Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב קטן שישמש אותי לנסיעות בינעירוניות (ככל הנראה מאזור המרכז לאזור ירושלים וחזרה) של כ-90 ק"מ ביום.

הדרישות היחידות הן שהרכב יהיה חדש (או כמעט חדש, כלומר בסביבות השנה על הכביש) וחסכוני, הן מבחינת צריכת הדלק והן מבחינת עלויות התחזוקה והביטוח. אם הרכב יהיה גם מהנה לנהיגה אז מה טוב, אבל זה בגדר "בונוס".

התקציב הוא עד 80 אלף.

האפשרות הטבעית היא לקנות רכב סופרמיני ידני וחדש (או כמעט חדש) דוגמת הסוויפט (זה בינתיים המועמד המוביל), אבל תהיתי אם יש אולי רכב דיזל קטן (או כל רכב אחר) שיכנס בתקציב ויהיה עדיף?

אני מאמין שהנסועה השנתית שלי תהיה באזור ה-30 אלף, ולכן נושא החיסכון בדלק הוא משמעותי.

תודה.

פורסם

סוזוקי סוויפט בחירה מצויינת אבל היא עולה יותר מ 80K חדשה מיבואן.

אולי תחפש 2012 ותמצא ב 80K אבל ל 30K בשנה) העדיפות היא לדיזל (סקודה פאביה

פורסם

דווקא המחיר של סוויפט ידנית חדשה הוא כ-79 אלף, ככה שהיא נכנסת בתקציב (הבעיה שאף אחד לא מוכר סוויפט ידנית, אז האופציה היחידה היא לקנות חדש).

באשר לדיזל - אין לי בעיה עם דיזל (אולי אפילו להיפך), אפילו לא נראה לי שיש רכב דיזל שנכנס בתקציב שלי. הפאביה דיזל (שקיימת רק בגרסת הסטיישן עושה רושם) עולה מעל 120 אלף כחדשה, וכמשומשת כמעט הכל זה מוניות לשעבר).

פורסם

אתה צודק, רכב דיזל חדש לא תוכל לרכוש בסכום של כ-80 אלף ש"ח. בדיזל האופציות שלך הן בעיקר משומשות - רנו מגאן דיזל, סקודה פאביה דיזל, סיטרואן C3 פיקאסו דיזל ועוד. זה נכון שיש הרבה משומשות שהיו בעבר מוניות אבל יש פה ושם גם רכבים שיוצאים מלקוחות פרטיים ועם קצת סבלנות אפשר להגיע אליהם.

בתחום החדשות אני יכול להציע לך לבדוק את הניסאן אקו-מיקרה. הרכב מאוד חסכוני בדלק, מגיע אפילו ל-21 קילומטרים לליטר לפי נתוני היצרן, בפועל כמובן קצת פחות. רכב אמין מאוד, לא יקר לביטוח ולא יקר לאחזקה. יש דגם אוטומטי עם גיר רציף ויש גם דגם ידני.

פורסם

אני עושה מרחק כזה ביום על קליאו ידנית 1.2.

אין עם זה שום בעיה.

תבדוק אולי איזה מכוניות סופר מיני ניתנות להסבה לגז. ככה תוכל לקנות אוטו חדש, וגם חסכוני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ראיתי פרסומים לקליאו 1.2 ידנית חדשה ב65 אלף ש״ח.

היא בהחלט לא ממובילות הקטגוריה ועומדת בפני החלפה, אך בהחלט מכונית טובה וב 20 אחוז פחות מהסוויפט ופיאסטה היא עדיין משתלמת, במיוחד לאור כמות הנסועה שלך שפשוט תרסק לרכב שלך את הערך.

פורסם

תודה על התשובות.

לגבי המיקרה - ממבחנים שקראתי עושה רושם שהיא פחות טובה מהסוויפט, וכן פחות חסכונית (אומנם ההשוואה הייתה בין הדגמים האוטומטיים, אבל אני מאמין שזה לא ישתנה בהרבה גם בידני, שכן מדובר באותם המנועים). מכיוון שמחירן די דומה נראה לי שהסוזוקי עדיפה.

באשר לקליאו - המחיר של הקליאו הוא כ-70 אלף לרכב חדש מהיבואן (65 אלף לפי מה שראיתי זה לרכב חדש מחברת קל אוטו, כלומר קניה כיד שניה/רכב שעלה לכביש ב-2012), ככה שגם אם נניח שההפרש בניהם הוא כ-9 אלף ש"ח (לרכבים חדשים מהיבואן), זה משהו שדי יתקזז בגלל צריכת הדלק העדיפה של הסוויפט (הקליאו צורכת כ-15 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית, ואילו הסוויפט כ-18 ק"מ לליטר. אם ניקח נסועה שנתית של 30 אלף קילומטר ומחיר דלק של 7.4 לליטר נקבל עלות דלק שנתית של כ-15 אלף ש"ח בקליאו, וכ-12 אלף ש"ח בסוויפט. כלומר גם אם אני אחזיק את הרכב רק שנתיים זה כבר מקזז את רוב ההפרש, ונראה לי שלהוסיף עוד 3 אלף כדי לקבל רכב טוב יותר זה משהו כדאי).

בנוגע להסבה לגז אני לא בטוח שאני מעוניין להיכנס לזה, אבל אני אבדוק את זה, אולי אני אשנה את דעתי.

פורסם
דווקא המחיר של סוויפט ידנית חדשה הוא כ-79 אלף, ככה שהיא נכנסת בתקציב (הבעיה שאף אחד לא מוכר סוויפט ידנית, אז האופציה היחידה היא לקנות חדש).

