Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, waterman כתב:

צפרא טבא,

צודק, הפאסיב-אגרסיב היה קודם, עכשיו זה אגרסיב-אגרסיב.

שמת לב שרק מתדיינים ממחנה מסויים חוסמים משתמשים אחרים? אני מנסה להבין, זו גירסה עדכנית של צ׳ילבה?

להגנתך, אתה לא הראשון וככל הנראה לא האחרון להשתמש/לאיים בנשק יום הדין 😉

לא הבנת את הכתוב. אני לא אמרתי שאני הולך לחסום אותך. הצעתי לך לא לקרוא את הפוסטים שלי, אם הם כל כך מפריעים לך להנות מהאופוריה של הנצחון המוחלט התורן.

תחושת הבטן שלך כאילו רק במחנה אחד חוסמים גם לא נכונה, אבל זה מימלא לא משנה.

לפני 28 דקות, waterman כתב:

רבים מהכותבים כאן מתלוננים על פעולות/אמירות/רהבתנות וכו׳ מצד מקבלי ההחלטות (בין אם בארץ ובין מחוצה לה) וטוענים שיתכן וניתן היה לעשות אחרת/טוב יותר.

כשעולה השאלה ׳מה אתה מציע / היית עושה במקום׳, התשובה הנפוצה ׳איני מקבל החלטות כאלו ואין זה מתפקידי לענות על כך׳.

ואני תוהה, באם המשיב אינו מסוגל להציג חלופות להתנהלות מקבלי ההחלטות, ככל הנראה אין לו את הכלים לכך ולפיכך לא ברור מנין הבטחון להטיף בנושא שאינו בקיא בו.

זה כשל לוגי די נאיבי, וגם התייחסתי אליו. אבל בוא נפרק אותו שוב:

האם ברמה תאורטית עקרונית אתה צריך לדעת להציב אלטרנטיבות כדי להצביע על כישלון? כמובן שלא. למשל, מארק צוקרברג נכשל עם הmetaverse שלו. זו עובדה. האם אני נדרש להיות מנכל של חברת ענק כדי לדעת את זה? בוודאי שלא. האם אני יודע שמדינת ישראל נכשלה ב7.10? בוודאי. האם אני צריך להיות גנרל או פוליטיקאי עם 30 שנות ניסיון בגופי בטחון כדי להצביע על זה שזה כישלון? לא. האם אני צריך לדעת להציע תוכנית אופרטיבית לצבא ולהסביר איך הצבא והשבכ היו צריכים לאסוף מודיעין טוב יותר בעזה? כמובן שלא. 

אומנם במחנה שלך נוטים פחות ופחות לשים לב לזה, ולהתפרס מול הסמכות של המנהיג העליון (או הרבנים - תלוי בגוון של הימין על מלא מלא שאתה שייך אליו - מניח שלא הדתי, כי אתה מגיב בשבת), ובכל זאת. די כל מדינה אבל בטח מדינה דמוקרטית מתבססת על דלגציה. לא כולם יכולים להיות מעורבים בכל הליך קבלת החלטות. לא כולם יכולים להיות מומחים לכל דבר. ומנגנוני המדינה קיימים, בין היתר, בשביל זה. בדמוקרטיה, כמו שאתה בטח יודע, יש לנו את הפריוולגיה לבחור בנציגי ציבור שיקדמו אג'נדה שאנחנו מאמינים בה. וגם את הפריוולגיה - שנראה שאתה לא מאמין בה, כמו רוב או כל המחנה שלך - שיתנו לנו דין וחשבון על הצלחות ועל כשלונות. ובעוד דוגמא, אני לא צריך להיות מומחה לבטיחות בדרכים, כדי לבוא בטענות לשרה מירי רגב על עליה בהרוגים בתאונות הדרכים או פקקים. 

