Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אבל הוא לא השווה אותנו אליהם, הוא אמר שהם צריכים להיות לפחות כמונו בכל מה שקשור בסבלנות לשונה.

לא. זה הוואטאבאוטזים הרגיל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, amir74 כתב:

1+1=2

אין שתי אמיתות.

יש אמת אחת בלבד כל השאר זה חיקויים, זיופים וטעויות שנובעות מפרשנות לא נכונה של אנשים בשר ודם.

גם 1.5 +0.5 = 2 וכן הלאה...

אנחנו כבר רואים שבעידן הפופוליזם שלנו כל פייק ניוז זה דבר אלוהים חיים וכל אחד שופט לפי מיטב או חוסר הבנתו גם אם הוא גאון דביל צבוע או ענייני. 

גם בתורה עצמה יש כפילויות ואי דיוקים בכתוב ואנשים שעשו על זה קריירות מקצועיות הנימוקים למה ואיך , אבל בסוף יש סך מסויים של הסכמות למה "נכון" וזה התקבע כמוסכמה  , נכון או לא בשבילך את זה אני משאיר לך להחליט.

• אהבתי 3

פורסם

המצעד בירושלים קורה כי היא הבירה, שם יושבים מוסדות השלטון שלנו. לא צועדים שם כי יש הרבה חרדים.

כשהכנסת תשב בבני ברק ובית המשפט באום אל פחם, נצעד גם שם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, Gavrik כתב:

הבעיה היא שהוא אומר "הנה תראה אותם הם יותר גרועים אז תתמקדו בהם", כשאף אחד לא שאל אותו עליהם ולא דיבר עליהם.
כולנו יודעים על הבעיות של התרבות המוסלמית והערבית אבל להשוות את עצמינו אליהם זה רק מראה על שפל הרמה שאנחנו נמצאים בה.

זה כמו להרביץ לאישתך ואז להגיד "הנה תראה בבנגלדש בעל יכול להרביץ, לאנוס ולסקול את אישתו למה אתה אומר שאני לא בסדר כשאני רק מרביץ? שם המצב הרבה יותר גרוע לך תפתור את הבעיה שם ואז תבוא אלי".
אי אפשר להכשיר עוול על ידי קיומו של עוול גדול יותר, זה ניסיון לצייר סימטריה שלא קיימת כדי להתחמק ממה שלא נעים לך.

בסופו של דבר כל אדם רשאי וצריך לפעול כדי להפחית עוול בצורה שנראית לו נכונה, אם זה אצלנו או במקומות אחרים.

בקיצור אתה צועק "ווטאבאוטיזם" וחושב שזה מסכם את כל הדיון.

זה לא עובד ככה. מה שהוא אומר מאוד רלוונטי. הערים האלה הן גם בתחומי המדינה, אזרחיהן גם אזרחי ישראל, אבל "משום מה" יש הרבה פחות שיח על זכויות להט"ב סביבן (זה בגלל שהן אלימות יותר ולכן קשה יותר לאלץ אותן, וגם בגלל שיש אידיאולוגיות שמאל מסויימות, לא כולן, הסוברות ש"החלש תמיד צודק", ורואות בערבים אוכלוסיה מוחלשת. בפועל זה מתרגם לרוב כאיסור לא רשמי על העברת ביקורת על האוכלוסיה הזו, גם כשזה סותר ערך יסוד אחר).

אין דבר כזה "חצי זכויות להט"ב", או שיש זכויות ללהט"ב בכל המגזרים במדינה, או שאין באף מגזר במדינה. זה לא ווטאבאוטיזם, זו הגדרת יסוד של מה זה זכויות, הוא צודק לחלוטין ואתה טועה לחלוטין, ככה זה.

פורסם
לפני 6 דקות, yb כתב:

גם 1.5 +0.5 = 2 וכן הלאה...

אנחנו כבר רואים שבעידן הפופוליזם שלנו כל פייק ניוז זה דבר אלוהים חיים וכל אחד שופט לפי מיטב או חוסר הבנתו גם אם הוא גאון דביל צבוע או ענייני. 

גם בתורה עצמה יש כפילויות ואי דיוקים בכתוב ואנשים שעשו על זה קריירות מקצועיות הנימוקים למה ואיך , אבל בסוף יש סך מסויים של הסכמות למה "נכון" וזה התקבע כמוסכמה  , נכון או לא בשבילך את זה אני משאיר לך להחליט.

צורת חשיבה מרתקת יש לכם.

כן, 1.5+0.5=2 אין שום תשובה אחרת שהיא נכונה. למה? כי יש רק אמת אחת.

השורה השנייה שכתבת לא רלוונטית. מה הקשר בין פייק ניוז לדברי אלוהים חיים או בכלל לדיון.

בשורה השלישית אתה בכלל מודה שהתורה לא מושלמת. אז אין אמת אחת ? 

