Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוסט של ינאי שפיצר, על יחסי הגומלין בין ארה"ב וישראל, המספרים פסיכיים לחלוטין 

**

נייר עבודה שפורסם לפני שבועיים ע"י חוקרים ממכון ווטסון באוניבריטת בראון ניסה להעריך את ההוצאות של ארה"ב על המלחמה. ערך הסיוע הצבאי המיוחד של ארה"ב לישראל למימון המלחמה הוא 17.9 מיליארד דולר. אפשר לחלוק על הגישה הזו, אבל הם מוסיפים על הסכום הזה גם סיוע עקיף, שמגיע דרך הגברת המעורבות האמריקאית בתימן. זה כולל אלפי חיילים ומלחים, ספינות שהחזקתן עולה מיליוני דולרים כל יום (והיו יכולות באותו הזמן לעבור טיפולים בנמל, כפי שספינות כאלה אמורות לעשות 2/3 מזמנן), וגידול של מספר המשרתים האמריקאים באיזור מ-34 אלף לפני המלחמה לכ-50 אלף באוגוסט, לאחר ההתנקשות בהניה. העלות הנוספת הזו מתומחר בכמעט 5 מיליארד דולר ומעלה את סך כל ההוצאות האמריקאיות הנוספות על המלחמה ל-22.76 מיליארד דולר.

כדי לקבל מושג על מה זה אומר, הסכום הזה שקול ל*כל תקציב משרד הביטחון* טרם המלחמה. קיראו שוב את המשפט הזה.

הסיוע הישיר גדול *במונחים ריאלים* (אם כי לא ביחס לגודל התוצר) מזה שהועבר בעקבות מלחמת יום כיפור (ראו בתרשים). הסיוע הכולל שקול ליותר מ-4% תמ"ג ישראלי.

הסיוע הזה מממן ישירות את כיפת ברזל, קלע דוד, פיתוח יירוט לייזר, פגזים, חימושים חדשים מכל המינים, וחידוש מלאים של חימושים שהוצאו, כמו גם את הפעילות האמריקאית היומיומית ביירוט טילים וכתב"מים מתימן. נסו לדמיין מה היה קורה אילו ישראל היתה נאלצת לממן זאת בעצמה, או גרוע יותר, אילו נאלצה לממן זאת בעצמה ובלי גישה לחימושים אמריקאים.

מבחינה כלכלית, אנחנו שותפים הנושאים בנטל כלכלי שווה.

בפועל ארה"ב מתנהגת כמו קרן ה-VC שמממנת סטארט-אפ – הם מביאים את הכסף שמאפשר את המלחמה הזו, נותנים מרחב החלטה גדול, אבל מפקחים, מכווינים, ודואגים לכך שהיעדים והתוכניות יהיו מקובלים עליהם. זו המשמעות של לקבל סיוע בהיקף כזה.

בחלק מהאירועים הם נגררו אחרי ישראל ותמכו בדיעבד, כמו במקרה של הרחבת המלחמה בלבנון בתזמון שככל הידוע נקבע באופן שרירותי, או הפלישה למרחב רפיח, אז הם הסתייגו מההשלכות הצפויות של פינוי של מאות אלפי פלסטינים שמצאו שם מחסה, אך בפועל לא התנגדו כאשר ישראל ביצעה זאת בצורה שמקובלת עליהם. במקרים אחרים, הם סירבו לתמוך בפעולה נמהרת ודרשו תוכניות טובות יותר, כמו למשל בעת עיכוב הכניסה לרצועת עזה בשבועות הראשונים של המלחמה. כשמשהו באמת לא מקובל עליהם, כמו הרעבת אוכלוסייה, הם יודעים איך לעצור את זה.

לא צריך להסכים עם האמריקאים על כל דבר, ולפעמים צריך לברור מאבקים ולהתעקש גם כנגד העמדה שלהם. אבל צריך להבין את יחסי הכוחות ואת העובדה שמלבד תמיכה דיפלומטית וצבאית ישירה, הם המממנים של המלחמה הזו ושבלעדיהם מצבנו היה בכי רע. היינו נכשלים ומתרוששים במהירות רבה. בשוליים אנחנו יכולים לגרור את האמריקאית להרפתקאות שהם יסכימו עימן בדיעבד, אבל המלחמה הזו היא לא רק שלנו.

