Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mikyl כתב:

שתי אפיזודות בהן נתקלתי אישית (אחת כבר סופרה כאן פעם)

1. בית הוריו של נפתלי בנט נמצא במקום מרכזי בחיפה. כאשר נפטר אביו בא נתניהו לניחום אבלים, חסמו את כל האיזור (כולל פרויד לפחות עד מת"ם) למשך מספר שעות. כאשר, בהמשך, בנט, כראש ממשלה בא לשבת אצל אימו היתה שם ניידת משטרה בודדת. כנראה שכאשר הגיע ויצא גם חסמו שטח קטן לכמה דקות.

2. בפסח 2019 יצאתי לנופש של כמה לילות בטבריה. כשהגעתי למלות הבחנתי בתכונה רבה, עבדו שם הרבה אשים. התברר שנתניהו אמור להגיע ללילה אחד במלון מול המלון בו שהיתי. בקיצור - חסמו את הכביש לרכב במרחק מאות מטרים לשני הכיוונים למשך יומיים, ובנו שם קונסטרוקציות כדי להסתיר את האלילים מפשוטי העם. להערכתי השקעה של כמה מיליונים בשביל לילה אחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כתבתי כאן אתמול. אחד ממאפייני האפרטהיד זה יצירה של אוטונומיות עניות לשחורים עם כאילו עצמאות פוליטית, ואפילו עקרונית עצמאות מלאה בסוף. בפועל אלו היו מובלעות של עוני, בלי תעסוקה ובלי השכלה סבירה ובלי יכולת לבחור מנהיגים שהשלטון הלבן לא אהב.

עשית אחלה צ'רי פיקינג. ישנם עוד כמה קטנות שאפיינו את אפרטהייד:

ציטוט
  • חוק איסור נישואי תערובת (1949) – אסר על נישואים בין-גזעיים
  • חוק המוסר (תיקון משנת 1950) – אסר על יחסי מין בין לבנים לבין בני גזעים אחרים
  • חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להירשם כלבן, כשחור או כצבעוני
  • חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים. חוק זה הופעל, בין היתר, במחוז 6.
  • חוק שמירת מתקנים נפרדים (1953) – חייב הפרדה גזעית במתקני שעשועים, בגנים ציבוריים, במתקני שירותים, בחופי רחצה וכדומה, ובפועל מנע מלא-לבנים את השימוש במרביתם
  • חוק חינוך הבַּנְטוּ (1953) – קבע את רמת שירותי החינוך להם היו זכאים שחורים, שהייתה נמוכה במידה משמעותית מזו שזכו לה הלבנים
  • חוק הייצוג הנפרד (1956) – קבע כי צבעוניים לא יוכלו להצביע לפרלמנט, אלא יצביעו בנפרד למועצת הצבעוניים, גוף בעל סמכויות חקיקה מועטות בלבד. חוק זה נחקק עם סיום משבר זכויות ההצבעה של המיעוט הצבעוני.
  • חוק המכרות והעבודה (1956) – מיסד את האפליה בתעסוקה וקיבע איוש תפקידים בכירים בלבנים בלבד

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

איך זה שונה מתוכניות הסיפוח של סמוטריץ' וכו' אני לא יודע

אני לא מתמחה בסוגים של חרה. לסמוטריץי ישנם גם תוכניות 2 גדות לירדן. אבל זה לא מה שיש כרגע.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כשהמפלגות הערביות יוצאו מהחוק

לא יהיה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אם ב"שני" התכוונת לכך שישראל היא לא מדינת קסטות - זה כבר given לחלוטין. אתה, אני ודתיים וחרדים וערבים לא חיים לפי אותם החוקים. לא עקרונית ולא מעשית.

דבר ראשון לך תקרא קצת יותר על קאסטות. כולנו חיים לפי אותם חוקים. ואם אתה מדבר על הטבות שמקבלות קבוצות אוכלוסייה מסוימות אז אפשר להמשיך על עולים חדשים, מקבלי משכורת מינימום, ביטוח לאומי, תושבי פריפריה וכו'. 