עכשיו, פה מגיעים לבעיה השניה, שהצבעתי עליה, ואתה או לא שם לב לזה, או סתם בוחר להתחמק מזה, כאילו זה לא שקוף: המנהיגים שלך לא מאמינים בזה שהם צריכים לתת דין וחשבון על שום דבר. על זה עיקר הביקורת שלי. הדגשתי במיוחד, כדי שלא יתפספס לך שוב. המלך שלך מניח, די בצדק כי אתם מאפשרים לו את זה כבר כמעט 20 שנה, שהוא יכול לשקר, להבטיח - עזוב, אפילו זה לא, הרי לליכוד אין מצע כבר שנים, והכל זורם והכל טוב והוא יקבל את הקולות תמיד. ועדות חקירה הוא יכול למסמס אם הוא לא בוחר את החברים בהן. או לצבוע מראש כשמאלניות אוטואנטישמיות שלא מבינות שצריך לחגוג כשטיל פוגע במכון ויצמן, או בבתים בחולון או כל דבר אחר שחגגו אצלכם לפני חצי שנה.

ולכן, לא רק שלי או לך אין מושג מה היה אפשר לעשות אחרת, לא רק שאתה ודומיך (החבר n3 - אני מדבר עליך) מנמרלים שקרים, כמו שנירמלתם שחיתות שלטונית, כי "חחח למי איכפת מזה שביבי קיבל כמה סיגרים?! הוא משחק שחמט במאה מימדים!!!!!!" והבטחות שאין דרך לקיים - אתם גם דואגים שלא תהייה שום דרך להשתפר. המלך מימלא שם אתה יודע מה על הליכי ביקורת. אזרחים כמוני שמתלוננים זוכים מכם למשיכת כתף - "מה אתה בכלל מתלונן?! תהנה! תראה איזה כיף ירינו על 16000 מטרות!!! ומה אתה מבין בכלל!!!?!". וזהו. 

לפני 41 דקות, waterman כתב:

המצב רחוק מלהיות מושלם אך בנסיבות הקיימות, טוב בהרבה ממה שנצפה ע״י האלרמיסטים למינהם.

מעולה, תהנה ממנו. צא לשתות קפה, אולי גם איזו כוס בירה, כמו שהמלך ציווה. מה אתה רוצה ממני? אני מפריע לך לחגוג? הצעתי לך כבר: אתה יכול להתעלם. אומנם שבת עכשיו, אבל שידורי ערוץ 14 יחזרו בעוד פחות מ12 שעות. רק שלא ידעו חלילה שאתה באינטרנט בשבת. מה אתה? גוי שמאלני?

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 20 דקות, waterman כתב:

צודק,

אנחנו גם לא חתומים על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, ולכן לאירנים (אם וכאשר) תהייה זכות מלאה (בטאבו) להוריד פצצה על ראשנו.

מה עמדתך על שימוש בפצצות מצרר המוטלות מהאוויר על אירן ע״מ לפגוע במוצהר באוכלוסייה אזרחית? שואל בשביל חבר המתלבט בנושא ונדרש לפסק הלכה מצד מי מהמומחים כאן.

אני נגד הפצצות אוכלוסייה אזרחית בכל סוגי הנשק אבל אם זה אזרחים שלי או אזרחים שלהם האזרחים שלהם ימותו.

ואתה לא יכול לבוא בטענות לשימוש בנשק שאתה מתנגד לאי שימוש בו. כשאתה קובע את כללי המשחק הם חלים גם על הצד השני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הדיון על האמל"ח מיותר, ארה"ב וישראל לא זורקים באיראן מרשמלו, אלא מורידים בניינים רבי קומות בשביל לסלק איזה גנרל או שניים. ושם זה לא עזה, השיגור לא מתבצע מהבניין או מהחצר שלו. זה לא ארמון המנהיג, אלא מטרה אזרחית לחלוטין בדיוק כמו שבישראל אנשי הצבא גרים בבתים ובשכונות אזרחיות ולא כולם אנשי חיל אוויר שחיים עם המשפחות בבסיסים.

לגבי המערכה הנוכחית, כשראיתי בעובדה השבוע את ראש זירת איראן מתראיין ו"לוקח אחריות" על כך שהעריך שאיראן סוג של תבליג על הפצצת שגרירות כמעט דפקתי עלעצמי את הראש בשולחן.

הוא יכול לקחת אחריות כמה שרוצה, אבל הפצצת שגרירות זה לא אקט טקטי אלא הכרזת מלחמה לפי כל אומדן. זה שהוא ניחש שהדבר לא יביא לפתיחת מלחמה לא פוטר את הדרג המדיני שלנו שהיה צריך לקחת את זה בחשבון. 

