Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר טוב מחפש מכונית פאר משומשת בתקציב עד 60-70 אלף. הוא פוסל מרצדס או BMW בגלל טעם אישי (תדמית?) , ומעדיף

משהו יותר "צנוע" במראה.

המועמדות שנראות לו הן המופיעות בכותרת.

מבחינת הוצאות אחזקה הוא מעדיף גרסאות של מנוע "קטן" 6 צילינדר על פני V-8. לפי בדיקת מחירון נראה שבכך ניתן לחסוך

כ- 20%.

כמה שאלות למבינים :

1. האם המנועים הקטנים על גוף גדול וכבד בגרסאות הללו אינן בגדר "עגלה" ? הוא מחפש ביצועים טובים משמעותית מרכב משפחתי אבל לא חורכי אספלט.

2. האם שווה לרדת שנה שנתיים בשנתון כדי לקנות מנוע גדול וחזק יותר / אבזור עדיף ?

3. האם בהכרח בגרסאות הבסיס האיבזור נחות משמעותית מהגרסאות בעלות מנועים גדולים ?

4. מעיון במחירונים נראה במפתיע כי האודי A8 זולה משמעותית מהפולקסווגן פייטון הנדירה וה"עממית" בהופעתה החיצונית,

שלא לדבר על "פולקסווגן" למול "אודי"...

האם יש לכך סיבה או הצדקה להעדיף את ה VW ?

להלן מחירוני מודל 2004 :

אודי A8 דגם 3.0 ליטר - 57K. דגם 3.7 - 70K . דגם 4.2 - 80K.

פולקסווגן פייטון - דגם 3.2 ליטר - 76K , , דגם 6 ליטר - 90K.

יגואר XJ - דגם 3.0 ליטר - 80K , דגם 3.5 - 97K , דגם 4.2 - 107K.

5. האם יש הבדלי אמינות /עלויות אחזקה מהותיות בין צמד הגרמניות (אחיות לקונצרן /יבואן) לבין החתול האנגלי ?

בתודה למתייחסים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה התקציב?,

מבלי להכנס לחברך לכיס,האם הוא מודע לעלויות האחזקה אסטרונויות של הרכבים הללו?,

כמו שאנחנו אומרים פה הרבה בפורום לרכוש את רכבי היוקרה הללו כל אחד יכול,לתחזק אותם ברמה הנדרשת זה כבר סיפור אחר.

Porsche 944 turbo

פורסם

nimnim , אני אישית מסכים איתך. אבל לחברי יש כמה סיבות להעדפות הלא משתלמות שלו :

1. הוא צריך מושב אחורי מרווח ל - 2 כסאות תינוק + ילד נוסף. הוא לא רוצה מיקרוואן/מיניוואן.

2. נמאס לו ממכוניות "עממיות" והוא רוצה להנות מחוויית נהיגה/נסיעה ולהרגיש שהוא ברכב מיוחד.

3. הוא טוען שהוא שומר רזרבה לאחזקה יקרה ולא צפוייה , שהרי מדובר ברכבים בני 8-10 שנים. לדעתו למותגי/דגמי יוקרה

שקונים במצב שמור ומתוחזק אמינות בסיסית טובה יותר מלדגמים עממיים. (אישית מסופקני...)

פורסם

אני בספק אם הוא מבין מה מצפה לו.

לא מדובר ברזרבה אלא הוצאה שוטפת בליגה אחרת עם צפי ל"הפתעות" יקרות במיוחד.

זה רכב/רכישה בתשלומים.

הרכבים האלו אינם אמינים יותר!

לצרכים שלו אפשר למצוא "מציאות" מתאימות יותר.

באיזה רכב הוא נוהג היום?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

במידה והחבר הנ"ל הולך על רכישה כזו אני אשמח אם תחזור לעדכן אותנו מה עלויות האחזקה שלו יצאו אחרי שנה, שנתיים.

כל עוד הרכבים האלה נכנסים למוסך לטיפול רגיל הכל טוב ויפה, כאשר מתקלקל משהו (וברכבים עם כ"כ הרבה טכנולוגיה יש מספיק מה שיתקלקל) אז אתה בצרות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם הוא רוצה ייחוד ה xj8 מדהימה.

