Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זהו הצמיגות שמן שהם אמרו לי שהם שמים בטויוטה פריוס ואוריס היברידי.

אני לא יודע מאיפה הם הפליצו את הצמיגות הזו הכל כך צמידית, אבל האם יש מה לעשות בנידון? יכול להיות שטויוטה מחזיקים משהו יותר דליל וניתן לבקש מהם?

אני מאוד הופתעתי כי הייתי מוכן לזה שהם יומרו שאין להם 0W20 אז אמרתי במקסימום בטח הם שמים 5w30 אבל את הצמיגות הנ"ל אפילו לא היו שמים באימפרזה 2002.

קיצר אשמח לשמוע האם יש משהו שניתן לעשות בנידון

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אם דגם המנוע שלך הוא 2ZR-FXE, הנה הוכחה שהיצרן ממליץ על 0W20.

היצרן אפילו אומר בפירוש שאם אין 0W20 אז אפשר לשים 5W20 אך צריך להחליף אותו בהחלפה הבאה.

דיברתי עם שני מוסכי יבואן וכל אחד מהם אמר משהו אחר. אחד אמר שהם שמים 15W40 של דלקול בכל טיפול כי זה מה שיש להם בצובר.

השני אמר שהם שמים 10W30 "מאושר יבואן" מחברת "דלק"-מן הסתם "דלקול". נראה לי ש2 הצמיגויות הללו חונקות את המנוע.

אני זוכר שבפוסט קודם רשמת שלא הביאו לך ספר רכב באנגלית. אני ממליץ לך לפנות ליבואן ולבקש ספר רכב באנגלית.

אם אתה רוצה לרדת בצמיגות, לדעתי ה5W20 יותר טוב למנוע שלך מה 10W30. בכל מקרה-את ה 0W20 לא ניתן להשיג בארץ וצריך להזמין מחו"ל במיוחד (אני כנראה אזמין לטיפול הבא).

כאן אפשר לראות 2 חברות שמייצרות 5W20.

פורסם

היצרן אפילו אומר בפירוש שאם אין 0W20 אז אפשר לשים 5W20 אך צריך להחליף אותו בהחלפה הבאה.

דיברתי עם שני מוסכי יבואן וכל אחד מהם אמר משהו אחר. אחד אמר שהם שמים 15W40 של דלקול בכל טיפול כי זה מה שיש להם בצובר.

השני אמר שהם שמים 10W30 "מאושר יבואן" מחברת "דלק"-מן הסתם "דלקול". נראה לי ש2 הצמיגויות הללו חונקות את המנוע.

אני זוכר שבפוסט קודם רשמת שלא הביאו לך ספר רכב באנגלית. אני ממליץ לך לפנות ליבואן ולבקש ספר רכב באנגלית.

אם אתה רוצה לרדת בצמיגות, לדעתי ה5W20 יותר טוב למנוע שלך מה 10W30. בכל מקרה-את ה 0W20 לא ניתן להשיג בארץ וצריך להזמין מחו"ל במיוחד (אני כנראה אזמין לטיפול הבא).

אני חוזר, אין צורך לספר באנגלית מפני שאפילו בעברית רשום בפירוש ש0w20 הכי מתאים לרכב ובכל טמפרטורה ומצב. וזה לא הגיוני בעליל לשים שמן 15w40 לקראת הטיפול אני ידבר עם בעל המוסך ואראה מה אפשר לעשות בנידון כי גם קיבלנו 2 טיפולים חינם אז אין לי טעם להביא את השמן למוסך

פורסם

ואיפה אתה מיתכוון להזמין?

פורסם

שמני 0W הם יקרים ביחס לשאר השמנים.הם חוצים את גבול ה 200 פלוס וחלק מהפרימות אפילו חוצים את גבול ה 300 פלוס. אני יודע על שמן 0W-30 ו 0W-40 לא ידעתי שיש דרישה ל 0W-20. לעומת זאת שמני 5W-20 אין בעיה להשיג בארץ כלל וכלל. לא רואה טעם למה להזמין בכלל מחו"ל כזה דבר. למען האמת אני לא רואה צורך להפוך עולמות בעבור שמן 0W-20, שמן 5W-20 גם יעשה את העבודה לא פחות טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שמני 0W הם יקרים ביחס לשאר השמנים.הם חוצים את גבול ה 200 פלוס וחלק מהפרימות אפילו חוצים את גבול ה 300 פלוס. אני יודע על שמן 0W-30 ו 0W-40 לא ידעתי שיש דרישה ל 0W-20. לעומת זאת שמני 5W-20 אין בעיה להשיג בארץ כלל וכלל. לא רואה טעם למה להזמין בכלל מחו"ל כזה דבר. למען האמת אני לא רואה צורך להפוך עולמות בעבור שמן 0W-20, שמן 5W-20 גם יעשה את העבודה לא פחות טוב.

בכלל אין צורך להפוך עולמות, 5w30 גם היה מספק אותי אבל בשום ואופן לא 15w40

פורסם

בקיצור, נראה לי שאפשר לחתום את השרשור הזה בכך שאפשר לרכוש שמן איכותי של 5W20 לרכב על פי דרישת היצרן, מכיוון שלא רשום בספר הרכב צמיגות יותר גבוהה מ5W20 אז אין טעם לשים 15W40 או 10W30.

• תוכן חדש...