Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג חדש, בעיות עם המלווה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא מזמן קיבלתי רישיון ואני חייב לנהוג עכשיו עם נהג מלווה, הנהג המלווה שלי הוא אמא שלי, הבעיה היא שאמא שלי נוהגת כמו זקנה (40 קמ"ש בלי עקיפות וכו'), אני שהתחלתי לנהוג כבר בגיל 16 על טרקטור, רינג'ר וטעימות קטנות מאוד על פרייבט נוהג מאוד טוב (גם לדעתי וגם לפי כל מי שראה אותי נוהג כולל אמא שלי אגב).

אבל הבעיה היא שאמא שלי רוצה שאני ינהג כמוה, אני לא מסוגל לנהוג ככה, תקראו לזה חוסר זהירות, תקראו לזה בעיה לא יודע איך לקרוא לזה.

כל פעם שאני נוהג והיא לידי מתחילות צעקות, לדוגמא אם אני רוצה לפנות ברמזור שמותר אני מאותת כמובן אבל נגיד שאני מסובב טיפה את ההגה ומתבטל האיתות (בלי כוונה הרי ההגה זז) ישר היא אומרת לי לאותת ואני שכבר לא יכול לשמוע את כל ההערות המיותרות האלה מתעצבן.

דוגמא נוספת, היום נהגתי ומי שמכיר את חיפה בציר מוריה ליד חורב היה מישהו (או מישהי) שנסעה ממש לאט (35 קמ"ש לא פחות ולא יותר) אני עקפתי אותה כמו נהגים אחרים לפני ואחרי, אבל אמא שלי שלא אוהבת לעקוף ישר התחילה להעיר לי לאחר מכן שניסית לחזור לנתיב הימני היה מישהו היה רחוק ממני מאוד אבל הוא רצה כנראה להפחיד אותי ובמקום להאט כמו בן אדם (היה רמזור אדום) הוא המשיך לנסוע בערך 40 קמ"ש ועצר ממש קרוב אלי (לא בחריקת בלמים או משהו בסגנון פשוט קצת יותר חזק מנורמלי), אני כמובן ממש לא התרגשתי מהתרגיל הזה אבל אמא שלי כמעט חטפה התקף לב והחילה לצעוק עלי על זה שאני עוקף סתם, ואני צריך לתכנן את הנהיגה שלי ועדיף לנסוע לאט במקום לעקוף, המרחק בין איפה שעקפתי לבין איפה שהייתי צריך להיכנס הוא מעט יותר מק"מ.

מה עלי לעשות ? קשה לי כבר לנהוג ככה, עם סבא שלי שחושב שאני נהג משאית וצועק עלי להעלות הילוך כמו במשאיות (אני נוהג באוטו אוטמטי) כבר הפסקתי לנהוג, אני לא רוצה להפסיק לנהוג (גם כי אני אוהב את זה וגם כי אני באמת חושב שזה חשוב לצבור ניסיון עם מישהו שנוהג כבר הרבה זמן.

עוד חודש וחצי נגמר לי המלווה, כרגע אני לא ינהג עד אז (מרצוני החופשי כן) מה אני צריך לעשות ? יש איזה קורס לנהגים מלווים ?

תודה

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא אין קורס לנהגים מלווים רק חוק מי כן יכל להיות מלווה.

חודש וחצי זה זמן קצר, תתחיל לספור את הזמן הוא עובר מהר.

ואז תנהג לבד ללא הערות של אמא.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפי הסיפור שלך נראה שכדאי שתקשיב לאמא

אתה צודק באמת אני צריך להקשיב לאמא יותר אבל חשוב לי להבהיר דבר אחד, אני לא נוהג כמו משוגע, לא נוהג מהר מידי, לא משולל ועובר נתיבים כל שניה, מתכנן את הנהיגה וכו'. אני נהג מאוד זהיר (אפילו מנהגים ותיקים) ולמרות זאת כל נסיעה נגמרת בריב.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

היי, אנא קרא את תגובתי עד הסוף, ואחר כך תגיב.