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

למה לא לראות את מדינות מערב אירופה נגיד מול איראן?

למה כן?!

לאיראנים יש סיבה עניינית טובה לשטום את המערב ואת בריטניה וארה״ב בפרט.

למה לא לראות את מדינות אירופה עד מלחמת העולם השנייה? מופת ודוגמא ליכולת לשחוט על כל דבר על שומדבר, בשם הדת או כל רעיון אחר שמתלבש טוב. אירופה המציאה את הלאומיות החילונית, במהפכה הצרפתית, וישר יצא מזה נפוליאון ומלחמה כלל אירופאית. 

לא צריך דת בשביל זה.

תשאל את המונגולים. את היפנים. את הסינים...

המונגולים, האימפריה הכי אכזרית בהסיטוריה - נטולי דת ממוסדת.

הסובייטים והסינים, טובחות בעשרות מיליונים מאזרחיהם ומדינות אחרות, חסרות אלוהים. היתרון של האיסלאם המילטנטי עליהן - יכלת להתאסלם. לחזור בעצמך מלהיות בורגני (או סתם אוייב של המדינה)... לא אפשרי בקומוניזם. אתה אשם מעצם ההשתייכות לקבוצה (או סתם מעצם ההאשמה).

חסרות דוגמאות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אני מבין.

אז אם נגיד יעלה סרטון של ילד פלסטיני אומר שצריך להרוג ילדים, אתה לא ישר תגיד שהערבים מחנכים את הילדים שלהם לשנוא יהודים, אלא תבדוק אם אין לו אבא או אח שנהרג ע״י ישראל.

כשאתה רואה אמא פלסטינאית אומרת "איזה כיף שהבן שלי שאהיד, יש לי עוד 2 שילכו בדרכו", אתה מבין את ההבדל.

אבל הכי חשוב שאין לך את היושר לבוא ולהגיד "טעיתי, הפצתי פייק ניוז".

לפני כשעה, פינדר כתב:

אל תחליט בשבילי מה אני חושב.

אני אומר שהמצב המתמשך של כיבוש במשך 56 שנים, הוא לא משהו שנקלענו אליו.

אבל אף אחד לא הכריח אותם  לתקוף אותנו.. זאת הייתה בחירה שלהם.

אז כן, למרות שאתה לא אוהב את זה, נקלענו למצב הזה.

אפשר לנהל דיון על אופן הטיפול במצב, אבל האחריות להגעה למצב הזה היא לא עלינו. כמו שרשמו - היה מספיק שיגידו כן על תוכנית החלוקה והכל  היה מסתדר.

לפני כשעה, פינדר כתב:

לא הבנתי את הלוגיקה שלך פה.

אם נפנה את איו״ש הרי יהיה פה גן עדן, בלי מדכאים ובלי מדוכאים. (לא באמת).

אבל אם נפנה את איו״ש, חיילי צה״ל לא יכפו שלטון צבאי על אוכלוסיה אזרחית. אז איזה דיכוי יש פה? לאישה רשימה אני אעלה?

החיים הם לא שחור לבן. אני מעדיף לחשוב על עצמי שאני עושה מאמץ להיות בחלק של הסקאלה שפחות משתתף בדיכוי של אוכלוסיה אזרחית.

זה מה שאתה לא מבין  - כל יהודי בשטח ארץ ישראל (או פלסטין מבחינתם) הוא מדכא.

הסכם שלום, אוטונומיה, אוסלו ב' - זה לא משנה. פינדר גר בשטח שהיה פעם בית של סבתא של דודה שלהם ולמישהו יש מפתח לאותו בית.

התחילו מגוש קטיף, עכשיו גבעות באיוש. תפנה את זה - יתחילו לדבר על דירות בשייח' מוניס.

שוב, כמו סעיף קודם - אפשר לדבר על מה הפתרון, אבל קודם כל תכיר במציאות, בינתיים אתה מנותק.

אתה מעדיף לחשוב על עצמך כמי שלא מדוכא רק כי אתה חושב שזה מנקה לך את המצפון. 

