Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Uri-G כתב:

מאיפה הבאת את הסיפור הדבילי הזה. הניסוח המשפטי המוזכר בו כל כך עילג שברור שזה עוד פייק ניוז מבית מדרשו של הקיסר. 

הביביזם לא מפסיק אפילו היום. נשקיות נסגרו כי היו גניבות נשק גם בצבא לרוב עם עזרה מבפנים. 

"צה"ל לקח לנו את הנשקים": ההפקרה של כיתות הכוננות

כבר שנתיים שכיתות הכוננות ביישובי העוטף לא ערוכות למקרה תקיפה: צה"ל לקח את רוב הנשקים מתוך כוונה להילחם בגניבות הנשק באזור. הכוננים נאלצו להדוף את המחבלים עם אקדחים אישיים. "הצבא הניח שהמכשול שהוקם בלתי עביר. כולם שמו את מבטחם במכשול ובטכנולוגיות והכל קרס, אחד לאחד"

22:35, 08.10.23

כלכליסט 

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/hyy1eyez6 

הדבילים של כלכליסט רשמו את הסיפור הזה.. וגם ועדת חוץ וביטחון בכנסת -
אם כך - אני דביל בחברה טובה.. ואתם

הוראות הפתיחה באש בצאלים כפי שתודרכו היום מילואימניקים
עם היוודע על שוד התחמושת ע"י בדואים:

1. אסור לירות על גנבי תחמושת כלל, רק באוויר. שוב, אסור לירות בהם כלל.
2. גניבת נשק - ירי מתחת לברך.
3. רק בסכנה מיידית ומוחשית בלבד - ירי על מנת "לנטרל" בלבד.

ההחלטה התקבלה  באישור הפרקליטה הצבאית הראשית, אלופה יפעת תומר-ירושלמי, בתום עבודת מטה ועל רקע  גניבות המתרחשות בצאלים.
כבר ב-2017 הותר לחיילים לפתוח בנוהל מעצר חשוד נגד גנבי אמל"ח ותחמושת, שמסתיים בירי לרגליים, אך חיילים רבים נמנעו מכך בזמן אמת מחשש להסתבכות פלילית או בשל הנחיות סותרות מהמפקדים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם
לפני 3 דקות, עדי-אל כתב:

האם שאר ראשי מערכת הביטחון מאז לא שותפים למדיניות הזאת?

לפני 19 דקות, motizkn כתב:

מי קובע את המדיניות מ 2012? מי ממנה את ראשי הצבא? מי ממנה את ראשי השב"כ והמוסד? מי קובע תקציבים? מי קובע סידרי עדיפויות?

זה הממשלות מ 2012, להזכריך הרבה אנשים התחלפו שם חוץ מאחד שאחראי על הכל.

טסלה 3 2022

פורסם
Just now, ליין מן כתב:

"צה"ל לקח לנו את הנשקים": ההפקרה של כיתות הכוננות

כבר שנתיים שכיתות הכוננות ביישובי העוטף לא ערוכות למקרה תקיפה: צה"ל לקח את רוב הנשקים מתוך כוונה להילחם בגניבות הנשק באזור. הכוננים נאלצו להדוף את המחבלים עם אקדחים אישיים. "הצבא הניח שהמכשול שהוקם בלתי עביר. כולם שמו את מבטחם במכשול ובטכנולוגיות והכל קרס, אחד לאחד"

22:35, 08.10.23

כלכליסט 

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/hyy1eyez6 

הדבילים של כלכליסט רשמו את הסיפור הזה.. וגם ועדת חוץ וביטחון בכנסת -
אם כך - אני דביל בחברה טובה.. ואתם

אייל.

ואיך זה קשור לסיפור הדבילי שסיפרת על האיסור לירות. לא יעזור כמה גדולות האותיות שלך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 40 דקות, נקודה טובה כתב:

הדבר שהכי מפחיד אותי במריבות שלכם זה שבסוף חייל אחד ישתכנע (או כל יהודי אחר) שלא אהיה מוכן למות למענו לפחות כמו שהוא מוכן בשבילי.

אולי זה וזה קצת ירכך את הרושם,

ואני לא מתכוון לפתוח פה ויכוח על גיוס בני ישיבות אז תחסכו את הטרחה בבקשה - זה רק בשביל מי שקורא פה שלא יחשוב שאם אני שותק אני מסכים עם הדברים.

