Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התחלתי לחפור קצת בנושא- נראה שהמו"מ נכנס להילוך גבוה יותר כי ישראל מעדיפה לוותר קצת- אבל להתחיל למצות את מאגר "כריש", מכיוון שיש מגעים עם אירופה על אספקת גז שנים קדימה. פיצול מקורות כדי שהם לא יצטרכו להסתמך רק על רוסיה והונגריה.

אם נתנהל נכון עם היד שחולקה פה, יש לישראל הרבה מאוד מה להרוויח, גם כלכלית וגם פוליטית.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם (נערך)

כמה צפוי... כמו תמיד לראש ממשלה המכהן יש תפקיד מינורי בתוצאה הסופית וזה תלוי בעיקר במצב הגאו-פוליטי העולמי. (כמו במקרה של הסכם הגרעין) ישראל היא מדינה קטנה וההשפעה שלנו ושל ראש הממשלה שלנו הרבה פעמים מינורית.

אבל פוליטיקאים מכל צד מזבלים לנו את השכל שזה "אני! אני! אני!" במקום להתעסק בבעיות פנים אמיתיות שיש במדינה הם משחקים משחקים שאין להם השפעה עליהם.

ימין או שמאל זה חרטא - בשנים האחרונות ראינו בצורה יפה מאוד שלא משנה מי מכהן בכנסת המצב הוא אותו מצב והמדינה שלנו הולכת לכיוון שאליו נושבת הרוח מסביב.

צריך להפסיק להצביע לפוליטיקאים שמבטיחים שהם יטפלו בבעיות שאין להם יכולת להשפיע עליהן ולהתמקד בפוליטיקאים שמתמקדים בבעיות הפנים של המדינה (משטרה, כלכלה, חינוך, תחבורה, מערכת בריאות, יוקר המחיה וכו...)

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אתה מניח שכל מי שעוד טורח למנהל איתך דיון פה, הוא לא אדם הגיוני.

:) 

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

אבל להשתמש בו כדי לקנות נאמנות של מדינה שכנה - אני בעד לגמרי.

אתה מאוד תמים אם אתה חושב שאפשר לקנות נאמנות של ערבי/מדינה ערבית. 

ברהמ לדורותיה ניסתה לעשות זאת עם אלפי נשקים ושיא הטכנולוגיה ובשניה שמדינות ערב הפסידו הם צעקו שדפקו אותם ים נשקים סוג ז'. 

הערבים בארץ ישראל, אזרחי המדינה שהראו את הפנים האמיתיות שלהם בשומר חומות. 

נאמנות 0.

הם בפער חיים יותר טוב מכל ערבי במדינות הסובבות ועדיין חושבים שזה הם שכאלה מוצלחים ולא אנחנו. 

הם גם תמימים לחשוב שאם ישראל לא תיהיה הלבנונים/אירנים/סורים/ירדנים יתנו להם להמשיך בחיים כרגיל ולשלוט על ירושלים, הראשונים שישחטו אותם יהיו תושבי המדינות המוזכרות לאחר שיראו איך הם חיו בזמן שהם סבלו תחת הדיקטטורה והשחיתות שלהם. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני כשעה, rev-Match כתב:

אתה מאוד תמים אם אתה חושב שאפשר לקנות נאמנות של ערבי/מדינה ערבית

מה אכפת לי מנאמנות של ערבים, אני מדבר על לבנון.

זאת מדינה דיקטטורית, הנאמנות של האזרחים שלהם לא מעניינת אותך, אתה צריך את הנאמנות של המשטר.

האזרח הלבנוני הפשוט לא יקבל מהעסקה הזאת כלום, הכל יילך למי ששולט שם והcronies שלו. לא רואה איך זה בעיה לסגור איתם עסקת גז תמורת לפרוק את האנרגיות שלהם במקום אחר.

למשל שיעשו פיגועים בכוחות של פוטין בסוריה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

זאת מדינה דיקטטורית, הנאמנות של האזרחים שלהם לא מעניינת אותך, אתה צריך את הנאמנות של המשטר.

יש בלבנון ״משטר״?

אחד?

מי שולט בלבנון, הממשלה, החיזבאללה, איראן, סוריה - וכמה מהר זה יכול להשתנות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כרגע חיזבאללה זה מי ששולט שם בפועל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבל לא חתמנו עם החיזבאללה (וזה גם לא מדוייק שחיזבאללה שולט בפועל).

זו הנקודה שלי, אין בלבנון ״משטר״ ולכן כל הסכם כזה לא שווה מי-יודע-כמה, כמו כל הסכם מול מדינה שאין לה מסורת דמוקרטית. 