הרג הפלסטיני בבורקה: רועה הצאן מהתקרית נחקר בחשד לרצח, איש עוצמה יהודית לשעבר שוחרר (ynet.co.il)

אחרי כל הפסטיבל - אחד שוחרר, בקושי יש ראיות, ו-5 פלסטינים נעצרו.

יש פה מלכוד מטורף - אם יזכו לגמרי את החשודים ויאשימו את הפלסטינים, יגידו שהמשטרה זרוע של בן גביר. עם כל הבלאגן שהולך פה הם (מתיישבים, מתנחלים, מתנחבלים, חברים של בן גביר, תבחרו כינוי בהתאם לעמדתכם) ירו לעצמם ברגל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

כשאתה רואה אמא פלסטינאית אומרת "איזה כיף שהבן שלי שאהיד, יש לי עוד 2 שילכו בדרכו", אתה מבין את ההבדל.

בדקת מה קרה לאבא של השאהיד? האם הוא נרצח? נכלא?

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל הכי חשוב שאין לך את היושר לבוא ולהגיד "טעיתי, הפצתי פייק ניוז".

זה לא פייק ניוז.

והמעשים והאמירות שלה בכנסת הנוכחית תואמים לגמרי את מה שעולה מהסרטון.

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל אף אחד לא הכריח אותם  לתקוף אותנו.. זאת הייתה בחירה שלהם.

ב67 תקפנו ראשונים. עד היום חוגגים את ההצלחה הגדולה (מבחינה צבאית נטו).

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

זה מה שאתה לא מבין  - כל יהודי בשטח ארץ ישראל (או פלסטין מבחינתם) הוא מדכא.

יהיה יותר נחמד אם תפסיק להגיד לי מה אני חושב או מבין.

אותי מעניין מה קורה מבחינתי, לא מבחינתם.

כמובן שיהיה יותר נחמד אם גם הם יעריכו אותי ויגידו לי תודה רבה על שאני לא מדכא אותם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, mikyl כתב:

כפי שכתבתי גם בבוקר, אני מבין את הקושי. מפה זה אצלך לא אצלי. 

לפני 40 דקות, mikyl כתב:

כולנו חיים לפי אותם חוקים

זה לא נכון.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

טעות.

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

בדקת מה קרה לאבא של השאהיד? האם הוא נרצח? נכלא?

זה לא פייק ניוז.

והמעשים והאמירות שלה בכנסת הנוכחית תואמים לגמרי את מה שעולה מהסרטון.

יהיה יותר נחמד אם תפסיק להגיד לי מה אני חושב או מבין.

אותי מעניין מה קורה מבחינתי, לא מבחינתם.

כמובן שיהיה יותר נחמד אם גם הם יעריכו אותי ויגידו לי תודה רבה על שאני לא מדכא אותם.

1. מה אבא של השאהיד עשה? קטף תותים או הכין מטען שהתפוצץ באוטובוס? 

2.זה האמ אמא של הפייק ניוז ושוב, אין לך את האינטגריטי להודות בטעות.

3.תקפת ראשון כי הם רצו לתקוף אותך. ב73 היה מצב דומה וחטפת 2000+ הרוגים כי לא רצית לתקוף שוב פעם ראשון. חבל.

4. אבל אתה כותב פה אתה מה שאתה חושב, לא אני. אני רק רושם איך זה משתקף לכל האחרים בערך.

לפני 1 דקה, ArikM כתב:

אתה אכשרה מאמין למשטרה כאן? 

בדיוק כמו בתקרית לא מזמן בירושלים, באורך פלא מקום שמצולם עם מלא מצלמות, אין שום תיעוד. 

בוא נבחן את העובדות, הם עלו על קרקע לא שלהם ( על פי חוק) כשבאו לגרש אותם, מתנחל ירה והרג.

אתה טוען לגנה עצמית? אתה ממש מיתמם.

אני מחכה לתשובה הסופית.

אם רצחו - שיישבו בכלא מאסר עולם.

