Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק מהתגובות מצחיקות, כאילו אנשים באמת מצפים ל-0 פגיעות? מעבר לעבודה שלא מיירטים מה שאמור לפגוע בשטח פתוח ובנגב יש המון שטחים פתוחים, בשורה התחתונה היו פגיעות, מחוץ ובתוך בסיסים אליהם כוונו הטילים, אך בשום מקרה לא הייתה השבתה של בסיס חיל אוויר. גר ליד אחד כזה, חצי שעה לאחר המטח השני כבר שמעתי את המטוסים ממריאים מהבסיס הסמוך אלי. 

עוד יותר מצחיק זה שחלק מהגולשים כאן ממש דורשים שנמסור לאיראנים מידע מדויק על כמה פגעו ומה נפגע, אמרו שהיו פגיעות ואמרו שלא נפגעה הכשירות, יותר מידע מזה אני לא מצפה לשמוע כאשר לא מדובר בפגיעה באזור אזרחי. 

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

חפש ברשת תמצא מיליון תיעודים. אבל. השאלה של מה. אני לא יודע לחפש במרשתת סרטונים, אני בטוח שיש מי שיש לו הכלים לכך.

סרטון של 45 שניות, לפחות 30 נפילות וטיל נ״מ בודד ואין שברי יירוטים/מיירטים, ועוד משתמש שקורא לעצמו beat Iraq? זה לא בישראל.

תוכיח לי שהצילום ממקום אחר, ושפורסם לפני הראשון באוקטובר השנה.

שמע צריך להיות סקפטי לפעמים, אבל אתה קצת.... מגזים.

פורסם

אין לי הוכחותכי אין לי כלים לחיפוס סרטונים ברשת. אבל  זה לא דומה למה שהיה בארץ. כל סרטון מישראל, מגובה בעדות של @Night Driver , הראה מיירטים עולים ואלפי שברים לוהטים נופלים, ועל הרקע הזה נפילות. בסרטון הזה השמיים נקיים ועולה מיירט בודד. לי אין ספק שזה סרטון ממוחזר ממקום אחר, כנראה עיראק (לפי הכיתוב).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אין לי הוכחותכי אין לי כלים לחיפוס סרטונים ברשת. אבל  זה לא דומה למה שהיה בארץ. כל סרטון מישראל, מגובה בעדות של @Night Driver , הראה מיירטים עולים ואלפי שברים לוהטים נופלים, ועל הרקע הזה נפילות. בסרטון הזה השמיים נקיים ועולה מיירט בודד. לי אין ספק שזה סרטון ממוחזר ממקום אחר, כנראה עיראק (לפי הכיתוב).

בין המיירטים לשברים יש לך בערך דקה דקה וחצי.

אצלנו זמן התרעה 30 שניןת והמיירטים עלו הרבה לפניה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אלה טילים בליסטיים, לא רקטות קצרות טווח. קבועי הזמן שונים לחלוטין. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון 

פיקוד העורף שולח התראה לפני ומפעיל את האזעקה בזמן הרגיל שיש לך. בגלל קבועי הזמן המיירטים יוצאים אחרי ההתראה אבל הרבה לפני האזעקה. 

בגלל זה לא ראית מיירטים בסרטון של כ 30 שניות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לפני 13 שעות, פינדר כתב:

אני רואה שיש מטוסים חשופים הפינה הימנית העליונה.

אלו לא מטוסים שאמורים להיות בדתקים? זה רק מזל שהם לא נפגעו?

המטוסים הספציפיים האלה מן הסתם היו באויר כבר שעות לפני המתקפה, עסוקים מאוד במשימות שלהם. אלה לא מטוסי קרב ואני לא יודע אם פיזיבילי בכלל למקם אותם בדירים עקב גודלם.

לפני 13 שעות, Pika007 כתב:

ניחוש מוחלט, לא דעה מקצועית ולא מבוסס על מידע קונקרטי- הייתי מנחש שאיבדנו מסוק או 2 בהאנגר הזה.

