Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

לגדף ולהעליב את ראש ממשלה וממשלת האפסים.. מותר ורצוי לכתוב בפורום
מדוע אתם לא כותבים - קציני המטכ"ל הגרועים (בנוהל הנכון צריך לכתוב האפסיים) אשר באשמתם
הצבא לא היה ערוך ללחימה.
הם לא הודיעו לראש הממשלה על התפתחויות במהלך הלילה..
לא ידעו את המשטרה להתכונן, לסגור שעה לפני את מסיבת הנובה..

והגרוע מכל - אתם לא מבינים את השבר הגדול וחוסר האמון שיש היום בחטיבות הלוחמים (גולני גבעתי נח"ל ושריון)
הכוחות הללו בעוטף עזה , נתפסו לא מוכנים כנגד כל הוראות ההכנה ללחימה.
   לא יודעו על הכוונה לחדירת החמאס, ולא קיבלו כל התרעה מהמודיעין מפיקוד דרום או מאגף המבצעים.

הם   נתפסו לא מוכנים כנגד כל הוראות ההכנה ללחימה, כאשר בשיחות איתם עולה משפט פשוט..
מדוע לא חשבו עלינו, והודיעו לנו להתכונן 20 דקות קודם - בשעה 6:00 בבוקר.

לאורך כל השרות הצבאי  שלנו, התאמנו לרגע הזה להגן על אזרחי ישראל ולהלחם ולנצח.
לא נתנו לנו את האפשרות להילחם ולהגן, לא היינו מוכנים, לא קיבלנו מידע או התראה.. היו חסרות לנו רק 20 דקות..

מדוע ביבי לא התקשר להתריע, אפילו  10 דקות לפני - היינו מספיקים לעלות על אפוד עם 12 מחסניות
ולא נלחמים רק עם 2 מחסניות הצמודות לנשק.
היינו פותחים את הכלים המחלקתיים הנעולים בארגזים.. מקלעים כבדים מטולי רקטות ורימונים.

היינו נלחמים ואם היינו נפגעים, לפחות לחמנו ולא הרגו בנו, כאשר אנו עם תחתונים ו 2 המחסניות ריקות.
היכן היה חיל האוויר, היכן היו מסוקי הקרב.. הרי הנהלים אומרים כי הם בכוננות תמיכה בסיורי קו גדר הגבול
הם אמורים להגיע לאיזור חדירת הגדר תוך כ 20-30 דקות,  לסגור דרכי גישה ובריחה ולתמוך בסיורי הגבול
הפגיעים ברגעי הקרב הראשונים -
הרי התאמנו על השת"פ והתמיכה הזו של חיל האוויר בלוחמים בקו-הגבול עשרות שנים.

והרי זו הסיבה כי חיל-האוויר קיבל ומקבל מיליונים על עשרות מיליונים, בשקלים ובדולרים..
להתאמן ולהיות מוכן לרגעים הללו, ולבסוף ביום הפקודה  הופתענו  לא היינו ערוכים להשיב לחימה כנגד..

מפקדי המטכ"ל של הצבא - השאירו לא מוכנים את לוחמי החי"ר התצפיתניות ו 4 טנקים להילחם בשעות הראשונות.
עם סד"כ חלקי של לוחמים , וללא כלי-נשק כבדים ותחמושת כי זה ימי חג והדממה.

חלקכם מאשים ורושם, הכל אשמת ראש הממשלה..
אני נגד ראש הממשלה, ולדעתי ב 12 שנים האחרונות הוא גרם לנזק יותר מתועלת, ורשמתי על-כך.

אם אתם הוגנים ורוצים לתקן, פיתחו באמת את העיניים.
אם יש לכם קשר ללוחמי חטיבות החי"ר הסדירות גבעתי נח"ל וגולני , תשאלו אותם לדעתם..
האם הם מרגישים שבגדו בהם.. ומי..

(ואם אני רושם זאת, זו האמת המרה )

אייל.

אתה עדיין ממשיך לדקלם מדף המסרים השקרי של ליכוד?