אני יכול להבטיח לך שאחרי שננצח אתם תמותו בשבילנו ובשביל עצמכם ועוד איך!
כולנו רואים לאן מובילה מדיניות פטורים גורפת לחרדים + מילארדי שקלים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 5 דקות, GREEN. כתב:

בסוף לאורך ההיסטוריה נתניהו פחד והייעוץ/בתי משפט חסם

מתי נתניהו רצה לכבוש את עזה ובית המשפט עצר אותו?

מתי בינימין נתניהו לא רצה להעביר מזוודות  של כסף לחמאס ובית משפט הכריח אותו?

מתי בית משפט הכריח את נתניהו לשחרר 1500 מחבלים עבור חייל בודד?

אני מבין שהפייק עובד במרץ.

• אהבתי 7
פורסם
לפני 7 דקות, Uri-G כתב:

ואיך זה קשור לסיפור הדבילי שסיפרת על האיסור לירות. לא יעזור כמה גדולות האותיות שלך.

הוראות הפתיחה באש בצאלים כפי שתודרכו היום מילואימניקים
עם היוודע על שוד התחמושת ע"י בדואים:

1. אסור לירות על גנבי תחמושת כלל, רק באוויר. שוב, אסור לירות בהם כלל.
2. גניבת נשק - ירי מתחת לברך.
3. רק בסכנה מיידית ומוחשית בלבד - ירי על מנת "לנטרל" בלבד.

ההחלטה התקבלה  באישור הפרקליטה הצבאית הראשית, אלופה יפעת תומר-ירושלמי, בתום עבודת מטה ועל רקע  גניבות המתרחשות בצאלים.
כבר ב-2017 הותר לחיילים לפתוח בנוהל מעצר חשוד נגד גנבי אמל"ח ותחמושת, שמסתיים בירי לרגליים, אך חיילים רבים נמנעו מכך בזמן אמת מחשש להסתבכות פלילית או בשל הנחיות סותרות מהמפקדים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 28 דקות, ליין מן כתב:

אז פריג'י 
 מה לדעתך צריך להיות דינם של קובעי המדיניות הזו.. הרי קול אחי צועק אלינו מהאדמה.
הייתי שמח אם הם היו עושים לבד חשבון נפש, ומכים לבד על חטא.

תוריד את הטונים.

כפי שכתבתי, וגם ניתן להבין מהכתבה שקישרת בכלכליסט - זו קונספציה שקרסה. קונספציה אינפנטילית שטופחה בצל של מכשול בלתי עביר לכאורה, ושל כיפת ברזל יכולת כל, ומעילי רוח ומיגוניות.

אף אחד שם לא האמין שזה יכול לקרות, שנגיע לקרב פנים מול פנים עם מחבלים נחושים.

רצו שלא יהיו נשקים כחלק מאידיאולוגיה של מה שלא צריך עדיף שלא יהיה. לכשעצמה, היא לא כזו נוראית. הבעיה שהיא פשוט שגויה מהיסוד.

הדגשתי כדי שתבין שאני חושב בגדול כמוך. פשוט אני חושב שמדובר בטיפשות ואילו אתה חושב שזה זדון. 

פורסם (נערך)

ירי ברגליים הוא חלק מנוהל מעצר חשוד. הייתי במספר בסיסים באף אחד אין  נוהל מיוחד לגנבי נשק וחייל בטח לא אמור לשאול פורץ אם הוא גנב נשק או מחבל.

אם כבר הייתה הקלה בירי בשנה האחרונה, גם אם החייל  מאיזה סיבה יודע בוודאות שמדובר על גנב ציוד ולא גנב נשק או מחבל ,מותר לפתוח בנוהל מעצר חשוד ולירות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

אני מצפה לחלוקת נשק לאזרחים(מי שיש לו הכשרה) ואחרי המלחמה ניקוי של המגזר מנשק. הערבים בישראל יותר מפחידים אותי מכל אחד אחר…

יש לנו אלפי מחבלים עם אזרחות ישראלית וזה רק עניין של זמן, בדיוק כמו מה שקרה עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 38 דקות, yd b-4 כתב:

שאלה שולית הטנדרים של המחבלים. ראיתי את אחד התיעודים שמםנים אותם מהציר בצורה שהורסת אותם (מנוף מהגג).