האשמת האמריקאים שהם לא זורמים איתנו עם כל דבר היא לא יותר מכפיות טובה שעיוורת ליחסי הכוח האמיתיים. את הפנטזיות על מלחמה איזורית וכיבושים בלי תמיכה אמריקאית כדאי להשאיר לחוברות קומיקס. אי אפשר לנצח בלי להכיר במגבלות הכוח.

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 14 דקות, oryo כתב:

האשמת האמריקאים שהם לא זורמים איתנו עם כל דבר היא לא יותר מכפיות טובה שעיוורת ליחסי הכוח האמיתיים. את הפנטזיות על מלחמה איזורית וכיבושים בלי תמיכה אמריקאית כדאי להשאיר לחוברות קומיקס. אי אפשר לנצח בלי להכיר במגבלות הכוח.

אם לשר הפיתות לא היה אייפון עם טיקטוק הוא היה עושה אחורה פנה ולא פוצה פה בנוגע לכיבוש והקמת יישובים חדשים בעזה.

קצת אוף טופיק, קשה לי כשמזלזלים בי - סתם זרקתי למישהו בעבודה שהדעה שלי היא קפיטליזם/אינדיבידואליות וכו' - כל מה שקפיטליזם מציע.

לפני כמה ימים הוא פנה אליי בזלזול ואמר לי

ציטוט

אתם עם האינדיבידליות שלכם, לא תשיגו הרבה, אני שונא את קאמלה האריס וארה"ב.

אני לא כועס עליו, כאילו כמה אפשר לכעוס על בנאדם שלא יודע את הדעות של קאמלה האריס, את הדעות שלי [למרות שהסברתי אותן בפירוט {לא חפרתי לו!! סה"כ הסבר מפית של דקה שתיים}], המציאות בארה"ב {כמה שאפשר להכניס הסבר בדקה או שתיים}.

הרדידות של השיח בישראל פוגע באנשים אבל גם מתסכל שלפעמים קשה לי להתווכח עם טיעונים שהם במקרה הטוב - גנץ והמיקוד החמישי, ברק פלולה והלוליטות, יאיר גולן מוביל השתמטות, בנט גנב את האומה.

לפעמים אני מרגיש שמגיע לחלק פה מהמדינה לסבול עם הטיעונים שלהם לבד, בעבר עוד יכולתי לסבול ולהתווכח אבל אין כבר כוח לשיט הזה.

וסלחו לי פה האנשים שאני חופר עם זה..

לפני 14 דקות, oryo כתב:

אם לשר הפיתות לא היה אייפון עם טיקטוק הוא היה עושה אחורה פנה ולא פוצה פה בנוגע לכיבוש והקמת יישובים חדשים בעזה.

קצת אוף טופיק, קשה לי כשמזלזלים בי - סתם זרקתי למישהו בעבודה שהדעה שלי היא קפיטליזם/אינדיבידואליות וכו' - כל מה שקפיטליזם מציע.

לפני כמה ימים הוא פנה אליי בזלזול ואמר לי

ציטוט

אתם עם האינדיבידליות שלכם, לא תשיגו הרבה, אני שונא את קאמלה האריס וארה"ב.

אני לא כועס עליו, כאילו כמה אפשר לכעוס על בנאדם שלא יודע את הדעות של קאמלה האריס, את הדעות שלי [למרות שהסברתי אותן בפירוט {לא חפרתי לו!! סה"כ הסבר מפית של דקה שתיים}], המציאות בארה"ב {כמה שאפשר להכניס הסבר בדקה או שתיים}.

הרדידות של השיח בישראל פוגע באנשים אבל גם מתסכל שלפעמים קשה לי להתווכח עם טיעונים שהם במקרה הטוב - גנץ והמיקוד החמישי, ברק פלולה והלוליטות, יאיר גולן מוביל השתמטות, בנט גנב את האומה.

לפעמים אני מרגיש שמגיע לחלק פה מהמדינה לסבול עם הטיעונים שלהם לבד, בעבר עוד יכולתי לסבול ולהתווכח אבל אין כבר כוח לשיט הזה.