אתה לא נוהג טוב. אף אחד לא נוהג טוב יומיים אחרי שהוא קיבל רישיון. דבר ראשון, חשוב שתבין - אתה נהג לא הכי מקצועי שיש, ולא הכי מנוסה שיש, וזה בסדר, כי כולם מתחילים מזה. אחרי שהפנמת את זה, אני מבין אותך, כי נהיגה עם מלווה עלולה להיות מכעיסה, ולא תמיד יש הסכמה, אולם אני חושב שהפתרון נמצא אצלך.

ניקח לדוגמה את נושא העקיפות. אימא שלך צודקת בכך שהיא טוענת שעדיף להימנע מעקיפות מיותרות, אבל זה לא אומר שאתה לא צריך לעקוף, כי אחרת איך תלמד לעשות את זה נכון? ולכן, לדעתי כדאי שתסביר לאימא שלך, שאתה מבין שעקיפה היא פעולה מורכבת ומסוכנת, ושכאשר יש אפשרות לנסוע 20 שניות לאט אחרי מישהו, אז זה עדיף, מאשר להאיץ ל-80, לעקוף אותו ולבלום חזק כדי לפנות. אחרי שתסביר לה שאתה מבין את הנושא, תנסה להסביר שזה חשוב שתלמד לעקוף, כי להימנע מעקיפות זה לא פתרון. עדיף שתלמד אותך לעקוף נכון, מאשר שתמנע ממך לעקוף. זוהי רק דוגמה אחת, יש עוד הרבה דברים. כאשר נסעתי עם אחותי הקטנה, בהתחלה פחדתי להכניס אותה לרחובות צרים וצפופים, וזה לקח זמן עד שהיא למדה להעריך את הרוחב של הרכב שבו היא נוהג, וכיום היא עושה את זה מצוין. אתה חייב להירגע, ולא לריב, אלא אפילו לפני כל נסיעה לשבת 10 דקות עם אימא שלך, ולתכנן איתה את הנהיגה של היום. למשל, היום צרך לנסוע לבנק, ולסופר -אחלה. בדרך לבנק יש כביש רחב עם 2 נתיבים, שבו תלמדי אותי לעקוף. לאחר מכן בסופר יש חניון גדול, שבו תלמדי אותי לעשות חניות נכון. הנה 2 דברים חשובים שתרגלת ביום.

בסופו של דבר, חשוב שתבין שאתה כנראה לא נהג טוב (אלא אם אתה פנומן כלשהוא), ושלעתים אימא שלך, למרות שהיא נוהגת לאט, אולי יודעת דבר וחצי יותר ממך. אחרי שתבין שאתה כאן כדי ללמוד, תדאג שאימא שלך תדע שאין לך בטחון עצמי מופרז, ואז אני בטוח שהיא גם תתנהג בצורה אחרת.

בנוסף, אתה יכול לעשות כמה שיעורים עם מורה הנהיגה שלך, רק כדי ללמוד נהיגה אמיתית ולא איך לעבור טסט.

שיהיה הרבה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
היי, אנא קרא את תגובתי עד הסוף, ואחר כך תגיב.

אתה לא נוהג טוב. אף אחד לא נוהג טוב יומיים אחרי שהוא קיבל רישיון. דבר ראשון, חשוב שתבין - אתה נהג לא הכי מקצועי שיש, ולא הכי מנוסה שיש, וזה בסדר, כי כולם מתחילים מזה. אחרי שהפנמת את זה, אני מבין אותך, כי נהיגה עם מלווה עלולה להיות מכעיסה, ולא תמיד יש הסכמה, אולם אני חושב שהפתרון נמצא אצלך.

