Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני באמת שואל את עצמי מה הקריטריונים של הישראלי המצוי ( לא חבר בפורום ) כשהוא בא לקראת קניית רכב חדש?

גילוי נאות ,אני נוהג על סיאט לאון ולא מעט פעמים אני מוצא את האנשים שואלים אותי למה לקנות סיאט במחיר של מאזדה/טויוטה/פורד, אתה פרייאר.

לא נכנס לדיון האם סיאט טובה יותר או טובה פחות משאר החברות שציינתי , מעניין אותי לדעת עד כמה שם המותג חשוב כשישראלי בא לקנות רכב?

יכול להיות מצב שישראלי קונה רכב רק בגלל שמו? בלי לבדוק נתונים/איכות ?

הפואנטה שאני מנסה להעביר היא שאם כל אחד היה קונה רכב לפי הנתונים ולפי האיכות וההרגשה ולא לפי השם היתכן כי היבואניות יביאו רכבים מאובזרים יותר? איכותיים יותר?

קחו כל רכב במצב בסיסי שמשווק בישראל תראו אותו באירופה/ארה"ב והוא מאובזר פי כמה וכמה ( בלי לדבר על המחיר) אז נכון שהשוק הישראלי קטן אבל אפשר להביא את הגרסה הבסיסית ברמת אבזור דומה לחו"ל.

איך יכול להיות שבשנת 2012/13 יש עדיין אנשים שקונים לפי מותג ולא לפי איכות וצורך?

איך יכול להיות שעדיין מדברים על ארץ מוצאו של המותג כאינדקציה לגבי איכות הרכב? ( לא מדבר על ארץ יצור )

למה אנחנו מקבלים בכניעה את העניין הזה? שלא רק אנחנו משלמים כפול ואף יותר ממדינות אחרות אלה גם מקבלים מוצר פחות מאובזר/איכותי?

סתם דוגמה , כדרך שיווק היבואניות זורקות לאוויר בפרסומות חלק מהאבזור , " מערכת מולטימדיה" , "פנסי ערפל" , "צבעים מרשימים" , " מנוע חדשני" , ועכשיו במיוחד " שליטה מההגה!" , רק חסר שיכללו באבזור 4 גלגלים ומד מהירות :/

מצטער על החפירה פשוט שלדעתי לשדרג את הצרכן הישראלי חשוב לא פחות ממחירי הדלק והקוטג' ואף חשוב מהם :/

פורסם

בארץ כולם עובדים לפי שיטת "העדר"

אחד הולך, כולם אחריו...ולא רק בעניין הרכבים.

תראה מה קרה בארץ בעקבות הסיגריה האלקטרונית, טרנד חולף שאני מכיר אנשים שלא מעשנים בכלל שהתחילו לעשן את האלקטרונית.

סתם שיגעון חולף

ולא חסרות דוגמאות מעולם האופנה.

הישראלי המצוי הולך בדרך כלל על מותגים ועל מה שכולם הולכים.

מזדה 3 למשל - נהייתה תופעה מטורפת, אין לי שום דבר רע להגיד על הרכב הזה אבל גם לא שום דבר טוב.

אנחנו במשפחה לא מוכנים לרדת ממשפחת ה VAG שלנו.

כל אחד והשיגעון שלו.

פורסם

אני צוחק כל פעם מחדש כשאני רואה סוזוקי SX4 האצ'בק.

אני צוחק כי הרכב הזה הוא פרוייקט משותף לסוזוקי ולפיאט (הפיאט נקראת פיאט סדיצ'י, פירוש המלה הוא 16 אם זה מעניין מישהו).

משום מה הוא לא מיובא לארץ תחת המותג פיאט, אבל אם כן- אני מתאר לעצמי מה היה ההפרש בין מחירון ה"סוזוקי היפנית האמינה הפשוטה" לבין ה"פיאט שרואה מוסך, לא עולה את הקסטל, התחממה לי לפני 25 שנה בעליות מים המלח"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תלוי איזה רכב קונים. ברכבי יוקרה מותג חשוב מאוד כי זה כרטיס ביקור. ברכב פשוט חשובה הפונקציונליות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא הלכתי עם שום עדר כשקניתי את היטי שלי.

מה שכן... המותג הוא תוצאה ישירה של איכות, ביצועים וכדו.. לפחות בשבילי

פורסם

לדעתי יש שיקול של מותגיות בקניית רכב חדש בישראל,אך השיקול הזה הופך לזניח לנוכח המחירים היקירים,אנשים מעדיפים קודם כל רכב מרווח,מאובזר ואמין.

Porsche 944 turbo

פורסם

חברים מה שלומכם !

אם כבר בערך מותג אנו דנים, הנה שיעור קצר על ערכים אותם מספק מוצר\מותג .

א. ערך פונקצונאלי- הערך הפיזי אותו מגלם המוצר (הרכב במקרה שלנו) . הערך הפיזי כולל עיצוב, בטיחות, גימור, אמינות, טכנולוגיה וכ"ו .