וכמו שרשמתי - המשטרה במלכוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

היה casus belli מובהק (קידום הצבא המצרי לסיני, גירוש כוח האו"ם, סדירת מיצרי טיראן). ספציפית, לגבי ירדן, היא הוזהרה לא להתערב אבל חוסיין סונוור על ידי השקרים של מצרים והתחל בהפגזות על ישראל מכאן עברו 3 ימים עד שהלגיון נדחק מעבר לירדן.

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן. מכיר את הפרטים.

הנקודה היא לא מי אשם בפרוץ המלחמה, אלא מי אחראי על המצב ב56 השנים האחרונות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

כולנו חיים לפי אותם חוקים.

כן? אתה חושב ככה? באמת?

מה עם הבדואים בנגב? אתה חי לפי אותם החוקים שהם חיים לפיהם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

זה עניין שונה לגמרי. אני מניח שאשכול ציפה שיהיה קופי פייסט של 1956, אבל לא היה.

ואז היתה ועידת חרטום עם שלושת הלאווים.

ובאיזה שלב המתנחלים התחילו להיות יותר אגרסיביים (כלפי ממשלת ישראל) - במיוחד בערוב ימי ממשלת רבין הראשונה, שהיתה די ברווז צולע. ובגין עלה לשלטון והכריז "עוד יהיו הרבה אלוני מורה", והשאר התגלגל, במידה רבה מאוד בשל חוסר משילות של ממשלות ישראל לדורותיהן.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

ציטוט
  • חוק איסור נישואי תערובת (1949) – אסר על נישואים בין-גזעיים
  • חוק המוסר (תיקון משנת 1950) – אסר על יחסי מין בין לבנים לבין בני גזעים אחרים
  • חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להירשם כלבן, כשחור או כצבעוני
  • חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים. חוק זה הופעל, בין היתר, במחוז 6.
  • חוק שמירת מתקנים נפרדים (1953) – חייב הפרדה גזעית במתקני שעשועים, בגנים ציבוריים, במתקני שירותים, בחופי רחצה וכדומה, ובפועל מנע מלא-לבנים את השימוש במרביתם
  • חוק חינוך הבַּנְטוּ (1953) – קבע את רמת שירותי החינוך להם היו זכאים שחורים, שהייתה נמוכה במידה משמעותית מזו שזכו לה הלבנים
  • חוק הייצוג הנפרד (1956) – קבע כי צבעוניים לא יוכלו להצביע לפרלמנט, אלא יצביעו בנפרד למועצת הצבעוניים, גוף בעל סמכויות חקיקה מועטות בלבד. חוק זה נחקק עם סיום משבר זכויות ההצבעה של המיעוט הצבעוני.
  • חוק המכרות והעבודה (1956) – מיסד את האפליה בתעסוקה וקיבע איוש תפקידים בכירים בלבנים בלבד

עד שקראתי את הרשימה הזאת חשבתי שאין אפרטהייד, אבל כשאני רואה את קריטריונים אני כבר לא בטוח אם אין אפרטהייד דה פקטו:

- איסור נישואי תערובת- ארגון להבה ושות יש להם תמיכה רחבה בקהלים במדינה

- רישום אוכלוסין- חובת רישום לאום בת.ז (למי שבגלל זכאי)

איזורי קבוצות- קל

- רמת חינוך -  מניעת תקציבים של סמוטריץ שפורסם היום מריח דומה  (אם מישהו אחר היה עוצר תפקידים לא הייתי חושד)

- חוסר זכות בחירה לפרלמנט- קל

- אפליה בתעסוקה- קל  

פורסם
לפני 4 דקות, yb כתב:

איסור נישואי תערובת- ארגון להבה ושות יש להם תמיכה רחבה בקהלים במדינה

הלכת רחוק עם להבה.

אמנם אין בישראל איסור על נישואי תערובת, אבל גם אין אפשרות חוקית להיתחתן עם בן או בת של דת אחרת.

יש רק הכרה בנישואי חו"ל.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

ארגון הטרור אשפ הוקם ב 1964 , הרבה לפני הכיבוש  , המטרה המוצהרת שלו אז ועד היום היא הכחדת מדינת ישראל .