ניקח לדוגמה את נושא העקיפות. אימא שלך צודקת בכך שהיא טוענת שעדיף להימנע מעקיפות מיותרות, אבל זה לא אומר שאתה לא צריך לעקוף, כי אחרת איך תלמד לעשות את זה נכון? ולכן, לדעתי כדאי שתסביר לאימא שלך, שאתה מבין שעקיפה היא פעולה מורכבת ומסוכנת, ושכאשר יש אפשרות לנסוע 20 שניות לאט אחרי מישהו, אז זה עדיף, מאשר להאיץ ל-80, לעקוף אותו ולבלום חזק כדי לפנות. אחרי שתסביר לה שאתה מבין את הנושא, תנסה להסביר שזה חשוב שתלמד לעקוף, כי להימנע מעקיפות זה לא פתרון. עדיף שתלמד אותך לעקוף נכון, מאשר שתמנע ממך לעקוף. זוהי רק דוגמה אחת, יש עוד הרבה דברים. כאשר נסעתי עם אחותי הקטנה, בהתחלה פחדתי להכניס אותה לרחובות צרים וצפופים, וזה לקח זמן עד שהיא למדה להעריך את הרוחב של הרכב שבו היא נוהג, וכיום היא עושה את זה מצוין. אתה חייב להירגע, ולא לריב, אלא אפילו לפני כל נסיעה לשבת 10 דקות עם אימא שלך, ולתכנן איתה את הנהיגה של היום. למשל, היום צרך לנסוע לבנק, ולסופר -אחלה. בדרך לבנק יש כביש רחב עם 2 נתיבים, שבו תלמדי אותי לעקוף. לאחר מכן בסופר יש חניון גדול, שבו תלמדי אותי לעשות חניות נכון. הנה 2 דברים חשובים שתרגלת ביום.

בסופו של דבר, חשוב שתבין שאתה כנראה לא נהג טוב (אלא אם אתה פנומן כלשהוא), ושלעתים אימא שלך, למרות שהיא נוהגת לאט, אולי יודעת דבר וחצי יותר ממך. אחרי שתבין שאתה כאן כדי ללמוד, תדאג שאימא שלך תדע שאין לך בטחון עצמי מופרז, ואז אני בטוח שהיא גם תתנהג בצורה אחרת.

בנוסף, אתה יכול לעשות כמה שיעורים עם מורה הנהיגה שלך, רק כדי ללמוד נהיגה אמיתית ולא איך לעבור טסט.

שיהיה הרבה בהצלחה.

ניקו אחרי שקראתי את ההודעה שלך עד הסוף, אני לא חושב שאתה מבין אותי כ"כ, אני לא מדבר של מישהו שמחפש חניה או שנכנס לחניה, אני מדבר על מישהו שנוסע לאט כי ככה בא לו, אבל לא לאט סביר אלא לאט ממש, ואחרי שעקפתי זה לא שנסעתי 80 כדי לעקוף התייצבתי על 50 וככה חזרתי (או לפחות ניסיתי) לחזור לנתיב הימני כמו ילד טוב.

אני אישית (כמעט כמו כל ילד שרק קיבל רישיון) חושב שאני נהג מצויין, אבל הרבה אנשים אמרו לי את זה. ובמהלך שיעורי הנהיגה המורה העיר לי על דברים שאני עושה (עקיפות נגיד) ואמר "אתה יודע לנהוג טוב ואתה תסתדר טוב בכביש אבל בטסט זה לא עובר".

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אין לך מלווים אחרים שאתה יכול להשתמש בהם?

נניח דודים שאולי יהיו יותר חביבים, או חברים בוגרים שיכולים להיות מתאימים כמלווים?

לי הייתה ברירה של אבא או אמא. נהגתי די הרבה למרות שהם היו מלווים קצת קשים. (לא בקטע רע חלילה)

אבל עברתי את זה והיום יש לי שקט.

בסך הכול מלווה זה תקופה שעוברת, צריך לדעת למה להקשיב כשאתה נוסע עם מלווה ומה לסנן, אין מה לעשות - המלווה לא בהכרח יאהב את מה שתעשה ואתה לא בהכרח תאהב את מה שהוא אומר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין לך מלווים אחרים שאתה יכול להשתמש בהם?

