Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים

אני וחבר נסענו בשני רכבים שונים הוא נסע ברכב שנת 2012 ואני מאחוריו במאזדה דמיו שנת 2002 על כביש 6.

אמרתי לו לנסוע על 100 קמ״ש קבוע ואצלי הראה המחוג על 105 קמ״ש , אמרתי לו לעלות את המהירות ל-110 קמ״ש קבוע

ואצלי הראה המחוג על 119 קמ״ש.

כמו שהבנתם ככול שאני מעלה מהירות כך גם חריגת המהירות בשעון, מה יכול לגרום לחריגה כזו.

נ.ב

כשאני על 100 קמ״ש מד סיבובי המנוע על 3000 סל״ד.

תודה מראש גילי. :wink:

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

אין שעון מהירות של רכב שמראה את המהירות האמיתית בדיוק. תמיד הוא מראה קצת פחות. הבדלים קיצוניים בין הרכבים אולי זה בגלל צמיגים בעלי קוטר שונה ממה שדורש היצרן.

פורסם

א. ספידומטר לא מדייק, סטייה של עד 10% כלפי מעלה נחשב נסבל, אין סטייה כלפי מטה.

ב. מכיוון שהסטייה נמדדת באחוזים זה ברור שככל שהמהירות עולה הסטייה במספרים מוחלטים עולה.

ג. גם הספידומטר של חבר שלך מזייף.

פורסם
בדוק מהירות מול GPS ותראה שאין דיוק

כשמדדתי עם ה- GPS הייתי על 100 קמ"ש וה- GPS הראה 94 קמ"ש.

פורסם

גם מד המהירות שלך, גם של חבר שלך וגם של ה GPS מזייפים.

וגם אקדחי הלייזר של המשטרה.

יש לנו בבאר שבע כביש עם מתריע מהירות כזה שמודד את המהירות שלך ומציג אותה על צג, אני אוהב לעשות עם זה ניסויים, שומר על מהירות מסויימת ובודק מה כתוב על הצעצוע הזה. תמיד הוא סוטה בצורה אחרת ביחס למה שהמחוג אצלי ברכב מציג.

בקיצור, אל תנסה לרדוף אחרי ידיעת המהירות המדוייקת שלך, כי לא תמצא אותה בחיים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני מניח שהמהירות ב GPS פחות מדוייקת מהמד מהירות ברכב,

סה"כ מד המהירות ברכב בנוי על חיישן שסופר מספר סיבובים בפרק זמן(אין הרבה מקום לטעויות...)

לעומת זאת ה GPS מוגבל לתווך דיוק של +-10 מטר

שי.

פורסם

יש לנו בבאר שבע כביש עם מתריע מהירות כזה שמודד את המהירות שלך ומציג אותה על צג, אני אוהב לעשות עם זה ניסויים, שומר על מהירות מסויימת ובודק מה כתוב על הצעצוע הזה. תמיד הוא סוטה בצורה אחרת ביחס למה שהמחוג אצלי ברכב מציג.

כשיורדים משכונת פלח-7 לכיוון הפינה החמה ישנו שלט שמתריע על מהירות הרכב, דווקא הוא דייק לי בשני הרכבים שהיו לי.

פורסם

בדיוק, בתור תושב פלח 7 שעובד בביג, יוצא לי לעבור בכביש הזה לא מעט.

בחלק מהפעמים שבדקתי, המהירות הייתה זהה אצלי ברכב ובשלט מודד המהירות הזה.

ובפעמים שהיה הפרש, הוא היה משתנה כל הזמן. ולא רק בגלל שהשינוי הוא באחוזים.

יכלתי לשמור על 60 קמ"ש ובפעם אחת המכשיר היה מראה 64 ופעם אחרת 62.

כשמבינים ממה נגרמות הסטיות, מבינים גם שאין סיכוי לדיוק אמיתי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מד שעון מזייף מעט בכ 10-5% בד"כ וזו סטייה נורמלית.

להלן דוגמא מצויינת מרכב "מעט" יותר יקר (בדקה 2:24)

שים לב שמורה השעון קמ"ש - 370 קמ"ש, בפועל לפי GPS המהירות היא 354 קמ"ש.

Opel Adam S 2017

פורסם
כשמדדתי עם ה- GPS הייתי על 100 קמ"ש וה- GPS הראה 94 קמ"ש.

זה לא מנוגד לתשובה הקודמת - הספידומטר יראה לך מהירות שונה

בקיצור, אל תנסה לרדוף אחרי ידיעת המהירות המדוייקת שלך, כי לא תמצא אותה בחיים.

בכל דרך שבה תמדוד את המהירות שלך - יש זיוף. השאלה היא באיזו רמת דיוק אתה מסתפק.

האם רמת דיוק של 1 קמ"ש או רמת דיוק של 0.00001 קמ"ש מספקים אותך.

בעקרון, ספידומטר ברכב הוא הכי פחות מדוייק, וזאת מעבר לכך שהוא מראש מכוייל כך שיראה קצת מעל המהירות האמיתית.

המד מהירות שמוצב ע"י העיריות עובד בשיטת דופלר. העיריות מציבות אותו בתור גימיק ותו לא, ואף אחד לא מבטיח את רמת הדיוק (אחוז הסטייה לא נמדד) ו/או לא טורח לכייל אותו כל פרק זמן (כך שרמת הסטייה רק גדלה)

אקדח לייזר משטרתי נחשב כמאוד מדוייק (כך עוד הוא תקין). יש בו רמת סטייה מאוד קטנה, ולכן מזניחים אותה.

ישנה הנחייה משטרתית הנובעת מדרישת בתי המשפט לבצע הפחתה של 5 קמ"ש במהירות, לא מתוך חוסר אמינות או חוסר דיוק אלא כדי למנוע טענות של סטיית מדידה (ת'כלס, סטיית המדידה האמיתית זניחה, הרבה פחות מ-1 קמ"ש).

GPS - אמנם יש בו אחוז סטייה מסויים (רמת הסטייה תלויה באיכות ה-GPS), אך הוא נחשב כיותר מדוייק מספידומטר של רכב.

אני מניח שהמהירות ב GPS פחות מדוייקת מהמד מהירות ברכב,

סה"כ מד המהירות ברכב בנוי על חיישן שסופר מספר סיבובים בפרק זמן(אין הרבה מקום לטעויות...)

לעומת זאת ה GPS מוגבל לתווך דיוק של +-10 מטר

שי.

ספידומטר ברכב הוא הכי פחות מדוייק, וזאת מעבר לכך שהוא מראש מכוייל כך שיראה קצת מעל המהירות האמיתית.

GPS - אמנם יש בו אחוז סטייה מסויים (רמת הסטייה תלויה באיכות ה-GPS), אך הוא נחשב כיותר מדוייק מספידומטר של רכב.

כשיורדים משכונת פלח-7 לכיוון הפינה החמה ישנו שלט שמתריע על מהירות הרכב, דווקא הוא דייק לי בשני הרכבים שהיו לי.

ראה תשובה למעלה.

• תוכן חדש...