Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויהודה - הרבה דברים ייתכנו. אני עדיין חושב שהגיוני יותר שאם חברה הופכת למשכילה ותרבותית, אז היא גם מפסיקה לקדש את המוות.

.

המחבלים המתאבלים הם תופעה כואבת אבל לא מאיימת על הקיום שלנו. האיומים הרצינים הם פצצה איראנית וצבאות גדולים ומצוידים של ארצות ערב.

כל זמן שהערבים נעשים יותר משכילים ועדיין שונאים אותנו אנחנו בבעיה, גם אם לא בטווח הקרוב.

ואיפה בדיוק נמצאת התרבות? איפה נמצא החינוך? הבעיה היא שהם היו צריכים להיות הרבה יותר גבוהים,

תקציב החינוך גדל בעקביות לאורך שנים וזה לא משנה שום כלום. להעלות את התקציב של המערכת זה חסר משמעות כל עוד היא מתנהלת כמו שהיא.

מסכים עם Cassano. כל התקציבים הממשלתים מאופינים בבזבוז נוראי, ותקציב החינוך הענק הוא מקור לדאגה. דוגמאות לבזבוז לא חסר. למשל:

-לידי יש 2 בתי ספר חרדים, של חב"ד ושל ש"ס ושניהם עם מערכת הסעות וכיתות קטנות. מדוע המדינה צריכה לממן פי 2 יותר מורים (מורה לכל 15 תלמיד כאשר בחילוני יש נניח מורה ל 30 תלמיד) ?

-מדוע צריכים לקים פקולטות \ חוגים זהים באוניברסיטאות שונות כאשר כל אחד מהם קטן מאוד ? האם אי אפשר למזג את שניהם באוניברסיטה אחת?

יהודה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

הפצצה האיראנית היא איום אפילו יותר קטן מהמחבלים המתאבדים. לגבי צבאות ערב - מסכים. טוב שכרגע רובם מפוזרים ומתעסקים לא בנו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם כבר השרשור חזר לחיים, ראיתי שנעשו סקרים שמנבאים בין 18 ל-20 מנדטים ליאיר.

אין לי משהו לכתוב על זה, שלא כתבתי כבר כמה פעמים בשנים האחרונות. לפחות ריקי מחדרה תהייה סוף סוף מאושרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמו שאמר שמעון פרס: "סקרים הם כמו בושם, אפשר להריח אותם אבל לא כדאי לשתות."

יגיעו הבחירות ופתאום הרבה בוחרים יחזרו הביתה - איש איש לביתו הפוליטי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפחות ריקי מחדרה תהייה סוף סוף מאושרת.

כמות הבדיחות הגסות שאפשר להריץ על זה היא over 9000.

כמו שאמר שמעון פרס: "סקרים הם כמו בושם, אפשר להריח אותם אבל לא כדאי לשתות."

יגיעו הבחירות ופתאום הרבה בוחרים יחזרו הביתה - איש איש לביתו הפוליטי.

איך רואים שאתה לא רוסי. שתו שם בושם בלי הכרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם כבר השרשור חזר לחיים, ראיתי שנעשו סקרים שמנבאים בין 18 ל-20 מנדטים ליאיר.

אין לי משהו לכתוב על זה, שלא כתבתי כבר כמה פעמים בשנים האחרונות. לפחות ריקי מחדרה תהייה סוף סוף מאושרת.

הייוש, מצביע יאיר פעמיים. כן כן.

אם יהיו מחר בחירות - כרגע, כנראה (לא בטוח) שאצביע לו - לצערי.

הפעם הראשונה שהצבעתי ליש עתיד היתה מתוך מחשבה של 'המפלגה הטובה ביותר', הפעם השניה מתוך 'המפלגה הכי פחות גרועה', כיום זה הגיע למצב של 'נו באמא שלכם מה אני אמור לעשות'.

