Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 49 דקות, gadik6 כתב:

מה נראה לך שאנחנו זורקים על שמאלנים בהפגנות, אם לא קוטג' שטראוס?   יותר יעיל מביצים.

תרשה לי לנצל את טוב הלב שלך,  אפשר 3% ?

9%  לא בריא.

• מצחיק 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

לעומת זאת אזרח ערבי שרוצה לגור ביישוב יוקרתי יתקל בסירוב על רקע "אי התאמה" שזה שם יפה ל"יהודים בלבד". ראה חוק ועדות קבלה.

יש עוד דוגמאות. החוק היבש לכאורה לא מפלה באופן רשמי. אבל בפועל הכל מוכוון לעליונות יהודית.

בוא אני אגלה לך סקופ גבר - יש גם יהודים שלא מתקבלים לישובים האלה.

שוב - לא אפרטהייד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

נתחיל מזה שיש הבדל בין לא לצרוך מוצר או שירות מסוים לבין לנסות לפגוע או להכפיש עסק.

שנית, החרם על שטראוס, כמדומני, התחיל לאחר ששטראוס עצמה "החרימה" את ערוץ 14, בעוד שכל חטאו של המלון זה שהוא לא סירב לארח את ביבי.

ולשאלתך - לא הפסקתי. מה נראה לך שאנחנו זורקים על שמאלנים בהפגנות, אם לא קוטג' שטראוס?   יותר יעיל מביצים.

איזה חפירה נתת פה בשביל שאלה פשוט של "כן או לא".

אבנים, כמו שאתם זורקים על חיילים.

וואי, וואי כל הבכי שלכם ואיומים על חרם ואתם בסוף לא מחרימים אותם?אח"כ אתה נעלב שקוראים לך חסר עמוד שדרה.

מביך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, פינדר כתב:

החוק היבש לכאורה לא מפלה באופן רשמי

אז על מה הזעקות אפרטהייד?

אפשר לומר שבישראל קיימת תרבות של גזענות נגד ערבים, מעבר לזה אתה סתם עושה דרמה.

בסין למשל, יש ב2023 מקומות ששחורים לא יכולים להיכנס. יש שלט אין כניסה לשחורים.

אם בישראל תתלה שלט אין כניסה לערבים, אחרי שעה תקבל שיימינג וחצי מדינה תשמע עליך בחדשות שמונה בערב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, arturkopit כתב:

איזה חפירה נתת פה בשביל שאלה פשוט של "כן או לא".

אבנים, כמו שאתם זורקים על חיילים.

וואי, וואי כל הבכי שלכם ואיומים על חרם ואתם בסוף לא מחרימים אותם?אח"כ אתה נעלב שקוראים לך חסר עמוד שדרה.

מביך.

תוכיח שזרקתי אבנים על חיילים.

פורסם
לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

בוא אני אגלה לך סקופ גבר - יש גם יהודים שלא מתקבלים לישובים האלה.

שוב - לא אפרטהייד.

אל תקרא לזה אפרטהייד.

תקרא לזה אפליה מובנית. תרגיש יותר טוב?

הסקופ שלך לא משנה כלום. בסופו של דבר החוק הזה נועד בראש ובראשונה לסנן ערבים.

כמו שמכירת רוב קרקעות המדינה לקקל, נועדה למנוע מכירה של קרקע לערבים. המדינה לא יכולה להפלות באופן רשמי, אז מפריטים את האפליה.

כמו שהחוק שעבר עכשיו לגבי אונס על רקע לאומני לאט כולל במפורש אזכור של ערבים ויהודים, אבל ברור לגמרי למה הוא נועד וגם יוזמת החוק אמרה את זה בפירוש.

ככה שר האוצר מרשה לעצמו להתבטא לגבי ערבים. אז אתה חושב שעצירת התקציבים שלו נובעת ממניעים מקצועיים?

https://twitter.com/ReshefRafi/status/1688897743526182912?s=20

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

לעומת זאת אזרח ערבי שרוצה לגור ביישוב יוקרתי יתקל בסירוב על רקע "אי התאמה" שזה שם יפה ל"יהודים בלבד". ראה חוק ועדות קבלה.

יש עוד דוגמאות. החוק היבש לכאורה לא מפלה באופן רשמי. אבל בפועל הכל מוכוון לעליונות יהודית.

אזרח יהודי גם כן לא יוכל לגור ביישוב ערבי, כולל היוקרתיים, ועזוב כרגע את שאלת הרצון. כן תוכל לגור ביישובים דרוזיים, חלקם. לא מעבר.