ולדעתי הוא (ביבי) לקח, והעריך שפתיחת חזית מול איראן ישירות כן תביא לפתיחת מלחמה, כזו שתשרת את מטרתו להישאר בשלטון ותטפח לו שוב את תדמית הפרוטקטור, שדהתה משהו אחרי האירוע-המצער-שלא-היה-באחריותו AKA ה-7/10.

ובואו, ניכר שאיראן יצאה למתקפת נקמה בישראל, אבל בשום שלב לא תכננה השמדה שלה בתחילת המערכה הקודמת.

לגבי הנוכחית?

איך לומר, קנינו בצדק אויב שהמטרה המעשית, לא המוצהרת שלו, ויש הבדל, תהיה לנסות להשמיד אותנו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

זה כשל לוגי די נאיבי, וגם התייחסתי אליו. אבל בוא נפרק אותו שוב:

האם ברמה תאורטית עקרונית אתה צריך לדעת להציב אלטרנטיבות כדי להצביע על כישלון? כמובן שלא. למשל, מארק צוקרברג נכשל עם הmetaverse שלו. זו עובדה. האם אני נדרש להיות מנכל של חברת ענק כדי לדעת את זה? בוודאי שלא. האם אני יודע שמדינת ישראל נכשלה ב7.10? בוודאי. האם אני צריך להיות גנרל או פוליטיקאי עם 30 שנות ניסיון בגופי בטחון כדי להצביע על זה שזה כישלון? לא. האם אני צריך לדעת להציע תוכנית אופרטיבית לצבא ולהסביר איך הצבא והשבכ היו צריכים לאסוף מודיעין טוב יותר בעזה? כמובן שלא. 

אולי זו הסיבה שאתה ככל הנראה קצת פחות מצליח מצוקרברג?

אני לפחות לא מצפה לתוכנית צבאית אופרטיבית אך בהחלט אעריך נקודת מבט שתפרט לדוגמא: האם הסכנה מאירן אמיתית או מדומה? האם הייתה חובה לצאת למלחמה עכשיו או שעדיף היה להמתין?  האם אתה עדיין חושב שמדובר במלחמת שלום נתניהו? מה היית אתה אומר בנאומך במידה והיית מוכתר למיס יוניברס השנה?

ממש לא חוכמה להצביע על שגיאות ולהעביר ביקורת מהיציע ובמרבית המקרים, לצדוק.

להקליד הגיגים הרבה יותר קל מלעשות, בדומה למבקרי מסעדות או כתבי ספורט (בהבדל קטן שכאן מדובר בחיי אדם).

לגבי ׳המלך שלכם׳, תשמע - בכל פעם שאתה רושם את הביטוי אני חש בהתעוררות אירוטית. מי שמאדיר את נתניהו (בהפוך על הפוך) הוא אתה, ההתייחסות אליו כרב-מג, כמי שמניע את טראמפ כאילו היה בובה על חוט וכו׳, חוטאת לכוונתך המקורית.

מזכיר למי ששכח שמדינת ישראל הוקמה בליבו של דאר אל איסלאם, נטע זר באיזור.

מבין שלושת האפשרויות (להלחם, לברוח או לקפוא במקום), רק שתי הראשונות ישימות.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 13 שעות, madmaxx כתב:

קודם כל הכל אפשרי והאפשרות שזה יקרה תלויה רק בהנהגה וזו שיש כרגע, היא בהחלט לא משהו ובהחלט שאין לה בעיה מיוחדת שתהיה סוג של מלחמת אזרחים, הם בפועל מעודדים עבריינים מהסוג הזה (לצד זה, לא חושב שתהיה כאן מלחמת אזרחים קלאסית כפי שאנחנו מכירים ממקומות אחרים בעולם). מה שכן, "החבר" הזה שלך הוא חלק קטן באוכלוסייה, לא מספיק גדול כדי ליצור כאן משהו של ממש. כן, יש לנו בשנים האחרונות בעיה של דת ברמה הנמוכה ביותר שלה כפי שאנחנו פוגשים אצל האויבים שלנו (כמו החוזרים בתשובה האלו) אבל הרוב הדתי לא שם. זה לא שהם לא היו רוצים קצת יותר דת, יותר מסורת כדרך שלטון במדינה, אבל גם הם מבינים שאי אפשר למתוח את החבל לקצה. 

