Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שבאמת חסכוני זה שאתה לא מתדלק בבנזין יקר אלא בסולר. בדיוק כמו גנרטורים וציוד מכני הנדסי...

ולמרות שמחירי המזוט לתעשיה עלו לאחרונה, עדיין זה יותר זול מלתדלק בדלק של מכוניות אמיתיות.

החיסכון נובע משילוב של השנים: יותר אנרגיה בליטר סולר מאשר בליטר בנזין וסל"ד נמוך יחסית.

ושאני אבין משהו - TDI זו לא מכונית אמיתית? :)

מזל"ט על הקידום.

פורסם
החיסכון נובע משילוב של השנים: יותר אנרגיה בליטר סולר מאשר בליטר בנזין וסל"ד נמוך יחסית.

ושאני אבין משהו - TDI זו לא מכונית אמיתית? :)

מזל"ט על הקידום.

סתם עקיצונת. :wink:

מנועי הדיזל המודרניים TDI, JTD וכו' הם כוחניים לא פחות ממנועי בנזין.

אם אני זוכר נכון הב.מ.וו 730D הועדפה במבחני דרכים על דגם הבנזין המקביל.

מה שכן, ההשוואה בין סל"ד במהירות X בין מכונית בנזין למכונית דיזל היא לא נכונה, כי במנועי דיזל בדרך כלל רצועת הכח נמצאת בטווח סל"ד נמוך יותר, ויחסי ההעברה בתיבת ההילוכים מתוכננים בהתאם.

פורסם
אהם אהם.

100 קמ"ש הילוך חמישי, 2100 סל"ד

100 קמ"ש, הילוך שישי, 1800 סל"ד ;)

זה נקרא שיוט חסכוני (האמת שהחסכוני הוא איפשהו באיזור ה120-130)

TDI rules ;)

זאת כבר שטות שאני האלץ לא להאמין לה...:|

רוני,תודה על השיעור,הזדקקתי לו..:wink:

פורסם
מה שטות פה בדיוק?
תיראה,אני לא ישוויץ ויגיד שאני מבין גדול...

אבל לא ניראה לי הגיוני שרכב כלשהו יכול להגיע למהירות כה רבה,

עם סל"ד כל כך נמוך...תקן אותי עם אני צודק....:wink:

מה נפח המנוע?

פורסם
תיראה,אני לא ישוויץ ויגיד שאני מבין גדול...

אבל לא ניראה לי הגיוני שרכב כלשהו יכול להגיע למהירות כה רבה,

עם סל"ד כל כך נמוך...תקן אותי עם אני צודק....:wink:

מה נפח המנוע?

אתה גם לא צודק, וגם כנראה לא נהגת בחיים על רכב דיזל, וגם אתה לא מבין עד הסוף מה עושה תיבת הילוכים.

מה שגיבסון שכח לציין זה איפה בדיוק הקו האדום שלו, שלדעתי הוא איפשהו ב-4500 ...

אם נעשה חישוב כמה זה הסל"דים שציינת באחוזים מהסל"ד המקסימלי, נראה שעם כל הכבוד (ויש לי ספציפית כבוד) ל-TDI, המספר הזה מאוד קרוב למספר בכל רכב אחר עם הספק דומה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
אתה גם לא צודק, וגם כנראה לא נהגת בחיים על רכב דיזל, וגם אתה לא מבין עד הסוף מה עושה תיבת הילוכים.

מה שגיבסון שכח לציין זה איפה בדיוק הקו האדום שלו, שלדעתי הוא איפשהו ב-4500 ...

אם נעשה חישוב כמה זה הסל"דים שציינת באחוזים מהסל"ד המקסימלי, נראה שעם כל הכבוד (ויש לי ספציפית כבוד) ל-TDI, המספר הזה מאוד קרוב למספר בכל רכב אחר עם הספק דומה.

אז מה שאתה בעצם אומר,זה שהמנועים עובדים על אותו מספר סל"ד?

או שפשוט ל-TDI אין צורך ליותר מהסל"ד הנמוך שגיבסון ציין??

ומה הרעיון בזה בכלל? איפה ההגיון?

אם TDI מגיעה לטורים כל כך נמוכים (2500 כשהאוטו על 100 קמ"ש) במהירות נורמלית לחלוטין מחוץ לעיר בהילוך חמישי, אז למה יש לה הילוך שישי???:?

אני באמת זקוק להסבר...

פורסם
אם TDI מגיעה לטורים כל כך נמוכים (2500 כשהאוטו על 100 קמ"ש) במהירות נורמלית לחלוטין מחוץ לעיר בהילוך חמישי, אז למה יש לה הילוך שישי???:?

אני באמת זקוק להסבר...

כי ה2000 סל"ד שלו יכולים להיות משווים לכ-3500 סל"ד ברכב בנזין זהה

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אמא שלי תמיד אמרה לי עוד מתחילת דרכי על הכביש שלא כדאי לעבור את ה-3000 סל"ד........

מזל שבמקרה זה נופל אצלי על 150 קמ"ש עגול :)

אני לא זוכר בדיוק כמה סל"ד זה 100 אצלי (מהירות שיוט נדירה יחסית), אבל זה באיזור ה-2000 גם, יכול להיות שמעט מתחת, (הרכב הוא אוטומטי 5 הילוכים).

ינון.

• תוכן חדש...