פורסם

כל מי שחשב שאנחנו פשוט רוקדים לפי תכתיבי חיזבאללה או מה לא- העברנו להם מה שמוסכם עלינו, הם רצו לעשות שינויים (כמו הורדת התמלוגים המדוברים)- ישראל דחתה את הנוסח הזה.

לגבי לבנון- זו לא ממש דיקטטורה. אין שם שליט אחד. זו מערכת משטר מושחתת מאין כמותה שמורכבת מ 3 חלקים, כאשר כל חלק נמצא במאבק תמידי עם 2 האחרים ומנסה לרכז אצלו כמה שיותר כח ומשאבים.

עשורים שהממשל שם עסוק בלהילחם בעצמו במקום לנהל את המדינה, זו הסיבה לקטסטרופה שרואים שם כרגע. שלא לדבר על זה שהמערכת הבנקאית שלהם הייתה הונאת פונזי, לא פחות. וזהו, הכל התפוצץ. אז עכשיו האבטלה מתקרבת ל 20%, יש חשמל 2-4 שעות ביום, ערך המטבע צנח ב 95% ו 80% מהאוכלוסיה מוגדרת מתחת לקו העוני.

פורסם
בתאריך 4.10.2022 בשעה 12:44, Pika007 כתב:

אפשר לדעת מה מקפיץ לך את הפיוז בזה ששתי מדינות מבצעות מו"מ?

אח יקר איפה אתה רואה 2 מדינות?

• מצחיק 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
בתאריך 6.10.2022 בשעה 12:33, Pika007 כתב:

מערכת משטר מושחתת מאין כמותה שמורכבת מ 3 חלקים, כאשר כל חלק נמצא במאבק תמידי עם 2 האחרים ומנסה לרכז אצלו כמה שיותר כח ומשאבים

מזכיר משהו

בתאריך 6.10.2022 בשעה 12:33, Pika007 כתב:

עשורים שהממשל שם עסוק בלהילחם בעצמו במקום לנהל את המדינה

גם זה מזכיר משהו

פורסם
לפני 21 שעות, Pika007 כתב:

תרצה או לא תרצה, לבנון זו מדינה. במצב חרא, עם שחיתות ונוכחות של טרוריסטים, אבל מדינה.

כמו כל דבר, אפשר למדוד מהי מדינה בכמה מדדים. בכל הקשור למשילות של השלטון, לבנון, נגיד ככה, היא לא מדינה או פחות מדינה. הכוח הצבאי החזק בלבנון לא נתון למרות השלטון. זה פקטור גדול מאוד בחתימה על הסכמים מול מדינה עויינת.

• מעניין 1

פורסם

נכון, ועם זאת- את ענייני היומיום לא חיזבאללה מנהל. 

לא את המערכת הבנקאית של המדינה, לא את איסוף הזבל מהרחובות (וול, כשהיה, לפני הקריסה...), לא את איסוף המיסים, לא את מערכת החינוך וכו' וכו'.

אז כן, עם כל מה שעקום בזה, לבנון היא אכן מדינה (אם כי כושלת.)

לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

מזכיר משהו

גם זה מזכיר משהו

לא הייתי מותח את ההשוואה הזו. אני האחרון שלוקה בפטריוטיות-יתר, אבל במבט אובייקטיבי לחלוטין ישראל היא לא פחות מגן עדן לעומת לבנון.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, falou כתב:

הכוח הצבאי החזק בלבנון לא נתון למרות השלטון. זה פקטור גדול מאוד בחתימה על הסכמים מול מדינה עויינת.

לפי ניסיון העבר, נראה לי שזה פשוט יקח המון שנים עד שת'כלס נוכל לשבת בביירות ולשתות קפה.

אומנם זה צעד כלכלי אבל זה צעד בונה אמון בין 2 המדינות

מדינת ישראל לאחר המון שנים שבהם לא עשתה המון בנוגע ליחסים בין המדינות שנמצאות בשכונה, התחילה לאחרונה (3-4 שנים האחרונות) לשנות פאזה ביחס וגישה. אפשר לראות את הניצנים של זה ביחס שטראמפ נתן למדינות ערב השונות והביא גישה של ת'כלס לשטח מהצד המערבי. 

יקח זמן עד שמדינות אירופה ישנו את הראייה שלהם ויבואו בגישה הזו לשולחן העסקים והעניינים המדיניים 

בנושא אחר לגמרי, מפלגת חופש כלכלי, בתחילת הקמפיין רציתי להצביע למפלגת עלה ירוק אבל הבנתי שיש יותר מדי בעיות במפלגה בשביל שאני אוכל לסמוך עליהם שיעשו את העבודה ולכן שניתי לאחרונה את ההצבעה שלי למפלגת חופש כלכלי,  רק אני הולך להצביע להם?

והאם נוכל לפרסם עוד שבוע בערך - סקר בחירות קארספורום? @פבל?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...