Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמעו סיפור קטן.

אתמול אני נוסע להנאתי בפוקוס החדשה של העבודה, 1460 ק"מ על השעון.

לפתע, בלי שום סימנים מוקדמים/נורות אזהרה/חום מנוע, המנוע התחיל להשמיע רעש זוועתי של צלצולים, כמו טרקטור דיזל בלי אגזוז, והרכב איבד סחיבה כמעט לחלוטין.

עצרתי בצד, כולי נדהם איך דבר כזה קורה ברכב שבקושי 3 שבועות על הכביש... בניוטרל אין רעש מורגש, אבל בנסיעה אפילו עם גז חלש ביותר - זוועה. נתתי לרכב קצת להתקרר אך ללא הועיל.

למזלי לא הייתי רחוק מהבית, הצלחתי לקרטע ולהזמין את הגרר של ניו קופל, שבאו די מהר ונתנו לי אופטרה חליפית.

נו, עד האופטרה אפשר להגיד רק דבר אחד טוב - הכיסא של הנהג מתכוונן לתנוחה יותר נוחה מאשר בפוקוס, כל היתר לא משהו : המנוע גס ומרעיש כמו בלאנוס, עיצוב הפנים משמים, ההגה מת.

אה - יש לה גם תא אחסון למשקפיים (שאין לי ממילא) במקום ידית האחיזה של הנהג.

עכשיו, לא שזה משנה לי (ממילא הפוקוס מליסינג), אבל כזו תקלה ברכב עם פחות מ 1500 ק"מ ?

הבנתי מקצין הרכב שזו "בעיה ידועה עם ההצתה" בפוקוס, הכצעקתה ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תשמעו סיפור קטן.

אתמול אני נוסע להנאתי בפוקוס החדשה של העבודה, 1460 ק"מ על השעון.

לפתע, בלי שום סימנים מוקדמים/נורות אזהרה/חום מנוע, המנוע התחיל להשמיע רעש זוועתי של צלצולים, כמו טרקטור דיזל בלי אגזוז, והרכב איבד סחיבה כמעט לחלוטין.

עצרתי בצד, כולי נדהם איך דבר כזה קורה ברכב שבקושי 3 שבועות על הכביש... בניוטרל אין רעש מורגש, אבל בנסיעה אפילו עם גז חלש ביותר - זוועה. נתתי לרכב קצת להתקרר אך ללא הועיל.

למזלי לא הייתי רחוק מהבית, הצלחתי לקרטע ולהזמין את הגרר של ניו קופל, שבאו די מהר ונתנו לי אופטרה חליפית.

נו, עד האופטרה אפשר להגיד רק דבר אחד טוב - הכיסא של הנהג מתכוונן לתנוחה יותר נוחה מאשר בפוקוס, כל היתר לא משהו : המנוע גס ומרעיש כמו בלאנוס, עיצוב הפנים משמים, ההגה מת.

אה - יש לה גם תא אחסון למשקפיים (שאין לי ממילא) במקום ידית האחיזה של הנהג.

עכשיו, לא שזה משנה לי (ממילא הפוקוס מליסינג), אבל כזו תקלה ברכב עם פחות מ 1500 ק"מ ?

הבנתי מקצין הרכב שזו "בעיה ידועה עם ההצתה" בפוקוס, הכצעקתה ?

נשמע באמת כמו סליל הצתה שיתפגר.... (וכן, זה יכול לקרות גם ברכב חדש)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ב"חדש" בן שנה אני מוכן עוד איכשהו לקבל, אבל רבאק - עוד לא 1500 ק"מ ?

אם הייתי קונה את הרכב הזה מכספי הפרטי הייתי ממש ממש נזעם. ולא מדובר פה על איזו מכונית אקזוטית, כולה פוקוס.

פורסם

כמה מכוניות חדשות היו לך עד היום ?

