Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הבוקר הרכב לא הניע,

נורית האימובילייזר שבמרכז לוח השעונים בד"כ נדלקת באופן רצוף למשך כ-5 שניות ונכבית (לאחר הכנסת הקודן וסיבוב "חצי סוויץ' "), ברגע שהיא נכבית אני מסוגל להניע.

הבוקר הנורית הבהבה הבהוב מהיר ללא הפסקה, וכאמור, לא ניתן להניע. נאמר לי שהנורית היא חיווי של מצב האימובילייזר ושככל הנראה האימוביליזר משום מה לא מזהה את הצ'יפ שבשלט הרכב (השלט נמצא בתוך המפתח).

חשבתי שאולי מדובר בסוללות חלשות, אבל גם לאחר החלפת סוללות הרכב עדיין לא מניע.

הרמתי טלפון למוסכניק וסיפרתי לו על התקלה, הוא אמר שהוא לא מתעסק בזה ושילך לברר לי אצל מנעולן שנמצא בסמוך אליו.

המנעולן התקשר בחזרה ולאחר תיאור התקלה אמר לי שהוא מתקשר ל'מומחה לרנו' כלשונו, וחוזר אלי.

לאחר שחזר אלי אמר לי שאגרור אליו מחר את הרכב, והציע לי 2 אופציות:

1. אם אני לא רוצה שהתקלה תחזור על עצמה, האופציה המועדפת עליו, הוא צריך לשנות משהו במחשב הרכב ולהוסיף לי שני שלטים חדשים שיהיו בנפרד ממפתחות הרכב. האופציה הזו תעלה לי 850 ש"ח.

2. על האופציה הזו הוא לא לוקח אחריות כי הוא לא יכול להתחייב שהתקלה לא תחזור על עצמה- קידוד האימובילייזר של האוטו מחדש לשלטים שלי. האופציה הזו תעלה לי 500-650 ש"ח (לא הבנתי בדיוק בתלות במה, ולמען האמת כל נסיון שלי לחקור את הבחור אם הוא יכול להסביר לי מה התקלה בדיוק עלו בתוהו. ואפילו נראה לי תמוהה שהוא זורק לי מחיר בטלפון בלי להסתכל על האוטו, סתם משמיעת תיאור הבעיה...)

אשמח באם יש פה מישהו שמכיר את הרכב ויכול לעזור לי לדעת מה כדאי לעשות? ואולי בכלל ללכת למוסך המורשה? (מפחד לצאת בשן ועין...)

בנוסף, מנבירה ברשת ראיתי שקידוד האימובילייזר לשלט הוא פעולה שיכולה להתבצע עצמאית ע"פ המדבקה שנמצאת בתוך השלט, פשוט לא מצאתי את הדרך לעשות את זה ברכב שלי. אם למישהו יש מידע על כך אשמח לנסות לפני שאני מוסר את הרכב לטיפול במוסך כשאין לי מושג אם הבחור באמת יודע מה הבעיה...

אז להלן השאלות במרוכז:

1. האם מה שהמנעולן אומר נשמע הגיוני וריאלי? גם מבחינת מחיר?

2. האם מישהו מכיר את התקלה ויכול לתת מידע עליה?

3. האם יש דרך באמצעים ביתיים לקודד את האימובילייזר לשלטים שלי?

4. האם ישנה אפשרות שהבעיה היא לא באימובילייזר? (אולי הקודן? או רכיב אחר?)

5. האם יש המלצות מיוחדות שיכולות לעזור?..

תודה רבה ושיהיה לכולם יום טוב וללא תקלות :)

פורסם

תודה על התגובה, המצבר חדש, הוחלף לפני כחודשיים...

האם יש המלצה למישהו שמבין בתחום באיזור רחובות?

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה במגאן כזה דיזל.

יש לי עוד כזה רכב לחלקים ופשוט החלפתי את הסט מחשבים ביחד עם הסוויץ והמפתח מהרכב השני ונפתרה הבעיה.

אשמח לדעת אם יש למישהו רעיון אחר לפתור את הבעיה

פורסם

שים לב שהקודן והאימבולייזר משולבים עם מחשב הרכב , לדעתי כדאי לפנות למוסך המורשה .

עדיף לפתור את הבעיה ולא לנסות "לעקוף אותה".

פורסם

קודם כל תוודא שהכרטיס תקין ולא התנתקו הרגליים של הסליל מהכרטיס.