על שטחים אני בכלל לא מדבר - האם תוכל לרכוש דירה ברוואבי? אם תוכל לרכוש, האם תוכל לגור שם?

• אהבתי 5

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

תוכיח שזרקתי אבנים על חיילים.

לא טענתי  שאתה ספציפית זורק אבנים על חיילים. אני לא מוכיח דברים שלא טענתי.

מביך

פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

אהה.... לא.

1. איסור נישואי תערובת - יש חוק כזה, והוא מיושן. אבל - אבל הוא לא אומר "אף אחד לא מתחתן עם ערבים" (בין אם זה מוסלמי או נוצרי), אלא אסור להתערבב באופן כללי. גם יהודי ונוצרייה לא יכולים.

לגבי להבה - תצא עם מוסלמית ותגיד לי מה בן דוד שלה חושב על זה..

2. כמו שרשמו - בוטל.

3. חינוך - מוסלמים הולכים לבתי ספר בדיוק כמו היהודים, נבחנים בבגרויות ומגיעים לאוניברסיטה. הם הופכים להיות רופאים, עורכי דין, מתכנתים ואף אחד לא עוצר אותם.

סמוטריץ יצא טיפש וכולם יוצאים עליו, אז אפשר להבין שזאת לא מדיניות של מדינת ישראל. ראש עיריית ירושלים (דתי) כבר הצהיר שימשיך לתקצב.

4. חוסר זכות בחירה - מה?

5. אפליה בתעסוקה - מה?
משרות המיועדות שילוב לשילוב ערבים, דרוזים וצ'רקסים בשירות המדינה | נציבות שירות המדינה (www.gov.il)

יש משרות שאני כיהודי לא יכול להגיש אליהן מועמדות בכלל.

אם הבעיה שלך היא עם השוק הפרטי - תגיד לחברות הייטקס שמשחקות אותה מגוונות ומכילות שיתחילו לגייס. 

בכל הסעיפים שפרטתי התייחסתי לפלשתינאים בשטחים לא לערבי ישראל עם תעודה כחולה (להם עדיין יש שיוויון זכויות רשמי לצערם של סמוטריץ ובן גביר שלא רוצים להיות איתם בחדרים משותפים יחד בבית חולים...), זה כל ההבדל הקטן... 

נ.ב בקשר לרישום הלאום האמת שלא הייתי מודע לזה, אז למדתי

פורסם
לפני 8 דקות, RK כתב:

ועזוב כרגע את שאלת הרצון

אבל שאלת הרצון היא מהותית. המדינה הפכה את היישובים הערביים לפחי זבל של פשיעה והזנחה, כך שאף יהודי לא ירצה לגור שם.

רוואבי היא בשטחי הרשות. תושבי הרשות יכולים לגור מחוץ לרשות? בשטח ישראלי?

ערבי ישראלי יכול לגור בהתנחלות?

אתה רק מצדיק את הטענה שלי. ההפרדה הזו היא מתוכננת ומוסדרת. הפרד ומשול מאז ימי מפאי ועד היום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אבל שאלת הרצון היא מהותית. המדינה הפכה את היישובים הערביים לפחי זבל של פשיעה והזנחה, כך שאף יהודי לא ירצה לגור שם.

רוואבי היא בשטחי הרשות. תושבי הרשות יכולים לגור מחוץ לרשות? בשטח ישראלי?

ערבי ישראלי יכול לגור בהתנחלות?

אתה רק מצדיק את הטענה שלי. ההפרדה הזו היא מתוכננת ומוסדרת. הפרד ומשול מאז ימי מפאי ועד היום.

כשאתה כותב "המדינה הפכה" אתה מנקה את המגזר מכל אחריות, כלומר במידה רבה מאשש ומצדיק את הביקורת כלפיו. זאת גישה מקלה מדי. כמו שיש למגזר חלק ארי בהתעצמות הפשע (היסטוריה ארוכה של חוסר שת"פ עם המשטרה והתנגדות אקטיבית להקמת נקודות ביישובים), כך גם המצב הסוציואקונומי הוא לא רק, וכנראה גם לא ברובו, באשמת המדינה. 

יש תכניות רבות של אפליה מתקנת, מי שרוצה הולך ולומד ומשפר את מצבו, ולא חסר אנשים שמקימים עסקים מצליחים. יש גבול להאשמה האוטומטית של המדינה בכל דבר, היא מספיק אשמה בדברים גם כך.

• אהבתי 5

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אל תקרא לזה אפרטהייד.

תקרא לזה אפליה מובנית. תרגיש יותר טוב?

הסקופ שלך לא משנה כלום. בסופו של דבר החוק הזה נועד בראש ובראשונה לסנן ערבים.