אבל כמו שכתבו מעלי, כל חלק שהולך שם אם אין לך קשרים טובים בתעשיית הרכב יעלה אלפים ולפעמים גם יותר.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פורסם

תקלות הן לרוב תלויות ק"מ-כמה הרכב מיודע לעבור בשנה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

חבר שלך מודע לכך שרככישת רכב יוקרה כרוכה בדר"כ בהרבה מאוד סיכון. ברכבים האלה יש חצי טון של טכנולוגיה, וטכנולוגיה וקידמה= תקלות!

לפעמים אנשים רוצים להגשים חלום ולרכוש רכב יוקרתי בסכום הגיוני, אבל הם לא מבינים שעלות האחזקה של רכבים כאלה יכולה להגיע לעשות אלפי שקלים בשנה

פורסם
nimnim , אני אישית מסכים איתך. אבל לחברי יש כמה סיבות להעדפות הלא משתלמות שלו :

1. הוא צריך מושב אחורי מרווח ל - 2 כסאות תינוק + ילד נוסף. הוא לא רוצה מיקרוואן/מיניוואן.

2. נמאס לו ממכוניות "עממיות" והוא רוצה להנות מחוויית נהיגה/נסיעה ולהרגיש שהוא ברכב מיוחד.

3. הוא טוען שהוא שומר רזרבה לאחזקה יקרה ולא צפוייה , שהרי מדובר ברכבים בני 8-10 שנים. לדעתו למותגי/דגמי יוקרה

שקונים במצב שמור ומתוחזק אמינות בסיסית טובה יותר מלדגמים עממיים. (אישית מסופקני...)

על מה הוא נוהג כרגע?,

אם הוא ממש חייב רכב מרווח ומפואר אני חושב שהוא יכול "להסתפק" בסגמט אחד למטה (סידרה 5,E CLASS אודי A6 וכו).

בכללי הייתי ממליץ על סידרה 5 E39 אומנם מזדקנת במעט,אך יחסית "פשוטה" אמינה ובנוייה הייטב,ביחס למתחרות יגואר S TYPE ומרצדס E CLASS.

Porsche 944 turbo

פורסם

תודה לכל המגיבים עד כה.

חברי נהג בעבר על סאאב 9-5 ממנה נהנה בהחלט. הוא מכר אותה לאחר שמוסך UMI הקבוע בו טיפל סירב לטפל בה יותר עקב

מחסור בחלקי חילוף. כעת הוא נוהג בביואיק לה סייבר 3.8 מודל 2003. לטענתו הוא מיצה אותה ומחפש רכב יותר מעניין ומיוחד

וכאמור גדול ומרוח.

פורסם

נראה לי קצת הזוי מה שקורה פה. בנאדם מעלה שאלות ממוקדות בקשר להחלטה שיש לו ומבקש התייחסות.

כולם מתעלמים מהשאלות הנקודתיות ומנסים להוריד את השואל מהחלטתו , שבחר מרצונו החופשי וקודחים לו כמה הוא טועה וכמה

זה יהיה לו יקר , עד כי גם מפחידים אותו שיאלץ למכור את אבריו...הוא לא ביקש עצת איש להיבט הכלכלי. נראה לי שהוא מודע

לכך.

אז יש אפשרות שכולם עושים זאת מטוב לב מופלג ודאגה לכיסו של השואל. כל הכבוד לאיכפתיות . לי יש הרגשה שזה נובע

במידת מה מקנאה לא מודעת וצרות עיין.

חלק גדול ממשתתפי הפורום היה שמח להגשים חלום ולהיות בעלים של מכונית פאר במקום העממית +/- שבבעלותם.

משיקולים מעשיים/כלכליים/תדמיתיים/דעות קדומות הם לא עושים זאת. אם פתאום משהו הולך בכיוון של לממש חלום ולרכוש

קנייה שאולי אינה "משתלמת" אבל מתגמלת בהרגשה ובחווייה לא רואים כלפיו כ"כ פירגון ועזרה.

אני כן אענה לשאלותיו הספציפיות :

האם המנועים הקטנים על גוף גדול וכבד בגרסאות הללו אינן בגדר "עגלה" ?

בדגמי פאר גרסת הבסיס (בד"כ 6 בוכנות) עדיין מנפקת ביצועים טובים , עדיפים על רוב/כל משפחתית. לדעתי, אם כבר רוצים

להנות מרכב פאר עדיף ללכת על הגרסאות החזקות (שמונה/תרייסר בוכנות) למיקסום החווייה .הביצועים כאן ברמה אחרת מרב הרכבים בכביש. גם

הבטיחות האקטיבית (תאוצות ביניים) מהווה שיקול. לדעתי גם הביקוש העתידי עדיף.

