Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , אני מחפש רכב משפחתי עד 140K אנחנו משפחה בת 5 נפשות אשמח אם מישהו יוכל להמליץ-להביא חוות דעה על המכוניות הבאות פורד פוקוס , גטה, יונדאי I35 ואופל אסטרה ברלינה (דלק, ביצועים ,נוחות ובעקר אמינות ).

תודה .

פורסם
שלום , אני מחפש רכב משפחתי עד 140K אנחנו משפחה בת 5 נפשות אשמח אם מישהו יוכל להמליץ-להביא חוות דעה על המכוניות הבאות פורד פוקוס , גטה, יונדאי I35 ואופל אסטרה ברלינה (דלק, ביצועים ,נוחות ובעקר אמינות ).

תודה .

קודם כל, לפני שאני מתחיל לפרט על המכוניות, כמה עובדות עליהן:

פורד פוקוס - המכונית שנמכרה הכי הרבה ב-2012...

יונדאי I35 - המכונית השניה שנמכרה הכי הרבה ב-2012...

ג'טה - פולקסווגן - אין הרבה מה להוסיף.. השם לבד אומר הכל.

עכשיו, לגבי המכוניות עצמן: (צריכת הדלק שאני רושם לך הוא לא הצריכה לפי היצרן... לפי היצרן זה לא נכון, וכולנו יודעים את זה. אני רושם לך נתונים מהאתר KML.co.il - האתר שאומר לך כמה באמת הרכב עושה)

פורד פוקוס:

מחיר: החל מ-105,000 ש"ח ועד 150,000 ש"ח.

צריכת דלק לדגם אוטומט 1.6: 11.75 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 11.8 שניות.

צריכת דלק לדגם ידני 1.6: 14 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 11 שניות.

הרכב עצמו מרווח ונוח (בין הרכבים הכי מרווחים מבין המשפחתיות).

יונדאי I35:

מחיר: החל 122,000 ש"ח עד 125,000 ש"ח (ההבדל במחיר זה רק מבחינת איבזור).

צריכת דלק לדגם אוטומט 1.6 (לא ידוע לי על רכב כזה ידני...): 11.48 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 11.6 שניות.

הרכב יפה במיוחד בצורתו החיצונית, אבל אני לא יודע איך זה נראה מבפנים ולא יודע עד כמה היא נוחה...

פולקסווגן ג'טה:

מחיר: החל מ-130,000 ש"ח ועד 170,000 ש"ח.

*לגבי צריכת הדלק, אני אביא לך את הצריכה של דגמי ה-דיזל. הם חסכוניים במיוחד (מאוד!!).

צריכת דלק 1.6 אוטומט טורבו דיזל: 16 ק"מ לליטר!!... תאוצה (0-100): 11.7 שניות.

צריכת דלק 1.6 ידני טורבו דיזל: 19.5 ק"מ לליטר!!!!!...(שים לב - חסכוני מאווווווווד)... תאוצה (0-100): 11.7 שניות.

הרכב עצמו נוח, אמין, אחרי הכל - זה פולקסווגן... שני הדגמים (גם האוטומט וגם הידני) חסכוניים במיוחד. אין הרבה רכבים שעושים צריכת דלק כזו. גם לא הקטנות שבימינו... (היא יותר חסכונית מ-סוזוקי אלטו, רנו קליאו, סוזוקי סוויפט, קיה פיקנטו וכל הרכבים הקטנים שיש היום...).

דגמי הדיזל עולים: כ-135,000 ש"ח לידני.... ו-145,000 ש"ח לאוטומט.

סרטון קצר לגבי הג'טה (הסרטון כ-4 דק', מראה לך איך זה נראה מבפנים, מבחוץ ועוד..):

youtube.com/watch?v=SwXr0ScjD9o

אופל אסטרה:

מחיר: החל מ-122,000 ש"ח ועד 160,000 ש"ח.

צריכת דלק 1.4 אוטומט מנוע טורבו: 10.65 ק"מ לליטר.... תאוצה (0-100): 10.2 שניות.

צריכת דלק 1.6 אוטומט: 11.4 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 13.3 שניות.

שורה תחתונה, אני הייתי הולך על הפולקסווגן ג'טה.

ראש שקט, הרכב מתאים למשפחה, רכב מרווח ונוח, חסכוני במיוחד (הג'טה החדשה ממש יפה).

פורסם

שמת לב שערכת השוואה בין דגמי בנזין לדגם טורבו דיזל של הגטה?

ברור שדגם הדיזל ינצח בנוק אאוט בכל הקשור לצריכת דלק.

