Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

להחזיר לכולם יהיה משהו כמו שש מיליארד שקלים (ממה שאני רואה, לפי לינק )

נגיד ואנחנו מתנגדים להורדת הצורך בזכות הציבורית. 

[אגב, אינני בעד אובר או ליפט, אבל זה לא משנה. דעתי האישית היא שעצם ההתנגדות תרם בטעות למשהו טוב]

תיאורתית:

עוד חמש שנים יש מוניות אוטונומיות. לא צריך נהג. 

מונעים גם את זה ונשארים מאחור?

או שכחברה אנחנו מסכימים לשלם 6 מיליארד כדי להכניס לשוק מוניות אוטונומיות?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

טיפול בכל נושא ה״זכות הציבורית״ ותשלום מיליארדים כפיצויים לבעלי ה״זכות״. ודאגה לפרנסה חלופית לנהגי המוניות

זה לא כזה מורכב. הרי השתמשת "במוצר" ולכן יש פחת ולאור זה שהתשלום על זכות הוא חד פעמי (אם אני לא טועה) יקבעו לדוגמה מפתח שלאחר 10 שנים ניצלת את מלוא הזכות ולשאר שרכשו בתקופה הזו יקבלו לפי מפתח מסוים בהתאם לזמן השימוש. 

כל השאר פתיר לחלוטין. 

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

זה בדיוק כאילו יחרימו לך את הבית וישלחו אותך לחפש איפה לגור.

לא מחרימים לך את הבית אבל יש דרכים חוקיות לגמרי לבעוט אותך מהאדמה שלך וגם לא לתת לך כסף עליה אז על זכות ציבורית, המדינה תגיד לך שהיית צריך לצפות שזה יקרה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, ch28566 כתב:

זה לא כזה מורכב. הרי השתמשת "במוצר" ולכן יש פחת ולאור זה שהתשלום על זכות הוא חד פעמי (אם אני לא טועה) יקבעו לדוגמה מפתח שלאחר 10 שנים ניצלת את מלוא הזכות ולשאר שרכשו בתקופה הזו יקבלו לפי מפתח מסוים בהתאם לזמן השימוש. 

כל השאר פתיר לחלוטין. 

זה אינו מוצר מתכלה.אם היתה לו פחת הרי שמחירי הנסיעה במונית היו צריכים להיות הרבה יותר גבוהים, על מנת לכסות אותו בתקופה מוגדרת. אבל הוא זכות שאינה פוקעת, וכאשר בעל המונית מפסיק לעבוד הוא יכול למכור אותה ולהחזיר את ההשקעה.

יהיו מוניות אוטונומיות? עוד חזון למועד. לא לפני 2040-50, ואז כנראה שתדרש זכות ציבורית (או משהו מקביל) להפעלתה, או שהמוניות נהוגות אדם יעלמו בהדרגה ולא בגלל דרישה רגולטורית. אני מעריך שיקרה הראשון, בדיוק כפי שכל כלי תחבורה ציבורית ימשיך להיות מופעל תחת רגולציה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל,

בתור מגן הקונספט, אתה יכול להסביר מה כול כך טוב בו שאנחנו כחברה רוצים להשאיר אותו?

למה לדרוש תשלום אגרה על מונית אוטונומית?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 32 דקות, David32 כתב:

ספריאל,

בתור מגן הקונספט, אתה יכול להסביר מה כול כך טוב בו שאנחנו כחברה רוצים להשאיר אותו?

אין כאן הגנה על קונצפט, אלא מודעות לכך ששינוי של המצב הקיים הוא תהליך מורכב ויקר. מכל מקום, מדובר על שירות פרטי שעושה שימוש ניכר במשאבים ציבוריים (כביש, חניה) ועל כן הוא מבוקר - והבקרה היא על ידי אגרות, רגולצייה על מחירים, רישוי וכו׳.

רוצה לשנות את הגישה? עשה זאת לכל הרוחב. רישוי הרכב, הכשרת ורישוי נהגים, ביטוח,  מתן היתרים להפעלת השירות וכו׳ להפעיל את אובר בלי להסדיר מחדש את כל ענף המוניות יכניס במודע תחרות לא הוגנת.

אגב, אותו דבר לגבי הרבה שירותים אחרים. נניח airbnb.

רכב אוטונומי ישתמש בדיוק באותם משאבים. אבל הוא כל כך רחוק מאיתנו עד שאני משאיר את הדיון לדור הבא כשייצא לפנסיה.

אגב, היו לנו דיונים קודמים בעניין, כולל מגילות m3. אתהמוזמן לקרוא

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך אובר קיים? היצע וביקוש . פשוט מאוד. 

לפני 59 דקות, David32 כתב:

ספריאל,

ברגע כשיהיה רכב אטונומי, לא תיהיה שום הצדקה לקטלג אותם כמונית. יהיו רכבי השכרה אוטונומיים (יומי/שעתי וכד') ואז מקצוע נהג מונית יגיעו לקיצו כפי שהוא מוכר כיום.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

מכל מקום, מדובר על שירות פרטי שעושה שימוש ניכר במשאבים ציבוריים (כביש, חניה) ועל כן הוא מבוקר - והבקרה היא על ידי אגרות, רגולצייה על מחירים, רישוי וכו׳.

