Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

פורעים יהודים הגיעו לכפר פלסטיני והאירוע נגמר ברצח של פלסטיני.

החשודים היהודים זכו לביקורים של ח״כים ושוחררו לביתם (לא מפתיע אחרי שקיבלו את כל הזמן שבעולם לשבש הליכי חקירה).

הערבים מובאים להארכת מעצר.

איך אפשר להגיד שאין בשטחים אפרטהייד?

אפרטהייד זאת מדיניות הפרדה גזעית עם שורה של חוקים שאני כבר הזכרתי.

ליהודים ברוסיה עד המהפכה ב-1917 היה מותר להתגורר אך ורק באזורים מוגדרים (חיוור התיישבות). היה גם אסור לעסוק בהרבה מקצועות. אפשר לקרוא לזה אנטישמיות אבל בטח לא אפרטהייד. גם בברה"מ למרות שעל הנייר כולם היו שווים היו מכסות ליהודים במוסדות להשכלה גבוה. גם זה לא אפרטהייד. בזמן WWII בארה"ב שמו יפנים במחנות מעצר, ברוסיה עשו טרנספר לעמים שלמים כי שלטונות לא סמכו עליהם. אבל גם זה לא היה אפרטהייד. ובטח אפרטהייד לא קיים היום בישראל, לא משנה מאיזה צד של הקו הירוק.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

פורעים יהודים הגיעו לכפר פלסטיני והאירוע נגמר ברצח של פלסטיני

פורעים? אולי. המשטרה יחקרו ויבדקו אם באו לשם במטרה להתפרע, לא ערוץ 12 או ערוץ 14. נגמר במוות של פלסטיני, לא רצח. אל תשכח שיש גם חשוד מתנחל עם ראש פתוח בבית חולים. אם היה רצח, זה יחליטו השופטים.

אני ממש לא מסמפט את כל החנמאלים האלה ולדעתי אין להם בכלל מה לחפש שם אבל בוא תמתין עם הזעקות שפורעים יהודים רצחו פלסטיני.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 26 דקות, mikyl כתב:

ליהודים ברוסיה עד המהפכה ב-1917 היה מותר להתגורר אך ורק באזורים מוגדרים (חיוור התיישבות). היה גם אסור לעסוק בהרבה מקצועות. אפשר לקרוא לזה אנטישמיות אבל בטח לא אפרטהייד.

למען האמת זה נופל לחלוטין תחת ההגדרה של אפרטהיד. וגם גירוש הצ'צ'נים במהלך מלחמת העולם השניה.

לפני 27 דקות, mikyl כתב:

ובטח אפרטהייד לא קיים היום בישראל, לא משנה מאיזה צד של הקו הירוק.

בישראל עצמה עדיין לא. ביו"ש זה כבר יותר יותר הכיוון.

אם אתה מצפה לקופי פייסט של אחד לאחד לדרום אפריקה, כמובן שתמיד תוכל להגיד שלא. מספיק אפילו לעצור בזה שערבים פלסטינאים הם לא שחורים, אז הנה, זה לא אפרטהיד. אבל הגדרות הן כלליות יותר בדרך כלל.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

תראה איזה קטע, בשני המקרים התייחסת לבית המשפט.

רק שהיהודים עוברים בבית משפט אזרחי והפלסטינים בבית דין צבאי.

מע׳ משפט שונה. חוקים שונים.

אפרטהייד בהגדרה.

האם השופטים בבית המשפט הצבאי הם לא בעלי השכלה משפטית, או שמא הם לא נבחרים על ידי ועדה לבחירת שופטים?

מה הנקודה שלך, שבגלל שזה בית משפט צבאי אז השופטים הם גזענים שרק מחפשים לדפוק פלשתינים?

ואין לזה בכלל קשר לאפרטהייד.

הצורך בבית משפט צבאי נובע בכלל מאמנת ז'נבה, שקובעת מה צריך לספק הכח הכובש לאוכלוסיה.

למעשה, שפיטה של הפלשתינים בבית משפט אזרחי שנמצא בתוך ישראל מנוגדת לאמנה, למיטב הבנתי (פרט למקרים של עצורים בבתי הכליאה לפני משפט, עצירים מנהליים ועוד).

מציע להבא להעמיק לפני שצועקים אפרטהייד וגזענות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

העצורים הפלסטינאים שוחררו.

הפרקליטות נגד שחרור אלישע ירד: "מסכן את שלום הציבור" (ynet.co.il)

העצורים הפלסטינים מבורקה שוחררו, הפרקליטות ערערה על שחרור איש עוצמה יהודית לשעבר

בית המשפט הצבאי הורה לשחרר את העצורים הפלסטינים, החשודים בין היתר בהשלכת הסלע שפצע את היורה יחיאל אינדור: "אין חשד סביר נגדם". בבקשה דחופה נגד שחרורו של אלישע ירד הזכירה הפרקליטות את הסרטון שהוצג לביהמ"ש - וטענה שמדובר ב"פגיעה ממשית" בחקירה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

מה הנקודה שלך, שבגלל שזה בית משפט צבאי אז השופטים הם גזענים שרק מחפשים לדפוק פלשתינים?

הנקודה היא בדיוק כמו שאמרתי: שתי מע׳ שיפוט שונות לאנשים שגרים באותו השטח.