אם אין אמת אחת איך יודעים שמה שאני עושה/ לא עושה יביא אותי לגן עדן/ גיהינום ? זה תלוי ברב שבחרתי להסתמך על הפרשנות שלו ? ואם הוא טועה ?

בקיצור, מיציתי את הדיון.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, MostlyWicked כתב:

אין דבר כזה "חצי זכויות להט"ב", או שיש זכויות ללהט"ב בכל המגזרים במדינה, או שאין באף מגזר במדינה. זה לא ווטאבאוטיזם, זו הגדרת יסוד של מה זה זכויות, הוא צודק לחלוטין ואתה טועה לחלוטין, ככה זה.

אין דבר כזה ״חצי חוקי תנועה״, או שיש אכיפה בכל המדינה או שאין באף מגזר במדינה.

כל עוד בנגב הבדואים נוסעים איך שבא להם, זכותך להתפרע ברחובות פתח תקווה.

אתה צודק לחלוטין. ככה זה.

שינויים חברתיים הם לא בינאריים. אלו תהליכים.

אם תמיד תדרוש הכל או כלום, תמיד תשאר עם כלום.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 22 דקות, Gavrik כתב:

הבעיה היא שהוא אומר "הנה תראה אותם הם יותר גרועים אז תתמקדו בהם", כשאף אחד לא שאל אותו עליהם ולא דיבר עליהם.
כולנו יודעים על הבעיות של התרבות המוסלמית והערבית אבל להשוות את עצמינו אליהם זה רק מראה על שפל הרמה שאנחנו נמצאים בה.

זה כמו להרביץ לאישתך ואז להגיד "הנה תראה בבנגלדש בעל יכול להרביץ, לאנוס ולסקול את אישתו למה אתה אומר שאני לא בסדר כשאני רק מרביץ? שם המצב הרבה יותר גרוע לך תפתור את הבעיה שם ואז תבוא אלי".
אי אפשר להכשיר עוול על ידי קיומו של עוול גדול יותר, זה ניסיון לצייר סימטריה שלא קיימת כדי להתחמק ממה שלא נעים לך.

בסופו של דבר כל אדם רשאי וצריך לפעול כדי להפחית עוול בצורה שנראית לו נכונה, אם זה אצלנו או במקומות אחרים.

אני אכתוב פוסט נוסף וארחיב טיפה, כי אנשים לא באמת יודעים מה זה ווטאבאוטיזם ופשוט משתמשים במילה הזאת כקלף "יציאה מהכלא" בלי להבין על מה הם מדברים.

ווטאבאוטיזם קלאסי הוא כמו הדוגמא שהבאת, לקשר שני דברים שלא קשורים אחד לשני, ולטעון שבגלל שמשהו מתקיים שם, זה לגיטימי שזה מתקיים פה.

אבל לעיתים קרובות יש קונטקסט קריטי לדברים שלא נכנס תחת הקטגוריה של ווטבאוטיזם.

קבל תרחיש: אתה משתתף בהפגנה לא חוקית של אלפי אנשים. אתה עומד עם דגל ישראל בשורה 35, טור 67 פחות או יותר. מגיעה קבוצה של שוטרים, נדחפת לתוך הקהל, באה ישירות אליך ספציפית, ועוצרת אותך ורק אותך על הפגנה לא חוקית. אתה באת כאחד האדם להפגנה, אבל אתה היחיד שעצור.

נניח שהתלוננת בפני השוטרים שאין שום הגיון בזה שאתה היחיד שעצור.

בוואקום, זה ווטאבאוטיזם. אתה ביצעת עבירה, הגעת להפגנה לא חוקית. כביכול השוטר או בית המשפט לא אמור להתייחס לאף אחד אחר שעבר או לא עבר את העבירה הזאת, כי אתה עומד בפני עצמך.

בפועל, בקונטקסט של ההתרחשויות, ברור שקרה כאן משהו מוזר, שרירותי ולא הוגן בעליל.

פורסם
לפני 10 דקות, MostlyWicked כתב:

בקיצור אתה צועק "ווטאבאוטיזם" וחושב שזה מסכם את כל הדיון.

זה לא עובד ככה. מה שהוא אומר מאוד רלוונטי. הערים האלה הן גם בתחומי המדינה, אזרחיהן גם אזרחי ישראל, אבל "משום מה" יש הרבה פחות שיח על זכויות להט"ב סביבן (זה בגלל שהן אלימות יותר ולכן קשה יותר לאלץ אותן, וגם בגלל שיש אידיאולוגיות שמאל מסויימות, לא כולן, הסוברות ש"החלש תמיד צודק", ורואות בערבים אוכלוסיה מוחלשת. בפועל זה מתרגם לרוב כאיסור לא רשמי על העברת ביקורת על האוכלוסיה הזו, גם כשזה סותר ערך יסוד אחר).

מה?

אני סבור שאתה טועה לחלוטין.

