Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי קצת הזוי מה שקורה פה. בנאדם מעלה שאלות ממוקדות בקשר להחלטה שיש לו ומבקש התייחסות.

כולם מתעלמים מהשאלות הנקודתיות ומנסים להוריד את השואל מהחלטתו , שבחר מרצונו החופשי וקודחים לו כמה הוא טועה וכמה

זה יהיה לו יקר , עד כי גם מפחידים אותו שיאלץ למכור את אבריו...הוא לא ביקש עצת איש להיבט הכלכלי. נראה לי שהוא מודע

לכך.

אז יש אפשרות שכולם עושים זאת מטוב לב מופלג ודאגה לכיסו של השואל. כל הכבוד לאיכפתיות . לי יש הרגשה שזה נובע

במידת מה מקנאה לא מודעת וצרות עיין.

חלק גדול ממשתתפי הפורום היה שמח להגשים חלום ולהיות בעלים של מכונית פאר במקום העממית +/- שבבעלותם.

משיקולים מעשיים/כלכליים/תדמיתיים/דעות קדומות הם לא עושים זאת. אם פתאום משהו הולך בכיוון של לממש חלום ולרכוש

קנייה שאולי אינה "משתלמת" אבל מתגמלת בהרגשה ובחווייה לא רואים כלפיו כ"כ פירגון ועזרה.

!

אתחייס לתגובתך:

אני מסכים באופן תיאורתי לדברייך,אך לדעתי המגיבים כמוני,פשוט מזדהים עם תמימות של פותח השרשור,

כולנו הצצנו במחירונים וביד שתיים,וראינו מכוניות יוקרה מדהימות (לא מזמן ראיתי XJR שנראת דיי שמורה ב85Kׂ) רכב שעולה לא בהרבה יותר מהבימר שלי,ותהיינו דמיינו חשבנו,אולי אני יכול להרשות לעצמי להחזיק רכב מהסוג הזה. אבל לצערי הסיפור יקר מידי,

למי שיש 60-70 להשקיע על רכב,אני מניח (אומנם רק מניח) שהוא לא מיליונר,או קרוב לזה,להזכירך שהרכבים הללו עלו 600-800 אלף ש"ח כחדשים,ועלות התחזוקה תוככנה להיות בהתאם.

Porsche 944 turbo

פורסם

nimnim + 1

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני גם לא אוהב במיוחד את מסע ההפחדות שעושים כאן לאנשים - נכון מכוונות טובות אבל האמרה היא הדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות.

לפי כל מה שאני רואה כאן תחזוקה שטופת, כלומר טיפולים, לא עולים הרבה מעבר לטיפול ברכב עממי - ההבדלים באמת מגיעים כאשר צריך להחליף חלק או כאשר רכיב טכנולוגי מתקלקל.

או קיי - בוא נאמר החימום של המושבים לא יעבוד, באסה, אתה עדיין נוהג ברכב יוקרה.

אני רק מתקשה להבין דבר אחד - הבן אדם לא רוצה מרצדס או BMW כי הוא לא רוצה לנקר עיניים אבל הוא חושב על יגוואר???

יגוואר זה אמנם אסטון מרטין עממית יותר אבל זה עדיין רכב ששנים ארוכות היה נחשב כמותג של עשירון עליון.

אני הרבה יותר מתחבר לבחירה בפאטון או בA8 אבל!

צריך לקחת בחשבון שככל שהרכב נדיר יותר זה הולך ונהיה קשה יותר להשיג לו חלפים וכאן הייתי כבר נמנע מלרכוש פאטון.

בשביל מה?

יש הרבה יותר A8 על הכביש בארץ ומראש זה רכב יוקרתי יותר ולדעתי גם יפה יותר בכל פרמטר - אז למה להתעסק עם אקסמלפר נדיר?

אני דווקא מאוד בעד - העיקר זה לבדוק שהרכב במצב טוב בזמן הרכישה.

מעבר לכך - אם הוא היה בעלים של לה סייבר - למה לא ללכת על יוקרה אמריקאית?

קאדילק CTS למשל?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יוקרה אמריקאית?

המושג הזה חלף מן העולם,ההגדרה החדשה למכוניות מתוצרת אמריקאית היא דרעק.

להשוות קדילק לאאודי זה עלבון לאאודי.

הפייטון לא מנקרת לפחות-לא כולם רוצים את זה(ראיתי כמה S CLASSים שרוטות עם מפתח).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לא מקבל את זה

לקאדילק היום יש גם גרסת CTS-V

לקרייזלר יש את ה300 גרסאת SRT8

מבחינת נוחות ופינוק האמריקאים פשוט מעולים, אם הבן אדם נוסע רגוע - אין שום סיבה לפסול את זה.

בכל מקרה אם לא יוקרה אמריקאית אז גם בנוסף למה שהמליצו קודם - מצטרף להמלצה על לקסוס ישנה - מינוס, עד כמה שידוע לי ללקסוס יש רק מוסך אחד בארץ -> פלוס, אני מאמין שכל מוסך שיודע לטפל בטויוטה, יוכל גם לטפל בלקסוס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תודה לכל המגיבים עד כה.