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

הצורך בבית משפט צבאי נובע בכלל מאמנת ז'נבה

אתה באמת רוצה להזכיר את אמנת ז׳נבה?

לפי האמנה הזו המתנחלים בכלל לא אמורים להיות בשטחים, כי אסור למדינה כובשת לישב אזרחים שלה בשטח כבוש.

ממליץ לך לשמוע לעיצה שלך:

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

מציע להבא להעמיק

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתה מקשקש שזה קשור לאפרטהייד, אבל אני מסביר לך שזה בכלל לא קשור לזה.

פלשתינים אסור לשפוט בבית משפט אזרחי בישראל. 

אתה רוצה לשפוט מתנחלים בבית משפט צבאי?   אפילו מני מזוז התנגד לזה בזמנו.

עצם הקיום של 2 מערכות נפרדות לא הופך את זה אוטומטית לאפרטהייד. יש לך איזה מחקר שמראה שפלשתינים מקבלים עונשים חמורים יותר על אותן עבירות, בממוצע?

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

יש לך איזה מחקר שמראה שפלשתינים מקבלים עונשים חמורים יותר על אותן עבירות, בממוצע?

צריך להתחיל מהשאלה אם הם בכלל עומדים לדין על אותן עבירות.

איזה מחקר אתה רוצה בדיוק?

אני יכול להביא לך הרים של מאמרים, שאתה תפסול בטענה שמדובר באירגוני שמאל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

ש לך איזה מחקר שמראה שפלשתינים מקבלים עונשים חמורים יותר על אותן עבירות, בממוצע?

פורסמו מחקרים כאלו לפני 15-20 שנה על אזרחי ישראל. כנראה מאז זה הפסיק לעניין. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

לא יקרה בחיים, תהיה תחבורה ציבורית בשבת לפני זה...

ראיתי איזה פוסט שאומר שלביבי יש אינטרס חזק עכשיו להקים ממשלה עם גנץ ולפיד בלי הדתיים הקיצוניים, כי יותר חשוב לו להיות מי שחתם הסכם עם סעודיה, עם ויתורים לפלסטינים, מאשר להתמודד עם מלחמת אזרחים בישראל. מעניין כמה מזה קרוב למציאות.

וכמה בת'כלס נוכל לראות דברים שעושים למען כל העם ולא רק לחלק ממנו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בישראל עצמה עדיין לא. ביו"ש זה כבר יותר יותר הכיוון.

אם אתה מצפה לקופי פייסט של אחד לאחד לדרום אפריקה, כמובן שתמיד תוכל להגיד שלא. מספיק אפילו לעצור בזה שערבים פלסטינאים הם לא שחורים, אז הנה, זה לא אפרטהיד. אבל הגדרות הן כלליות יותר בדרך כלל.

אל תשכח מצבה של ישראל היום. אנחנו לא באמצה מערב אירופה. זה מצב מלחמה/הפסקת אש אם חלק משכנינו, שלום על כרעי תרנגולת עם אחרים, טרור ערבי יוצא מאותם שטחים כבושים שלפעמים מקבל תמיכה ואהדה מאחוז מסוים של אזרחי ישראל ערביים. ב-WWII גם ארה"ב, גם אנגלים וגם ברה"מ הפעילו הגבלות וסנקציות נגד אוכלוסיות חשודות באהדה לאויב. תסתכל מה קרה אחרי המלחמה לגרמנים שהתגוררו בצ'כיה, הונגריה, פולין, יוגוסלביה וקניגסברג (היום חלק מרוסיה).  ואם יותר קרוב תסתכל איך אותם אנגלים התנהגו בצפון אירלנד.   

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

יש לך איזה מחקר שמראה שפלשתינים מקבלים עונשים חמורים יותר על אותן עבירות, בממוצע

הזכרת לי בדיחה ישנה בת כ 40 שנה.

שני יהודים וערבי יושבים באותו התא בכלא ומדברים על העונשים שלהם.

היהודי הראשון אומר שדגתי בנק וקיבלתי 3 שנים. השופט אמר שיש לי מזל שזה לא שודמזויין כי הייתי מקבל 6.

היהודי השני אומר קיבלתי 5 שנים על אונס ןהשופט אמר לי שיש לי מזל שהיא לא היתה קטינה כי הייתי מקבל 10 שנים.

היערבי אומר קיבלתי 10 שנים על נסיעה בלי אורות והשופט אמר לי שיש לי מזל שזה לא היה בלילה כי הייתי מקבל 20 שנה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נתקלתי בזה אתמול. גלנט האדם אחי שפוי בליכוד.  מתוך YNET.

.thumb.jpg.a7b4d3f898f97b381a995ef050819c0d.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

^

אנשים כמו גלנט, זאת האכזבה הכי גדולה שלי.

גלנט, דיכטר, ברקת, אפילו ישראל כ"ץ. איך אנשים שהייתה להם תדמית (איכשהו) ערכית, הפכו להיות סמרטוטי רצפה כאלה? כל מי שיש לו טיפה של כבוד עצמי קם ועזב (וכן, אני יודע שגם אופורטוניזם מעורב בעזיבה, אבל התוצאה היא שהפורשים מהליכוד לא חלק מהסח'לה הנוכחי).

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...