וסלחו לי פה האנשים שאני חופר עם זה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

נייר עבודה שפורסם לפני שבועיים ע"י חוקרים ממכון ווטסון באוניבריטת בראון ניסה להעריך את ההוצאות של ארה"ב על המלחמה

אז הנה, כלכלת בעזרת השם עובדת, גורמת לאמריקאים לשלוח לנו כסף ותחמושת.  

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

הם לא אמרו להפסיק את המלחמה בשביל שקט בצפון, הם אמרו להפסיק את המלחמה כדי להחזיר חטופים הביתה. 

כרגע אין שום דיבור על החטופים, לממשלה לא אכפת כי החטופים הם שמאלנים קיבוצניקים.

כל שאר הדברים שלך הם שקרים של חברי הליכוד שמפמפמים שוב ושוב.

וביבי לא התעורר - שוב העבירו מסר לחיזבאללה "אם תתקפו בכירים נרסק את הדאחייה", כי הזקנה בגבול הצפון לא מעניינת אותו.

ברור שלהחזיר את החטופים

אבל המחיר היה לעזוב את עזה עם ערבויות בינ"ל - להשאיר את האיום מדרום.

ולא למלחמה בצפון - להשאיר את האיום מצפון. 

היום התפרסם בוול סטריט ג'ורנל שכבר לפני חצי שנה סינואר הורה לא להתקדם לעסקה "עקב המחלוקות הפוליטיות הפנימיות בישראל וסדקים בקואליצית המלחמה של נתניהו, וללחץ האמריקני הגובר להקל על הסבל בעזה".

וחיזבאללה לא תקפו בכירים וריסקו להם את הדאחיה.

אתה חושב שתושבי הצפון לא מענינים, ולא מבין שמתקפה על חיזבאללה לא קוראת תוך יומיים, צהל היה צריך להתכונן, הוכשטיין ניסה לקדם מתווה ואחרי שהרים ידיים היה גם אישור מארהב... בסוף ריסקו אותם.

אתה רואה יותר מידי חדשות ושומע הבלים של אנשים עם מוח קצר.

לא יודע היכן שירתת אבל במלחמה נדרשת סבלנות.

אתה כמו מי שחושב שתקיפה באיראן צריכה להתרחש תוך יום יומיים...

זה קו מחשבה ילדותי בדיוק כמו רפיח זה ספין ואפשר לעזוב את פילדלפי וחמאס יהיה מורתע... ובוא נקפל את המדינה ונחזיר את החטופים וכך לא יהיה 7 באוקטובר בפעם הבאה.

אתה זורק סיסמאות של דני קושמרו

אולי אתה מפמפם שקרים?!

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם

הכנס אתמול הוא בסך הכל עוד הוכחה שעבור חלקנו מדובר במלחמה דתית, לה מטרה אחת בדיוק: חזרה לניסיון לממש את הפנטזיות הדתיות על א"י השלמה.

כל החירטוטים על "התיישבות מביאה בטחון" לא שווים את הנייר או עמוד ה-html שנכתבים עליהם. אפשר להזכיר שוב שיש - או נכון יותר, היתה - התיישבות ליד עזה וגם בגבול הצפון. ומעבר לזה שהתושבים משם פונו, משום מה, היא גם לא מעניינת את המחנה המשיחי. אולי כי היא כבר קיימת, לפחות רעיונית, אז סימן הוי הזה נעשה. ואולי כי בממוצע החיים בה הם פשוט.. חיים. ולא מלחמת דת. לא יודע.

בכל מקרה, זה פשוט די זה:

sss.jpg

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, oryo כתב:

פוסט של ינאי שפיצר, על יחסי הגומלין בין ארה"ב וישראל, המספרים פסיכיים לחלוטין 

**

נייר עבודה שפורסם לפני שבועיים ע"י חוקרים ממכון ווטסון באוניבריטת בראון ניסה להעריך את ההוצאות של ארה"ב על המלחמה. ערך הסיוע הצבאי המיוחד של ארה"ב לישראל למימון המלחמה הוא 17.9 מיליארד דולר. אפשר לחלוק על הגישה הזו, אבל הם מוסיפים על הסכום הזה גם סיוע עקיף, שמגיע דרך הגברת המעורבות האמריקאית בתימן. זה כולל אלפי חיילים ומלחים, ספינות שהחזקתן עולה מיליוני דולרים כל יום (והיו יכולות באותו הזמן לעבור טיפולים בנמל, כפי שספינות כאלה אמורות לעשות 2/3 מזמנן), וגידול של מספר המשרתים האמריקאים באיזור מ-34 אלף לפני המלחמה לכ-50 אלף באוגוסט, לאחר ההתנקשות בהניה. העלות הנוספת הזו מתומחר בכמעט 5 מיליארד דולר ומעלה את סך כל ההוצאות האמריקאיות הנוספות על המלחמה ל-22.76 מיליארד דולר.

