Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לתותחי EBAY - מוצר שלא הגיע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחודש ספטמבר 2012, הזמנתי מוצר ממוכר ב EBAY בעלות של 40$.

מאחר שהמוצר לא הגיע עד אמצע חודש נובמבר, פניתי למוכר שהבטיח לשלוח לי את המוצר בשנית.

המוכר לא סיפק מספר מעקב לא עבור המשלח הראשון ולא עבור המשלוח השני.

לפני כמה ימים פניתי למוכר מאחר ששוב, המוצר לא הגיע. הפעם המוכר לא ענה לפניות שלי ולא הצלחתי ליצור עימו קשר.

כשפניתי ל EBAY בבקשה לפתוח בבירור, נאמר לי שמאחר שעברו מעל 45 יום ממועד הקניה המקורי - אין מה לעשות. לא עזרו הניסיונות שלי להסביר שסיבת העיכוב קשורה להבטחה של המוכר לשלוח את המוצר בשנית.

גם ניסיון שלי לדרג את המוכר נכשל מאותה סיבה.

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?

תודה.

zx וולקן

פורסם

מדובר במוכר עם הרבה פידבקים?

זה נשמע כאילו הוא פשוט חיכה שיעברו 45 יום כדי שלא תוכל לעשות הרבה דברים כדי להתלונן עליו.

לא ממש יעזור לך עכשיו, אבל להבא תלמד חוק ברזל:

לפתוח תלונה ברגע שעומדים לעבור 45 יום. מקסימום, תסגור את התלונה.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

פעם הבאה לפנות לאיבי או לפייפאל לפני שעוברים 45 ימים.

יש הרבה מוכרים ,שמורחים לקוחות, על מנת שבסוף תגיע למצב שאין ביכולתך לעשות כלום .(אני לא אומר שזה המקרה)

פורסם

איך להתנהג בעתיד - את זה כבר הבנתי:x

אגב, מדובר במוכר שיש לו 99.6% ביקורות חיוביות עם מגוון רחב של מוצרים (מדובר במוצרי צילום)

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עכשיו?

zx וולקן

פורסם

ניסית לפתוח דיספיוט בפייפל?

אם אני לא טועה, יש שם 60 יום בשביל פתיחת דיספיוט.

אם טעיתי- אז אין מה לעשות. מעצבן, אבל שאלה יהיו הצרות שלנו בחיים.

ואולי זה בכלל אשמתם של דואר ישראל שבגללה לוקח זמן לחבילה להגיע. גם זה קרה לא מעט.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

בגדול אין מה לעשות, כיוון שעברו 45 יום. גם 60 יום לא יספיקו, כי אנחנו כבר בינואר,

וגם אם קנית ביום האחרון של ספטמבר, זה מאוחר מידי.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות, זה לפנות למוכר ולהמשיך לנדנד. אולי הוא יסכים

לשלוח שוב, או לתת מספר מעקב.

מראש, אם זה מוכר מהמזרח(סין, הונג קונג וכד׳) חבל לך על הטרחה.

אמריקאים או אירופאים אולי ישתפו פעולה קצת יותר.

בנוסף, קח בחשבון שמוכרים רבים היו ו/או עדיין בחופש בגלל הקריסמס, אז יכול

להיות שהוא עוד יחזור אליך.

ואולי בכלל יגיע המוצר. לי היה מקרה כזה לא מזמן, שמוצר מסין לא הגיע.

כיוון שעברו 42 יום התעקשתי שהמוכר יזכה אותי, ואם לא יגיע המוצר תוך כמה

שבועות, אני אזמין שוב ממנו את אותו המוצר. הוא אכן זיכה אותי, ובדיוק השבוע

הגיע המוצר, ושילמתי לו את הסכום בשנית. אגב, הוא מאוד הופתע שפניתי אליו

בבקשה לשלם שוב :-)

פורסם

נסה אולי לפנות לחברת האשראי, אבל לפני כן תכתוב למוכר שאתה עומד להתקשר לחברת האשראי לביטול העסקה, אולי זה יפחיד אותו קצת.

לגבי מה לעשות בעתיד, הרעיון של ה"עד 45 יום" הוא כזה שאת הפניה אתה יכול לעשות גם ביום ה44.5 , ואז אוטומטית אתה מקבל מEBAY הארכת זמן לעוד חודש ימים לפתור את הסוגיה עם המוכר, ותוך כדי EBAY או PAYPAL מקבלים ממך העתקים של ההתכתבויות , ואתה מדווח להם גם על עדכונים. לרוב אחרי כמה ימים מפתיחת התלונה תקבל החזר מלא.

