלי פטריוטיות. אתה בוחר בלוחם שיעבוד 9 חודשים בשנה (חדשיים, מינוס חופשים)?

אני אענה לך ברצינות כמעסיק שנפגע מהמילואים האלה.

תמיד במקום הראשון משרת מילואים (ולא מעניין אותי באיזה תפקיד וכמה), אחריו מי שעשה סדיר ובסוף מי שלא שירת.

מעבר לזה שמגיע להם העדפה האנשים האלה לרוב יותר לויאליים, יותר אחראיים ויותר חלק מהמערכת.

• אהבתי 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

תמיד במקום הראשון משרת מילואים (ולא מעניין אותי באיזה תפקיד וכמה), אחריו מי שעשה סדיר ובסוף מי שלא שירת

איך זה עובד כלכלית אצלך? בטח בפס ייצור?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, David32 כתב:

אם אין פטריוטיות כולנו נבוא להיות שכנים שלך בהולנד ולא נעשה יום אחד מילואים.

אז כן, אם אתה מעסיק ישראלי יהיו לך אנשי מילואים, לוחמים יזומנו לסביבות החודשיים מילואים בתור גדוד אבל ימצאו להם קומבינות כמו שיש עכשיו (שבוע שבוע וכאלה), ואם מעסיק ידפוק מילואמניקים באופן קבןע יהיה לו שם מאוד רע.

עריכה:

אגב, ראיתי עכשיו את התגובה של פיקה ומה שהגבת אליו.

שוב, הצבא היום מבין את האילוצים, ברמה שהביא מכולות wework ממוזגות שאנשיפ יוכלו להשלים משימות בעבודה, ביחד עם לוז יותר גמיש.

לוחמים בעזה במילואים עושים  שבוע שבוע, מאמין שאחרי שהעסק שם יירגע והסדכ יחזור להיות יותר נורמלי זה יהיה הבסיס בכל הגזרות.

אז גם אם יש לך מישהו במילואים חודשיים* - הוא יעשה שבוע שבוע, ובשבוע מילןאים יעבוד מרחוק קצת. אתה תשרוד כמעסיק ככל הנראה, הוא יהיה מבסוט שדאגת לו והכל יהיה בסדר.

*זה מה שאני עושה עכשיו, וסוגר פינות למעסיק שלי כשאני יכול מרחוק. הוא מבסוט על זה, אני מכניס עוד כמה שקלים מהצד, והכל טוב. 

ןכן, זה בגלל שהבעלים של החברה שלי הוא פטריוט אחושילינג.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 59 דקות, David32 כתב:

איך זה עובד כלכלית אצלך? בטח בפס ייצור?

יש לי שני הנדסאים (מתוך שניים) לוחמים שעושים מלא מילואים ועוד שניים בייצור.

אלה בייצור יותר קל לחפות על העדרויות אבל עם ההנדסאים זה לא פשוט ואני הגיבוי שלהם.

זה עולה לי בעוד הרבה עבודה שגוזלת ממני את היכולת להתעשק בחלק מהעבודה השוטפת שלי אבל זה מה יש. אנשים טובים לרוב הם גם אנשים לויאליים למערכות שבהם הם היו.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

שמח בשמחתכם שאתם מועסקים בחברה ערכית או מעסיקים ערכיים בעצמכם.

מקווה שברור לכם שזה לא נכון לכל המעסיקים. וככל שהזמן עובר יותר ויותר מעסיקים מעדיפים להימנע מעובדים ״בעייתיים״. בטח אם יש עובדים אחרים בשוק, שלא נעלמים לפרקי זמן ארוכים.

לא כל עובד אפשר להחליף ולא על כל אחד אפשר לחפות בהיעדרו. ובהרבה חברות בינלאומיות לא ממש מעוניינים לשמוע שהדליברי מתעכב כי יש עובדים במילואים.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

ואם מעסיק ידפוק מילואמניקים באופן קבןע יהיה לו שם מאוד רע.

נכון. אבל אם הוא פשוט יסנן אותם מראש ולא יזמן אותם לראיון בכלל, אף אחד לא ידע מזה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 27 דקות, פינדר כתב:

מקווה שברור לכם שזה לא נכון לכל המעסיקים. וככל שהזמן עובר יותר ויותר מעסיקים מעדיפים להימנע מעובדים ״בעייתיים״. בטח אם יש עובדים אחרים בשוק, שלא נעלמים לפרקי זמן ארוכים.

לא כל עובד אפשר להחליף ולא על כל אחד אפשר לחפות בהיעדרו.

ברור לי לחלוטין שאני במיעוט אבל זה לא שיקול מבחינתי.

הדבר הכי חשוב עבורי זה שכשאני מגיע הביתה בסוף יום עבודה זה לדעת שלא מכרתי את הערכים שלי ולא בגדתי באמונה שלי. שאחרים יעשו מה שהם רוצים ואני אמשיך לפעול לפי תפיסת עולמי לא בגללם אלא בגללי ובשבילי.

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

פורסם

שי, אתה אדם נדיר ומיוחד, וזאת אני יודע כבר לא מהיום.

באמת שלצערנו אתה מיעוט, וכנראה שבתקופה הקרובה מילואימניקים הולכים שוב "לאכול אותה" בהרבה מקומות עבודה, או שייאלצו פשוט לא להגיע למילואים. 

