Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בדקתי טווינג 95 124K טסט ל-11 חודש:

ממצאים:

דפיקות מימין ומשמאל, מעיכות קלות בגג, פנסים אחוריים סדוקים, פגושים רופפים בעיקר בחיבור הצדדי.

שריפת שמן, לחץ עוקה גבוה ואיבוד הספק.

סיבובי מנוע לא יציבים- לתאם מנוע.

נזילת שמן גיר ומערכת הנעה.

מתנע פגום- זר שיניים בגלגל תנופה תקול כנראה.

נזילת מים מצינור תחתון אל הרדיאטור- בעלת הרכב: "אני ממלאת מים פעם בשבועיים".

בלמים אחוריים לא בולמים עם הדוושה, אבל עם האנדברקס כן (אוטו עבר טסט לפני חודש!)

שחיקת צמיגים, כיוון זוויות היגוי.

איוורור פנימי רועש.

ידית איתות לא חוזרת.

חופש במערכת הנעה. חופשים במנגנוני הילוכים.

המחירון 12.5. חבר של בעלת הרכב, צעיר חצוף ונמרץ, אומר שחבר שלו, ממש משפחה, שיש לו מוסך, ממש התפעל מאיזה מצב מעולה המנוע של האוטו. הוא דורש 14!!!

זה טווינגו, מרווח, מגניב, יפה, ידני, ואפילו כשנהגתי בו קצת הוא התנהג יפה מאוד עם שלושה נוסעים...

על טווינגו במצב טוב אני מוכן לשים גם שלוש מעל המחירון.

אבל אחרי שקראתי את דו"ח הרופא, הרכב הזה פשוט צועק- "הצילו! הצילו! לא טיפלו בי בשיט! שמישהו יאמץ אותי ויתחיל לטפל בי כמו שצריך".

מצד אחד- רחמים על האוטו, הייתי מוכן לקחת טווינגו גוסס ולטפל בו (זה כמו יונה פצועה).

מצד שני- לשלם 1.5 מעל המחירון כדי להתחיל בטיפול נמרץ לרכב גוסס- יש גבול. גם רופאים רחמנים צריכים להתפרנס.

אמרתי לו 11. נראה לי לאור הממצאים הצעה ממש נדיבה.

מה דעתכם?

פורסם

לקחת רכב של 11 אלך לבדיקה של 400 שקל?

כאילו התקציב שלך עכשיו ירד ל10600 לא?

סלח לי, אבל רכבים כאלה לא לוקחים לבדיקה.

פורסם
לקחת רכב של 11 אלך לבדיקה של 400 שקל?

כאילו התקציב שלך עכשיו ירד ל10600 לא?

אם הוא לא היה משלם 400 ש"ח על בדיקה, הוא היה מפסיד הרבה יותר, לא ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא.

רכב בסכום כזה עדיף לתת למכונאי טוב, שיבדוק. הרי המכוני בדיקה הם לא ממש "אלוהים".

כל מוסך היה עולה על מנוע לא מכוון, או צינור קרוע, או מזגן סתום וכו'..

מאשר לבזבז 400 שקל לשווא.

פורסם
מצד אחד- רחמים על האוטו, הייתי מוכן לקחת טווינגו גוסס ולטפל בו (זה כמו יונה פצועה).

מצד שני- לשלם 1.5 מעל המחירון כדי להתחיל בטיפול נמרץ לרכב גוסס- יש גבול. גם רופאים רחמנים צריכים להתפרנס.

מה דעתכם?

לנהל משא ומתן זו לא חוצפה. לדעתי.

הצעיר והנמרץ הציע 1500 מעל המחירון.

אתה הצעת 1500 מתחת למחירון.

אתה מוכן לקחת את הרכב במחיר מחירון?

הצעה שלי בפעם הבאה מציעים לך 1500 מעל למחירון אתה תוריד 3000 מהמחירון.

אחר כך תתפשרו לטובתך.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

התקציב שלי הוא לא 11, הוא 25, אולי אפילו קצת יותר.

מצד שני- אני צריך רכב לשנה בלבד.

מצד שלישי- אני סטודנט לפילוסופיה (תואר שני). הטווינגו מצאה חן בעיני כי היא ספרטנית, יפה (=אסטתית), ומינימליסטית- כלומר, אם נגזר עלי להשתלב בעולם ההבלים של הרכוש וכו'- אז שיהיה הכי קטן שאפשר- אני שונא אנשים עם _ _ _ שנזקקים למכוניות אדירות ושוואו אופיות.

אז עדיף "לזרוק" 400 ש"ח על בדיקה, מאשר לזרוק 14 אלף על גרוטאה (+5-7 על תיקונים).

אגב, למרות הכל, אני עדיין קצת מתלבט.