בנוסף עדיך ללכת על הגרסה החזקה משיקול נוסף שנשאל לגביו :

האם בהכרח בגרסאות הבסיס האיבזור נחות משמעותית מהגרסאות בעלות מנועים גדולים ?

אכן ,עפ"ר הגרסאות הבכירות ברכבי פאר באות עם איבזור עדיף על גרסת הבסיס , שם חלק מהאיבזור הינו אופציונלי. ברור שכדאי

נקודתית לבדוק לכל דגם מה כלול בפועל ולשקול נחיצות . עדיין גרסת בסיס משופעת באיבזור ופאר שאין בד"כ באף רכב פשוט

מקטגוריה זו. בקיצור - עוד יתרון לגרסאות המנועים החזקים.

האם שווה לרדת שנה שנתיים בשנתון כדי לקנות מנוע גדול וחזק יותר / אבזור עדיף ?

בקניית רכב פאר משומש מה שחשוב יותר זה לא השנתון אלא המצב הספציפי של האקסמפלר - מכנית, חיצונית ופנימית, וכמובן

רמת האחזקה והטיפול הקודם ברכב.

עדיף למשל, אפילו באותו מחיר, אודי A8 מודל 2002 שמורה בקנאות על מודל 2004 מוזנחת חלקית או במצב

המחייב יישור קו ותיקונים קטנים/בינוניים שעלותם גבוהה.

נראה במפתיע כי האודי A8 זולה משמעותית מהפולקסווגן פייטון הנדירה וה"עממית"

זהו עיוות חסר הצדקה. הפייטון לא שווה יותר מהאודי A8. האודי יותר נפוצה, יותר מבוקשת ותדמיתה "יוקרתית" יותר מהפייטון

שנחשבת לכישלון שיווקי (הגם שאובייקטיבית מכונית ראוייה מאוד). אינני רואה הצדקה להעדיף את הפייטון על ה A-8.

כשהיו חדשות האודי היתה דווקא יקרה משמעותית . למשל במחירון 2005 - המחירים היו כדלקמן :

אודי A8 קוואטרו V-8 3.7 - מחיר : 681,000 . VW פייטון 3.2 6 בוכנות - 589,000.

אודי A8 קוואטרו 6.0 ליטר - W12 - מחיר : 1,172,000. VW פייטון 6.0 ליטר W12 - מחיר : 862,000 .

האם יש הבדלי אמינות /עלויות אחזקה מהותיות בין צמד הגרמניות (אחיות לקונצרן /יבואן) לבין החתול האנגלי ?

אין יכולת אמיתית לנבא אמינות צפוייה ברכב חדש, ובטח במשומשת פאר נדירה. עניין של מזל וגורל. אמנם ליגואר נדבקה בעבר

תדמית לא כ"כ אמינה אבל בשנות ה - 2000 תחת כנפי פורד האיכות והאמינות שופרו מאוד.

הבדלי עלויות אחזקה - במוסכי היבואנים יקר , אבל עדיים מוסכי "מאיר" יותר זולים ממוסכי "צ'מפיון" לרכבי הפאר שלהם.

מקווה שעזרתי...

אשמח לעדכון מה יבחר, ושיהיה בהנאה ובהצלחה !

פורסם

אם הוא מחפש יוקרה סולידית ולא מחפש פאר מוחצן, איבזור יחודי או "לתת בגז" אז שיעיף מבט באודי A8 3.0 דור שני (D3) - מכונית ענקית ומפוארת אולם לא מנקרת עיניים. המכונית קלת משקל יחסית לקטגוריה והביצועים מצוינים גם עם מנוע 220 כ"ס. גם האבזור "הבסיסי" הוא מאוד מרשים. המכוניות האלו נשחטו במחירונים ובתקציב שלו יש 2005 במצב טוב. שיבדוק היטב את עלויות הביטוח ועלות אחזקה ותקלות נפוצות.

פורסם

האם מוכן לשלם עובר גיר או מנוע סכום של 15-25 אלף שח ?

זאת השאלה שהוא צריך לשאול את עצמו.

יש עוד פתרונות יוקרתיים ואולי יותר עממים ...

• תוכן חדש...