Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לא יודע מה לקחת משם, את האלימות של האדם או האלימות שנגרמת מהדת.

גם הדת שלנו לא בדיוק מקבלת את הנשים - לשבת בחלק האחורי של האוטובוס, הפרדה ברחוב, אי יכולת להיות בפורום מקבלי החלטות ( תראה לי כמה נשים יש בש"ס או ביהדות התורה), גם אצלנו שומעים סיפורים כאלה מכאלו שיצאו בשאלה, ויש הרבה שפשוט סובלות בשקט כי ככה מצפים מהן.

עבירות מין בחברה החרדית דיי מנורמלת ולא יוצאת החוצה.

אז אני באמת לא יודע מה לקחת מהכתבה. אני דווקא לקחתי שככל שהדת יותר נוכחת בחיים של אדם ואם זאת אישה או אדם חלש הם יפגעו ממנה יותר והיא תעשה אותם אומללים. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

הכותרות זעקו שהמבצר הגדול בעולם יהיה מלכודת מוות לאלפי חיילים. ובמציאות למרות הגבלות קשות. הכח המאורגן של חמאס קרס לחלוטין מהר מאוד ויחסית עם מספר אבדות נמוך.

מהכניסה הקרקעית (לא כולל ה 7-9.10) אנחנו על יותר מפי 3 חללים מכל מלחמת לבנון השנייה.

תוסיף לזה את הרפואה הקרבית שהתקדמה המון בשנים האלה ואחראית ואלפי נכים שהיום חיים ואז פשות היו מתים ואתה מבין ש"מספר אבידות נמוך" זה רק עניין של שיווק.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אתה חושב שבמקלטים לנשים מוכות אין נשים יהודיות?

אני בטוח שיש

אבל אולי לא קראת את הכתבהScreenshot_20241006_065618_Chrome.thumb.jpg.62f0d817c51342de20866e45bab000a7.jpg

בעצם עזוב אותה זאתי, סתם גזענית.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

לקח לי שניה להבין שאתה לא מתייחס אלי בהשוואה :)

לא, לא אחד לאחד כמוהם. ובכל זאת, שליש מכם לפחות חושב שתפקידה של האישה לפרנס את הבעל ולהביא לו כמה שיותר ילדים, בזמן שלומד תורה. חלק מזה לא מסוגלים לשלוט בזקפה שלהם אם יש אישה אפילן על המדרכה לידם. וכמובן כולם ביחד מאמינים שלנשים אין זכויות פוליטיות ושהדרך הכי טובה לבחור שלטון זה לפי מועצת האיתתוללות הרלוונטית.

חצי מכם בערך מאמין במדינת הלכה משולבת אפרטהיד. אם כי יש ויכוחים תאולוגים מרשימים על הגבולות. הפרופסור שציטטתי בחג מתון ומסתפק בלבנון עד הליטני. המחמירים רוצים את עיראק. כמובן, כולם ביחד מקדשים את המוות. עם הסבר תאולוגי תואם - "הערבים אשמים כי הם לא מטרנספרים את עצמם".

וכולכם ביחד מובילים לאותו המקום בדיוק. מדינת דת חצי מלוכנית פרימיטיבית.

שבוע קסום!

עריכה: להצביע על אלימות כנגד נשים אצל הערבים זה לא גזענות. להצביע על פרימיטיביות דתית אצל יהודים שבחרו בקואליצית ימין זו הכללה אסורה, כי למישהו פה יש שיער ארוך והוא נותן בrock. באמת לא מבינים את הכשל הלוגי אה?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי באיזה הקשר הביאו כאן נשים מוכות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

באיזה הקשר

בהקשר שתומכי הקואליציה הם לא פרימיטיבים, כי המוסלמים יותר גרועים.

הבת שלי נוסעת כל יום לבסיס באוטובוס שמשמש בעיקר חרדים. למזלנו הם הפנימו שאסור להם לדרוש או לבקש ממנה לעבור לחלק האחורי של האוטובוס, אז הם פשוט לא יושבים לידה. אבל אסור להגיד שהם פרימיטיבים, כי מוסלמים בכלל היו מכים ואונסים אותה.  זו רמת הטיעון..