כדי לקבל מושג על מה זה אומר, הסכום הזה שקול ל*כל תקציב משרד הביטחון* טרם המלחמה. קיראו שוב את המשפט הזה.

הסיוע הישיר גדול *במונחים ריאלים* (אם כי לא ביחס לגודל התוצר) מזה שהועבר בעקבות מלחמת יום כיפור (ראו בתרשים). הסיוע הכולל שקול ליותר מ-4% תמ"ג ישראלי.

הסיוע הזה מממן ישירות את כיפת ברזל, קלע דוד, פיתוח יירוט לייזר, פגזים, חימושים חדשים מכל המינים, וחידוש מלאים של חימושים שהוצאו, כמו גם את הפעילות האמריקאית היומיומית ביירוט טילים וכתב"מים מתימן. נסו לדמיין מה היה קורה אילו ישראל היתה נאלצת לממן זאת בעצמה, או גרוע יותר, אילו נאלצה לממן זאת בעצמה ובלי גישה לחימושים אמריקאים.

מבחינה כלכלית, אנחנו שותפים הנושאים בנטל כלכלי שווה.

בפועל ארה"ב מתנהגת כמו קרן ה-VC שמממנת סטארט-אפ – הם מביאים את הכסף שמאפשר את המלחמה הזו, נותנים מרחב החלטה גדול, אבל מפקחים, מכווינים, ודואגים לכך שהיעדים והתוכניות יהיו מקובלים עליהם. זו המשמעות של לקבל סיוע בהיקף כזה.

בחלק מהאירועים הם נגררו אחרי ישראל ותמכו בדיעבד, כמו במקרה של הרחבת המלחמה בלבנון בתזמון שככל הידוע נקבע באופן שרירותי, או הפלישה למרחב רפיח, אז הם הסתייגו מההשלכות הצפויות של פינוי של מאות אלפי פלסטינים שמצאו שם מחסה, אך בפועל לא התנגדו כאשר ישראל ביצעה זאת בצורה שמקובלת עליהם. במקרים אחרים, הם סירבו לתמוך בפעולה נמהרת ודרשו תוכניות טובות יותר, כמו למשל בעת עיכוב הכניסה לרצועת עזה בשבועות הראשונים של המלחמה. כשמשהו באמת לא מקובל עליהם, כמו הרעבת אוכלוסייה, הם יודעים איך לעצור את זה.

לא צריך להסכים עם האמריקאים על כל דבר, ולפעמים צריך לברור מאבקים ולהתעקש גם כנגד העמדה שלהם. אבל צריך להבין את יחסי הכוחות ואת העובדה שמלבד תמיכה דיפלומטית וצבאית ישירה, הם המממנים של המלחמה הזו ושבלעדיהם מצבנו היה בכי רע. היינו נכשלים ומתרוששים במהירות רבה. בשוליים אנחנו יכולים לגרור את האמריקאית להרפתקאות שהם יסכימו עימן בדיעבד, אבל המלחמה הזו היא לא רק שלנו.

אי אפשר לזלזל בתמיכה האמריקאית, אבל האמריקאים לא מחפשים תמורה כספית/חומרית חזרה:

הם רוצים שהמלחמה מול הרוסים תשאר באוקראינה והמלחמה מול הערבים תשאר בישראל כדי שאתה תחיה בכיף בטקסס.

וזה מה שה"מתנגדים לסיוע" לא מבינים.

אגב, אם היית אומר לי לשלם 1000 שקל בחודש והמלחמות של ישראל עוברות 2000 קילומטר מערבה, אני מביא לך 1100 ואומר תודה רבה.

פשוט האמריקאים עם צרות עולם ראשון כבר המון זמן אז הם לא זוכרים מה זה לקבל צו גיוס למלחמה.