אגב אם זה מוכר סיני, אז יש סיכוי שזה עוד יגיע, כי משלוחים מסין לפעמים נתקעים בדואר הסיני ולוקח להם חודשיים להגיע. (מה שחשוד שאין מספר מעקב למוצר של 40$ ועוד יותר חשוד שמוכר עם 99.6% עושה מעשים כאלה בזדון, יכול להיות שהוא הריח עלייך טרף קל שלא מכיר את החוקים של ה45 יום תלונה, וניצל את החוק לרעה)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

יכול להיות שפייפל יוכלו לעזור לך.

תנסה להתקשר לשירות לקוחות שלהם בארץ.

אם לא אכפת לך לבזבז עוד קצת כסף, תנסה למצוא מוצר ממש זול לקנות ממנו ותשאיר לו עליו פידבק שלילי.

במקביל תשלח לו הודעה ותבקש שיטפל במוצר שלא קיבלת אם הוא רוצה שהפידבק יעלם.

לקח לעתיד - תמיד לפתוח dispute לפני תום ה-45 יום.

גם אם המוכר הבטיח לך לשלוח שוב. בד"כ מדובר בסתם נסיון למשוך זמן.

פורסם

ואולי בכלל יגיע המוצר. לי היה מקרה כזה לא מזמן, שמוצר מסין לא הגיע.

כיוון שעברו 42 יום התעקשתי שהמוכר יזכה אותי, ואם לא יגיע המוצר תוך כמה

שבועות, אני אזמין שוב ממנו את אותו המוצר. הוא אכן זיכה אותי, ובדיוק השבוע

הגיע המוצר, ושילמתי לו את הסכום בשנית. אגב, הוא מאוד הופתע שפניתי אליו

בבקשה לשלם שוב :-)

קרה לי כבר מספר פעמים משלוחים מסין.

בקשתי לקבל החזר ולחכות לאחר חג המולד ואפילו לאחר ראש השנה הסיני ולאחר מכן לבצע את הרכישה שוב, תוך כדי הבטחה שאם אני מקבל את המוצר אני אשלם לו.

בין שבוע לשבועיים לאחר קבלת ההחזר קיבלתי את המושלוחים וכמובן נוצר קשר עם המוכר ותגובות מופתעות דומות קיבלתי גם אני

You are very nice and honesty buyer.I can't thank you enough .
פורסם

אם עברו יותר מ 45 ימים אתה רק יכול לדבר ללמפה איך שאומרים. נכון מאוד, להבא תפתח דיספייוט לפני תום ה 45 ימים האלה ותקבל הארכה. פיידבק באייביי אתה יכול להשאיר תוך מקסימום 90 ימים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

במידה והמוכר שלח לך את הפריט עם מספר מעקב 99.9 אחוז שזה כן יגיע מתישהו.

במידה ולא שלח עם מספר מעקב:

צור עם המוכר קשר בבקשה להחזר הכספי שמגיע לך. אפשר גם לאיים בפידבק שלילי.

במידה והמוכר בוחר לא להתייחס/לא לשתף פעולה, קנה ממנו שוב את אותו המוצר ופתח קייס על המוצר החדש שהוא שלח.

האופציות לפניך:

1. האידאל: המוצר הגיע והמוכר שלח ללא מספר מעקב (כמו בפעם הקודמת) ואין לו איך להוכיח שקיבלת את המוצר - זכית במוצר ובכסף שהמוכר סירב להחזיר.

2. הגרוע ביותר: המוצר הגיע והמוכר שלח עם מספר מעקב כי הוא מבין מה אתה מתכוון לעשות - תקבל את המוצר, אבל לא את הכסף.

3. זה שלא מועיל ולא מזיק: המוצר לא הגיע - לא קיבלת את המוצר והחזרת לעצמך את הכסף שהוצאת.

אני לא דוגל בהתחכמויות כאלה, אבל כשאין ברירה - אז אין ברירה. 40 דולר זה לא סכום פעוט שאני מוכן לתרום סתם כך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
יכול להיות שפייפל יוכלו לעזור לך.

תנסה להתקשר לשירות לקוחות שלהם בארץ.

אם לא אכפת לך לבזבז עוד קצת כסף, תנסה למצוא מוצר ממש זול לקנות ממנו ותשאיר לו עליו פידבק שלילי.

במקביל תשלח לו הודעה ותבקש שיטפל במוצר שלא קיבלת אם הוא רוצה שהפידבק יעלם.

לקח לעתיד - תמיד לפתוח dispute לפני תום ה-45 יום.

גם אם המוכר הבטיח לך לשלוח שוב. בד"כ מדובר בסתם נסיון למשוך זמן.

אני לא בטוח שזה רעיון טוב, ב EBAY לא אוהבים איומים, יסגרו לו את החשבון.

פורסם

לא העיניין יסגרו או לא יסגרו את החשבון, אבל מה שכן יכנס עוד סוחר שלא יהיה מוכן לשלוח יותר לישראל.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

• תוכן חדש...