מכיוון שאני לא מתעניין במיוחד במשפחתומטיות, אז לא נהגתי בהן אבל מצאתי לך מבחן השוואתי-פוקוס ,I35, ברלינה וגטה.

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-9531d0d292a2b31006.htm

פורסם
שמת לב שערכת השוואה בין דגמי בנזין לדגם טורבו דיזל של הגטה?

ברור שדגם הדיזל ינצח בנוק אאוט בכל הקשור לצריכת דלק.

מכיוון שאני לא מתעניין במיוחד במשפחתומטיות, אז לא נהגתי בהן אבל מצאתי לך מבחן השוואתי-פוקוס ,I35, ברלינה וגטה.

שמתי לב, ורשמתי בהערה שאני אביא לו את דגמי הדיזל בכוונה...

רק לידע כללי, לשאר המכוניות אין דגמי דיזל..... (אולי לאסטרה יש אחד דיזל, האצ'בק, מנוע 2000, קשה לי להאמין שהיא תהיה חסכונית כמו הג'טה שפירסמתי...).

כמובן שיש להם את דגמי הבנזין גם... אבל אם כבר ג'טה.. אז דיזל..

פורסם

תודה לעונים , שמעתי לגטה יש בעיות עם הגיר . ידוע לכם בעיות נפוצות באופל אסטרה ברלינה אם יש בכלל ?

פורסם
תודה לעונים , שמעתי לגטה יש בעיות עם הגיר . ידוע לכם בעיות נפוצות באופל אסטרה ברלינה אם יש בכלל ?

היו לפני שנה בחלק מהמכוניות של פולקסווגן עם הגיר DSG. הבעיה נפתרה על ידי היצרן במהלך השנה שעברה. בדגמי 2012 כבר אין את התופעה הזאת של המצמדים שהיה צריך להחליף. אם אתה קונה עכשיו 2013 זה כבר עם הגיר המשודרג. בכל מקרה הם נותנים על הגיר אחריות מורחבת לחמש שנים. אם זאת הבעיה שלך, תהיה רגוע.

לעצם העניין, האם יש מהשלישייה שיושבת מאחור מושבי בטיחות כי זה יחייב אותך לבדוק טוב נתוני רוחב, ISOפיקס, כריות אוויר וכו'

פורסם

ראש שקט, הרכב מתאים למשפחה, רכב מרווח ונוח, חסכוני במיוחד (הג'טה החדשה ממש יפה).

בוא נראה מה עשית פה. לקחת כמה נתונים יבשים מגוגל, הוספת שורה אחת על הפוקוס, שורה אחת היונדאי, 0 שורות על האסטרה ומגילה שלמה על ג'טה דיזל, וכמוהן שבסוף אתה ממליץ עליה. בוא ותן לי לנחש, יש לך ג'טה דיזל.

יש לי מספיק אנשי היי-טק במשפחה, ובחברים, זו דעתי:

הפוקוס הייתה הכי נוחה בשבילי, לדעתי היא גם מאובזרת טוב, ויש לה אחלה יכולות דינאמיות. היא מעט עצלה מבחינת כוח, אבל זה לא משהו ששמים לב אליו במיוחד. אם התקציב 140K, לך על הסטיישן 2.0 ל', כפולת מצמדים ברמת גימור טיטניום, אין אף מתחרה שתתן לך אבזור דומה. בנוסף, היא תתן לך את המרווח, הנוחות והאמינות שאתה מחפש.

האסטרה הכי מהירה על הנייר, אבל זה לא מרגיש ככה, אולי כי היא כבדה קצת. היא נראית מאוד מתוחכמת, כי יש לה בערך 40 מיליארד כפתורים, אבל זה היה לי קצת מסובך. נהגתי בה לא יותר מרבע שעה, והיא נראתה לי בסדר, אך אין לי הרבה מידע עליה.

הI35 היא מכונית מצוינת, היא טובה בכל הפרמטרים שציינת, אבל לא מצטיינת בכלום לדעתי, מלבד אולי המרווח הפנימי, כשנהגתי בה היא הרגישה לי מאוד מרווחת. היא מעט פחות טובה מהפוקוס לטעמי.

הג'טה יקרה מכולן, יש לה את איכות ההרכבה הגרמנית (למרות שמיוצרת במקום אחר לפי מיטב הבנתי). הבעיה היא המחיר שלה, ב140K אתה תמצא או בנזין 1.6(ברמת גימור טרנד-ליין, הנמוכה) או דיזל ידנית. אף אחת מהן לא תתן לך אבזור או ביצועים טובים משל המתחרות. הדיזל כן תהיה עדיפה מבחינת צריכת דלק, אך היא כאמור ידנית.