פורסם
התקציב שלי הוא לא 11, הוא 25, אולי אפילו קצת יותר.

מצד שני- אני צריך רכב לשנה בלבד.

מצד שלישי- אני סטודנט לפילוסופיה (תואר שני). הטווינגו מצאה חן בעיני כי היא ספרטנית, יפה (=אסטתית), ומינימליסטית- כלומר, אם נגזר עלי להשתלב בעולם ההבלים של הרכוש וכו'- אז שיהיה הכי קטן שאפשר- אני שונא אנשים עם _ _ _ שנזקקים למכוניות אדירות ושוואו אופיות.

אז עדיף "לזרוק" 400 ש"ח על בדיקה, מאשר לזרוק 14 אלף על גרוטאה (+5-7 על תיקונים).

אגב, למרות הכל, אני עדיין קצת מתלבט.

אני לא חושב שזה חוצפה המחיר שהוא מבקש, זכותו של כל בעל רכב לדרוש כמה שהוא רוצה בהתאם להשקפת עולמו. אם זה לא מתאים לך אז אל תקנה, אף אחד לא מצמיד אקדח לראש שלך ...

אני בהחלט ממליץ לך להמשיך בחיפושים, הרכב באמת צועק שיטפלו בו ואני ממש לא ממליץ לך להתחיל ברגל שמאל, כלומר לקחת צרפתיה גוססת כי אתה תאכל הרבה מרורים בדרך.

לפי דעתי יכלת למנוע את הבזבוז של ה-400 שקל האלה ע"י בדיקה פשוטה של מים ברדיאטור או נזילות מהאזור. פעם הבאה אני ממליץ לך לבדוק את העניין לעומק כי הטווינגו מאוג רגישה לחום גבוה ולכן דרושה מערכת קירור במצב טוב. אני גם ממליץ לך להתקין שעון חום חיצוני בעלות זעומה של כ-400 ש"ח (תחשוב שבמקום זה ילך לך מנוע ואז המחיר שתשלם יתחיל רק מ-4K ש"ח למנוע לפני עבודה).

בנוסף אל תצפה לרכב מושלם, פה ושם יש בעיות וגם אל תשכח את הכסת"ח של המכונים. צריך רק לבדוק שהמערכות העיקריות (מנוע וגיר) במצב טוב ושאין פגיעות רציניות בשלדה (שוב, אי אפשר לצפות מרכב בגיל הזה שיהיה ללא תאונות בכלל).

אה, ואל תשכח, זה שיש לך הרבה כסף לא הופך אותך לפראייר !!! גם אם הרכב הבא שתמצא ידרוש תיקונים (ותאמין לי הוא ידרוש) פשוט תלכו למוסך, שם יגידו לך איזה סעיפים מהבדיקה נכונים ואיזה כסת"ח, יתנו לך הצעת מחיר משוערת לתיקון ואז יש לך קלף חזק נגד הבעלים ותתחיל להוריד במחיר ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עניין מערכת הקירור והבלמים הם הקריטיים בין הבעיות; את הכל אפשר לסדר, כמובן.

לפי הבדיקה אין פגיעות/תאונות חמורות, כך שאם האוטו ידני והצבע שלו

מוצא חן בעינייך, נסה להגיע עימם לעמק השווה בנוגע למחיר.

אם אתה לא מחפש באוטו שלך יכולות ניהוג מדהימות והרבה כח, תיווכח לדעת שאתה

תישאר עם הטווינגו יותר משנה. אפשר להתמכר למצב הרוח הטוב שהאוטו הזה

יעשה לך כל בוקר. :-P

דניאל

MCS 2008

פורסם
אם הוא לא היה משלם 400 ש"ח על בדיקה, הוא היה מפסיד הרבה יותר, לא ?

אם הנ"ל לא יודע איך לבדוק או להעריך את מצבו המכאני של הרכב, אזי אתה אולי צודק.

עקרונית, ישנם המון דברים שאין שום צורך בבדיקה עבורם. כל נהג עם ידע בסיסי ברכב יכול לבדוק בעצמו ולזהות את ה:

1. דפיקות מימין ומשמאל, מעיכות קלות בגג, פנסים אחוריים סדוקים, פגושים רופפים בעיקר בחיבור הצדדי - סה"כ צריך להסתובב מסביב לרכב ולבדוק פגיעות.