רוצה לשנות את הגישה? עשה זאת לכל הרוחב. רישוי הרכב, הכשרת ורישוי נהגים, ביטוח,  מתן היתרים להפעלת השירות וכו׳ להפעיל את אובר בלי להסדיר מחדש את כל ענף המוניות יכניס במודע תחרות לא הוגנת.

שירות פרטי שעושה שימוש ניכר במשאבים ציבוריים?

הבקרה עליו ע"י אגרות? ע"י ה 250K החד פעמיים שצריך לשלם פר מספר מונית?

האוטו שלך, תופס את אותם המשאבים, צריך לבקש גם עליו 250 אלף שקל?

מה רישוי רכב, מה הכשרת נהגים, על מה אתה מדבר? מה זה קשור לנושא?

לא ענית על שום דבר ששאלתי. 

אפילו לא דיברתי על ספציפית אובר, שאלתי אותך למה אנחנו רוצים להגן על עלות של 250K למספר מונית. והתשובה שלך לזה זאת תחרות לא הוגנת?

מה זה משנה אם רכב אוטונומי הוא עוד חמש שנים או חמשמאות, שאלתי שאלה תיאורתית....

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

קודם כל הרכב שלי עושה 10,000 ק״מ בשנה וחונה בחניה הפרטית. אז הוא צורך הרבה פחות משאבי כביש ממונית שעושה 50,000 ק״מ בשנה וחונה בכל פינה, כולל הפרעה לתנועה (ובישראל מוניות ״כאילו״ ממתינות לנוסעים בצמתים ובאדום לבן ומפריעות לתנועה).

שנית, אני משלם על המכונית שלי עשרות אלפי שקלים מס קניה. זה אומר שאני משלם מיסים על הרכב שלי במשך החיים הרבה יותר מ-250,000 ש״ח (ותוסיף גם את המיסים על עלויות שוטפות כמו דלק ותיקונים), ולא יכול להזדכות עליהם בסוף קריירת הנהיגה. אז הזיכוי במס שמקבל נהג המונית מוצדק לגמרי - זו הוצאה לצורך ייצור הכנסה - אבל אם אתה משווה לרכב פרטי עשה זאת עד הסוף. אגב, אם אתה מתיר הפעלת אובר אתה צריך לאפשר לנהגים להזדכות במס על הוצאותיהם, וגם כאן פלונטר לא פשוט, כי מונית אמורה לשמש ליצירת הכנסה 100% מהזמן אז אתה נותן זיכוי מלא במס, אבל איך תתחשבן עם מישהו שאצלו מדובר בחלטורה צדדית באחוז משתנה של הוצאות הרכב?

שלישית ״ שמעת פעם על הדרישות לקבלת רישיון לנהיגת רכב ציבורי? אתה יודע שהדרישות הרפואיות למה שנקרא ״נהג מקצועי״ הרבה יותר גבוהות מהדרישות הרפואיות לנהג רכב פרטי? זה לגמרי קשור לנושא של הגנה על הנוסעים, שלא כל נהג עיוור בעין אחת או בסיכון לפרכוסים יוכל להסיע נוסעים. 

והתשובה היא כל אלה. וגם מניעת תחרות לא הוגנת. בהשוואה לנהג B נהג המונית נדרש לעבור בדיקות רפואיות יותר מעמיקות, לעבור הכשרה נוספת, לרכוש את ה״זכות הציבורית״, לשלם ביטוח יקר (בכל זאת נוסע הרבה יותר מרוב נהגי הרכב הפרטי, מה שמגדיל את הסיכון לנזק), להחליף את הרכב בזמן קצוב, אפילו לחדש את רישיון הנהיגה לעיתים יותר קרובות - אם אתה רוצה לוותר על כל אלה אין בעיה. אבל שלם לנהגי המוניות פיצוי על כל ההשקעה הנוספת. ותן לציבור לנסוע עם נהגים שמפוקחים פחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בבחירה בין המודל הקיים של מוניות לבין המודל של אובר וליפט, יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה וכל אפשרות היא לגיטימית.

אבל אם בוחרים לאפשר אובר וכו' צריך לפצות את מי ששילם כסף על מספר של מונית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פיצוי חייב להיות, כי כמו שנכתב ביטול הזכות זה דומה להפקעה.

אבל אין ספק שאם רוצים יותר חופש תעסוקתי בתחום צריך לבטל את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נאום ביידן בתכל'ס - לנשיא ארה"ב אכפת מאזרחי מדינת ישראל יותר מאשר לממשלת ישראל. לא חדש, אבל לפעמים צריך להיזכר.

וצחי הנגבי צריך להיזרק לפח האשפה של ההיסטוריה ושל הכנסת.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אין שום סיבה להמשיך עם עיניין המספר הירוק הזה ב 250K. 

אבל יש מי שמגן על המערכת רק כי ככה היא. סוג של שמרנות מוזרה. 

- By lifting money bags

• תוכן חדש...