רשימה חלקית של בעיות ברכבים חדשים שהיו לי ולהורי:

אסקורט 1969 : תקצר היריעה :-D

אסקורט 1974 : הצ'וק נשאר ביד בהנעת הבוקר הראשונה

סיטרואן GSA 1984 : השטנגה של מוט ההילוכים השתחררה אחרי 40 ק"מ...

פיג'ו 505 1984 : האוטו היה רמת גימור GL סופק עם דלת אחת עם ריפוד מפואר (מעניין למה)

סיטרואן BX 1987 : חור בצינור במערכת ההידראולית גרם לאיבוד כל השמן ההידאולי אחרי 10 ק"מ

אופל אומגה 1988 : מצמד של המאוורר דפוק הגעה ל-120 מעלות בפקק התנועה הראשון...

רנו מגאן 2001 : משאבת ברקס לא תקינה אחרי 600 ק"מ

רנו סניק 2003 : מערכת מתזי מים לא עובדת ( עדכון גם אחרי 15 חודש ו-4 ביקורים במוסך היא עדיין לא עובדת...)

בקיצור, צריך הרבה סבלנות עם מכוניות חדשות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

באמת צריך הרבה סבלנות.

ביום ראשון לקחו את הפוקוס למוסך, עד היום אפילו אין להם הערכת זמן מתי יסיימו לתקן את הרכב.

איכות השירות, מילה שזרה כנראה לחברת הליסינג.

פורסם

זה לא שצריך הרבה סבלנות אם מכוניות חדשות , צריך להפסיק לקנות מכוניות צרפתיות ( בגוגמאות שלך ).

בקשר לפוקוס זה די מפתיע , אבל איציק אני בחיים לא שמעתי מישהו שקנה טויוטה או הונדה נתקל בבעיות

בזמן שהרכב היה חדש ( האמת שגם הרכב היה ישן ומוזנח.... ).

בקיצור היפנים יודעים לעשות מכוניות נטולות בעיות !

פורסם

ברגע שהם נתנו לך רכב חילופי הם מבחינתם נתנו לך את השירות הטוב יותר.

ניו קופל קשורה בהסכם עם חברת ההשכרה "שלמה" וממילא רכבים חילופיים אינם עולים לה כסף, והם יכולים "לקחת את הזמן" בטיפול ברכב הקבוע.

כשהיה לי רכב בליסינג מבאדג'ט כבר קרה שטיפול תקופתי לקח שבועיים :shock:

תסתכל על הפן החיובי של העניין, הקילומטראז' לא נצבר ברכב הקבוע (אבל זה מעצבן לנסוע בלי דלקן ודיבורית)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
זה לא שצריך הרבה סבלנות אם מכוניות חדשות , צריך להפסיק לקנות מכוניות צרפתיות ( בגוגמאות שלך ).

בקשר לפוקוס זה די מפתיע , אבל איציק אני בחיים לא שמעתי מישהו שקנה טויוטה או הונדה נתקל בבעיות

בזמן שהרכב היה חדש ( האמת שגם הרכב היה ישן ומוזנח.... ).

בקיצור היפנים יודעים לעשות מכוניות נטולות בעיות !

לכל יצרן יש תקלות - אבל הסטטיסטיקה (לפי אתרים מחו"ל) עדיין מראה הפרשים ניכרים בקריאות שנרשמות במוסכים בנוגע ליצרנים מסויימים.

תהיה בטוח שגם לטויוטה והונדה יש תקלות, אבל מאחר והכמויות שנמכרות הן גדולות מאוד ביחס לאחרות (ולמרות זאת, לפי סקרים מחו"ל, אחוז הקריאות שנרשמות במוסכים הוא נמוך יותר מיצרנים אחרים מסויימים) אתה לא שומע על זה.

ביצרנים שמוכרים פחות ויש יותר תקלות, סביר להניח שתיתקל במוקדם או במאוחר בלפחות אחד מהם.