2. שריפת שמן (בעיקר בזמן הנעה או לחיצה בריאה על הגז)

3. סיבובי מנוע לא יציבים (להקשיב למנוע)

4. נזילת שמן גיר ומערכת הנעה. (להעיף מבט מתחת לרכב או בתא מנוע)

5. נזילת מים מצינור תחתון אל הרדיאטור- בעלת הרכב: "אני ממלאת מים פעם בשבועיים". (שוב, להעיף מבט בתא מנוע או מתחת לרכב בזמן עבודה)

6. שחיקת צמיגים, כיוון זוויות היגוי. (להעיף מבט בצמיגים ובזמן נסיעה לוודא שההגה יציב ולא מושך לשום כיוון)

7. איוורור פנימי רועש. + ידית איתות לא חוזרת. (חלק מהבדיקה שכל בר דעת צריך לעשות היא קודם כל לוודא שהכל בפנים הרכב עובד. במהלך נסיעה ניתן לבדוק בקלות אם הידית איתות חוזרת).

8. חופש במערכת הנעה. חופשים במנגנוני הילוכים. (דורש ידע טכני, אבל גם לחופש מופרז במערכת ההנעה יש רעש משלו. חופש מופרז במנגנוני ההילוכים יגרום לידית ההילוכים להיות מאוד רכה ולא מדוייקת).

כשהולכים לבדוק רכב, לפני שלוקחים לבדיקה צריך לבצע מספר בדיקות ע"מ לוודא שה-400 ש"ח על הבדיקה באמת הולכים על הרכב הנכון מהסיבה הנכונה.

על כל בעיה קטנה צריך לדווח לבעל הרכב ולשאול אם מוכן להתפשר. במידה ולא - אומרים יפה שלום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
היום בדקתי טווינג 95 124K טסט ל-11 חודש:

ממצאים:

דפיקות מימין ומשמאל, מעיכות קלות בגג, פנסים אחוריים סדוקים, פגושים רופפים בעיקר בחיבור הצדדי.

שריפת שמן, לחץ עוקה גבוה ואיבוד הספק.

סיבובי מנוע לא יציבים- לתאם מנוע.

נזילת שמן גיר ומערכת הנעה.

מתנע פגום- זר שיניים בגלגל תנופה תקול כנראה.

נזילת מים מצינור תחתון אל הרדיאטור- בעלת הרכב: "אני ממלאת מים פעם בשבועיים".

בלמים אחוריים לא בולמים עם הדוושה, אבל עם האנדברקס כן (אוטו עבר טסט לפני חודש!)

שחיקת צמיגים, כיוון זוויות היגוי.

איוורור פנימי רועש.

ידית איתות לא חוזרת.

חופש במערכת הנעה. חופשים במנגנוני הילוכים.

המחירון 12.5. חבר של בעלת הרכב, צעיר חצוף ונמרץ, אומר שחבר שלו, ממש משפחה, שיש לו מוסך, ממש התפעל מאיזה מצב מעולה המנוע של האוטו. הוא דורש 14!!!

זה טווינגו, מרווח, מגניב, יפה, ידני, ואפילו כשנהגתי בו קצת הוא התנהג יפה מאוד עם שלושה נוסעים...

על טווינגו במצב טוב אני מוכן לשים גם שלוש מעל המחירון.

אבל אחרי שקראתי את דו"ח הרופא, הרכב הזה פשוט צועק- "הצילו! הצילו! לא טיפלו בי בשיט! שמישהו יאמץ אותי ויתחיל לטפל בי כמו שצריך".

מה דעתכם?

מצד אחד שרפת על הבדיקה 400 שקל, מצד שני יצאה בדיקה מחורבנת (לי הכי מפריע שבעלת הרכב אמרה "ממלאת מיים פעם בשבועיים".) למנועים האלה, מיים זה כמו שאתה תנסה לשתות אקונומיקה. ואם היא ממלאת מיים פעם בשבועיים, יש מצב שתמהךף השנה שהאוטו יהיה אצלך אתה תדרש להחליף לו מנוע.

עכשיו - אתה מוכן לקנות את הרכב, כי הוא נדיר וחמוד ומושך, אבל מה

היא רוצה עליו מעל המחירון !

ופה הקטע של המלכוד, רוב האנשים לא יקחו אוטו של 13 אלף שקל לבדיקה.

רוב האנשים גם לא ישלמו על האוטו הזה מעל המחירון

ומי שכן יחשוב אולי לשלם מעל המחירון - כן יבדוק את האוטו - ויגלה מה שאתה גילית

ולכן - אני חושב שמין הראוי לקחת את האוטו למוסך, יחד עם הבחורה, לקבל הצעת מחיר לתיקון, ואז להתחשבן לפיה ממחיר הרכב שהבחורה דורשת - לדעתי יאמרו לכם שיש על האוטו משהו כמו 5-8 אלף שקל תיקונים - תסביר יפה לבחורה וזה המצב, ואתה מעונין באוטו, כך שאתה מבקש-דורש שהיא תתחשב בעלות התיקון - כך המחיר ירד לסביבות ה8-9 אלף שקל עבור האוטו, ובמחיר הזה - אולי שווה לך בכל זאת לקנות אותו.