אני לא חושב שיש למסוקים מה לחפש בהאנגרים האלה. הם מיועדים לכלים אחרים.

לפני 12 שעות, bobi כתב:

האירנים בוודאי מרוצים, לא איכפת להם כמה טילים הם יורים, הטקטיקה שלהם היא כמות ולא איכות, מספיק להם שאחד ממאה יפגע.

זה נכון לרקטות, לכטב"מים פשוטים ולרחפנים, ששם אכן שם המשחק הוא כמות במקום איכות - הכמות הופכת לאיכות בפני עצמה. זה לא נכון במקרה של טילים בליסטיים ארוכי טווח - מערכת נשק מורכבת ויקרה לייצור ולתחזוקה, הדורשת מיומנות גבוהה בכל שלבי התפעול, וקיימת במספר מוגבל. המטרה של כל מערכת נשק היא לשחוק את יכולות האוייב, במקרה הספציפי הזה ההישג של האירנים מבחינת חשיבות מבצעית קרוב לאפס. דווקא מבחינת השימוש כנשק טרור נגד ריכוזי אוכלוסיה אזרחית הם הצליחו הפעם יותר.

לפני 12 שעות, Ooga כתב:

הנזקים בתמונה ממש מעפנים בשביל טילים בליסטיים ועוד עם הכמות המכובדת שנפלה שם, הם כנראה ירו טילים עם ר"ק כמעט ריק.

לשם השוואה תראה את הנזק בהוד השרון, שם נפל טיל בשטח פתוח והנזק ממש רחב היקף גם רחוק ממנו. לדעתי רק חלק מהטילים שנשלחו היו "על אמת".

אין סיבה להאמין שירו טילים עם רש"ק ריק. יעידו המכתשים המכובדים שהטילים השאירו + הפיצוצים בפגיעה בסרטונים השונים.

לפני 10 שעות, bobi כתב:

על פי האמריקאים יש להם כ 3000 טילים בליסטיים ארוכי טווח, הם הראו מומחיות בלפשט מערכות עם יכולות שפעם היו רק למעצמות ולהפוך אותן לנשק שכל חותי יכול לירות מתוך המערה שלו.

שוב, טיל בליסטי זו מערכת יקרה ומורכבת, ולא משנה כמה תנסה לפשט אותה, אתה לא יכול לרבע את המעגל בנושא זה, כמו שאתה לא יכול לפשט מטוס או צוללת. לפשט טיל בליסטי = בדיוק אותו כטב"מ בוכנתי שמטרטר עשר שעות עם כמה עשרות קילוגרמים של חומר נפץ עד ליעד, עולה בערך 20K דולר לייצר, ואז באמת לא אכפת לך לשלוח מאה כאלה על מטרה רכה לא מוגנת, בתקווה שאחד או שניים יפגעו ויעשו את העבודה.

מעבר לזה, המומחיות שלהם היא לאו דווקא בפישוט המערכות, אלא בזיהוי מוקדם ונכון של המגמות ורכיבה עליהן... יאמר בהחלט לזכותם. (ראה ערך כטב"מים מתאבדים זולים ופשוטים לטווח ארוך - הכלים האלה בגדול מבוססים על האקו-סיסטם של עולם הטיסנאות שעבר מהפכה טכנולוגית בעשרים השנים האחרונות, האיראנים למדו ויישמו.)

לפני 8 שעות, bobi כתב:

תראו את זה. מה שנראה כמו הפגיעות בבסיס נבטים.

https://x.com/clashreport/status/1841776206934426003

הרצף הזה של פגיעות בזו אחר זו תוך פרק זמן קצר מאוד, גורם לי לחשוב שאולי אחת מסוללות היירוט לא תפקדה 100% באירוע הספציפי הזה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לי אין ספק שזה סרטון ממוחזר ממקום אחר

Play copium by Mercyyy on Amazon Music

ספוילר

A metaphorical opiate taken in order to cope with loss or disillusionment, often leading to one becoming detached from reality and in denial of their situation.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, Night Driver כתב:

נכון 

פיקוד העורף שולח התראה לפני ומפעיל את האזעקה בזמן הרגיל שיש לך. בגלל קבועי הזמן המיירטים יוצאים אחרי ההתראה אבל הרבה לפני האזעקה. 

