Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה דלביוב מזן מיוחד. כמה אנחנו יצורים מטומטמים לפעמים זה לא יאמן.

Dorak (in the) explorer

(משחק מילים על דורה החוקרת, למי שלא הבין את הרפרנס)

איזה בעסה זה להצטרך להסביר בדיחה שלא עוברת טוב בכתב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האופניים האלה מהוות סכנה לציבור וגם מהוות סכנה עצמית. הם נוסעים בשקט מוחלט ובמהירות של קטנוע - 40-50 קמ"ש, שזאת *בערך* המהירות המותרת בעיר. אם יוציאו חוק שאסור לסוע איתם בכביש - אז הם יסעו עם זה על המדרכה, ונסיעה של צעירים עם דבר כזה על המדרכה זה דבר שמהווה סכנה ממשית עצומה לעוברי אורח והולכי רגל.

בקיצור - נסיעה על המדרכה לא באה בחשבון. אבל גם נסיעה שלהם על הכביש היא מסוכנת מאוד. אז מה אפשר לעשות לגבי זה ? לדעתי פשוט צריך להוציא חוק שנסיעה בכלי כזה מתאימה רק לגילאים 14+, ובין היתר דורשת היתר מיוחד ומבחן תיאוריה. יהיה גם ניתן לסוע עם זה במידה ויש רשיון לכלי רכב אחר (ואז אין צורך בהיתר מיוחד). חוק זה כמובן גם צריך להיות מלווה בעונשים, זאת למקרה שלא יפעלו על פיו. העונשים צריכים להיות חמורים, וזאת על מנת להבטיח שאנשים יחשבו פעמיים לפני שהם מסכנים את עצמם או אחרים. לדעתי זאת הדרך היחידה, אחרת אנחנו נמשיך לשמוע על תאונות עם הדבר הזה ונמשיך לראות אותם נוסעים בכביש, ללא מראות, ללא פנסים, ללא מאותתים, כשהם מזגזגים בין נתיבים "בסבבה" וכשהם עוברים באדום בלי לדפוק חשבון לכלום.....

רוב האופניים החשמליים נוסעים סביב ה 25 עד 30 קמ"ש וגם זה הופך אותם למסוכנים, כייוון שאינם מסוגלים ויכולים להשתלב במהירות של רוב התנועה, בנוסף, הם מרכיבים אחד את השני, מדברים תוך כדי בטלפון וכותבים פוסט בפייס, הכל תוך כדי...

אופניים חשמליים עם רכבים באותו מפלס, מסוכנים, נקודה. גם ילד בן 10 יודע שלנסוע באור אדום אסור ובאין כניסה גם. זה לימדו אותנו עוד שהיינו בגן. זו לא בעיית הדרכה, זה בעיית טמטום של המדינה שאיפשרה את הכלי ללא תשתיות מתאימות וכמובן אפס אכיפה. כל עוד אין הפרדה מוחלטת בין הכביש לרוכבי האופניים החשמליים, צריך לאסור לחלוטין את כלי הנשק הזה. לצערי, רובו ככולו בידים לא אמונות ולא אחראיות.

פורסם
רוב האופניים החשמליים נוסעים סביב ה 25 עד 30 קמ"ש וגם זה הופך אותם למסוכנים, כייוון שאינם מסוגלים ויכולים להשתלב במהירות של רוב התנועה, בנוסף, הם מרכיבים אחד את השני, מדברים תוך כדי בטלפון וכותבים פוסט בפייס, הכל תוך כדי...

אופניים חשמליים עם רכבים באותו מפלס, מסוכנים, נקודה. גם ילד בן 10 יודע שלנסוע באור אדום אסור ובאין כניסה גם. זה לימדו אותנו עוד שהיינו בגן. זו לא בעיית הדרכה, זה בעיית טמטום של המדינה שאיפשרה את הכלי ללא תשתיות מתאימות וכמובן אפס אכיפה. כל עוד אין הפרדה מוחלטת בין הכביש לרוכבי האופניים החשמליים, צריך לאסור לחלוטין את כלי הנשק הזה. לצערי, רובו ככולו בידים לא אמונות ולא אחראיות.