אין שום אפשרות להשמיש אותם אצלנו? הם לא נראים עתיקים במיוחד. חבר בזק"א טוען שראה המון טנדרים כאלו אתמול.

כחובב רכב כואב לי הלב גם על זה. המגוון של כלים שאני יכול רק לחלום עליו כאן והם נכנסו איתו. גרסאות שבהתקפה אחת מגמדות את כל ההיצע של יוניון מוטורס. 

אגב, השמשת כלי אויב היא א-ב של יחידות מיוחדות. סמוך עליהם שינצילו את מה שראוי לדעתם לשימור. הם יכולים להסוות כלים עד מחרתיים, הכלים האותנטיים ישתלבו בסביבה הרבה יותר. 

פורסם
לפני 5 דקות, Uri-G כתב:

מתי נתניהו רצה לכבוש את עזה ובית המשפט עצר אותו?

מתי בינימין נתניהו לא רצה להעביר מזוודות  של כסף לחמאס ובית משפט הכריח אותו?

מתי בית משפט הכריח את נתניהו לשחרר 1500 מחבלים עבור חייל בודד?

אני מבין שהפייק עובד במרץ.

לדעתי זה ברור שנתניהו שגה בכל שיטת ניהול הסכסוך שלו.

המצב נוצר גם כי

1. נתניהו לא רצה לכבוש כי פחד.

2. ניהול ולחימה בנוסח מערבי/דמוקרטי/חוקי מול חלאות אדם תוך סיכון חיי אדם, בגלל יועצים משפטיים למיניהם.

יכול להיות שללא הסיבה השניה היה מתנהג בעזה קצת אחרת.

נ.ב. לפי אל ג'זירה הם רוצים שצהל יכנס ויכבוש, הם טוענים שזה בור בלי תחתית לנהל אוכלוסיה במצב הזה ודעת הקהל שעכשיו לטובת ישראל תתהפך מאוד מהר.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, GREEN. כתב:

ניהול ולחימה בנוסח מערבי/דמוקרטי/חוקי מול חלאות אדם תוך סיכון חיי אדם, בגלל יועצים משפטיים למיניהם

הסיבה שמותר לתקוף על פי חוקים בינלאומיים, זה כי אנחנו לא ארגון טירור. עדיין.

למרות זאת הצבא פעל ופועל הרבה פעמים בניגוד לאמנות בינלאומיות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב, יש שליטה בכל היישובים כרגע.

לפחות משהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אוזלת היד כנגד גניבת אמל"ח *גם מחיילים באמצע אימון.

היא בושה שתתפוצץ לנו בפרצוף.

איך אפשר להילחם בפשיעה כך. לכל ילד ברור שיותר קל למנוע גניבת רובה מלחפש אותו אי שם בטובא זנגריא

אני מקווה מאוד שמכתרים את הישובים האלה, שמישהו צופה עליהם, שישמו שם מילואימניקים עם נשקים שלופים בכניסה, אין לי אמונה בהם.

לפני 21 דקות, Giant_TA כתב:

אני מצפה לחלוקת נשק לאזרחים(מי שיש לו הכשרה) ואחרי המלחמה ניקוי של המגזר מנשק. הערבים בישראל יותר מפחידים אותי מכל אחד אחר…

יש לנו אלפי מחבלים עם אזרחות ישראלית וזה רק עניין של זמן, בדיוק כמו מה שקרה עכשיו.

שר הפיתות הליצן צייץ על הקלה עלק בהשגת נשק. עדיין צריך להיות בישובי גבול, עדיין צריך רובאי 07. מה ההקלה? 100 כדורים במקום 50 לאקדח קפצונים המעפן הזה אל מול חיות אדם שבאים עם מטעני צד ומאגים. אתמול צלמו בחדשות מה הלך באחד הטנדרים, ציוד לחימה מטורף! מה יעזור אקדח? יש לי הכשרה דיי ארוכה עם מיקרו תבור אבל אין סיכוי שיביאו לי, חבל.

עריכה אחרונה על ידי MZN
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...