בגלל זה לא ראית מיירטים בסרטון של כ 30 שניות.

אני הייתי מחוץ לאיזור האזעקות, לגמרי לא מודע לאירוע עד שהבן עלה מחדרו ועדכן. וכיוון שאני גר במורדות המערביים של הכרמל לא ראיתי ולא שמעתי כלום (כמובן שבמצב הזה גם לא יצאתי מהבית).

אחותי - איזה 30 ק״מ דרומה ממני - קיבלה התראה בטלפון אבל לא אזעקה.

לגבי הסרטון - מיירטים יוצאים הרבה זמן לפני הנפילות. כדי לקבל סרטון נקי לחלוטין הן ממיירטים והן משברים צריך אפס פגיעות בטילים הנופלים. בסרטונים שראינו. מלא מעט מקומות בארץ, כולל מהנגב (מן הסתם הצפוני) נראים מירטים ובעיקר הרבה שברים לוהטים. לא מסתדר לי שבסרטונים שדי ברור שהם אותנטיים יש רקע מלא שברים, יש מיירטים ויש גם נפילות בודדות, ובסרטון אחד, לכאורה מאותו איזור (זה שקושר במעלה העמוד) השמיים שחורים לגמרי בלי שום רמז ליירוטים. לא קונה.

עוד נגד הסרטון הזה - יש בו מקבץ של לפחות 30 נפילות בשטח קטן. יש בצילומי הלוויין עדות ל-30 נפילות?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הרסיסים מגיעים יחד הרש״קים. בסרטון הזה הם לא מגיעים.

@קורן בן אשר עקרונית אתה צודק, אבל בשידור החי, גם של הגל השני, ראינו יירוטים, אז זה לא מסתדר לי.

הדבר שכן חשוד הוא השתיקה לגבי אחוז היירוטים, אבל זה נתון שמזמן הפסיקו לפרסם, גם לגבי כיפת ברזל.

פורסם

לפי זה שהמפיץ של הסרטון המדובר הוא מעירק, לא אתפלא אם זו ההתקפה של איראן על בסיס חיל האוויר האמריקאי  Al Asad airbase

לפני 4 דקות, sperial כתב:

הדבר שכן חשוד הוא השתיקה לגבי אחוז היירוטים, אבל זה נתון שמזמן הפסיקו לפרסם, גם לגבי כיפת ברזל.

וטוב שכך, האיוב בהחלט עושה שימוש בנתונים האלו כדי להבין את מידת ההצלחה ומה לשנות או לשפר, כמובן שגם הצוותים שלנו חוקרים כל יירוט ופועלים כדי לשפר את יכולות המערכת. אני בכלל בעד פחות ברברת בתחום הזה גם באולפנים, כמו מפקדי חיל אוויר לשעבר או מערכת יירוט שמקשקשים עצמם לדעת בנושא. 

פורסם

ראיתי מספר סרטונים של האירוע הזה שצולמו מנקודות שונות, רואים בבירור שהם מצולמים מהפזורה הבדואית באזור שסביב נבטים, באחד מהם רואים שורה של לנדקרוזרים עם לוחיות ישראליות. אז אני לא רואה סיבה לחשוד באמינות של הסרטונים הספציפיים האלה.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם

הייתי בממ''ד בבאר שבע (בערך 9-10 ק''מ קו אווירי מנבטים) וההדף שספג הממד מהפיצוצים בהחלט תואם את תזמון הפיצוצים שרואים בסרטון.

לדעתי הוא אותנטי.

פורסם

מסתבר ששוב לחיילים אין איך להגיע לבסיסים, כי אין תחבורה ציבורית בחגים. 

גם זו פרימיטיביות בחסות המחנה שבז לפרימיטיביות של השכנים שלנו.

אבל כמובן, אסור להשוות.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...