נאמר כבר אלף פעם כולל כאן בפורום שב-7/10 היה כישלון קולוסלי של כל המערכת הביטחון, מהגדולים מקום המדינה. הראשון שאמר את זה היה הרמטכ"ל. "אני נושא באחריות לכך שצהל כשל במשימתו ב7 באוקטובר". מתי נשמה את זה מהמפקד העליון, רמטכ"ל של הרמטכ"ל? מתי הוא כמו הרמטכ"ל ישים את המפתחות על השולחן? מתי תקום ועדת חקירה ממלכתית?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אתם מפספסים - אני שואל - מדוע רק לראש הממשלה ולממשלה אתם רושמים וקוראים  אפסים.
מדוע למפקדי הצבא.. שהם האחראיים המרכזיים לתוצאות הגרועות.. ולמחירים ששילמנו ונשלם בעתיד.
אתם לא קוראים מושחתים ואפסים..
ברמה הרגילה של שינאה תהומית, כמו שאתם רושמים על הממשלה.

מדוע אתם לא נותנים את אותו הכבוד עם ניבולי פה ותת-רמה.. גם למפקדי-הצבא שהם האשמים המרכזיים.

המראה לא משקרת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, ליין מן כתב:

מדוע למפקדי הצבא.. שהם האחראיים המרכזיים לתוצאות הגרועות.. ולמחירים ששילמנו ונשלם בעתיד.

מדוע אתם לא נותנים את אותו הכבוד עם ניבולי פה ותת-רמה.. גם למפקדי-הצבא שהם האשמים המרכזיים.

המראה לא משקרת.

אייל.

כי הם ביצעו את תפקידם, ואסור להם להתבטא בתקשורת כמו שמותר לו. הם הדרג המבצע.

הוא הנחה אותם, הוא שם להם גבולות גזרה, והוא עצר את הצבא בשנים האחרונות.

והאפס הראשי דחה אותם פעם אחר פעם כשהזהירו, או כשביקשו להיפגש.

כשגלנט, זה שמותר לו לדבר בניגוד לרמטכל, אמר במסיבת עיתונאים שאנחנו על סף מלחמה הוא פיטר אותו האפס הראשי, ואז התקפל שוב כי הוא אפס.

למשל גולדה, שהייתה ראש הממשלה ביום כיפור, היא לא אפס. בכלל לא.

גם היא טעתה, גם היא שגתה, אבל לפחות היא הקשיבה לבכירי מערכת הביטחון, ולא התעלמה מעשרות תמרורי אזהרה בדרך כמוהו. והיא אכפת לה.

ונתעלם מזה שהיא גם הייתה בתנאים הרבה יותר קשים מול מדינות עם צבאות הרבה יותר חזקים מחמאס.

יובל.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, ליין מן כתב:

כי לא נשמע הגיוני לקרוא להם מינוס.

תראה מה קרה למדינה תחתם:

רציחות מזעזעות של מעל 1200 איש (רצח = מינוס) ביום אחד.

הורדת (מינוס) דירוג האשראי, בפעם הראשונה אי פעם- תחת מר כלכלה או מר ביטחון, טרם הוחלט. מה שברור הוא שזה מר שקר כלשהו ומר הפקרה. 

העמקה של המינוס (כן, מינוס) בבנק לרוב האזרחים, על ניהול איום ונורא של מערכת האוצר שמתעסקת בהרבה אך לא בתקציבים ואלו שכן, הם לא רק שהם לא אחראיים אלא פשוט בחלקם מתועבים. 

אפסים. מינוסים.

מולם:

רמטכ"ל, שעשה למען המדינה יותר ממה שאתה יכול לדמיין לעצמך, ועדיין עושה, שביצע את המדיניות שהמינוסים הכתיבו לו. הוא לא אפס, אבל הוא ממש לא נקי.

ראש אמ"ן, כנ"ל. האחרים, כנ"ל. 

אני די בטוח שיש גם איזה אפס אחד שם, איפה שהוא (קודם כל, מפכ"ל המשטרה הוא גם מינוס, שיהיה ברור) בין כל כוחות הביטחון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, ליין מן כתב:

כי הם ממשיכים להתנהל כאילו אין להם שום קשר ושום אחריות למה שקרה פה.