כמו שמכירת רוב קרקעות המדינה לקקל, נועדה למנוע מכירה של קרקע לערבים. המדינה לא יכולה להפלות באופן רשמי, אז מפריטים את האפליה.

כמו שהחוק שעבר עכשיו לגבי אונס על רקע לאומני לאט כולל במפורש אזכור של ערבים ויהודים, אבל ברור לגמרי למה הוא נועד וגם יוזמת החוק אמרה את זה בפירוש.

ככה שר האוצר מרשה לעצמו להתבטא לגבי ערבים. אז אתה חושב שעצירת התקציבים שלו נובעת ממניעים מקצועיים?

https://twitter.com/ReshefRafi/status/1688897743526182912?s=20

הוידאו הזה של סמוטריץ מחליא, אבל לא צריך להיות מתחסד. הוא מחליא כי זה נבחר ציבור שלימים הפך לשר, אבל לא נפלה לי הלסת מהמהות של הדברים שלו. רק היום התפרסם וידאו של מכות רצח שקיבלו מאבטחים ברמבם מכמה בני דודים.

הם זכו לסלידה הזאת משאר הציבור ביושר. אם נמשיך בחוסר הפוליטיקלי קורקרט, יש גם כמה עדות של יהודים שלא הייתי רוצה לגור לידם / להתאשפז לידם, ואני האמת חלק מהעדות האלה. כמובן שלא הייתי פוסל משהו על סמך מבטא או מראה חיצוני, זה מחליא וזה מה שהוא עשה כאן.

בקיצור, קשה לכפות סטנדרטים מערביים על אוכלסיות שאין להן קשר לגבר הזה, כנ״ל לחרדים האמת.

עריכה אחרונה על ידי MZN
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, RK כתב:

אתה מנקה את המגזר מכל אחריות

ממש לא. יש להם בהחלט אחריות.

יש בעיה תרבותית. היא קיימת וגם ערבים בעצמם מודים בזה.

אבל בסופו של דבר מי שאחראי זו המדינה. מי שמקצה משאבים לחינוך, בינוי, תוכניות מתאר וכו׳ זו המדינה.

למדינה היה נוח להעלים עין ולתת להם להתבשל במיץ של עצמם. עכשיו כשהפשע שם יוצא מגבולות המגזר, כולם התעוררו.

לפני 34 דקות, RK כתב:

יש תכניות רבות של אפליה מתקנת, מי שרוצה הולך ולומד ומשפר את מצבו, ולא חסר אנשים שמקימים עסקים מצליחים.

זו בדיוק הטענה נגד סמוטריץ שרוצה כרגע לעצור תקציבים שנועדו לקדם לימודים אקדמים.

לפני 4 דקות, MZN כתב:

רק היום התפרסם וידאו של מכות רצח שקיבלו מאבטחים ברמבם מכמה בני דודים.

אף אחד לא מכחיש שיש בעיית פשיעה חמורה במגזר הערבי.

אבל כשסמוטריץ אמר שהוא לא רוצה שמיילדת ערביה תיילד את התינוק הטהור שלו, זו גזענות נטו, בלי קשר לתרבות או אלימות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, yb כתב:

בכל הסעיפים שפרטתי התייחסתי לפלשתינאים בשטחים לא לערבי ישראל עם תעודה כחולה (להם עדיין יש שיוויון זכויות רשמי לצערם של סמוטריץ ובן גביר שלא רוצים להיות איתם בחדרים משותפים יחד בבית חולים...), זה כל ההבדל הקטן... 

אז אתה מדבר על שטחים כבושים תחת שלטון צבאי ולא על מדינת ישראל.

• משעמם 1
פורסם
לפני 4 שעות, yb כתב:

נ.ב בקשר לרישום הלאום האמת שלא הייתי מודע לזה, אז למדתי

בערך שום דבר ממה שרשמת לא קשור לפלשתינאים.

ישראל לא מחליטה על הנישואים שלהם, לא על החינוך בשכם, ג'נין וחברון, לא על מי יצביע לפרלמנט הפלשתינאי ולא על תעסוקה בשטחי הרשות.

השטחים תחת שלטון צבאי והמצב דפוק אבל זה לא אפרטהייד, הצבא אפילו משחרר מחסומים ומשחרר עוד ועוד כבישים שיוכלו לסוע בהם חופשי. 

אם היה אפרטהייד לא היית רואה תמונות של פלשתינאים פצועים שמגיעים לקבל טיפול מלוחמי צה"ל.

המדינה כן מונעת מהם להיכנס חופשי לשטחי הקו הירוק כי אתה יודע, פיגועים וזה.

• תוכן חדש...