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

באמת, סרקזם בצד ואני גם יודע שכתבתי את זה כבר, אבל עדיין: מילא חרדים, אבל אנשי ציונות דתית ימניים, בטח מתנחלים, שמגדירים את עצמם כ״ליברלים״ ונעלבים כשאף אחד מחוץ למגזר לא משתף עם זה פעולה - זו האנומליה החברתית הכי מרתקת ומוזרה בעייני בישראל.

מילא לא היו תומכים בשתיקה או אקטיבית בנערי גבעות, ורבנים הומופובים. מילא אם היו בכל שטח א״י רק יהודים. מילא אם היינו חיים במדינה שבה הדת לא מעורבת עמוקות בניהול תחומי חיים שונים, והחברים האלו לא היו צריכים להמציא שהם בעד הפרטה (שלעולם לא תקרה כמובן) של כל דבר שזז, כדי לגשר על הפער בין האמונה שלהם בשלטון דת לאמונה שלהם כאילו הם אנשי חופש פוליטי וכלכלי. מילא אם בכלל היה אפשר לקיים את קידוש האדמה שלהם בלי תקציבי עתק מהכיס של כולנו. אבל יש את כל זה. אז מה נשאר?

ואני יודע מה נשאר, כי אני קורא לפעמים את ההגיגים של האינטלקטואלים שלהם, מהסוג של שמעון נטף (למי שלא מכיר: אקס יועץ לענייני רפורמות משפטיות של שמחה רוטמן): ספרי פילוסופיה והגות משפטית או מדינית מלפני 200 שנה או יותר. ובהתאם זה הגיוני בערך כמו לקרוא מישהו שיספר שהוא דמוקרט קלאסי והוא תומך בעבדות, כי זו היתה קיימת במודל המקורי של דמוקרטיה. 

• אהבתי 2
פורסם

לא אמרתי בשום מקום שחרדים לא פרימיטיביפ, ואם השתמע זאת מדבריי אני חוזר בי.

ההתייחסות הייתה לכך שיבגני אמר שהמדינה שלנו פרימיטיבית וברברית כמו מדינות ערביות, והשתמש בטיעון וואטאבאוטיזם של "אבל החרדים" כדי להצדיק את זה.

אז

א. חרדים פרימיטיבים, אך לא ברברים (בהכללה גסה, למרות שיש גם כאלו ברברים, לא חושב שהחברה החרדית מקדשת רצח וטבח בצורה אכזרית שמתאימה לימי הביניים ותקופת התנ"ך). פגיעות מיניות במשפחה זו מחלה רעה בציבור הזה ומקורה בטאבו ובסגירות של הקהילה הזו וצריך לצמצם ולהכחיד את הדבר הזה. 

ב. להשוות ציבור קיצוני דתי בחברה שלנו לציבור ה"ממוצע" בחברה הערבית זה מעיד משהו על הספקטרום ההתנהגותי והמוסרי של כל אחת מהחברות.

ג. יפית

ד. לא מאמין שחזרנו שוב לדיון הזה, אחרי שפרשתי ממנו כי הבנתי כבר שאין בו שום טעם.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

יאללה בוא נסגור את הדיון יפה:

לפני 23 דקות, EliC25 כתב:

ההתייחסות הייתה לכך שיבגני אמר שהמדינה שלנו פרימיטיבית וברברית כמו מדינות ערביות, והשתמש בטיעון וואטאבאוטיזם של "אבל החרדים" כדי להצדיק את זה.

אז

מה שאני אמרתי הוא:

ציטוט

כאילו.. סבבה, אנחנו לא ברמה של השכנים שלנו ולא מייצאים טרור לעולם. יופי. אבל ברבריות ופרימיטיביות? אנחנו תותחים בזה.

ואחר כך גם

ציטוט

ומה שהכי מקסים בויכוחים מהסוג שאנחנו מנהלים כרגע, זה שהאנשים שהכי אוהבים לספר כמה אנחנו נאורים אל מול הברבריות של השכנים שלנו, נמצאים לא במחנה שלי בדרך כלל.