חברי נהג בעבר על סאאב 9-5 ממנה נהנה בהחלט. הוא מכר אותה לאחר שמוסך UMI הקבוע בו טיפל סירב לטפל בה יותר עקב

מחסור בחלקי חילוף. כעת הוא נוהג בביואיק לה סייבר 3.8 מודל 2003. לטענתו הוא מיצה אותה ומחפש רכב יותר מעניין ומיוחד

וכאמור גדול ומרוח.

מזה מסרבים לתקן לו? הם היבואנים של סאאב, אז חייבים לדאוג לחלקי חילוף לא?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אני מאמין שכל מוסך שיודע לטפל בטויוטה, יוכל גם לטפל בלקסוס.

לקסוס LS כמעט ולא חולקת רכיבים עם מכוניות טויוטה שמשווקות בארץ. לא מנוע, לא גיר, לא מרכב וגם לא את רוב האלקטרוניקה.

ועוד משהו - מכוניות טויוטה לרוב מאוד אמינות, אבל אם משהו מתקלקל המוסכים מורשי היבואן די שוחטים במחירים ואני לא בטוח שיש מוסך עצמאי מתמחה ללקסוס.

פורסם

לא מקבל את זה

לקאדילק היום יש גם גרסת CTS-V

לקרייזלר יש את ה300 גרסאת SRT8

איזה שטויות, זה שקאדילק מייצרים את הסדאן המהיר בעולם בכלל לא מעיד על "יוקרה" או "איכות". טוב שלא אמרת שמקלארן F1 איכותית וזהו :roll: .

95% מהמכוניות האמריקאיות הן.. איך הבריטים אומרים? Rubbish. מכוניות שרירים מאיצות מהר וזהו, מכוניות "יוקרה" הן סתם מכוניות עממיות שדחפו להן סמל אחר.

ואני מדבר מנסיון.

ובנוגע לשרשור עצמו?

ובכן, אף אחד לא יכול לדעת כמה כסף יושב בבנק של מי שמעוניין לקנות את הרכב. אם הוא בעל הכנסה ממוצעת ועם תקציב של 70,000 שקל - הוא צריך להיות טמבל לא קטן כדי להכנס לכזאת הרפתקאה כלכלית. אם יש לו, או אפילו למשפחתו גב כלכלי, למקרה של צרות - אני בהחלט מכבד את ההחלטה. בכל מקרה, הייתי בודק את היגואר ואת ה A8. אני אוהב את שניהן. על הבחור שמחפש רכב פשוט לנסוע על המכוניות ולראות מי מהן הוא מעדיף.

נ.ב

שיהיה ברור - לעיתים ברכבי יוקרה כבדים מנוע V6 הוא זלזלן בדיוק כמו הגרסה הבכירה עם ה V8. הסיבה היא שלפעמים פשוט קשה לו לסחוב וצריך ללחוץ הרבה על הגז, בעוד ה V8 סוחב את המשקל בקלות.

.Your average Notepad

פורסם

[quote=notepad;3681398.

שיהיה ברור - לעיתים ברכבי יוקרה כבדים מנוע V6 הוא זלזלן בדיוק כמו הגרסה הבכירה עם ה V8. הסיבה היא שלפעמים פשוט קשה לו לסחוב וצריך ללחוץ הרבה על הגז, בעוד ה V8 סוחב את המשקל בקלות.

לא בדיוק,

גם אני חשבתי שהמנוע 3 ליטר שלי יזלול פחות ממנוע 2.5 ליטר כי יש לו יותר כוח,guess what,

אני מעריך שהצריכה עלתה ב15-25 אחוז תלוי איך נוסעים.

נכון שבעולם אידיאלי שנוסעים רק בכביש המהיר ללא פקקים בלי נהגים שנתקעים בשמאלי,ובלי קפריזות של בוקר עם סולואים של קלפטון,ב2 בלילה על קרוז קונטרול בשיוט של 120,אז כן,יש סיכוי שמנוע V8 יהיה חסכוני יותר,

אבל בשאר הזמן לא.

אבל בשורה התחתונה,אם פותח השרשור נוסע פחות מ1500 קילומטר בחודש,אני חושב שצריכת הדלק תהיה יחסית הוצאה שולית,ביחס לאחזקה הכוללת של הרכב.

Porsche 944 turbo

פורסם

^

זה כי הרכב שלך קל, וגם יחסית אווירודינמי.

אני יודע למשל, שטוארג עם מנוע V6 פשוט כמעט ולא סוחב. ה V8 נותן שיפור של לפחות 25% בביצועים, ללא שום שינוי בצריכת הדלק (1:5-1:6).

.Your average Notepad

פורסם

אומנם לא שאלת לגביה אבל ביואיק לוצרן יכולה להתאים.