אתה חושב שילד בן 10 (או כל גיל הקרוב לו) שנוסע בכזה כלי, כשחבר/ה שלו נוסע/ת איתו, באמת יודע לחשוב כמו אדם בוגר, או יודע להבין מה ההשלכות של עבירה באור אדום? תעשה לי טובה.

יש סיבה לכך שהוצאת רשיון נהיגה לנסיעה בכביש היא מגיל 16 ולא מגיל 10 (ולא, לא בגלל המשקל של הכלי, אמנם זה גם פרמטר אבל זה ממש לא העיקרי שחשבו עליו כשקבעו את גיל הוצאת הרשיון).

היה מקרה בו ראיתי את הכלי הזה בא מולי, כשהוא נוסע נגד כיוון התנועה במהירות גבוהה (ולא היה שדה ראייה אליו). המזל שלו (ואולי גם שלי) זה שנסעתי במהירות נמוכה. בפעם נוספת הייתי עד לתאונה שנגרמה בגלל שילד נסע עם האופניים האלו נגד כיוון התנועה, ובלנו חסרת ABS נכנסה ברכב שמלפנים, אשר בלם בחוזקה על מנת להציל את הילד שיושב על האופניים. הכלי הזה לא מסוכן בגלל שהוא נוסע 30-40 קמ"ש בעוד שרכבים אחרים נוסעים 50-60 קמ"ש, הוא מסוכן כי הוא ננהג על ידי צעירים שלא מבינים את ההשלכות למעשים שלהם.

עומר :-)

פורסם
אתה חושב שילד בן 10 (או כל גיל הקרוב לו) שנוסע בכזה כלי, כשחבר/ה שלו נוסע/ת איתו, באמת יודע לחשוב כמו אדם בוגר, או יודע להבין מה ההשלכות של עבירה באור אדום? תעשה לי טובה.

יש סיבה לכך שהוצאת רשיון נהיגה לנסיעה בכביש היא מגיל 16 ולא מגיל 10 (ולא, לא בגלל המשקל של הכלי, אמנם זה גם פרמטר אבל זה ממש לא העיקרי שחשבו עליו כשקבעו את גיל הוצאת הרשיון).

היה מקרה בו ראיתי את הכלי הזה בא מולי, כשהוא נוסע נגד כיוון התנועה במהירות גבוהה (ולא היה שדה ראייה אליו). המזל שלו (ואולי גם שלי) זה שנסעתי במהירות נמוכה. בפעם נוספת הייתי עד לתאונה שנגרמה בגלל שילד נסע עם האופניים האלו נגד כיוון התנועה, ובלנו חסרת ABS נכנסה ברכב שמלפנים, אשר בלם בחוזקה על מנת להציל את הילד שיושב על האופניים. הכלי הזה לא מסוכן בגלל שהוא נוסע 30-40 קמ"ש בעוד שרכבים אחרים נוסעים 50-60 קמ"ש, הוא מסוכן כי הוא ננהג על ידי צעירים שלא מבינים את ההשלכות למעשים שלהם.

554992_1404951159723363_2009883807_n.jpg?w=670

פורסם
זו לא בעיית הדרכה, זה בעיית טמטום של המדינה שאיפשרה את הכלי ללא תשתיות מתאימות וכמובן אפס אכיפה. כל עוד אין הפרדה מוחלטת בין הכביש לרוכבי האופניים החשמליים, צריך לאסור לחלוטין את כלי הנשק הזה. לצערי, רובו ככולו בידים לא אמונות ולא אחראיות.

מסכים עם המשפט הראשון אבל לא עם האחרון.

יש חוקים שאי אפשר לעמוד בהם והם נידונים מראש לכישלון, לאסור לחלוטין לנהוג באופניים חשמליים זה אחד מהם. הפיתרון היחיד הוא השקעה בתשתיות נפרדות לאופניים אפשר לקחת דוגמה מארצות כמו הולנד, אבל זה דורש כסף וממשלת ישראל מעדיפה להעביר את הכסף למטרות אחרות מאשר זו.