ב. ערך אמוציונאלי- במילים פשוטות "מה אני מרגיש כאשר אני נוהג ב....?"

ג. ערך חברתי - במילים פשוטות "מה אחרים חושבים עלי, כאשר אני נוהג ב...?"

ככל שהמותג יוקרתי יותר, ההתמקדות השיווקית של היצרן היא בעיקר בערכים ב' + ג' , כאשר הפרמיה אותה משלם הצרכן על סעיפים אלה נקראת פרמיית מותג (במילים פשוטות זה נקרא "לשלם על השם" ).

חובבי רכב אמיתיים תמיד ישימו את הפונקציונאליות בראש, לכן רובם יעדיפו לרכוש רכב ביצועיסטי מבית צנוע, מאשר רכב עצלן מבית יוקרתי.

וזאת חברים צרכנות נבונה ! :-D

זמין 8)

פורסם

עדיין חזקה לדעתי,רכבים ששינו את עצמם לגמרי למשל קיה עדיין אני שומע שזה קוריאני וזה סתם רכב.. בעיות חשמל מפה ועד להודעה חדשה על פיאט.

ורכב יפני הוא עדיין המוביל לדעתם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איך יכול להיות שבשנת 2012/13 יש עדיין אנשים שקונים לפי מותג ולא לפי איכות וצורך? /

א) כי לישראלים יש זיכרונות גרועים מתוצרת אירופה.

ב) כי לישראלים יש זיכרונות טובים מתוצרת יפן/ד.קוריאה.

ג) כי לישראלי המצוי לא מצוי כסף/זמן/כח/עצבים לטפל ברכב "לפי הספר", קורולה תסבול את זה, תוצרת VAG לא.

ד) לגבי הצורך - הרוב המכריע צריך להגיע מ-A ל-B במינימום כאב ראש והוצאות. את זה לרוב תמצא במאזדה/טויוטה/מיצובישי/סוזוקי/יונדאי/ניסן משעממות.

ה) שוב פעם - ישראלי שאין לו כ"כ כסף מיותר (הודות לממשלה האנטישמית שלנו :evil:) יילך על בטוח, ולא יהמר על משהו שלא מכיר, אפילו אם זה יציע לו יותר דברים שמדליקים מנורה בלחיצת כפתור, המכונים "איבזור".

אם היה לי צורך וכסף עכשיו לאוטו חדש - כנראה שהייתי בודק קודם כל את סוכנויות טויוטה/הונדה/ניסן/מיצובישי/יונדאי והייתי מתרחק מההיצע של רנו/פיאט/VAG/PSA בדיוק מאותן סיבות שרשמתי למעלה. הייתי מפסיד? אולי. אבל אם ארצה להמר, אמלא לוטו או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התמורה לכסף ברכבים לא יפניים היא גדולה בשל הטימטום הישארלי, ואני מודה על כך, אני יכול לקנות רכב אירופאי בטיחותי מאובזר וחדיש במחיר של יפנית עתיקה.

פורסם

ג) כי לישראלי המצוי לא מצוי כסף/זמן/כח/עצבים לטפל ברכב "לפי הספר", קורולה תסבול את זה, תוצרת VAG לא.

ד) לגבי הצורך - הרוב המכריע צריך להגיע מ-A ל-B במינימום כאב ראש והוצאות. את זה לרוב תמצא במאזדה/טויוטה/מיצובישי/סוזוקי/יונדאי/ניסן משעממות.

ה) שוב פעם - ישראלי שאין לו כ"כ כסף מיותר (הודות לממשלה האנטישמית שלנו :evil:) יילך על בטוח, ולא יהמר על משהו שלא מכיר, אפילו אם זה יציע לו יותר דברים שמדליקים מנורה בלחיצת כפתור, המכונים "איבזור".

אם היה לי צורך וכסף עכשיו לאוטו חדש - כנראה שהייתי בודק קודם כל את סוכנויות טויוטה/הונדה/ניסן/מיצובישי/יונדאי והייתי מתרחק מההיצע של רנו/פיאט/VAG/PSA בדיוק מאותן סיבות שרשמתי למעלה. הייתי מפסיד? אולי. אבל אם ארצה להמר, אמלא לוטו או משהו.

נכון מאוד,

כמובן שחכת לציין שמאזדה/טויוטה וכל הנ"ל יותר קל למכור ביד שנייה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
התמורה לכסף ברכבים לא יפניים היא גדולה בשל הטימטום הישארלי, ואני מודה על כך, אני יכול לקנות רכב אירופאי בטיחותי מאובזר וחדיש במחיר של יפנית עתיקה.

גם אני חשבתי כמוך, עד שהוצאתי סכום 4 ספרות על תיקון קסנטיה, וכשגיליתי שכדי להביא את הרכב למצב "עובר טסט" אני צריך לזרוק סכום כפול ממה שהוצאתי (מנוע לקראת סופו), נפל האסימון והעדפתי לקנות מיצובישי לנסר מחברת ליסינג. עד עכשיו לא התקלקל ולא התפרק כלום.