תשמע, חיפשתי להבין מאיפה הדברים הגיעו. הצד הימני מעולם לא היה במצב שהוא לא מכיר כיהודים את הצד השני.

תמיד אמרו שזכות הצד השני לחשוב אחרת וכולם רוצים בטובת המדינה גם אם חושבים אחרת. הפעם הטון היה אחר. הם לא יהודים והם לא אחים שלי.

סיקרן אותי הטון והשנאה. בכל זאת, זה מישהו שאני מכיר והיו לנו שיחות גם על פוליטיקה בעבר ומעולם לא היה בטון כזה.

אז חיפשתי ומצאתי. 

פרופ' משה כהן-אליה מערוץ 14. משם מגיעים המילים. 

שם לינק לפוסט המלא וצילומי מסך.

https://www.facebook.com/share/p/1DbPyVJMvn/

מישהו לקחת אותו ברצינות או שזאת המשאלת לב שלו אבל הצד הימני שכבר שולט במדינה כמעט 40 שנה רצוף לא רואה את זה ככה?

מעניין כמה מהצד הימני מתחברים למילים. באמת זה מה שמאחלים לנו?

Screenshot_20260321_081958_Facebook.jpg

Screenshot_20260321_083945_Facebook.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, waterman כתב:

אולי זו הסיבה שאתה ככל הנראה קצת פחות מצליח מצוקרברג?

אני לפחות לא מצפה לתוכנית צבאית אופרטיבית אך בהחלט אעריך נקודת מבט שתפרט לדוגמא: האם הסכנה מאירן אמיתית או מדומה? האם הייתה חובה לצאת למלחמה עכשיו או שעדיף היה להמתין?  האם אתה עדיין חושב שמדובר במלחמת שלום נתניהו? מה היית אתה אומר בנאומך במידה והיית מוכתר למיס יוניברס השנה?

ממש לא חוכמה להצביע על שגיאות ולהעביר ביקורת מהיציע ובמרבית המקרים, לצדוק.

להקליד הגיגים הרבה יותר קל מלעשות, בדומה למבקרי מסעדות או כתבי ספורט (בהבדל קטן שכאן מדובר בחיי אדם).

לגבי ׳המלך שלכם׳, תשמע - בכל פעם שאתה רושם את הביטוי אני חש בהתעוררות אירוטית. מי שמאדיר את נתניהו (בהפוך על הפוך) הוא אתה, ההתייחסות אליו כרב-מג, כמי שמניע את טראמפ כאילו היה בובה על חוט וכו׳, חוטאת לכוונתך המקורית.

מזכיר למי ששכח שמדינת ישראל הוקמה בליבו של דאר אל איסלאם, נטע זר באיזור.

מבין שלושת האפשרויות (להלחם, לברוח או לקפוא במקום), רק שתי הראשונות ישימות.

חבר, אתה חוזר על אותם הכשלים הלוגיים. אתה גם משקר ומסלף ומייחס לי דברים שלא אמרתי אף פעם. אף פעם, בשום מקום בעולם, לא אמרתי שזו מלחמת שלום נתניהו.

אף אחד לא אמר שזו חוכמה להצביע על שגיאות. אבל הטענה שאתה חוזר עליה בריפיט ממשיכה להיות לא חכמה במיוחד גם כן. ככה העולם עובד. אנשים שנמצאים בקדמת הבמה ובוחרים לקחת על עצמם אחריות - אמורים לשלם גם לתת דין וחשבון על התוצאה. מדהים שאתה לא מבין את זה. אם כי זה מאוד אופייני למחנה שלך, כמו שכבר כתבתי. אצל חלקכם יש מלך. אצל חלק יש רבנים דמנטיים בני 100. אבל הקונספט זהה. יש סמכות מסנוורת שאסור לפקפק בה, אלא אם הגעת למעמד שלה. ולצערי נראה שאין דרך להסביר לך את המושג הזה של "אחריות" או "דין וחשבון".