הצורר יאסר עראפת נולד במצרים , לא היה פלסטיני כלל , סה"כ זיהה הזדמנות וקפץ עליה ובגדול, עשק את הציבור הפלסטיני העני והזרים מליונים לחשבונות חו"ל למחיה נוחה לאישתו וביתו.

לפלסטינים הוצעו מספר הצעות נדיבות על ידי ברק \ אולמרט שהם דחו כיוון שהם אינם מכוונים להסדר אלא לשחיקה איטית של ישראל ולהעלים אותה מהמפה וזאת בעזרת השמאל הקיצוני בארץ אשר עושה את התעמולה עבורם .

פספסת את כוונתי, אני מתכוון שיש מציאות גם לפני 1948 (הרבה לפני ערפאת ), עשרות שנים שהערבים היו פה הרב המובהק, למזלנו אנחנו היינו די עקביים ופרגמטיים, למשל זה שהמופתי היה אשכרה נאצי ונץ שלא משתף פעולה, לעומת הבריגדה היהודית לא ממש שיפר את הסיכויים שלהם (הבריטים כשהתקפלו מכאן והדאירו בלאגאן דאגו למסמס את המדינה הפלשתינאית וריתכו אותה לירדן בשלומיאליות אופיינית),  ועוד דוגמאות כאלה רבות,

עכשיו זה שהיו עקורים במחנות פליטים מסביב לגבולותינו שהצלחנו להפוך אותם לשטחנו ולקחנו את כל הקופה והם הפסידו את הכל, את האדמה את הבתים שהיו להם, את הכבוד הכל ונשארו כך מאז כשהכל עבר לטובתינו...   

זה דוגמא לכוונתי שמעבר לעניין הטכני יש סיבות רחבות נוספות שצריך להסתכל עליהן,  אני בתור ציוני מנסה להסתכל על התמונה הרחבה לטובתי כדי להצליח לשפוט את המציאות בצורה נכונה ולהבין סיבות ותוצאות. 

לא לקחנו אדמה ניטראלית מירדן זאת כוונתי יש מעבר...

ב1948 קבלנו את זכותנו הלגיטימית למדינה, זה היה עניין של חיים מוות של הבית היחיד של העם היהודי, בזמן הייחודי בהיסטוריה של העקורים היהודים של אחרי השואה בשילוב התפרקות האימפריה הבריטית.  טוב ומוצדק ומשמח שזה קרה לנו כמובן , אבל בוא לא נתעלם מהתמונה הרחבה דווקא  (ברור לי שיותר קל כן לעצום את העיניים אבל קל זה לא תמיד הנכון  ).

השטחים? זה בכל זאת קצת אחרת מהקמת המדינה , קצת כמו משל כבשת הרש,  לכן מי שגר בשטחים המוחזקים זה לא שווה ערך למי שגר בתל אביב או חיפה...  זאת ראיה ישראלית ציונית סבירה, לא ראיה של בידיאס שונאי ישראל.

לפני 36 דקות, פינדר כתב:

הלכת רחוק עם להבה.

אמנם אין בישראל איסור על נישואי תערובת, אבל גם אין אפשרות חוקית להיתחתן עם בן או בת של דת אחרת.

יש רק הכרה בנישואי חו"ל.

ברור שהלכתי ורחוק והגזמתי, לא תמיד ציניות עוברת בין המילים...  מנסה להגיד שאולי זה לא כתוב בחוק דה יורה , אבל דה פקטו יש הרבה בישראל שמאמינים בכך אמונה שלמה, המספר שלהם גודל יותר ויותר,  גם דרך אגב בין קבוצות בין יהודים (נפוץ מאוד בציונות דתית ואצל קבוצות חרדים רבות)  אבל ליהודים יש יותר זכויות מן הסתם אז זה פחות קיצוני.   

התמונה הגדולה בפועל די מכוערת בשביל עם שכל יומיים יש לו חג סבל לזכרון על מה שעשו לו לאורך השנים...

עריכה אחרונה על ידי yb

• תוכן חדש...