תקלות כפי שהציג zvit חלקן פשוט גובלות ברשלנות פושעת וזלזול בלקוח (דלת אחת עם ריפוד שונה, למשל). בנוגע לשאר התקלות (כל עוד הרכב נמסר תקין לגמרי) - מדובר לדעתי בבקרת איכות ברמה בינונית.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה לגבי התקלות של הצרפתיות באירופה? האם גם שם מדווח על אותן התקלות שיש בארץ? יש כאלה שאומרים שהצרפתיות לא מתוכננות לאקלים בישראל ולכן הבלאי שלהן והתקלות פה יותר נפוצות, האמת לא יצא לי לבדוק את העניין.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש כאלה שאומרים שהצרפתיות לא מתוכננות לאקלים בישראל ולכן הבלאי שלהן והתקלות פה יותר נפוצות

במילה אחת: בולשיט.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אלוהים שיעזור, לדעתי רק האיסור לאכול שוארמה בלי סוודר יותר חזק מהשטות הזו.

אם פיתה צוללת יחד עם שוורמה בתוך אוקיינוס חומצי?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

היום בשעה טובה חזרה הפוקוס, לאחר שבוע במוסך.

הדיאגנוזה - פגם בהרכבה שגרם לקפיצת שן ברצועת הטיימינג. הוחלפה רצועת טיימינג ומכסה טיימינג.

פורסם
כמה מכוניות חדשות היו לך עד היום ?

רשימה חלקית של בעיות ברכבים חדשים שהיו לי ולהורי:

אסקורט 1969 : תקצר היריעה :-D

אסקורט 1974 : הצ'וק נשאר ביד בהנעת הבוקר הראשונה

סיטרואן GSA 1984 : השטנגה של מוט ההילוכים השתחררה אחרי 40 ק"מ...

פיג'ו 505 1984 : האוטו היה רמת גימור GL סופק עם דלת אחת עם ריפוד מפואר (מעניין למה)

סיטרואן BX 1987 : חור בצינור במערכת ההידראולית גרם לאיבוד כל השמן ההידאולי אחרי 10 ק"מ

אופל אומגה 1988 : מצמד של המאוורר דפוק הגעה ל-120 מעלות בפקק התנועה הראשון...

רנו מגאן 2001 : משאבת ברקס לא תקינה אחרי 600 ק"מ

רנו סניק 2003 : מערכת מתזי מים לא עובדת ( עדכון גם אחרי 15 חודש ו-4 ביקורים במוסך היא עדיין לא עובדת...)

בקיצור, צריך הרבה סבלנות עם מכוניות חדשות...

לא רוצה לפתוח שוב פעם את השרשור של היפאניות מול האירופאיות אבל אני לא רואה שם בעיה עם הקורולה החדשה שלך ?!?!?!?!

כנראה שהפעם עשית בחירה נכונה (או שנמאס לך לקבל רכבים עם פגמים) למרות שאיכות ההרכבה של הקורולה ברמת גימור SUN היא לא מבריקה.

הקורולה שלנו זו כבר השניה שאנחנו מוציאים מהחברה ואף פעם לא היו לנו תקלות (חוץ מהבלמים הרועשים של הקורולה הנוכחית אבל זו בעיה ידועה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לא רוצה לפתוח שוב פעם את השרשור של היפאניות מול האירופאיות אבל אני לא רואה שם בעיה עם הקורולה החדשה שלך ?!?!?!?!

כנראה שהפעם עשית בחירה נכונה (או שנמאס לך לקבל רכבים עם פגמים) למרות שאיכות ההרכבה של הקורולה ברמת גימור SUN היא לא מבריקה.

הקורולה שלנו זו כבר השניה שאנחנו מוציאים מהחברה ואף פעם לא היו לנו תקלות (חוץ מהבלמים הרועשים של הקורולה הנוכחית אבל זו בעיה ידועה).

גם הוולוואים ( והיו לי שלוש כאלה חדשות) - לא ברשימה...:?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...