רון.

-זה מה שעשינו עם הרכב של בת הזוג שלי, למרות שאצלה לא הופיע סעיף "מילאנו מיים במנוע עם ראש אלומיניום"-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

:-) ).

מאוד מעניין אבל אני חושב שטלפנתי לרכב הזה בדיוק כאשר נסעו לפגוש אותך (חסכת לי 400 ש"ח

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
אם הנ"ל לא יודע איך לבדוק או להעריך את מצבו המכאני של הרכב, אזי אתה אולי צודק.

>> הוא הא, חיממת אותי :)

עקרונית, ישנם המון דברים שאין שום צורך בבדיקה עבורם. כל נהג עם ידע בסיסי ברכב יכול לבדוק בעצמו ולזהות את ה:

1. דפיקות מימין ומשמאל, מעיכות קלות בגג, פנסים אחוריים סדוקים, פגושים רופפים בעיקר בחיבור הצדדי - סה"כ צריך להסתובב מסביב לרכב ולבדוק פגיעות.

>> כמובן, אני לא עיוור ולא בדקתי את האוטו בעצמי בהקשה עם המקל \ נתתי לכלבת הנחייה שלי ללקק את הצבע ולראות אם הוא טרי. אבל קצת מכות ושריטות זה לא נורא, הרכב נראה בסדר סה"כ.

2. שריפת שמן (בעיקר בזמן הנעה או לחיצה בריאה על הגז)

>> אי אפשר לעלות אלא אם האוטו משפריץ שמן ממש. לא היה ריח, או סימנים מקדימים. נתגלה לפי הספיקה.

3. סיבובי מנוע לא יציבים (להקשיב למנוע)

>> שוב- שמיעה היא מדד לא מדוייק, בפרט לא למי שלא עובד במוסך. דברים כאלה יודעים לפי בדיקת ספיקה.

4. נזילת שמן גיר ומערכת הנעה. (להעיף מבט מתחת לרכב או בתא מנוע)

>> תא מנוע יבש לחלוטין. לא היה טפטוף, וקשה להזדחל מתחת לטווינג.

5. נזילת מים מצינור תחתון אל הרדיאטור- בעלת הרכב: "אני ממלאת מים פעם בשבועיים". (שוב, להעיף מבט בתא מנוע או מתחת לרכב בזמן עבודה)

>> כן, יופי, החוכמולוגית הזאת אמרה לי את זה תוך כדי הבדיקה כשהאוטו על הליפט. אם הייתי יודע קודם הייתי מתחפף. זה הלך משהו כמו "לא שותה הרבה דלק, לא שותה הרבה מים- אני ממלאת פעם בשבועיים".

6. שחיקת צמיגים, כיוון זוויות היגוי. (להעיף מבט בצמיגים ובזמן נסיעה לוודא שההגה יציב ולא מושך לשום כיוון)

>>לא משך. נסע בסידר עם שלושה נוסעים.

7. איוורור פנימי רועש. + ידית איתות לא חוזרת. (חלק מהבדיקה שכל בר דעת צריך לעשות היא קודם כל לוודא שהכל בפנים הרכב עובד. במהלך נסיעה ניתן לבדוק בקלות אם הידית איתות חוזרת).

>>בסדר, זה ממש לא אקוטי. את השפלינטים הקטנים של האיתות החלפתי לבד ברכב הקודם. זה לא מה שיתקע אותך בצד הדרך.

8. חופש במערכת הנעה. חופשים במנגנוני הילוכים. (דורש ידע טכני, אבל גם לחופש מופרז במערכת ההנעה יש רעש משלו. חופש מופרז במנגנוני ההילוכים יגרום לידית ההילוכים להיות מאוד רכה ולא מדוייקת).

>> שוב- נראה בסידר.

כשהולכים לבדוק רכב, לפני שלוקחים לבדיקה צריך לבצע מספר בדיקות ע"מ לוודא שה-400 ש"ח על הבדיקה באמת הולכים על הרכב הנכון מהסיבה הנכונה.

על כל בעיה קטנה צריך לדווח לבעל הרכב ולשאול אם מוכן להתפשר. במידה ולא - אומרים יפה שלום.

>> לגבי הבדיקות הבסיסיות אתה צודק 100%- נעשו, ולא עליתי על משהו קריטי. אמרתי יפה שלום. שימצא חמור אחר שיגרור את הגרוטאה שלו.

בסיכומו של עניין עדיף להפסיד יומיים עבודה על בדיקה מאשר על מספר חודשים של קנייה ותיקונים מתמשכים.

איציק

וואללה אלון- תרוויח! שיהיה לך לבריאות ובהצלחה.
  • תוכן חדש...