לסיכום, מיליוני הייטקיסטים לא טועים, לטעמי האישי הפורד פוקוס היא הטובה מכולן, בעיקר בתקציב שאתה מדבר עליו (140K) שבו אתה יכול לרכוש את ה2.0 ליטר כפולת-מצמדים, ברמת גימור טיטניום.

אני ממליץ שתעשה לעצמך יום מרוכז של נסיעות מבחן, ותחליט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
קודם כל, לפני שאני מתחיל לפרט על המכוניות, כמה עובדות עליהן:

פורד פוקוס - המכונית שנמכרה הכי הרבה ב-2012...

יונדאי I35 - המכונית השניה שנמכרה הכי הרבה ב-2012...

ג'טה - פולקסווגן - אין הרבה מה להוסיף.. השם לבד אומר הכל.

עכשיו, לגבי המכוניות עצמן: (צריכת הדלק שאני רושם לך הוא לא הצריכה לפי היצרן... לפי היצרן זה לא נכון, וכולנו יודעים את זה. אני רושם לך נתונים מהאתר KML.co.il - האתר שאומר לך כמה באמת הרכב עושה)

פורד פוקוס:

מחיר: החל מ-105,000 ש"ח ועד 150,000 ש"ח.

צריכת דלק לדגם אוטומט 1.6: 11.75 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 11.8 שניות.

צריכת דלק לדגם ידני 1.6: 14 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 11 שניות.

הרכב עצמו מרווח ונוח (בין הרכבים הכי מרווחים מבין המשפחתיות).

יונדאי I35:

מחיר: החל 122,000 ש"ח עד 125,000 ש"ח (ההבדל במחיר זה רק מבחינת איבזור).

צריכת דלק לדגם אוטומט 1.6 (לא ידוע לי על רכב כזה ידני...): 11.48 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 11.6 שניות.

הרכב יפה במיוחד בצורתו החיצונית, אבל אני לא יודע איך זה נראה מבפנים ולא יודע עד כמה היא נוחה...

פולקסווגן ג'טה:

מחיר: החל מ-130,000 ש"ח ועד 170,000 ש"ח.

*לגבי צריכת הדלק, אני אביא לך את הצריכה של דגמי ה-דיזל. הם חסכוניים במיוחד (מאוד!!).

צריכת דלק 1.6 אוטומט טורבו דיזל: 16 ק"מ לליטר!!... תאוצה (0-100): 11.7 שניות.

צריכת דלק 1.6 ידני טורבו דיזל: 19.5 ק"מ לליטר!!!!!...(שים לב - חסכוני מאווווווווד)... תאוצה (0-100): 11.7 שניות.

הרכב עצמו נוח, אמין, אחרי הכל - זה פולקסווגן... שני הדגמים (גם האוטומט וגם הידני) חסכוניים במיוחד. אין הרבה רכבים שעושים צריכת דלק כזו. גם לא הקטנות שבימינו... (היא יותר חסכונית מ-סוזוקי אלטו, רנו קליאו, סוזוקי סוויפט, קיה פיקנטו וכל הרכבים הקטנים שיש היום...).

דגמי הדיזל עולים: כ-135,000 ש"ח לידני.... ו-145,000 ש"ח לאוטומט.

סרטון קצר לגבי הג'טה (הסרטון כ-4 דק', מראה לך איך זה נראה מבפנים, מבחוץ ועוד..):

youtube.com/watch?v=SwXr0ScjD9o

אופל אסטרה:

מחיר: החל מ-122,000 ש"ח ועד 160,000 ש"ח.

צריכת דלק 1.4 אוטומט מנוע טורבו: 10.65 ק"מ לליטר.... תאוצה (0-100): 10.2 שניות.

צריכת דלק 1.6 אוטומט: 11.4 ק"מ לליטר... תאוצה (0-100): 13.3 שניות.

מצחיק שאתה ממליץ בלי להימצא באף אחד מהרכבים.

הפוקוס החדשה בין הצפופות שבמשפחתיות בניגוד גמור למה שאתה אומר.

האמינות של הג'טה נתונה לפרשנות אישית וסובייקטיבית על ידך. המציאות מדברת הפוך ממה שאתה אומר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
בוא נראה מה עשית פה. לקחת כמה נתונים יבשים מגוגל, הוספת שורה אחת על הפוקוס, שורה אחת היונדאי, 0 שורות על האסטרה ומגילה שלמה על ג'טה דיזל, וכמוהן שבסוף אתה ממליץ עליה. בוא ותן לי לנחש, יש לך ג'טה דיזל.