איך שאני רואה את זה כרגע, יש לי 2 ברירות: יש עתיד, מרצ.

ואני מודה שאני מתלבט האם לזנוח את חוסר ההסכמה שלי עם מלאנתלפים שיט של מרצ, שמוכנים להתיישר עם החרדים ולהנהיג כאן סוציאליזם טורבו, אבל זו לא בדיוק עסקת המאה עבורי.

אתה מלגלג כאן על יש עתיד, כהרגלך, אבל כאילו גאד דאם - מה האלטרנטיבות? מחנצ? סריוסלי?

תוציא את האצבע מאיפה שהנחת אותה ותריח קצת את הורדים חבוב - אנחנו לא בדיוק חיים במציאות פוליטית רוויית אפשרויות למי שמחזיק בדעות הנוטות לכיוון הפרדות.

המנדטים הדמיוניים של לפיד הגיעו מתוך כל האנשים ששמו לב שהמחנצ הזה מוכן לעשות מכירת חיסול בשביל ג'ובים, העובדה שאתה מגיב בהתפלאות היא בעיקר תעודת עניות לחסמים האישיים שלך - הסלידה שלך מונעת ממך להסתכל מסביב. אם אתה מוציא את מרצ מהמשוואה (והיא אכן טאבו להרבה אנשים) אולי תצליח להבין איך זה קרה.

או שלא

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בסופו של יום מי שיושב בקואליציה משפיע על מדיניות ומקדם את האינטרסים של בוחריו.

חלק לא מבוטל מהפוליטיקאים מכל הקשת יכולים לעשות לביתם הרבה יותר לו היו מצטרפים לסקטור הפרטי. פולטיקאים הם אנשים פרגמטיים וכמובן דואגים גם לג'ובים - מלאכים יש רק בשמיים. עם זאת, המהות היא קידום האינטרסים שלשמם נבחרו. לפיכך אני לא רואה בעיה במה שהרצוג מנסה לעשות - הוא ימדד בתוצאות.

אני חושב שדווקא מרצ חוטאת למטרה הפוליטית שלה בכך שהיסטורית היא ישבה בקואליציה מעט מאוד פעמים, ולכן השפיעה משמעותית פחות משהייתה יכולה לו הייתה פחות "אנינת טעם".

פורסם (נערך)

שוגי עקרונית אתה צודק, בתיאוריה,

בפועל - יש לך רה"מ שפעם אחר פעם אחר פעם מוכיח שחשבת איתו בקואליציה לאו דווקא יקדם משהו. הוא יכול לבלום אותך ע"י כל מיני טריקים, משיכות זמן וכו' - ויכול פשוט לעשות UNDO להחלטות וחוקים שקיבלת יחד איתו ממש בממשלה שלו ותחת בתמיכתו, וכולנו מכירים את הדוגמאות.

במצב הזה, אני מאמין שצריך שלא "לשחק את המשחק".

אם אתה *באמת* מאמין שכניסת המחנצ לקואליצית ביבי-בנט-שס תקדם משהו שקשור למחנצ, אשריך. לי נראה שזה בעיקר, שוב, יקדם את ביבי. כל הסיפור הזה נראה כמו תרגיל שלו לטובת המשך פילוג המחנה האופוזיציוני (חחחחח אופוזיציה, אעלק).

הטרגדיה הפוליטית כאן עבורי היא לא רק השיט שביבי עושה (או לא עושה), אלא היעדר אלטרנטיבה סבירה. אני טוען כבר ממזמן שבוז'י הוא בכלל ספין של ביבי שנועד להבטיח מינימום ריסק בתחרות על ההנהגה... :כ

ומה שאתה מגדיר החולשה אצלי נראה כחוזקה - למרצ *יש* סט ערכים מסוים, והם לא יוותרו עליו בהינף יד בשביל ג'ובים. אם סט הערכים הזה היה קורלטיבי יותר לדעות שלי הייתי מצביע להם בשמחה (הוא לא לכן הם עדיין רק בגדר אופציה), ממש כמו שאם הייתי מאמין במדינה דו לאומית (א"י השלמה) וחינוך תורני הייתי מצביע בכיף לבית היהודי תחת האמונה שהם לא ימכרו את הערכים שלהם בשביל נזיד עדשים.