באשר לדיזל - אין לי בעיה עם דיזל (אולי אפילו להיפך), אפילו לא נראה לי שיש רכב דיזל שנכנס בתקציב שלי. הפאביה דיזל (שקיימת רק בגרסת הסטיישן עושה רושם) עולה מעל 120 אלף כחדשה, וכמשומשת כמעט הכל זה מוניות לשעבר).

אני מדבר על אוטומטית 1250 סמ"ק

פורסם
תודה על התשובות.

לגבי המיקרה - ממבחנים שקראתי עושה רושם שהיא פחות טובה מהסוויפט, וכן פחות חסכונית (אומנם ההשוואה הייתה בין הדגמים האוטומטיים, אבל אני מאמין שזה לא ישתנה בהרבה גם בידני, שכן מדובר באותם המנועים). מכיוון שמחירן די דומה נראה לי שהסוזוקי עדיפה.

באשר לקליאו - המחיר של הקליאו הוא כ-70 אלף לרכב חדש מהיבואן (65 אלף לפי מה שראיתי זה לרכב חדש מחברת קל אוטו, כלומר קניה כיד שניה/רכב שעלה לכביש ב-2012), ככה שגם אם נניח שההפרש בניהם הוא כ-9 אלף ש"ח (לרכבים חדשים מהיבואן), זה משהו שדי יתקזז בגלל צריכת הדלק העדיפה של הסוויפט (הקליאו צורכת כ-15 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית, ואילו הסוויפט כ-18 ק"מ לליטר. אם ניקח נסועה שנתית של 30 אלף קילומטר ומחיר דלק של 7.4 לליטר נקבל עלות דלק שנתית של כ-15 אלף ש"ח בקליאו, וכ-12 אלף ש"ח בסוויפט. כלומר גם אם אני אחזיק את הרכב רק שנתיים זה כבר מקזז את רוב ההפרש, ונראה לי שלהוסיף עוד 3 אלף כדי לקבל רכב טוב יותר זה משהו כדאי).

בנוגע להסבה לגז אני לא בטוח שאני מעוניין להיכנס לזה, אבל אני אבדוק את זה, אולי אני אשנה את דעתי.

1:15 מחוץ לעיר?

הרכב שלי שעבר כבר לא מעט נסיעות בינעירוניות דווקא מדבר אחרת, צריכת הדלק מחוץ לעיר נעה באיזור ה1:17.

אם כך, לפי התיאוריה שלך זה לא נכון.

מעבר לכך גם הקליאו יותר זולה ברכישה.

את המיקרה כמובן אני פוסל, תחפש אשכול שכתבתי עליה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
אני מדבר על אוטומטית 1250 סמ"ק

האוטומטית אכן הרבה מעבר לתקציב שלי, אבל לא נראה לי שיש לי צורך ברכב אוטומטי.

1:15 מחוץ לעיר?

הרכב שלי שעבר כבר לא מעט נסיעות בינעירוניות דווקא מדבר אחרת, צריכת הדלק מחוץ לעיר נעה באיזור ה1:17.

אם כך, לפי התיאוריה שלך זה לא נכון.

מעבר לכך גם הקליאו יותר זולה ברכישה.

את המיקרה כמובן אני פוסל, תחפש אשכול שכתבתי עליה.

זה מה שנכתב במבחן שעשו לקליאו הידנית באתר "אוטו", כ-15 ק"מ לליטר בנסיעות שרובן בינעירוניות רגועות. בכל אופן אני אבדוק גם את הקליאו, נראה מה יש להם להציע.

תודה.

פורסם

השברולט ספארק החדשה תוכל להתאים לך, מדובר בספארק לאחר מתיחת פנים שהגיע לאחרונה.

המנוע החזק בקטגוריה (1.2 ל', 82 כ"ס) ו- 5 מקומות ישיבה, עיצוב חיצוני חדש הכולל גריל קדמי, פגוש אחורי, פנסי חזית.

חבילת בטיחות מלאה (6 כריות אויר ו- 4 כוכבי בטיחות), חימום למושבים הקדמיים, פנסי ערפל קדמיים ופסי גגון.

בנוסף, עיצוב פנים חדש הכולל קונסולה מרכזית ומערכת שמע עם חיבור USB חדשים.

מחיר: 62,900 ₪

פורסם

הספארק נראית לי מעט קטנה מדי לנסיעות שהן בעיקר בינעירוניות, במיוחד בעליות לכיוון ירושלים. זאת הסיבה שאני מחפש רכב סופרמיני, שיהיה פחות מעייף בהתחשב בקילומטראז' הצפוי.

פורסם

אם אתה מחפש רכב אוטומטי וחסכוני אז תנסה הונדה ג'אז הייבריד, היא קצת יותר גדולה מרוב הסופר מיני, מאוד מרווחת ושימושית ובזכות המנוע החשמלי היא גם חסכונית.

היא אמנם תהיה בת שנה-שנתיים אך עדיין מדובר ברכב חדש יחסית.

פורסם
הספארק נראית לי מעט קטנה מדי לנסיעות שהן בעיקר בינעירוניות, במיוחד בעליות לכיוון ירושלים. זאת הסיבה שאני מחפש רכב סופרמיני, שיהיה פחות מעייף בהתחשב בקילומטראז' הצפוי.

תתפלא, הספארק מאוד מרווחת...

פורסם
האוטומטית אכן הרבה מעבר לתקציב שלי, אבל לא נראה לי שיש לי צורך ברכב אוטומטי.

זה מה שנכתב במבחן שעשו לקליאו הידנית באתר "אוטו", כ-15 ק"מ לליטר בנסיעות שרובן בינעירוניות רגועות. בכל אופן אני אבדוק גם את הקליאו, נראה מה יש להם להציע.

תודה.

במבחנים קורעים את הרכב, מה אתה מצפה?

אני נוהג רגוע וחסכוני.

• תוכן חדש...