ממשיכים לחרב את הכלכלה, את מע׳ המשפט ואת מעט האמון שנשאר פה בין מוסדות המדינה לעם ובין המגזרים השונים של האזרחים.

כי הם ממשיכים לנהל פה מלחמה ללא אופק סיום וללא תוכנית, להקריב חיילים וחטופים.

הופכים את המשטרה לזרוע מושחתת ומסואבת.

והכל מתוך הרצון שלהם ושל איש אחד לא ללכת לבחירות.

עניתי לך על השאלה?

או שתמשיך לשחק אותה לא מבין?

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

כי הם ביצעו את תפקידם, ואסור להם להתבטא בתקשורת כמו שמותר לו. הם הדרג המבצע.

...

יובל.

- הזכר לי מה תפקיד מפקדי הצבא, ואיך הם ביצעו את תפקידם.

1. הם לא הודיעו בלילה על ההתפתחויות הביטחוניות, לשר-הביטחון ולראש הממשלה. (הממונים עלייהם)
2. הם לא הודיעו והעלו כוננות קלה, ללוחמים במוצבים בקו הגבול ובישובים סביב העוטף שנתפסו לא מוכנים.
3. הם לא הודיעו למשטרה להעלות כוננות, ולפזר את מסיבת הנובה ברעים.
4 הם לא הודיעו לחיל האוויר להעלות כוננות, ולהתארגן למתן עזרה לכוחות הצבא בעוטף.
5. הם לא הודיעו לחיל-הים להעלות כוננות, ולהערך ליום קרב או חדירה של החמאס לישראל.

עכשיו באמת - מה הם כן עשו נכון.. מדוע רשמתה כי הם ביצעו את תפקידם

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל, אז מה אתה אומר - ביבי, הכשילו אותו.

מסכן. קורבן.

שים לב שאתה מצמקד רק ב6.10 בלילה וה7.10 בבוקר. החטא התחיל הרבה קודם. רוח המפקד בסוף חדרה פנימה.

ואף אחד כרגע לא מתחקר את ה6/7.10 כמו שצריך למיטב הבנתי.

הטיפול בלבנון היה טוב אולי, סהכ התכוננו לזה 10 חודשים בעצימות גבוהה, אבל אין חולק שאם היו מצטרפים ב7.10, המצב היה רע. מאוודדד רע. והכי גרוע, מסתבר שהכל היה ידוע מראש. אז גם פה הצבא כשל?  ואיפה היינו בלי הביפרים?

ובסוף גם פה סגרנו עניין עם הסכם. משום מה עם חמאס אותו הסכם לא טוב... מזכיר שוב, חמאס האוייב הכי חלש שלנו. מחבלים בני 17 ברובם.

בלבנון, יש המוני רדואן שסריאים ושלמים והורו להם לזוז אחורה. ברוב הרדואן לא פגענו !!!

כל עוד יש שיעים בלבנון, יש חיזבאללה.

כשאני שופט מעשים נלוזים כאזרח תמים, שלא מבין כלום במשפט וחוקים, אני בודק -

1. האם היה זדון, כאחד מפירושיו השונים.
  2. האם היה רווח אישי - מיידי ואישי, או גם רווח למישהו העשוי לגמול חזרה בטובה.
  3. האם היה שגגה וטעות בתום לב

כל המעשים של ביבי, בפרט בשנותיו האחרונות, מצביעים על זדון, רווח אישי, התעלמות מבעיות ומתן טובות הנאה כדי לקבל טובות הנאה. 

אם הכל זה מגיע לכדי עבירה על החוק איני יודע. מצטער, חשבתי שמנהיג צריך להקפיד בקל ככבד. הרי סביבו צריכים להיות אנשים שיזהירו אותו מטעויות בתום לב.