לדעתי הם לא צועדים שם כי הם פשוט חוששים שיהרגו אותם, ואין מי שיכול לשמור עליהם כרגע.

אם היו חושבים שיכולים לצעוד שם בביטחון סביר, לדעתי היו צועדים.

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

אין דבר כזה ״חצי חוקי תנועה״, או שיש אכיפה בכל המדינה או שאין באף מגזר במדינה.

כל עוד בנגב הבדואים נוסעים איך שבא להם, זכותך להתפרע ברחובות פתח תקווה.

אתה צודק לחלוטין. ככה זה.

אם תמיד תדרוש הכל או כלום, תמיד תשאר עם כלום.

הפוך. לא "בגלל שהבדואים מתפרעים אז גם לך מותר", אלא "חובתנו המוסרית לאכוף את החוקים על הבדואים בדיוק כמו שאוכפים במקומות אחרים וכל דבר אחר הוא עוול".

לפני 2 דקות, Nemesis כתב:

מה?

אני סבור שאתה טועה לחלוטין.

לדעתי הם לא צועדים שם כי הם פשוט חוששים שיהרגו אותם, ואין מי שיכול לשמור עליהם כרגע.

אם היו חושבים שיכולים לצעוד שם בביטחון סביר, לדעתי היו צועדים.

בגלל זה כתבתי שאחת הסיבות היא האלימות במגזר. אני חושב שיש גם משקל לתפיסה של הציבור הערבי כמיעוט חלש ומקופח. יכול מאוד להיות שהמשקל הזה קטן יותר, כן.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אם תמיד תדרוש הכל או כלום, תמיד תשאר עם כלום

מה זה קשור למה שהוא כתב?

תהליכים לא מתרחשים מעצמם. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, MostlyWicked כתב:

הפוך. לא "בגלל שהבדואים מתפרעים אז גם לך מותר", אלא "חובתנו המוסרית לאכוף את החוקים על הבדואים בדיוק כמו שאוכפים במקומות אחרים וכל דבר אחר הוא עוול".

אבל זה לא מה שיובל התכוון (מוזמן לתקן אותי אם אני טועה).

הטענה הפופוליסטית היא: אל תצעדו בירושלים כל עוד אתם לא צועדים באום אל פחם.

אתה טוען, אם הבנתי נכון: מותר לצעוד בירושלים וצריך שיהיה מותר גם לצעוד באום אל פחם.

אין לי בעיה עם הטענה השניה, אני רק חושב שיש עוד כברת דרך שהמדינה צריכה לעשות כלפי האוכלוסיה הערבית, לפני שהיא באה אליהם בדרישה (המוצדקת) להיות מכילים כלפי להטב וכו׳.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אבל זה לא מה שיובל התכוון (מוזמן לתקן אותי אם אני טועה).

הטענה הפופוליסטית היא: אל תצעדו בירושלים כל עוד אתם לא צועדים באום אל פחם.

אתה טוען, אם הבנתי נכון: מותר לצעוד בירושלים וצריך שיהיה מותר גם לצעוד באום אל פחם.

אין לי בעיה עם הטענה השניה, אני רק חושב שיש עוד כברת דרך שהמדינה צריכה לעשות כלפי האוכלוסיה הערבית, לפני שהיא באה אליהם בדרישה (המוצדקת) להיות מכילים כלפי להטב וכו׳.

אני לא חושב שלא צריך לצעוד בירושלים עד שצועדים באום-אל-פחם, אבל אני מבין איך לירושלמים דתיים זה נראה כמו targeting סלקטיבי של המגזר שלהם בדיוק מהסיבה שהם המגזר ה"מתנגד" היחיד שצועדים בשכונות שלו. אם הייתי דתי הייתי מרגיש שעשו לי עוול, כן.

זכויות לא עובדות ככה. "אסור לרצוח הומואים אלא אם הממשלה לא הייתה נחמדה אליכם לאורך הדורות, אם כך אז מותר" זו לא השקפה מוסרית בשום קנה מידה.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הוא כתב במפורש שהם צריכים לצעוד איפה שהם רוצים, וזה נכון.

לרקוד ערומים על משאיות זה כבר משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, MostlyWicked כתב:

אבל אני מבין איך לירושלמים דתיים זה נראה כמו targeting סלקטיבי של המגזר שלהם בדיוק מהסיבה שהם המגזר ה"מתנגד" היחיד שצועדים בשכונות שלו. אם הייתי דתי הייתי מרגיש שעשו לי עוול, כן

בסדר, אבל זה שלהם, לא?

כלומר זה שהם חושבים שמטרגטים אותם, למרות שלא באמת, מה אפשר לעשות עם זה?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

לרקוד ערומים על משאיות זה כבר משהו אחר.

ראית פעם מצעד גאווה בירושלים?

אין שם משאיות ואין ערומים.

(לא שאני חושב שאמורה להיות בעיה גם עם זה, אבל זה דיון יותר רחוק)

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...