לגבי המלך שלך - תשמע, אני בטוח שאתה חווה התעוררות אירוטית בכל פעם כשהוא מוזכר. קראתי בזמנו שגם בברהמ מעריצי סטלין הרגישו ככה כשדיברו עליו. והנה הקטע היפה, שנראה שאתה גם לא מבין: זה שאני מצביע על קיומו של פולחן אישיות פרימיטיבי - שאתה אפילו לא מכחיש שאתה חלק ממנו, כשאתה מסיר מהמלך שלך כל רמז לאחריות - לא אומר שאני שותף לזה. כמו שאפשר לדון בפולחן האישיות בימי סטלין, אפשר גם לדון בפולחן האישיות בימי ביבי, בלי לקחת בזה חלק או להאמין בזה שהוא רב מג. כמו שאתה משקר גם פה, שוב. אני מעולם לא אמרתי שהוא מניע את טראמפ. 

הפסקה האחרונה שלך חסרת תוכן. אתה בן אדם מבוגר לא? משפטים ללא תוכן לא אומרים שום דבר. והנה עוד דוגמא: מזכיר למי ששכח שיש עכשיו שמש בחוץ, אבל אולי תכף ירד גשם. התרגשת?

• אהבתי 2
פורסם
לפני 31 דקות, asix כתב:

פרופ' משה כהן-אליה מערוץ 14. משם מגיעים המילים. 

כן, הבחור הזה הוא אכן אדם מאוד מסוכן מאוד וכמו המון אנשים מהימין הנבער בישראל גם החבר שלך שותה כאמת מוחלטת את מה שהמנהיגים שלהם מחדירים להם למוח וכמובן, שהכל בשפת שנאה כי אין כמו שנאה לשלוט בבני אדם. 

פורסם
לפני 9 שעות, Gosser1860 כתב:

מה זה מארח? מביא לו קפה ועוגה?

אל תהפוך אותם לשכנים גרועים רק כי הם החליטו לארח בסיס של מדינה זרה. הם שכנים, חתמו על הסכמים, וחיו בשקט.

בלי קשר, האירופאים לא אמרו השבוע משהו בכיוון יותר לוחמני?

משהו מאוד עמום, בכול מקרה אני בדעה שאין מה להתערב וטראמפ טועה, גילה שטעה, ועכשיו מנסה לגרור את כול השאר למלחמה איתו.

עכשיו, לאחד מהם יש את היכולת לעשות שמות בכלכלה. זה הופך אותו לבעיה גלובאלית.

יש להם את הקומבינציה של לעשות זאת + אידיאולוגיה מרגע ההפיכה. זאת אומרת שהם תמיד יכלו וגם עשו בזמן איראן-עיראק. 

בכל אחת מהתקופות ירו יפה מאוד טילים בליסטיים.

ענית לעצמך :) 

הם תקפו אותך רק דרך הפרוקסיז (שזה אשמתך שנתת להם להתעצם ככה). בכול אופן אין פרוקסיז כאלה בשאר העולם. לכן הם לא בעיה כלל עולמית.

לפני שעה, waterman כתב:

מה עמדתך על שימוש בפצצות מצרר המוטלות מהאוויר על אירן ע״מ לפגוע במוצהר באוכלוסייה אזרחית?

אני לא מבין מה זאת הגישה הזאת. פתחת איתם במלחמה, אבל כול מה שהם עושים זה לא לגיטימי, וכול מה שאתה עושה זה כן. 

הגיע הזמן לקרוא מחדש את "החטא ועונשו". 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

ובואו, ניכר שאיראן יצאה למתקפת נקמה בישראל, אבל בשום שלב לא תכננה השמדה שלה בתחילת המערכה הקודמת.

לגבי הנוכחית?

איך לומר, קנינו בצדק אויב שהמטרה המעשית, לא המוצהרת שלו, ויש הבדל, תהיה לנסות להשמיד אותנו.

אירן אולי לא תכננה השמדה של מדינת ישראל בתחילת המערכה הקודמת אך הכינה עצמה להשמדה מזה כמה עשורים - רק צריך להקשיב להצהרות מנהיגיה ולצפות במהלכיהם (פרוקסי מסביב לנו, פרוייקט הגרעין ׳למטרות אזרחיות׳ וכו׳).

קנינו אויב? הכל התחיל בשנתיים האחרונות? שמעתי שכייף לטמון את הראש בחול.