אגב מהבחינה הזו אני מוכרח להביע את שביעות הרצון הגדולה שלי מיש עתיד - הרבה אמרו, גם כאן, שלפיד הוא סתם עוד בובה של ביבי (שמעתי כחלון בקהל?), אמרו לי חברים שהצבעה ללפיד זהה להצבעה לקואליצית ביבי ולכן צריך להצביע למחנצ למרות האמבה שמנהיגה אותם כרגע (ועוד כמה כשלים). אני טענתי שאם כבר ההפך הוא הנכון, ו לבינתיים לפחות בקטע הזה נראה שצדקתי

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שוגי צודק בעיקרון, אבל גם ברור למה מרצ מעדיפים את האופוזיציה. הרבה ממעט הבוחרים שלהם לא יצביעו להם, אם הם יהיו שותפים בחלק ממנגוני קבלת ההחלטות.

זה לא לגמרי נכון שהם תומכים בחרדים - דווקא בכל נושא השוויוניות והדרת נשים וכו', הם לא מפלגה שמקלה בזה ראש כל כך.

אור, לגבי לפיד: כבר היינו בשיחה הזו בעבר, ולצערי כח השכנוע שלי מוגבל. אישית, הייתי מצביע לליכוד ואולי אפילו לבנט, לפני שהייתי מצביע ללפיד. מי שמבציע לו אלו הם לא אנשי שמאל או ימין מובהקים. אלו הם בגדול או אנשים ש(עדיין) מאמינים בנביאי שקר, או אנשים שבוכים מרוב התרגשות, בכל פעם שהוא או ליהיא (או הקופירייטר שעובד עבורם) מפליצים למרחב ש"להיות הכי ישראלי זה X", לכל X קיטש'י ובנאלי שרק קיים בעלם, ומכיל איזה ניגודיות בשקל חצי.

ברור שיש גם אחוז מסוים כמוך, שהוא קצת יותר רציונאלי, אבל גם אותך אני לא מבין. איך לפיד יותר טוב מביבי?

במה הוא שונה ממנו בכלל?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נכונים לטענתך, וזה עוד לפני הויכוח של עד כמה לאנשי צבא שמורה הזכות להתבטא פוליטית, ולא משנה איזו דעה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הדברים שלו נכונים.

יש תהליכים חברתיים בארץ שמאפיינים מדינות שהולכות לקיצוניות ולכיוון של אלימות ממסדית כלפי מיעוטים.

הקריאות "בוגדים" או "עוכרי ישראל" והכמות הגדולה של אנשים שאומרים משפטים כמו "לא צריך דמוקרטיה כי זה נותן כוח למיעוטים", אלו סימנים חזקים מאוד לזה.

בנוסף ההתמוטטות של שלטון החוק כתוצאה מחוסר הבנה של חוקי אזרחות גם לא תורמת.

תראה מה קרה עם החייל שירה במחבל.

במקום שאנשים יקבלו את העמדה של "החוק משנה, לא הרגש", התחילו תנועות ל"שחרור החייל הצדיק" ש"רק הרג מחבל", במקום להבין שיש צורך בהליך משפטי שבו יראו באמת מה קרה שם.

יש לנו אוכלוסיות גדולות מאוד של אנשים בלי הבנה חברתית ובלי הבנה חוקית, שפשוט היו מפרקים זרוע של הממשלה (בתי המשפט) בגלל שהם לא מסכימים איתה.

זה רק נותן יותר ויותר לגיטימציה לאלימות כי אנשים לא מכירים בסמכות החוק ולא מבינים אותו.