אגב, גם פה זה כסף רטן, כי אוקראינה קיבלה כמעט 180 מיליארד..

וביחד עם זה, מסכים איתך:

אלה שחושבים שננצח לבד טועים. אנחנו צריכים אותם וצריכים לגבש קואליציה בן לאומית נורמלית.

מצד שני, זה קשה כשהמון מדינות באירופה נפלו קורבן לטרור איסלאמי, בראשן צרפת וספרד, ובריטניה בדרך.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, avi 1234 כתב:

ברור שלהחזיר את החטופים

אבל המחיר היה לעזוב את עזה עם ערבויות בינ"ל - להשאיר את האיום מדרום.

ולא למלחמה בצפון - להשאיר את האיום מצפון. 

היום התפרסם בוול סטריט ג'ורנל שכבר לפני חצי שנה סינואר הורה לא להתקדם לעסקה "עקב המחלוקות הפוליטיות הפנימיות בישראל וסדקים בקואליצית המלחמה של נתניהו, וללחץ האמריקני הגובר להקל על הסבל בעזה".

וחיזבאללה לא תקפו בכירים וריסקו להם את הדאחיה.

אתה חושב שתושבי הצפון לא מענינים, ולא מבין שמתקפה על חיזבאללה לא קוראת תוך יומיים, צהל היה צריך להתכונן, הוכשטיין ניסה לקדם מתווה ואחרי שהרים ידיים היה גם אישור מארהב... בסוף ריסקו אותם.

אתה רואה יותר מידי חדשות ושומע הבלים של אנשים עם מוח קצר.

לא יודע היכן שירתת אבל במלחמה נדרשת סבלנות.

אתה כמו מי שחושב שתקיפה באיראן צריכה להתרחש תוך יום יומיים...

זה קו מחשבה ילדותי בדיוק כמו רפיח זה ספין ואפשר לעזוב את פילדלפי וחמאס יהיה מורתע... ובוא נקפל את המדינה ונחזיר את החטופים וכך לא יהיה 7 באוקטובר בפעם הבאה.

אתה זורק סיסמאות של דני קושמרו

אולי אתה מפמפם שקרים?!

מה אכפת לי מה סינוואר רוצה? אכפת לי מה ישראל צריכה לעשות.

הוא לא רוצה עסקה? מצוין, תגיד לארצות הברית שהם לא רוצים עסקה ותדרוס. תדרוס.

אל תחכה חודשיים שלוש לפני כניסה לרפיח, אל תחכה לפני פינוי צפון הרצועה, אל תחכה לאישור מהעולם. תעבוד.

את הפינוי שצהל עושה עכשיו היית צריך לעשות כבר ב15.10.2023.

אתה פשוט מתרץ כמו איזה ברדוגו בשביל ביבי. 

יש הבדל בין "צריך אורך רוח להיות מוכנים להילחם" ל"בוא ניקח את הזמן נחזיר מנדטים".

• אהבתי 2
פורסם

קצת צניעות רבותי, קצת צניעות…

השרשור הזה נראה יותר ויותר כתמונת ראי של תגוביות לכתבה אקראית ב׳הארץ׳.

כמה מהכותבים כאן שבהחלט נשמעים אינטליגנטים, מתיימרים להבין החלטות ותהליכים ללא כל מידע מוצק ומתבטאים בנחרצות מוגזמת.

האשמת נתניהו בכל הרע מסיבות אישיות, משעשעת משהו.

הנ״ל ראוי לביקורת נוקבת (ואף יותר) ומוצדקת אך רצוי שתהייה עניינית ולא ריגשית.

משעשע לחזור כמה מאות עמודים אחורנית במעלה השרשור ולהווכח עד כמה אמירות נחרצות של מי מהמשתתפים לא החזיקו מים אך בדומה לפרשנים מטעם עצמם, עדיין משמיעים דעה נחרצת לגבי מה נכון לעשות.

שניים מהכותבים האדריכל והמהנדס מקפידים לכנות את ראה״מ ׳אפס׳.

ההיטקיסט סבור שהחתול שלו היה מקבל החלטות טובות יותר.

המתכנת מכלה זמנו בכתיבת הודעות שליליות שאותם טורחים לקרא מתי מעט.

מתווך הנדל״ן מבליח מדי פעם עם תגובות ארוכות ומנומקות, אך לטעמי דמגוגיות למדי.