עכשיו, ברור לכולם שהמחנה שלי צפוי להפסיד בגלל דמוגרפיה.

אז חוזרים למה שכתבתי בדיוק: כן, הם יותר ברברים. יופי. הישג גדול.

כך שדי בפירוש אמרתי שהשכנים שלנו יותר ברברים. כדי להרגיע, את המילה ברברים אני מוכן אפילו לקחת חזרה. 

מה משתנה במהות?

עדיין, מחנה ימני דתית קיצוני לאומני ושוביניסטי בישראל, שחולם על שילוב בין שלטון מלוכני למדינת דת עם חוקים ומערכת משפט מבוססת אייתוללות, מאוד אוהב לספר כמה הערבים פרימיטיבים ונוראים, בעודו מקדם תפיסות לא רחוקות ממה שיש במדינות ערב ובז לכל מה שמזכיר את המערב בנורמות שונות ומשונות. עדיין, המחנה הזה מאוהב בהכללות ככל שאלו עוסקות בערבים או שמאלנים או כל קבוצה אחרת, חוץ מיהודים ימניים דתיים. שם כל אחד פתית שלג מיוחד.

וכדי לסכם, אלי, אני רק מציע שלפני שאתה רץ להכליל ערבים, תזכיר לעצמך שוב שהמחנה שאליו אתה שייך - עד כמה שמשתקף מהפוסטים שלך פה, אני לא יודע, אולי בסתר הצבעת מרצ - הצליח להוציא לרחובות מאות אלפי בני אדם שפחדו מהמהפכה הדתית שלכם (וגם גרם להם לחפש שורשים בכל מדינה אירופאית שמוכנה להעניק ליהודים היום אזרחות). ותשאל את עצמך למה. ותגיע למסקנה הטריוויאלית שאין לכם כ״כ במה להתגאות.

שבוע קסום #2 :)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

להשוות ציבור קיצוני דתי בחברה שלנו לציבור ה"ממוצע" בחברה הערבית זה מעיד משהו על הספקטרום ההתנהגותי והמוסרי של כל אחת מהחברות.

זה מזמן לא ציבור קיצוני בחברה שלנו. זה קיים באלעד, בבני ברק, באשדוד, בבית שמש, בערד וזה הולך וגדל אז לומר שזה רק ציבור קיצוני היה נכון בעבר וממש לא מדוייק להווה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

בהקשר שתומכי הקואליציה הם לא פרימיטיבים, כי המוסלמים יותר גרועים.

חלק מהם פרימיטיבים לא פחות מהמוסלמים האלה. גם התחילו לחקות אותם ולחלק בקלאוות כשמחסלים מחבלים.

לא שאני חושב שזה לא מקובל לשמוח שהאויב מפסיד, אבל בקלאוות ועוד בשידור חי בטלוויזיה? מה אנחנו, מורדים סורים? אין לנו היסטוריה משלנו? ועוד הם נחשבים המסורתיים שמחוברים ליהדות.

אני לא חושב שהמדינה שלנו פרימיטיבית כמו המדינות המוסלמיות שסביבנו, יש לנו קהילות פרימיטיביות פה אבל הרוב לא. שיטת הבחירות הדפוקה שלנו הביאה לזה שהקיצונים הפרימיטיבים קיבלו תפקידי מפתח בגלל מפלגת השלטון ה"ליברלית". אנחנו גם לא צריכים להשתמש במדינות סביבנו כדי לקבוע סטנדרטים. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אני לא חושב שהמדינה שלנו פרימיטיבית כמו המדינות המוסלמיות שסביבנו, יש לנו קהילות פרימיטיביות פה אבל הרוב לא. שיטת הבחירות הדפוקה שלנו הביאה לזה שהקיצונים הפרימיטיבים קיבלו תפקידי מפתח בגלל מפלגת השלטון ה"ליברלית". אנחנו גם לא צריכים להשתמש במדינות סביבנו כדי לקבוע סטנדרטים. 

וזה בדיוק יוצר את המציאות שבה אנחנו הולכים אחורה והעולם הערבי קדימה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...