לגבי למכור - אני עכשיו נוסע ברכב שהשוק שלו לא משהו, למרות האמינות. אבל השיקול שלי זה לנסוע על רכב עד שהאחזקה שלו מפסיקה להשתלם, ואז להעיף אותו בטרייד אין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואתה יכול להשוותאת הנוחות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה חוטא באותו החטא , למה שגולף מוזנחת תפגע יותר מקורולה מוזנחת? , יכול להיות שהגולף תתפרק לפני ויכול להיות הפוך אין פה שום הימור, ברגע שאתה נכנס לרכב ורואה את האיכות חומרים ומרגיש אתה יכול לדעת מה אתה מקבל לרוב , ויכול בהחלט להיות שבקורולה החומרים יהיו טובים יותר אבל אני מנסה לקדם צרכנות נכונה .

aka תנסה למכור מאזדה 3 פרטית בשוק של היום , אתה תופתע עד מאוד מהקושי :)

פורסם

הפואנטה שאני מנסה להעביר היא שאם כל אחד היה קונה רכב לפי הנתונים ולפי האיכות וההרגשה ולא לפי השם היתכן כי היבואניות יביאו רכבים מאובזרים יותר? איכותיים יותר?

קחו כל רכב במצב בסיסי שמשווק בישראל תראו אותו באירופה/ארה"ב והוא מאובזר פי כמה וכמה ( בלי לדבר על המחיר) אז נכון שהשוק הישראלי קטן אבל אפשר להביא את הגרסה הבסיסית ברמת אבזור דומה לחו"ל.

איך יכול להיות שבשנת 2012/13 יש עדיין אנשים שקונים לפי מותג ולא לפי איכות וצורך?

איך יכול להיות שעדיין מדברים על ארץ מוצאו של המותג כאינדקציה לגבי איכות הרכב? ( לא מדבר על ארץ יצור )

למה אנחנו מקבלים בכניעה את העניין הזה? שלא רק אנחנו משלמים כפול ואף יותר ממדינות אחרות אלה גם מקבלים מוצר פחות מאובזר/איכותי?

סתם דוגמה , כדרך שיווק היבואניות זורקות לאוויר בפרסומות חלק מהאבזור , " מערכת מולטימדיה" , "פנסי ערפל" , "צבעים מרשימים" , " מנוע חדשני" , ועכשיו במיוחד " שליטה מההגה!" , רק חסר שיכללו באבזור 4 גלגלים ומד מהירות :/

מצטער על החפירה פשוט שלדעתי לשדרג את הצרכן הישראלי חשוב לא פחות ממחירי הדלק והקוטג' ואף חשוב מהם :/

דווקא באירופה ובארצות הברית יש דגמים מאוד בסיסיים שכלל לא מגיעים ארצה.

בארצות הברית ישנם הרבה רכבים ברמות גימור בסיסיות שעוד מגיעים עם חלונות ידניים מאחורה, רכבים שנחשבים שם קטנים כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה והונדה סיויק, בישראל למשל זה נגמר כבר דיי מזמן אצל רוב היבואנים למעט טויוטה שנפתרה מהחלונות הידניים בקורולה רק לאחרונה.

ברכבים קטנים יותר ישנם מקרים שגם מקדימה החלונות ידניים, זה לא קורה כאן אפילו ברכבי מיני הכי בסיסיים.

בנוסף ישנם הדגמים הזולים בעלי מנועים קטנים ותיבות הילוכים ידניות שהחלו להגיע לארץ מחדש רק לאחרונה בדמות כל קבוצת הסופר מיני הידניות הזולות וכמה משפחתיות בודדות שמגיעות בדגמים האלה. באירופה רכבים כאלה מגיעים הרבה פעמים ברמת איבזור מינימלית לחלוטין וויתור כמעט על כל אביזרי הנוחות, בין היתר מזגן אבל כאן בלתי אפשרי לוותר עליו, בארץ רובן מגיעות ברמות אבזור מתקבלות על הדעת ואף יותר מזה.

מערכת מולטימדיה, פנסי ערפל ושליטה מההגה הם אביזרים שלא תמיד מקובלים בגירסאות בסיס בחו"ל, בארץ חלקם הם דווקא כן אבזור סטנדרטי בהרבה דגמים.

לשאלת המיתוג, ישנם כמובן אנשים ששבויים בקונספצית המיתוג אבל שוק הרכב הישראלי השתנה מאוד בשנים האחרונות, זה התחיל ברכבי המיני, המשיך בדגמי סטיישן, מצטרף למגמה העולמית בטרנד הג'יפונים ובנוסף חזרה לחיים קטגוריית הסופר מיני הבסיסיות והידניות שגססה כאן במשך שנים ארוכות. תוך כדי הקהל גם למד להכיר מותגים אחרים גם אם זה הרבה פעמים דרך חברות הליסינג שקונות לפי כמות אבל זה שינה את היחס למותגים לדעתי.

• תוכן חדש...