היא גדולה ומרווחת, קיים דגם מפואר ובתקציב שציינת ניתן להשיג שנתונים מתקדמים.

המנוע והתיבה ותיקים ואמינים וזולים יחסית (בקטגוריה) לטיפול ואחזקה.

אני אישית לא מאמין לתירוצים של היצרניות הגרמניות על הטכנולוגיה כסיבה לחוסר אמינות. לפי דעתי יש שם יד מכוונת ומודל הכנסות שעומד מאחורי הכל.

פורסם
איזה שטויות, זה שקאדילק מייצרים את הסדאן המהיר בעולם בכלל לא מעיד על "יוקרה" או "איכות". טוב שלא אמרת שמקלארן F1 איכותית וזהו :roll: .

95% מהמכוניות האמריקאיות הן.. איך הבריטים אומרים? Rubbish. מכוניות שרירים מאיצות מהר וזהו, מכוניות "יוקרה" הן סתם מכוניות עממיות שדחפו להן סמל אחר.

ואני מדבר מנסיון.

ובנוגע לשרשור עצמו?

ובכן, אף אחד לא יכול לדעת כמה כסף יושב בבנק של מי שמעוניין לקנות את הרכב. אם הוא בעל הכנסה ממוצעת ועם תקציב של 70,000 שקל - הוא צריך להיות טמבל לא קטן כדי להכנס לכזאת הרפתקאה כלכלית. אם יש לו, או אפילו למשפחתו גב כלכלי, למקרה של צרות - אני בהחלט מכבד את ההחלטה. בכל מקרה, הייתי בודק את היגואר ואת ה A8. אני אוהב את שניהן. על הבחור שמחפש רכב פשוט לנסוע על המכוניות ולראות מי מהן הוא מעדיף.

נ.ב

מאיזה נסיון בדיוק אתה מדבר?

נכנסת פעם לנהוג בקאמרי עם חבילת פרימיום ואחרי זה נכנסת לנהוג בלקסוס 450?

נכנסת פעם לנהוג בהונדה אקורד ואחרי זה יצא לך להכנס לתוך אקורה?

יצא לך פעם לנהוג על ניסאן אלטימה ואחרי זה להכנס לאינפיניטי M או G?

נכון - בהרבה מקרים מכוניות יוקרה זה רכבים עממיים שהחליפו להם את הסמל והוסיפו להם אבזור ורמת גימור הרבה יותר גבוהים - אבל בראש וראשונה זה משנה את כל חווית הנהיגה.

ובשאר המקרים גם מדובר על מנועים חזקים יותר וטובים יותר.

אתה יכול לקחת ניסאן אלטימה שיש לה מנוע מאוד חזק, חווית נהיגה נהדרת ואז אתה יכול ללכת לאינפיניטי ולקבל בעצם את אותו הדבר רק עם:

מושבים נוחים יותר.

גימור טוב יותר.

אבזור אלקטרוני טוב יותר (בהרבה) לעזעזל אתה אפילו יכול לבחור איזה ריח אתה רוצה להפיץ ברכב בחלק מהרכבים האלה.

אז לא הכל זה איך הרכב יכול לקחת סיבוב ובכמה הוא מאיץ מאפס למאה - נכון, בזה הגרמנים והבריטים יהיו טובים יותר לאין ערוך - אבל זה לא הדבר היחיד שקיים ברכב וזה גם לא הדבר היחיד שקיים בנהיגה.

שברולט מונטה קרלו עד היום זה אחד הרכבים הכי נוחים ביי-פאר שיצא לי לנהוג בהם, למען האמת, אחד הרכבים הבודדים שממש לא רציתי לקום מהמושב שלהם.

אז נכון, הוא לא מתנהג כמו הA6 4.2 קוואטרו וגם ממש לא מזנק כמוה אבל בנסיעות של יום יום הייתי בוחר כל יום במונטה קארלו מחדש על פני האאודי רק בגלל הנוחות. למען האמת המונטה קרלו מתנהגת כמו ספינה חסרת הגה כשמנסים להאיץ בה - אבל אני נהג סופר רגוע ולכן זה פשוט לא מדבר אליי.

וכן - באאודי הזו היתה מערכת של BOSE והיה בה מתקן שמבטל רעשי כביש ומושבי עור והכל, השברולט היתה פשוט נוחה יותר וזה דיבר אליי.

השלילות וההכללות האלה שמגיעות כאן מחברי פורום - זה פשוט בלתי יאמן.

ונחזור לעניינינו

אני מהפאטון הייתי מסתייג רק בגלל שהרכב נ-ד-י-ר וזה אומר קשיים לא מוצדקים בתחזוקת הרכב.

היגוואר - בעיניי פי כמה וכמה מנכר עיניים מהבווארית והבנז שרואים כמו זבל על הכביש למרות שאנחנו חיים במדינת עולם שלישית נכון לכלכלה של היום.

הייתי מחפש A8 ונהנה ממנה - רכב פשוט מדהים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...