ציטוט

זָדוֹן

1. [תנ] רֶשע, עזות לב, כוונה רעה: אני ידעתי את זדונך ואת רוע לבֶך (שמואל א' יז 28); כֵּן חובר אל אשת זָדון ומתגַלל בעווֹנותיו (בן סירא יב, יז)

2. [תמ] כַּוונה להַזיק, מַעשֶׂה שנַעשֶׂה בּמזיד: גדולה תשובה שזדונות נעשׂות לו כשגגות (יומא פו:); הערָתי לא נאמרה מתוך זָדון, אלא בתום לב

3. [עח] רצון רע כנגד אדם

4. [עח] פעולה אסורה בחוק הנעשית בכוונה תחילה ללא סיבה וללא הצדקה. (גם: חוסר תום לב).

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, ליין מן כתב:

המראה לא משקרת.

אייל.

לא יודע בן כמה אתה, אבל מגיל מסוים כדאי מדי פעם לקפוץ לאופטומטריסט. אני התחלתי לעשות את זה על בסיס שנתי.

בטוח שגם מפקדי הצבא אחראים על כישלון ב-7/10, אבל הם  לא האחראיים המרכזיים. אני מבין שממשלת זדון מנסה עכשיו בכל הכוח לברוח מהאחריות, אבל דג מסריח מהראש. והם אלה עם עומד בראשם שהאחראיים המרכזיים לתוצאות הגרועות.. ולמחירים ששילמנו ונשלם בעתיד.

בנוסף מפקדי הצבא הכירו באחריותם, חלקם כבר שמו את המפתחות, אחרים בדרך. להבדיל מחבורת המושחתים נקראים ממשלת ישראל  שדבוקים לכיסא אשר דואגים אך ורק לתחת שלהם. וכמו שאמרה שרהל'ה שתישרף המדינה.

בלי ללכת רחוק חוק ההשתמטות.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ליין מן כתב:

כי הם לא חרבו את המדינה במו ידיהם במשך שנה וחצי לפני כן

כי הם עושים את העבודה שלהם ולא ממשיכים לחרב את המדינה מאז ה7.10

כי הם לא עסוקים בלדאוג לכיסא המסריח שלהם, אלא יודעים ומודים שהם טעו והם יפנו את התפקיד

כי הם מראים אמפתיה לנפגעים ולאזרחים 

מקווה שאתה מבסוט. תפסיקו לחפש סימטריה (בכוונה אני משתמש בלשון רבים) כי לא תמצאו

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני כשעה, ליין מן כתב:

המראה לא משקרת.

אייל.

ההבדל בין רשלנות לרשלנות פושעת ובין לקיחת אחריות לבריחה מאחריות.

הדרג הפוליטי מורכב מאפסים לא בגלל התוצאה אלא בגלל הבריחה מאחריות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, ליין מן כתב:

- הזכר לי מה תפקיד מפקדי הצבא, ואיך הם ביצעו את תפקידם.

1. הם לא הודיעו בלילה על ההתפתחויות הביטחוניות, לשר-הביטחון ולראש הממשלה. (הממונים עלייהם)
2. הם לא הודיעו והעלו כוננות קלה, ללוחמים במוצבים בקו הגבול ובישובים סביב העוטף שנתפסו לא מוכנים.
3. הם לא הודיעו למשטרה להעלות כוננות, ולפזר את מסיבת הנובה ברעים.
4 הם לא הודיעו לחיל האוויר להעלות כוננות, ולהתארגן למתן עזרה לכוחות הצבא בעוטף.
5. הם לא הודיעו לחיל-הים להעלות כוננות, ולהערך ליום קרב או חדירה של החמאס לישראל.

עכשיו באמת - מה הם כן עשו נכון.. מדוע רשמתה כי הם ביצעו את תפקידם

אייל.

כל האירועים האלה, אבל כולם, התרחשו בפרק זמן של 3-4 שעות באמצע הלילה שבו היה שיקול דעת לקוי כי הם חשבו שהם יכולים להמתין לבוקר על בסיס כמה אינדיקציות מרגיעות שהיו.

אי לכך והתאם לזאת - רשלנות, וכשלון בתפקיד.

מה שביבי עשה נמשך 15 שנה. הוא ידע מה הוא עושה, היה לו זמן לחשוב על ההשלכות ובכל מקרה הוא זרק על המדינה.