נניח דודים שאולי יהיו יותר חביבים, או חברים בוגרים שיכולים להיות מתאימים כמלווים?

לי הייתה ברירה של אבא או אמא. נהגתי די הרבה למרות שהם היו מלווים קצת קשים. (לא בקטע רע חלילה)

אבל עברתי את זה והיום יש לי שקט.

בסך הכול מלווה זה תקופה שעוברת, צריך לדעת למה להקשיב כשאתה נוסע עם מלווה ומה לסנן, אין מה לעשות - המלווה לא בהכרח יאהב את מה שתעשה ואתה לא בהכרח תאהב את מה שהוא אומר.

לא אין לי מלווים אחרים, אבל חוץ מזה כמו שאני מכיר את אמא שלי גם אחרי תקופת המלווה היא תרצה לשבת לידי ועדיין תעיר לי ולא יהיה שקט עד שיהיה לי אוטו משלי (זאת אחת הסיבות שאני רוצה לקנות אוטו).

הדבר היחיד אני יכול לחושב עליו הוא מישהו שאני לא מכיר בכלל שרוצה\ צריך נהג ויכול להיות מלווה למרות שזה נראה לי לא ישים בכלל .

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לכל סיפור יש שני צדדים, מעניין איך אימך מספרת על החוויות שתיארת כאן.

כתבת שאין מלווים אחרים, אך האם אולי יש מבוגר אחר שיהיה מקובל גם עליך וגם על אימך שיצטרף אליכם לנסיעה אחת לפחות, ואז יתברר אם אימך "קשוחה" וקפדנית יתר על המידה או אולי באמת יש מן הפזיזות בנהיגתך.

ייתכן שהאמת היא באמצע ואז בשיחה רגועה בבית ולא תוך כדי נסיעה תגיעו לדרך פשרה שבה אתה תנהג יותר במתינות אך גם אימך תבין שבכביש לא צריך לישון וגם נהיגה מתונה מידיי לא בהכרח בטוחה.

פורסם

אני הגעתי עם ההורים שלי לפשרה בתור מלווים - תעירו אבל כשזה הגיוני, לא מוכן לשמוע הערות מפגרות כמו "אתה יכול לעבור" או דברים בסגנון הזה, כשאני מרגיש בטוח לצאת מצומת או משהו אני יוצא, גם אם זה מעכב קצת את התנועה מאחוריי, אני לא יוצא כשיש סיכונים גדולים.

כשהייתי עושה טעויות הייתי מוכן לשמוע הערות - הגיוני.

אבל הערות חסרות משמעות כמו חלק מאלו של אמא שלך, מוגזמות טוטאלית בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ניקו אחרי שקראתי את ההודעה שלך עד הסוף, אני לא חושב שאתה מבין אותי כ"כ, אני לא מדבר של מישהו שמחפש חניה או שנכנס לחניה, אני מדבר על מישהו שנוסע לאט כי ככה בא לו, אבל לא לאט סביר אלא לאט ממש, ואחרי שעקפתי זה לא שנסעתי 80 כדי לעקוף התייצבתי על 50 וככה חזרתי (או לפחות ניסיתי) לחזור לנתיב הימני כמו ילד טוב.

אני אישית (כמעט כמו כל ילד שרק קיבל רישיון) חושב שאני נהג מצויין, אבל הרבה אנשים אמרו לי את זה. ובמהלך שיעורי הנהיגה המורה העיר לי על דברים שאני עושה (עקיפות נגיד) ואמר "אתה יודע לנהוג טוב ואתה תסתדר טוב בכביש אבל בטסט זה לא עובר".

מה שניקו ניסה לומר לך זה שיש לך בטחון עצמי מופרז (?). הוא רק היה קצת יותר עדין ממני.

תקשיב לאמא שלך. סה"כ יש לה נסיון קצת יותר ממך והיא רוצה בטובתך.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...