לפני 47 דקות, יבגניפ כתב:

לגבי המלך שלך - תשמע, אני בטוח שאתה חווה התעוררות אירוטית בכל פעם כשהוא מוזכר. קראתי בזמנו שגם בברהמ מעריצי סטלין הרגישו ככה כשדיברו עליו. והנה הקטע היפה, שנראה שאתה גם לא מבין: זה שאני מצביע על קיומו של פולחן אישיות פרימיטיבי - שאתה אפילו לא מכחיש שאתה חלק ממנו, כשאתה מסיר מהמלך שלך כל רמז לאחריות - לא אומר שאני שותף לזה. כמו שאפשר לדון בפולחן האישיות בימי סטלין, אפשר גם לדון בפולחן האישיות בימי ביבי, בלי לקחת בזה חלק או להאמין בזה שהוא רב מג. כמו שאתה משקר גם פה, שוב. אני מעולם לא אמרתי שהוא מניע את טראמפ. 

תשמע, הציונים שאתה מחלק כאן הם פרייסלס, אם הייתה לי הסמכות, הייתי ממנה אותך למנהל האינטרנט.

כנאמר, הגמל אינו רואה את דבשתו.

אתה מייחס לי מחשבות ונטיות ככל שדמיונך מעלה. 

בניגוד אליך, אני מתייחס לדיון ככזה שיחשוף אותי למגוון דעות ושיעשיר אותי בעוד אתה מגיע במטרה לנצח, זה כבר נושא תרבותי שקטונתי מלנסות לתקנו.

אני גם לא כועס על מי שחושב אחרת ממני, להיפך - מעריך מאד את מי שמעלה נימוקים עיניינים גם באם הפוכים לדעתי (כולל חלק מהטיעונים שלך) אך ברשותך, לא אגרר להתגוששות בבוץ.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 1 דקה, waterman כתב:

אירן אולי לא תכננה השמדה של מדינת ישראל בתחילת המערכה הקודמת אך הכינה עצמה להשמדה מזה כמה עשורים - רק צריך להקשיב להצהרות מנהיגיה ולצפות במהלכיהם (פרוקסי מסביב לנו, פרוייקט הגרעין ׳למטרות אזרחיות׳ וכו׳).

קנינו אויב? הכל התחיל בשנתיים האחרונות? שמעתי שכייף לטמון את הראש בחול.

הבנת הנקרא זה קונספט שאתה פשוט לא מבין, נכון?

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, waterman כתב:

אני מתייחס לדיון ככזה שיחשוף אותי למגוון דעות ושיעשיר אותי

איך בדיוק אתה מתכוון להיחשף למגוון דעות אם אתה דורש מאנשים פה שיצנזרו את עצמם וימנעו מלהעביר ביקורת על הממשלה שלהם?

הרי ההודעה הראשונה שלך בדיון הנוכחי קבעה שאף אחד לא הוצא להורג על תגובה שלא כתב.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

מה זה אומר בכלל? אאל"ט זו היתה אחת מהמתקפות הגדולות ביותר שתועדו של טילים בליסטיים, כטב"מים וטילי שיוט. 

לפני שעה, פריג'י כתב:

לגבי הנוכחית?

המטרה המוצהרת שלהם כבר עשרות שנים היא להשמיד את ישראל. הם גם פעלו במישרין ובעקיפין לשם כך. ההבדל הוא שעכשיו הם תוקפים אותנו ישירות משטח המדינה שלהם 

לפני 35 דקות, David32 כתב:

אל תהפוך אותם לשכנים גרועים רק כי הם החליטו לארח בסיס של מדינה זרה. הם שכנים, חתמו על הסכמים, וחיו בשקט.

מה זה מדינה זרה? מדינת אויב של איראן.

גם על ההסכמים והשקט המדומה יש לא מעט מה לומר. בקצרה - זה הכל היה די מדומה. העוינות בין הצדדים תמיד היתה קיימת ועכשיו הם רואים לנכון לפרוק אותה.

משהו מאוד עמום, בכול מקרה אני בדעה שאין מה להתערב וטראמפ טועה, גילה שטעה, ועכשיו מנסה לגרור את כול השאר למלחמה איתו.