יש לי מספיק אנשי היי-טק במשפחה, ובחברים, זו דעתי:

הפוקוס הייתה הכי נוחה בשבילי, לדעתי היא גם מאובזרת טוב, ויש לה אחלה יכולות דינאמיות. היא מעט עצלה מבחינת כוח, אבל זה לא משהו ששמים לב אליו במיוחד. אם התקציב 140K, לך על הסטיישן 2.0 ל', כפולת מצמדים ברמת גימור טיטניום, אין אף מתחרה שתתן לך אבזור דומה. בנוסף, היא תתן לך את המרווח, הנוחות והאמינות שאתה מחפש.

האסטרה הכי מהירה על הנייר, אבל זה לא מרגיש ככה, אולי כי היא כבדה קצת. היא נראית מאוד מתוחכמת, כי יש לה בערך 40 מיליארד כפתורים, אבל זה היה לי קצת מסובך. נהגתי בה לא יותר מרבע שעה, והיא נראתה לי בסדר, אך אין לי הרבה מידע עליה.

הI35 היא מכונית מצוינת, היא טובה בכל הפרמטרים שציינת, אבל לא מצטיינת בכלום לדעתי, מלבד אולי המרווח הפנימי, כשנהגתי בה היא הרגישה לי מאוד מרווחת. היא מעט פחות טובה מהפוקוס לטעמי.

הג'טה יקרה מכולן, יש לה את איכות ההרכבה הגרמנית (למרות שמיוצרת במקום אחר לפי מיטב הבנתי). הבעיה היא המחיר שלה, ב140K אתה תמצא או בנזין 1.6(ברמת גימור טרנד-ליין, הנמוכה) או דיזל ידנית. אף אחת מהן לא תתן לך אבזור או ביצועים טובים משל המתחרות. הדיזל כן תהיה עדיפה מבחינת צריכת דלק, אך היא כאמור ידנית.

לסיכום, מיליוני הייטקיסטים לא טועים, לטעמי האישי הפורד פוקוס היא הטובה מכולן, בעיקר בתקציב שאתה מדבר עליו (140K) שבו אתה יכול לרכוש את ה2.0 ליטר כפולת-מצמדים, ברמת גימור טיטניום.

אני ממליץ שתעשה לעצמך יום מרוכז של נסיעות מבחן, ותחליט.

אין ג'טה 1.6 בנזין, יש 1.2 TSI ב-130 אלף שקלים עם אבזור מאוד בסיסי ו-1.4 122 ב-140 בתוספת שליטה מההגה ובקרת אקלים, דיי עלוב ביחס למה שמציעות המתחרות.

תא הנוסעים מעוצב כפולקסוואגן, איכויות של גולף אין, הפלסטיקה חלולה, מחוספסת וגם איכות ההרכבה לא מצטיינת. אגב היא מיוצרת במקסיקו אבל זה לא אומר כלום, הג'טה הקודמת הייתה מאוד איכותית ותא הנוסעים היה זהה לשל הגולף, בדגם הנוכחי כנראה שסדרי העדיפויות השתנו והיא הפכה למעין מכונית תקציב של פולקסוואגן.

לגבי הג'טה דיזל, מגאן/פלואנס נותנת תמורה עדיפה בהרבה, מגיעה מאובזרת ומאוד נאה לטעמי בגירסת הסטיישן והיא אפשרות שבהחלט שווה לבדוק.

בשאר הדברים אני דיי מסכים עם ניקו פ. למעט המרווח שהוא דיי מצומצם בפוקוס ויחידת הכוח של ה-I35 שהיא מאוד נעימה וזורמת.

פורסם

צודק בהחלט, לא יודע למה עבר לי 1.6 בראש, התכוונתי ל1.4 TSI.

אני גם מסכים שהדיזל שווה בדיקה, אבל שוב, ההתפשרות תהיה בכך שהדגם יהיה ידני, ופחות מאובזר.

מייק, הדגם הקודם של הג'טה גם יוצר במקסיקו?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אכן גם הג'טה הקודמת ייובאה ממקסיקו. אם אני זוכר נכון אז בזמנו בישראל היא גם נמכרה במחיר נמוך יותר מהגולף הקבילה בזכות הקניה בדולרים וכנראה המחיר הזול יותר ליבואן.

• תוכן חדש...