תפתח את הכרטיס ע"י סכין יפני מסביב אולי זה יגמר בכמה הלחמות..

פורסם

סליחה לא שמתי לב חשבתי שמדובר במגאן 2.

בכל אופן לא כל בעיה עם האימובילייזר מצריכה החלפה של מפתחות, לפעמים זה נגמר באיפוס פשוט ע"י מחשב.

לעשות מפתח עולה 200 ולא 500.

האימובילייזר אצלך מבצע ניתוק על הטבעת אימובילייזר ויכולה להיות בעיה בקודן בכלל.

פורסם

בדגמים האלו שהמצבר מנותק או נגמר ההגדרות אימוביליזר משתנות ואין בעיה לשחזר את זה בחזרה ולכן כן כדאי לנסות לצאת בשן ובעין בהגדרות מחשב במוסך מורשה ולא לחסוך אצל מוסך לא מורשה עם החלפת חלקים מיותרת

לשיקולך

פורסם

שלום

לפי מה שאתה מתאר כאן הרכב שלך מצויד במפתח עם אימובילייזר הפועל בשיטת אינפרא רד

ישנן שתי אופציות לפתרון הבעיה

א.הזמנת מפתח חדש ממוסך מורשה עלות של בערך 500עד 600 ₪

ב. ביטול האימובילייזר המקורי במחשב הרכב כך שגם המפתח שברשותך יניע העלות 600 ₪

מאיזה איזור אתה בארץ? נפנה אותך לבעל מקצוע קרוב אליך

מקווה שעזרתי

בברכה

שוקי לוי

פורסם

הייתי מציע לך לפני הכל- גש למתקין כדי שינתק את הקודנית לגמרי לצורך בדיקה.

הניתוקים שמבצעים לקודנית משפיעה ברכבים אלו על קריאת הכרטיס, כאשר ישנה תקלה בקודנית אז הכרטיס לא נקלט ואז מתחילות התקלות של שגיאות בקריאת כרטיס.

פורסם

תודה לכולם, שמעתי בעצתכם וגררתי את הרכב למוסך המרכזי של רנו בראשל"צ.

מסתבר שסוכן הביטוח שלי החליט לבטח אותי ביטוח גרירה אצל חברת "זברה שרותי דרך". לא שמעתי על החברה הזו לפני והטיפול שלהם במקרה שלי היה לקוי ומרגיז.

בנוסף, החברה די לחצה עלי שיגיע מכונאי מטעם זברה ויחליף לי מחשב למחשב שבוטל בו האימובלייזר מראש. לאחר בירורים מדובר בעלות של 1000 ש"ח. לא הסכמתי והחברה לא היתה מוכנה לשלוח גרר עד שיגיע מכונאי ובכל זאת ינסה לבטל את האימובלייזר באופן זמני. אחרי שאיימתי עליהם שבאם יגרם נזק כלשהו לרכב בעתיד הקרוב או הרחוק כתוצאה מפעולת המכונאי שלהם הם יישאו בתוצאות ובעיקר, אחרי הרבה צעקות (ואני לא אדם שצועק) החליטו לשלוח לי את הגרר המיוחל. הרכב הגיע למוסך המרכזי של רנו אתמול בסביבות 2 בצהריים, טיפלו ברכב בכפפות משי. בהתחלה אמרו לי שהרכב יהיה מוכן רק מחר, לאחר שביקשתי מהאחראי שאם אפשר בכל זאת לנסות ולסיים את הסיפור היום היות ואני גר רחוק נעתרו לבקשתי באדיבות ובחיוך!

אני חייב לציין באור חיובי את התחושה שיצאתי מהמוסך המרכזי ברנו, התנפצו לי כל הסטיגמות שהיו לי על מוסכים מורשים ברגע.

תוך חצי שעה הרכב היה מוכן תקין, בעלות (מצחיקה ביחס לאלטרנטיבות שהוצעו לי) של 300 ש"ח בלבד! בנוסף הרכב עבר שטיפה וקיבלתי במתנה מטריה של רנו. באמת שיצאתי בתחושה טובה!

תודה לכולם על ההמלצות החכמות, אני באמת מרוצה מהטיפול בתקלה!

מה שבטוח, שהיום דרשתי מסוכן הביטוח שלי שיחזיר אותי ל"שגריר" במהירות האפשרית...

2013-02-04 17.44.36.jpg

• תוכן חדש...