אם המצב ממשיך ככה, תוך שני עשורים אנשים יבחרו נציגי ציבור שיהיו נגד דמוקרטיה ובעד הלאומניות היהודית, ויפעלו להעיף את כל מי שלא יהודי מפה.

אלו התהליכים. זה קורה.

פורסם (נערך)

בפועל - יש לך רה"מ שפעם אחר פעם אחר פעם מוכיח שחשבת איתו בקואליציה לאו דווקא יקדם משהו. הוא יכול לבלום אותך ע"י כל מיני טריקים, משיכות זמן וכו' - ויכול פשוט לעשות UNDO להחלטות וחוקים שקיבלת יחד איתו ממש בממשלה שלו ותחת בתמיכתו, וכולנו מכירים את הדוגמאות.

במצב הזה, אני מאמין שצריך שלא "לשחק את המשחק".

אם אתה *באמת* מאמין שכניסת המחנצ לקואליצית ביבי-בנט-שס תקדם משהו שקשור למחנצ, אשריך. לי נראה שזה בעיקר, שוב, יקדם את ביבי. כל הסיפור הזה נראה כמו תרגיל שלו לטובת המשך פילוג המחנה האופוזיציוני (חחחחח אופוזיציה, אעלק).

ביבי לא המציא את כללי המשחק הפוליטי, וטריקים כמו שהוא עושה עשו לפניו כל ראשי הממשלה הקודמים. החוכמה היא להשתלב במערכת ובמסגרת הכללים הקיימים להוציא את המקסימום, או לפעול במסגרת הכללים הקיימים כדי לשנות אותם.

"לא לשחק את המשחק" פשוט משאיר את הבמה לאנשים המבוגרים שמנהלים את המערכת ולא באמת מותיר חותם, עיין ערך מחאת 2011. מהבחינה הזאת אני מאוד מעריך את הפוליטיקאים החרדים שמשכילים להשיג את המקסימום (לשיטתם) במסגרת הקיימת.

הדוגמא שיבגני נתן היא דוגמא מצויינת - אין ספק שמרצ והחרדים הם כמעט הפכים מוחלטים, אבל בהחלט יכרתו ברית כדי לקדם נושאים בהם לשניהם יש אינטרס, אפילו אם זה מטעמים שונים לגמרי. זכור לי שלפני כעשור מרצ חברה לח"כים הדתיים בחקיקה שהקשתה מאוד על Yes לשדר פורנו, כאשר מרצ עשתה זאת מטעמי מעמד האישה והח"כים הדתיים מטעמי צניעות.

בעניין הזה אני מאוד ממליץ על הספר "כוכב כפול" של רוברט היינליין, שמלבד היותו סיפור מצויין גם משמש כקורס "פוליטיקה 101" למתחילים.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

פורסם

יוסי - נושא החייל מורכב מאד, בעיקר בגלל ה-overreacting של כל הצמרת שצעקו "רצח" כשגם סטודנט שנה א' יודע שזה לא. מכאן הגיע תגטבת הנגד בציבור ומשם החרא למאוורר. אם רק היו משחררים הצהרה יבשה כרגיל, הכל היה טוב, הייתה חקירה, משפט וכל מה שצריך. אבל הניסיון לספק צקצקנים הביא למצב הנוכחי שבו ההתעקשות של התביעה (בלחץ מגבוה) על עבירה לא מתאימה יכולה להביא לתוצאות מאד חמורות.

התהליכים עליהם אתה מדבר קרו והיו תמיד, ההבדל היחיד הוא שהיום כל פיפס מידע זמין ומפורסם יותר. כל התחזיות האפוקליפטיות כבר נחזו, שום דבר מזה לא קרה ולא יקרה.

ועדיין, איש צבא לא אמור לתת דעות פוליטיות, לאף כיוון. לא על זה הוא מקבל שכרו מהעם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...