הם ביצעו בדיוק מה שהדרג המדיני הכתיב להם. אם ביבי היה אומר לתקוף את חמאס, היו תוקפים.

אם היה אומר להקפיד על טווח ה-300 מטר בגדר עזה, ולירות במי שמתקרב, בראל חדריה ז"ל היה חי וחמאס לא היה יכול להטמין את המטעני פריצה בכיף שלו.

הם נכשלו, הוא וחבורת הזבל מתחת גם נכשלו וגם אפסים.

עריכה:

הסבר נוסף למה הוא אפס, דניאל עמרם הציף סרטון מ2006 בו ביבי אומר שהרמטכל ושר הביטחון התפטרו, אז הגיע הזמן גם של ראש הממשלה.

אתה חושב שהוא צריך להתפטר היום או לא?

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, ליין מן כתב:

אולי כי אנחנו טוענים שהאיש משיח שקר כבר 20 שנה? שהוא אדם מסוכן, שקרן, שהוא הורס את המרקם העדין של מדינה ועם רק כדי להיות בשלטון? כי הוא העיף כל אדם עם קצת כישרון שהיווה איזה איום עליו ונותרנו עם שרים אפסים מאופסים שמלקקים לו את התחת או סתם שותקים? 

כל המעשים שלו בעשורים האחרונים הם מתוך כוונת זדון, כוונה שלא ניתן למצוא את אנשי מערכת הביטחון. הם טעו ושגו ולכן ילכו הביתה ותמיד יזכרו כאלו שטעו, ביבי וכל החבורה שסביבו לעומת זאת לרגע לא חושבים שהם אשמים או שהם צריכים לקחת אחריות. הם גם לא חושבים שצריך לתת לעם שוב לבחור, הם רוצים לרוץ עד 2026. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

משנת 2012 אני טוען כי ביבי נתניהו, הורס ולא מתאים להיות ראש הממשלה
(זה כתוב בהיסטוריית דפי הפורום)

אני טוען, כי לא הייתי רוצה כי נתניהו יהיה מורה בבית-ספר.. לחנך את תלמידי ישראל למידות טובות.
וגם לא מנהיג אשר נותן דוגמה לאזרחי מדינת ישראל..

אבל - אין קשר בין ההתנהגות של נתניהו  והממשלה של הלייצנים שביבי הקים, לבין האסון ב 7-10 2023..

זו אשמת מפקדי הצבא בלבד.
במידה והם היו מעלים כוננות שקטה, מיידעים את חיל האוויר חיל-ים וכוחות הצבא סביב עוטף עזה.
הכוחות היו נערכים ובולמים את ההתקפה, והיינו משמידים את כוחות החמאס המנסים לפלוש לישראל.
קשה לחשוב ולהביןכי בין הצלחה לכישלון היה מרחק של 20-30 דקות.

אם מפקדי הצבא בליל 7.10.2023  היו פחות שחצנים, והיו מתיעצים עם הדרג המדיני הממונה עלייהם.
סביר כי ההוראות לכוחות בשטח היו אחרות -
מאחר והדרג המדיני היה שואל.. אז איך אתם נערכים בעקבות המידע המגיע מעזה.

וכתוצאה מהשאלות הללו, מפקדי הצבא ליתר ביטחון.. היו מעלים כוננות.
מודיעים לחיל האוויר לחיל הים, לפיקוד ולכוחות בשטח להתחמש עם כלי לחימה יותר כבדים,
ולא להשאיר את הנשקים הכבדים נעולים בארגזים ובמכולות..

אפשר היה למנוע את כיבוש הישובים.. חטיפת אזרחים ישראליים והרג מאות ואלפי אזרחים וחיילים
רק אם..
הייתה פחות שחצנות והיהירות של אני ואפסי.. אנו היודעים יותר טוב מהאחרים..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 1 דקה, ליין מן כתב:

בין הצלחה לכישלון היה מרחק של 20-30 דקות.

לא ידידי.

היו כנראה הרבה מאוד "הצלחות" כאלו כמו שאתה מתכוון בשנים האחרונות.

הקפיצו כוננות, האויב חזר למחילה.

כישלון? מספיק אחד כדי שייכאב. 

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...