Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמ"א 38 - יש למישהו ניסיון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו נכנסים להליך של תמ"א 38 בבניין, כאשר כולם בבניין בדירות משלהם ורק שלנו מושכרת למישהו.

היה עורך דין ואמר בגדול שהוא מתחיל לבדוק אישורים מול הרשות המקומית, אחרי זה נותן לנו רשימת יזמים לבחירה, ואת התשלום שלו הוא גובה מהיזם.

לי נראה מסריח שהוא מקבל את התשלום מהגורם שנמצא מולי, מצד שני כתוב בחוזה שבכל מחלוקת העורך דין מייצג אך ורק את הבניין ולא את הקבלן או היזם.

בנוסף לזה, מספיק 60 אחוז חתימות כדי להזיז את העניין, ואם השוכר לא ירצה להישאר והקבלן לא יסכים לפצות אותי (הרי יש לו אישור עבודה אין לי איך להתנגד), אכלתי אותה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בגדול אני יכול להגיד לך שזה נורא תלוי בשוכר, היו לי זוג חברים שברחו מבניין שעבר תמ"א כמו מאש אע"פ שידעו זאת מראש ואף הוצעה להם הנחה משמעותית אבל יש גם זוגות שיעדיפו לשלם הרבה פחות ולשכור דירה באיזור איכותי על אף הלכלוך והבלאגן שנגרם מהשיפוץ.

ספציפית לגבי העורך דין, תקראו לי פריאר או איך שבא לכם, אני לעסקאות בסדרי גודל כאלה לא מגיע ללא ייצוג מקצועי, גם כשקניתי דירה אמר לי הקבלן עזוב אותך משטויות אני יביא לך טיוטת חוזה ותחסוך חצי אחוז מה אתה צריך את זה?

בקיצור, תעשו לעצמכם טובה, תקחו כל הבניין עורך דין מטעמכם שייצג אך ורק את האינטרסים שלכם מול העו"ד של קבלן התמ"א או "היזם". במידה וזה לא מסתדר, הייתי בכל זאת מתייעץ עם עו"ד מטעמך בנוגע לחוזה ועיזים אפשריים.

בהצלחה

פורסם

איזו תמא זו אם אפשר לשאול, רגילה או 38/2?

בעיקרון לא מקובל שהעורך דין הוא זה שמביא את היזמים, אלא אתם מביאים יזמים, והעורך דין בודק את מי שאתם מביאים,

שהדגש הוא על חוסן כלכלי וביצועי. גם את העורך דין הדיירים אמורים לבחור. ומי שמשלם את שכר הטרחה שלו זה אכן היזם,

זאת לאחר משא ומתן ביניהם.

אם זה תמא רגילה, הבעיה שרוב היזמים זה יזמים פצפונים, ויש עם זה לא מעט בעיות.

אם זה הריסה ובניה מחדש, כבר יש יזמים דיי רציניים שמתעסקים בזה. אם תרצה, שלח הודעה ואוכל להמליץ לך,

אחרי שאשמע פרטים.

פורסם

אין לי בעיה להוריד במחיר השכירות, אני שואל לגבי הפיצוי.

אם יש 60 אחוז חתימות, זה אומר שלא שואלים אותי ופשוט מתחילים בתהליך, במקרה כזה הקבלן יכול לתפוס אותי בביצים ולהגיד שהוא לא מוכן לשלם לי פיצוי. ואז מה האפשרויות שלי? הם מדברים על שנה וחצי עבודה, בחישוב זריז זה סביבות 54000 ש"ח לפי 3 אלף לחודש (וזה מחיר נמוך ממחיר השוק) במידה ואין לי שוכר לדירה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

המשרד שבבעלותי נותן חוו"ד כלכליות ליזמים שרוצים לבצע זאת.

בדוק היטב מי יבצע זאת ומה הרקורד שלו בפרוייקטים אלו.

פורסם

אני "אאכזב" אותך בכך שאספר לך כי זה שיש הצהרת כוונות עדין רחוק שנות אור מהגעה להסכם חתום מחייב.

את זה אני יודע להגיד מאחר ובמקצועי כאדריכל אני מכיר את נושא התמא מכל כיון אפשרי - מהצד של היזם, של האדריכל ושל הדייר..

הכי חשוב בשלב הזה לנהוג במשנה זהירות כלפי כל גורם שמבקש שתתחילו לחתום על כל מיני מסמכים שלא נבדקו כראוי.

גם אם זה עו"ד שלכאורה מייצג אתכם (מייצג את מי? מי בחר בו והזמין אותו לחגיגה?) ברגע שחותמים על אלו כאן מתחילות הבעיות.

בשלב הזה אתה רחוק מאד "מלאכול אותה" אבל קצת קשה להסביר נושא יחסית מורכב בכמה שורות.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...