זה מזכיר את התקופה שאחרי לבנון 2, שמערך המילואים היה גדול יותר, והרבה אנשים פשוט לא הופיעו. 
הצבא צמצמם כוחות, סגר חטיבות ודילל אנשים ש"לא היה צריך אותם". מערך המילואים הפך להיות קטן יותר , עם אחוזי התייצבות גבוהים יחסית (אני לא מכיר כמעט אנשים שהיו צריכים לעשות מילואים ולא עשו) והאחוזים החד ספרתיים שאוהבים לדבר עליהם, הם מאוכלוסיית המדינה כולה, ולא מאוכלוסיית חיילי המילואים. 

בפועל, אחוז ההתייצבות למילואים היה גבוה, והרגשתי את זה בהחלט לאורך העשור השני של המאה (שחפף בערך לעשור השני שלי כמילואימניק 😁). 

מה יהיה בהמשך? אלוהים יודע. 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

כמעט 20 שנה של שקט היה פה

לא בדיוק אבל נזרום..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

לא בדיוק אבל נזרום..

שקט התכוונתי מבחינת הגיוס למילואים, על זה הייתה התגובה שלי.

זה שהעוטף חטף על בסיס שעתי אני יודע היטב, גם יש לי משפחה ענפה בבאר שבע ובכמה פעמים שעשינו שם לילה באופן מקרי היו שיגורים מעזה. המצב היה בלתי נסבל.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, פריג'י כתב:

שקט התכוונתי מבחינת הגיוס למילואים, על זה הייתה התגובה שלי.

זה שהעוטף חטף על בסיס שעתי אני יודע היטב, גם יש לי משפחה ענפה בבאר שבע ובכמה פעמים שעשינו שם לילה באופן מקרי היו שיגורים מעזה. המצב היה בלתי נסבל.

כנראה ההגדרה של שקט זה משהו שמשתנה בין אנשים, 😂

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

יש לי שני הנדסאים (מתוך שניים) לוחמים שעושים מלא מילואים ועוד שניים בייצור.

אלה בייצור יותר קל לחפות על העדרויות אבל עם ההנדסאים זה לא פשוט ואני הגיבוי שלהם.

זה עולה לי בעוד הרבה עבודה שגוזלת ממני את היכולת להתעשק בחלק מהעבודה השוטפת שלי אבל זה מה יש. אנשים טובים לרוב הם גם אנשים לויאליים למערכות שבהם הם היו.

שמע, hat off. Kudos

כמישהו שמכיר מקרוב עצמאים, בעלי חברות וסתם אחד שעשה כמה וכמה שנים מילואים, כל כל הכבוד.

אני סתם רוצה להזכיר שאאלט, המדינה לא משלמת למעסיק את כל העלות העסקה שלו. עד כמה שאני זוכר, לא משלמים את כל ההפרשות שהמעסיק משלם. או לא משלמים בכלל.

אז לא רק שהמעסיק אוכל אותה ויש עובדים חסרים וכו, אז למעסיק זה עולה כסף ישירות. זה קומבינה שהמדינה עשתה כל השנים על הגב של המעסיקים.

פורסם

בגלל התקופות הארוכות בחרבות ברזל התחילו לשלם למעסיק חלק מהסוציאליות אבל זה רחוק מאוד מלכסות את הנזק.

אבל מצד שני האנשים האלה שקופצים מיד כשהם נקראים לדגל פחות מתחלים ויותר אכפתיים אז זה די מתאזן.

פורסם
לפני 19 שעות, שביט כתב:

מערך המילואים הפך להיות קטן יותר , עם אחוזי התייצבות גבוהים יחסית (אני לא מכיר כמעט אנשים שהיו צריכים לעשות מילואים ולא עשו) והאחוזים החד ספרתיים שאוהבים לדבר עליהם, הם מאוכלוסיית המדינה כולה, ולא מאוכלוסיית חיילי המילואים.

אז בוא נדייק. לפני 2023 מספר הרשומים במילואים עמד על כ-445000 איש. שזה  כ-4,59% מתוך אוכלוסייה כוללת (סוף 2022) כ-9,699,200 נפש. מתוכם משרתי מילואים פעילים 192000= כ-1,98%. כאשר ההגדרה של "משרת מילואים פעיל" היא אדם שביצע 20 ימי מילואים ומעלה במהלך שלוש שנים.

אם נתייחס ל"אוכלוסייה המתאימה לשירות מילואים" – כלומר, אנשים שעשו סדיר ונמצאים בטווח הגילאים 20-49 – מדובר בקצת יותר מ-9% שזה עדיין נשאר בטווח האחוזים החד-ספרתיים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

מספר הרשומים במילואים עמד על כ-445000 

מתוכם משרתי מילואים פעילים 192000

לא הבנתי את החישוב שלך.

192 אלף מתוך 445 אלף זה אומר שאחוז המתייצבים למילואים הוא 43 אחוז, ולא 4, או 7  או כל מיני מספרים נמוכים שאוהבים להגיד.

ושנית, גם ההגדרה הרשמית של משרת מילואים פעיל היא לא מדוייקת. גם מי שקראו לו "רק" ל10 ימי מילואים ב3 שנים הוא משרת מילואים פעיל... 

אני עשיתי 5 ימי מילואים ב2019,  ורק בסוף 22 עשיתי עוד 8 ימים, מה שהפך אותי למי שאינו משרת מילואים פעיל, למרות שמתי שקראו לי, באתי...

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...