פורסם
Dorak (in the) explorer

(משחק מילים על דורה החוקרת, למי שלא הבין את הרפרנס)

איזה בעסה זה להצטרך להסביר בדיחה שלא עוברת טוב בכתב...

:mm_yeah::lol:

אלכס, זה הכל משבוע אחד או משהו? באילו אזורים אתה מתנייד?

מפחיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרוב בחיפה, קצת בת"א.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה להאשים סתם..

עברתי לשמאלי לעקיפה והתכוונתי לחזור לימני אחרי הרכב שרואים בהמשך

זה שהבחור נוסע יותר מ120 לא אומר כלום

גלעד כן האורות דלוקים, הכביש חשוך מאוד

יש עובדות - בזמן שאתה "בעקיפה" הוא עקף אותך מימין, משמע אתה יצאת לעקיפה והפרעת לתנועה שמאחוריך, בעוד התקנות אומרות שאסור לך לצאת לעקיפה אם תגרע מזכות הקדימה של רכב אחר שנע בכל כיוון אחר (משמע מאחוריך או מלפניך).

אין בתקנות שום התייחסות לכך שאם הוא נוסע מעל 120 אתה פטור מלתת לו ז"ק.

שיסע גם 220, לדעתי העקיפה שלך התחילה מוקדם מאוד והייתה יכול לעקוף אותו מאוחר יותר, ואז גם הנהג שזיגזג היה עובר בצורה בטוחה בנתיב השמאלי.

+1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא הכי מרגשים

[video=youtube_share;FdIm_zhvEcY]

[video=youtube_share;WffZusbQC2o]

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עוד כמעט תאונה לאוסף:

רציתי לפנות ימינה, וכשנפתח הנתיב נכנסתי אליו. הגולף שהיתה בנתיב לידי גם רצתה לפנות טיפה באיחור, ומבלי לאותת ומבלי להסתכל במראה הפנתה את ההגה ימינה.

לי לא היתה ברירה אחרת אלא לרדת לשוליים כדי למנוע את התאונה, כאשר בלמתי עוד קודם לפני שנכנסתי לנתיב.

ולמען הסר ספק - לא נסעתי מהר מידי, המצלמה הזאת מעל מהירות מסוימת מטיסה את התמונה.

אין סאונד בגלל זכויות יוצרים ביוטיוב (התנגן שיר מהרדיו), אבל לא צפרתי פה, לא היה זמן.

פורסם (נערך)

איך לפנות ימינה כמו דביל:

1. למרות שיש נתיב של 50 מ' לפניה ימינה, אל תשתמש בו.

2. כשאתה כבר מגיע לפניה עצמה, פנה בפתאומיות וללא אזהרה מוקדמת, וכמובן בלי להסתכל במראה.

3. אם הרכב שלידך הצליח לבלום בזמן ולא פגעת בו, תעצור באמצע הכביש כדי להגיד לו שהוא מטומטם.

4. להלן סרטון הדגמה כיצד עושים את זה. המציג הוא דביל מקצועי, לא לנסות בבית:

[video=youtube_share;Ejky910chEo]

והנה עוד סרטון עם נהג שממש ממש היה בוער לו לצאת לנתיב עקיפה ללא כל סיבה נראית לעין, כאשר הוא בחצי מהמהירות המותרת, בדיוק כשאני עומד לעקוף אותו. במציאות זה היה יותר מפחיד וגם נשמעה חריקת צמיגים. בסרטון אני לא חושב ששומעים.

[video=youtube_share;BDGC-dsLCT0]

עריכה אחרונה על ידי Yoni84
פורסם

סרטון ראשון: אתה יכול לראות לפי המצב החיצוני של הרכב של העבריין, שזאת ממש לא הפעם הראשונה שהוא עושה או יעשה את זה.

סרטון שני: ביקורת קטנטנה: זה נראה כאילו הגבת שנייה אחת מאוחר מדי, מזל שלא קרה כלום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...