האיש מארץ רוכבי האופניים מצייץ פרובוקציות למכביר.

ויש כאן אחד שלא פעם הביע תקווה להעלמותו של נתניהו בדרך זו או אחרת.

כל הנ״ל מקפידים ללייק זה לזה כחבורת בנות עשרה.

לעומתם, המעטים שתומכים בגישה התוקפנית של הממשלה וצה״ל, עושים זאת בדחיפות ורחימו ומקפידים לסייג את תגובתם מחשש למתקפה רבתי מצד המתנגדים.

כך לא מנהלים דיון, השפלת מי שדעותיו אינן תואמות את שלך (בור, נמוך מצ״ח, ביביסט ושאר ירקות) היא לכל היותר פריקת תסכולים ואין בה בכדי לקדם את טענותיו של הכותב.

ביקורת עניינית קריטית ללמידה, שיפור וטיוב - אך ביקורת למטרות ניגוח פוליטי,  מהווה לדעתי לא יותר מרעש רקע ורידוד השיח.

סליחה על ההפרעה, אפשר לחזל״ש

• אהבתי 3
  • משעמם 1
  • מצחיק 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

הגישה של הממשלה אינה תוקפנית, האם אתה חי איתי באותה מדינת ישראל ?

בשנה האחרונה נראה שנעשה הכל מצד הממשלה למשוך את המלחמה ככל הניתן ללא הכרעה, משיקולים פוליטיים 

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, waterman כתב:

לעומתם, המעטים שתומכים בגישה התוקפנית של הממשלה וצה״ל, עושים זאת בדחיפות ורחימו ומקפידים לסייג את תגובתם מחשש למתקפה רבתי מצד המתנגדים.

הלוואי והיתה לממשלה גישה תוקפנית. 

צריך להסתכל על המעשים בשטח ולא על דיבורים של הפוליטיקאים שרק מאיימים ועושים תרגילים תקשורתיים. אנחנו בעיקר מגיבים ובקושי יוזמים וזה מצב שנמשך יותר משנה והסוף לא נראה באופק.

כן, יש פה כמה תגובות קצת יותר מדי אמוציונליות אבל זה לא משהו שלא תמצא בכל דיון אנונימי באינטרנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 38 דקות, waterman כתב:

מתווך הנדל״ן מבליח מדי פעם עם תגובות ארוכות ומנומקות, אך לטעמי דמגוגיות למדי.

במה הפוסט שלך שונה?

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

כל הנ״ל מקפידים ללייק זה לזה כחבורת בנות עשר

מה זה אומר על אלו שנתנו לך לייק?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

מה אכפת לי מה סינוואר רוצה? אכפת לי מה ישראל צריכה לעשות.

הוא לא רוצה עסקה? מצוין, תגיד לארצות הברית שהם לא רוצים עסקה ותדרוס. תדרוס.

אל תחכה חודשיים שלוש לפני כניסה לרפיח, אל תחכה לפני פינוי צפון הרצועה, אל תחכה לאישור מהעולם. תעבוד.

את הפינוי שצהל עושה עכשיו היית צריך לעשות כבר ב15.10.2023.

אתה פשוט מתרץ כמו איזה ברדוגו בשביל ביבי. 

יש הבדל בין "צריך אורך רוח להיות מוכנים להילחם" ל"בוא ניקח את הזמן נחזיר מנדטים".

רק שבוע שעבר ארהב אמרה שאם לא יכנס יותר סיוע הומנטרי הספקת החימושים יפסקו.

גרמניה ובריטניה כנ"ל.

נראה לך שיש מישהו במדינה שחפץ להאכיל את העזתים?!

אין אישור מהעולם - אין תחמושת.

לפני 36 דקות, פינדר כתב:

מה זה אומר על אלו שנתנו לך לייק?

שהם חפצים בדיון רציני 

לפני שעתיים, elibaba כתב:

הגישה של הממשלה אינה תוקפנית, האם אתה חי איתי באותה מדינת ישראל ?

בשנה האחרונה נראה שנעשה הכל מצד הממשלה למשוך את המלחמה ככל הניתן ללא הכרעה, משיקולים פוליטיים 

מה היא הכרעה מבחינתך?

• תוכן חדש...