אני דווקא לא חושב שהוא צריך/זקוק להתערבות האירופאים. הוא שלח/שולח עוד נושאת מטוסים, כוח אמפיבי גדול ועוד כמה אלפי מארינס בדרך.

לדעתי המלחמה לא תסתיים לפני שהמיצר נפתח.

נחמד שהוא מחשק את סין (צרכנית גדולה של המיצר) כדי להתערב.

יש להם את הקומבינציה של לעשות זאת + אידיאולוגיה מרגע ההפיכה. זאת אומרת שהם תמיד יכלו וגם עשו בזמן איראן-עיראק. 

ולא סתם ארה"ב תמכה בעיראק באותה עת. וגם היתה מעורבת במלחמת המיכליות עד לרגע השיא של השמדת הצי האיראני.

האמת שמה שקורה היום קצת מזכיר את זה.

ענית לעצמך :) 

הם תקפו אותך רק דרך הפרוקסיז (שזה אשמתך שנתת להם להתעצם ככה). בכול אופן אין פרוקסיז כאלה בשאר העולם. לכן הם לא בעיה כלל עולמית.

לא הבנתי. בליל הכט"במים הם תקפו אותנו ישירות משטח איראן. אם אתה טוען שהמתקפה הראשונה מוצדקת בגלל השגרירות, נניח. מה הצידוק למתקפה השניה? כי נסראללה היה חשוב לציר השיעי?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 57 דקות, David32 כתב:

מה הטעות שלו?

פורסם
לפני 57 דקות, waterman כתב:

תשמע, הציונים שאתה מחלק כאן הם פרייסלס, אם הייתה לי הסמכות, הייתי ממנה אותך למנהל האינטרנט.

כנאמר, הגמל אינו רואה את דבשתו.

אתה מייחס לי מחשבות ונטיות ככל שדמיונך מעלה. 

בניגוד אליך, אני מתייחס לדיון ככזה שיחשוף אותי למגוון דעות ושיעשיר אותי בעוד אתה מגיע במטרה לנצח, זה כבר נושא תרבותי שקטונתי מלנסות לתקנו.

אני גם לא כועס על מי שחושב אחרת ממני, להיפך - מעריך מאד את מי שמעלה נימוקים עיניינים גם באם הפוכים לדעתי (כולל חלק מהטיעונים שלך) אך ברשותך, לא אגרר להתגוששות בבוץ.

1. תודה. אני נרגש. זה זינוק מטאורי במעמד שלי, מאדם שנדרש ממנו לא להעביר ביקורת על ממשלה נבחרת במדינה דמוקרטית, למועמד לניהול האינטרנט.

2. אני מתייחס לך בדיוק את מה שאתה אומר: אסור לבקר את נתניהו. על זה הדיון שלנו.

3. לא, אתה לא מתייחס לדיון ככזה שיחשוף אותך למגוון דיעות. אתה ביקשת ממני ופינדר לסתום את הפה, ולא לכתוב מה אנחנו חושבים. 

4. כמובן. אתה "לא כועס". אתה רק רוצה שנסתום, ונבין טוב את מעמדנו בעולם: נמלות קטנות, שחיות להן בצילו של הענק, שאין לבקר. אין גם שום "נושא תרבותי" כאן. מומלץ להפסיק לנסות להתחכם. זה לא עובר טוב. 

5. גם אני לא כועס על מי שחושב אחרת ממני. ובניגוד אליך, גם לא מבקש ממנו לסתום את הפה, כי מה הוא כבר מבין מול הגאונות של אבי האומה.

פורסם
לפני 19 שעות, asix כתב:

הדמוגרפיה תנצח והחילוניים לא יוכלו לחיות פה

לגבי "החילוניים לא יוכלו לחיות פה הוא צודק", תשמע מקרה אנקדוטלי שמספר הכול.
הייתי באחת הדירות לפני מס' ימים, הייתה שם שמרטפית ששמרה על ילדה בת 6 בערך

בניין חילוני לחלוטין, משפחה חילונית לחלוטין ילדה חילונית לחלוטין.

השמרטפית שאלה אותה איזה שיר לשים לה ביוטיוב.

אתה חושב שהילדה ביקשה "השפן הקטן" או כל שיר ילדים אחר? לא

היא ביקשה את השיר " ה' יתברך תמיד אוהב אותי". 😀

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...